Konstruktion Hårtork (43 Bilder): Betyg På De Bästa Tekniska Varmluftspistoler. Vad är Du Till För Och Hur Väljer Du? Använda Professionella Hårtorkar

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Hårtork (43 Bilder): Betyg På De Bästa Tekniska Varmluftspistoler. Vad är Du Till För Och Hur Väljer Du? Använda Professionella Hårtorkar

Video: Konstruktion Hårtork (43 Bilder): Betyg På De Bästa Tekniska Varmluftspistoler. Vad är Du Till För Och Hur Väljer Du? Använda Professionella Hårtorkar
Video: How to Make Hair Dryer at Home 2024, April
Konstruktion Hårtork (43 Bilder): Betyg På De Bästa Tekniska Varmluftspistoler. Vad är Du Till För Och Hur Väljer Du? Använda Professionella Hårtorkar
Konstruktion Hårtork (43 Bilder): Betyg På De Bästa Tekniska Varmluftspistoler. Vad är Du Till För Och Hur Väljer Du? Använda Professionella Hårtorkar
Anonim

Vid reparationsarbeten är det ofta nödvändigt att använda en konstruktion hårtork. Det skiljer sig från vanliga hushållsapparater genom en ökad luftväxlingshastighet och ett brett intervall av driftstemperaturer, varför användningen av enheten är praktiskt taget obegränsad. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av dessa enheter. De skiljer sig åt i principen för drift och tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

I enlighet med gällande GOST kan det vid reparations- och byggnadsarbeten vara nödvändigt att värma upp ytorna på konstruktionerna som används eller byggmaterial så snabbt som möjligt. Varmluft används för detta. Följaktligen kan bygga hårtorkar användas i följande fall:

  • avlägsnande av gamla lackmaterial från metall och trä;
  • enhetlig torkning av putsade kittytor samt gipsstrukturer;
  • svetsning av skarvar vid läggning av linoleum;
  • arbeta med mjuka takmaterial av bitumen (bältros eller takpapp);
  • skärning av smält material;
  • lödning av elektroniska element;
  • elektrisk installation av värmekrympbara isolatorer;
  • uppvärmning av lödmedel, hartser och andra material;
  • lossning av rostiga fästelement;
  • avfrostningslås.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En typisk anordning innefattar ett hus inuti vilket en elmotor med fläkt finns . Den pumpar luft i en separat isolerande jacka med värmeelement. Konstruktionen slutar med ett munstycke genom vilket den uppvärmda luften blåses ut.

Bild
Bild

Schemat ger ett handtag med en startknapp och en omkopplare för olika arbetsprogram . Det är på grund av denna funktion som enheten ofta kallas en termisk pistol, liksom en termisk fläkt. Kroppen är gjord av värmebeständig, extra tät plast, den utför en extra funktion av en värmeisolator. Handtaget är täckt med ett gummiskikt som förhindrar att enheten glider ut. Värmeelementet representeras av nikromspolar monterade på en keramisk bas.

Bild
Bild

Storleken på olika modeller av varmluftstorkar kan skilja sig åt. I genomsnitt varierar längden från 220 till 300 mm, höjden är från 190 till 250 mm och bredden är från 70 till 90 millimeter. Vikt kan vara från 500 g eller mer.

Visningar

Beroende på användningsomfång och tekniska parametrar, hushålls- och industriella varmluftstorkar utmärks, har de en grundläggande skillnad.

Hushåll

Hushållsapparater används vid arbete i liten volym. Som regel överstiger deras effektindikatorer inte 1800 watt. De utmärks av en enkel design utan möjlighet att justera arbetsprogrammen, eller deras antal är minimalt . Bland fördelarna är den minskade förbrukningen av elektrisk energi.

De blåser ut en luftström med en temperatur på 300 till 450 grader . Sådana anordningar är inte avsedda för långvarig användning, kontinuerligt driftsätt överstiger inte 10 minuter. Priset varierar från 1 till 3 tusen rubel.

Bild
Bild

Professionell

Professionella verktyg är mer komplexa tekniska enheter och ger möjlighet att justera temperaturen. Effekten är upp till 2000 W. Den kontinuerliga driften motsvarar 30 minuter, tack vare vilken enheten kan användas för en mängd olika byggnadsarbeten.

Bild
Bild

Professionella verktyg blåser ut luft vid temperaturer från 600 till 800 grader, arbetets intensitet är 600-700 l / min. Kostnaden för högkvalitativa modeller är 5-10 tusen rubel.

Ännu mer produktivt är det industriella verktyget, som används för att utföra komplext och omfattande arbete . Den kännetecknas av ökad kraft och imponerande vikt. Samtidigt har den ett stort antal olika typer av justeringar och ytterligare funktioner. Denna hårtork är konstruerad för långvarig kontinuerlig användning. Du kan köpa en sådan modell till ett pris av 30 till 50 tusen rubel, beroende på funktionaliteten.

Bild
Bild

Munstycket på en varmluftspistol ser ut som ett rör, vars ände är täckt med ett galler så att inga främmande föremål kommer in. Som ett resultat blåses luften ut i en jämn ström. Men vid utförande av vissa uppgifter kan en sådan enhet vara ineffektiv, därför tillhandahåller ett professionellt verktyg en uppsättning ytterligare flyttbara munstycken.

  • Fokuserar . Dessa tillbehör tillåter punktuppvärmning. De är stora, diametern på utloppsöppningen kommer att vara något mindre än munstycksdelens längd. Sådana modeller är efterfrågade vid tätning av sprickor och sprickor med ett svetsband av plast, samt vid lödning av kopparrör.
  • Platt . De ger ett brett luftflöde, vilket gör att de snabbt tar bort färger och lacker, kitt, tapeter och rester av andra motstående material från alla ytor.
  • Reflex . Relevant när det är nödvändigt att värma upp självkrympande slangar.
  • Slitsad . Oumbärlig i situationer där arbete planeras att svetsa PVC -paneler.
  • Skärande . De används för att skära polystyren, och de låter dig göra inte bara raka, utan också lockiga snitt.
  • Värmeskydd . Sidomunstycken används vid borttagning av gamla beläggningar från ytor som kanske inte tål de aggressiva effekterna av förhöjda temperaturer.
  • Speglad . De används vid svetsning av plastdelar.
  • Svetsad . Behövs för limning av syntetiska kablar.
Bild
Bild

Betyg av de bästa

Vi föreslår att du bekantar dig med betyget för de mest praktiska hårtorkarna.

Med stegjustering

Här är de bästa stegade enheterna. Det är om dem som mästarna oftast skriver i sina recensioner.

Metabo H 16-500

Detta är en lättanvänd och "oförstörbar" termisk hårtork, och den säljs till ett ganska överkomligt pris. Alternativ för temperaturkontroll och luftförbrukning finns. De är anslutna på en enda tvåpositionsbrytare, som parallellt ansvarar för avstängning av hårtork . Utrustningen är lätt, dess vikt överstiger inte 600 g.

Bild
Bild

Enheten passar bekvämt i din handflata, skyddad från att glida av en gummikudde.

Effekten är 1600 W, denna siffra räcker för det mesta av byggnadsarbetet . Det finns 2 driftlägen. Först, när luft förbrukas, stiger temperaturen till 300 grader och intensiteten är 240 l / min. Den andra hastigheten värmer upp ytan till 500 grader, medan 450 l / min spenderas. Dessa verktyg är lämpliga för grovbearbetning där precisionstemperaturstabilisering inte krävs.

Bild
Bild

BOSCH EasyHeat

Det är en av de mest pålitliga hushållsapparaterna med 1600 watt. En lägesomkopplare tillhandahålls, som samtidigt ansvarar för driften av bladen och justerar värmarens effekt. Därför är stabiliteten att hålla temperaturen i en sådan anordning ett ganska godtyckligt koncept . Enheten väger mindre än ett kilo och ligger bekvämt i handen.

Vid låg hastighet värmer luftpistolen luften upp till 300 grader och driver den med en hastighet av 240 l / min . I ett fullastat program passerar 400 liter per minut och luftflödet värms upp till 500 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en kylfunktion. Recensioner vittnar om tillförlitligheten och hållbarheten hos denna enhet.

Steglöst justerbar

Låt oss nu titta på nästa kategori av enheter.

STEINEL HG 2220

De flesta av de kraftfulla industriella hårtorkarna är överdimensionerade armaturer. Sådana produkter är som en hårtork, något igenväxta i alla riktningar . De är mycket praktiska när du behöver arbeta i trånga utrymmen. Hårtorken gör att du kan komma nära alla arbetsområden, även om det berövas möjligheten till vertikal placering.

Modellen är lätt - bara 610 g . I detta fall motsvarar den deklarerade effekten 2300 watt. Designen ger en tvåläges hastighetsomkopplare samt en temperaturregulator. Enheten kännetecknas av genomtänkt ergonomi, uppsättningen innehåller en stor uppsättning bilagor.

Bild
Bild

Sådana verktyg kan säkert klassificeras som universella . Användarrecensioner tyder på att dess stabilitet är hög, trots temperaturkontrollmekanismens grovhet. En annan fördel är dammfiltret: detta gäller särskilt när det används i snickeriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

DeWALT D26411

Byggnadens hårtork är efterfrågad på grund av det gynnsamma förhållandet mellan kostnad och kvalitet. Modellen är bekväm för vertikal placering tack vare ett infällbart stopp och en förlängd hälräknare . Effekten motsvarar 1800 W. Det finns två driftsätt. På en är körhastigheten 250 l / min med en maximal uppvärmning av 400 grader. Å andra sidan motsvarar den bearbetade luftens volym 450 l / min.

Bild
Bild

Vid maximal effekt värmer enheten upp luftmassor upp till 600 grader.

Vibrationen är låg och bruset ligger inom acceptabla gränser . Passformen är bekväm. Den enda nackdelen är det höga priset, men det kompenseras helt av de utmärkta prestandaegenskaperna.

Bild
Bild

Med digital installation

Den sista kategorin varmluftspistoler är modeller med digital installation.

DeWALT D26414

Detta är en av de mest pålitliga och hållbara modellerna. Effektegenskaper motsvarar 2000 W, luftförbrukningsvolym - 500 l / min. Denna hårtork kännetecknas av temperaturstabilitet, och kroppen tål även imponerande mekanisk belastning . Det kännetecknas av genomtänkt ergonomi. Designen ger ett smalt munstycke, vilket gör det möjligt att utföra även det mest känsliga arbetet, till exempel avlödning av kretskort.

Bild
Bild

Temperaturen regleras i intervallet från 50 till 450 grader vid hastigheter på 250 l / min och från 50 till 600 vid en hastighet av 450 l / min . Den inställda temperaturregimen är fixerad i ett oberoende minne, det vill säga, även efter att enheten stängts av, kommer den inte att gå vilse. Modellen är bekväm som stationär, ryggen passar bra på alla horisontella ytor. Samtidigt tas luften in ganska högt, på grund av vilken risken för att suga i sig för mycket skräp minimeras. Paketet innehåller två munstycken: "fishtail" och "cone".

Bild
Bild

Makita HG651CK -fodral

Denna modell bör ingå bland de bästa verktygen. Med en effekt på 2000 W är detta en ganska kompakt enhet där fyra tillbehör finns, liksom en sömrulle. Det är en ergonomisk utrustning som är liten i storlek så att den kan användas i trånga utrymmen.

Bild
Bild

Kontrollen är mycket enkel: det finns en fullvärdig informativ bildskärm, och det inbyggda mikrokontrolleralternativet låter dig styra de angivna lägena med hjälp av ytterligare knappar. Om det behövs kan du ställa in aktiveringen av kylning av hårtork . Manuellt metallsvetsläge finns också.

Bild
Bild

I detta fall sparas data om fläktens effekt och temperatur i minnet.

Modellerna med Soyuz och Patriot -termostaten är också mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en konstruktion hårtork, måste du fokusera på dess effekt, prestandanivå och maximal temperatur på luftströmmen. Det är på dessa indikatorer som möjligheten att använda modellen i vardagen och i produktionen kommer att bero på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de viktiga ytterligare alternativen finns följande

  • Temperaturreglering. Ett av de mest användbara alternativen som gör att varmluftspistolen kan arbeta med ett gediget utbud av byggmaterial. De mest budgetmodellerna har en växling mellan 2 märken: detta är cirka 300 grader vid låg temperatur och 500 grader vid max. Industriella justeringar är smidigare och mer exakta.
  • Justering av de absorberade luftmassorna är särskilt efterfrågad när man arbetar med element som behöver ett svagt luftflöde. Det kan till exempel vara vinylelement.
  • LCD -displayen finns i enheter med en elektronisk styrmodul. Det låter dig ställa in driftstemperaturområdet så exakt som möjligt. Oumbärlig i situationer där konstruktionstekniken tillåter en temperaturavvikelse på högst 10 grader.
  • Ett luftfilter är obligatoriskt när du arbetar i en miljö där det finns mycket damm från konstruktion eller någon annan natur. Detta är fallet i produktionshallar och i snickerier. Om ett sådant skydd inte tillhandahålls kan mikropartiklar orsaka allvarliga skador på värmeelement och därmed inaktivera enheten.
  • Alternativet kall luft är mycket användbart. Det är efterfrågat i fall där du behöver kyla det uppvärmda området så snabbt som möjligt.
  • Överhettningsskyddet kommer att förlänga verktygets livslängd avsevärt. I professionella enheter implementeras den i form av en elektronisk krets för att upprätthålla den inställda temperaturen.
  • Det är önskvärt att satsen innehåller en stor uppsättning bilagor. Ju fler av dem, desto mer funktionellt blir verktyget, eftersom alla typer av arbeten (svetsning, borttagning av gamla beläggningar, skärning eller lödning) kommer att kräva ett eget separat munstycke.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på energikälla kan bygga hårtork vara nätverk eller batteri

  • Nätet är anslutet till den elektriska strömmen , de ger långvarig prestanda. Den enda nackdelen är sladdens längd, vilket begränsar användningsområdet.
  • Laddningsbara trådlösa alternativ optimal för användning under förhållanden där strömavbrott är ofta eller det inte är möjligt att komma åt nätverket. Ström levereras av ett laddningsbart batteri, och om det behövs kan du byta ut det själv hemma. Nackdelen är behovet av periodisk laddning. Och kostnaden för sådana modeller är högre än för nätverkets motsvarigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Varje byggnadshårtork är ett verkligt mångsidigt verktyg, så du kan använda den inte bara för det avsedda ändamålet. Till exempel, Med denna utrustning kan du snabbt tina kylskåpet . Och inte bara hushåll, utan också industriella.

Bild
Bild

Det enda som användaren behöver uppmärksamma vid denna tidpunkt är att iaktta avståndet mellan plasten i kylenheten och själva hårtorken.

Med hjälp av en varmluftspistol kan du värma upp en frusen kran med vatten, liksom ett fruset bilnyckelhål . En annan okonventionell användning av en termisk hårtork är att värma grillkol om det inte finns någon speciell tändning till hands. Med det här verktyget kan du snabbt och noggrant torka ved. Du kan till och med värma en stekpanna med en varmluftspistol och steka till exempel äggröra utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett tillämpningsområde måste du följa reglerna för säker användning

  • Använd inte apparaten i närheten av vätskor eller delar som är utsatta för snabba lågor.
  • Tappa inte en varm hårtork, eftersom värmeelementet blir mycket skört vid uppvärmning.
  • Blockera inte luftflödesbanan för att undvika att smälta höljet.
  • Utför arbete vid förhöjda temperaturer, efter att de är färdiga, stäng inte av enheten omedelbart. Vid denna tidpunkt är värmeelementet fortfarande ganska varmt, luftflödet för att kyla det kommer inte längre. Därför är det lämpligt att gradvis sänka temperaturen innan du stänger av.

Rekommenderad: