Naglar (30 Bilder): Hur Man Hamrar Med En Spikpistol? Spikstyper Och Storlekar Enligt GOST. Vad är Skåran Runt Locket Gjord Av? Hur Många Spikar Finns Det I 1 Kg?

Innehållsförteckning:

Video: Naglar (30 Bilder): Hur Man Hamrar Med En Spikpistol? Spikstyper Och Storlekar Enligt GOST. Vad är Skåran Runt Locket Gjord Av? Hur Många Spikar Finns Det I 1 Kg?

Video: Naglar (30 Bilder): Hur Man Hamrar Med En Spikpistol? Spikstyper Och Storlekar Enligt GOST. Vad är Skåran Runt Locket Gjord Av? Hur Många Spikar Finns Det I 1 Kg?
Video: Nail guns and correct nails 2024, Mars
Naglar (30 Bilder): Hur Man Hamrar Med En Spikpistol? Spikstyper Och Storlekar Enligt GOST. Vad är Skåran Runt Locket Gjord Av? Hur Många Spikar Finns Det I 1 Kg?
Naglar (30 Bilder): Hur Man Hamrar Med En Spikpistol? Spikstyper Och Storlekar Enligt GOST. Vad är Skåran Runt Locket Gjord Av? Hur Många Spikar Finns Det I 1 Kg?
Anonim

Allt du behöver veta om naglar kan täckas i många volymer. Men det är nödvändigt att kort beskriva vad spikar är, vilka spiktyper och storlekar enligt GOST är, hur man hamrar dem med en spikare. Det finns ett antal andra anmärkningsvärda frågor: vad görs hacket om locket, hur många spikar är i 1 kg och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Den officiella definitionen av en spik är "hårdvara med en skarp arbetsdel och en stav ". Formen på sådana produkter kan variera avsevärt. De används främst för att foga samman träkonstruktioner. Emellanåt är detta fästelement också efterfrågat vid sammanfogning av andra material. Det är känt att när de allra första spikarna dök upp var de inte alls gjorda av metall.

Vid den tiden var metallsmältning en extremt svår verksamhet och praktiserades främst för mer krävande uppgifter. Metallspikar uppfanns under bronsåldern.

Bild
Bild

Sedan blev det vanligt att gjuta eller smida dem. Senare behärskade de användningen av tråd. Spiken blev en billig massvara inte tidigare än i början av 1800 -talet, då maskinproduktion ersatte manuell produktion.

I antiken såg den här saken helt annorlunda ut än vad den är nu. Den hade inget lock och hade bara en cylindrisk del. Det är dock dessa produkter som har använts även i skeppsbyggnad i många århundraden.

Det fanns en separat specialisering - smeden -spiken. Och i varje land fanns det tusentals sådana herrar, och de kunde inte klaga på bristen på referenser. Och idag är denna produkt efterfrågad överallt.

Bild
Bild

Hur görs naglar?

På spikar för byggbehov (den mest massiva typen) i Ryssland som finns GOST 4028-63 … Storlekarna och symbolerna, designfunktionerna stavas där ute. För tillverkning av sådan hårdvara behövs först och främst tråd, och följaktligen utrustning som korrekt kan bilda den. Tillverkare köper mestadels ståltråd med låg kolhalt. Annat material används endast för ett strikt definierat arbetsområde.

Tekniken varierar baserat på nya krav och tillämpliga regler … I detta fall innebär ett mer komplext alternativ att gjuta locket under tryck på en speciell roterande press. Ett enklare tillvägagångssätt är att chocka arbetsstyckena. Skåran runt locket görs inte avsiktligt, det är bara en bieffekt av klämning i en speciell mekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Operationsföljd:

  • inspektion av råvaror och kontroll av stålets hållfasthet;
  • läggning av spolen på avlindningsanordningen;
  • tråddragning för en bestämd längd;
  • greppmetall med klämbackar;
  • bildandet av en keps under anfall av en anfallare;
  • spetsens bildning;
  • slänga ut spiken;
  • rengöring och ytbehandling i trumman.
Bild
Bild

Visningar

Det finns olika typer av naglar.

Konstruktion

Detta är en produkt som i de flesta människors sinnen just förknippas med termen "spik ". Ett lock som liknar en kon eller har en rak form är fäst vid den släta kroppen. Tillverkningen av konstruktionsspikar utförs i stor skala. Beroende på användning utomhus eller inne i byggnader kan ytan vara täckt med ett skyddande lager eller vägra använda den.

Deras låga pris och en mängd olika storlekar vittnar också till förmån för konstruktionsfästen.

Bild
Bild

Skruva

De har också ett alternativt namn: vridna naglar. Namnet är associerat med utförandet av den funktionella stången (den har en skruvgänga applicerad på den) … Liksom i det föregående fallet finns det en uppdelning i produkter för inomhus- och utomhusbruk. Sådan hårdvara efterfrågas för anslutande strukturer som utsätts för starka deformationer. Vridna spikar köps ofta när du behöver arbeta med fiberboard och spånskiva.

Bild
Bild

Takläggning, skiffer och takläggning

De är, som namnet antyder, avsedda för den mest pålitliga anslutningen av takmaterial till basen . Detta kräver inte bara korrosionsbeständighet, utan också konventionell mekanisk tillförlitlighet. För att fixa takpapp och takmaterial används de så kallade takknapparna. Deras kåpa eliminerar inte bara rivning av det mjuka böjliga materialet, utan låter dig också hålla det mer stadigt. Designen liknar utförandet av de vanliga tryckknapparna, men produkten är mycket större i storlek.

Flexibel bältros liknar visuellt en enkel takpapp. Men det behöver definitivt speciella fästelement. De är gjorda av galvaniserad metall. Det finns också takspikar:

  • takläggning;
  • färdiga;
  • avsedd för en pneumatisk pistol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hårkam

Det är allmänt accepterat att detta är ett annat namn för färdig maskinvara. Detta fästelement har en mycket kraftfull prestanda. Axeln är utrustad med tvärgående skåror som lutar i en vinkel på 65 ° mot spetsen.

När en hålad spik hamras in kan den bara dras ut om materialet är allvarligt skadat. Alla sådana produkter är zinkbelagda.

Bild
Bild

Efterbehandling, sockel

Efterbehandling, de är också snickeri, spikar behövs för att avsluta arbetet inne i huset . De kan användas för att montera plywood och fönsterkarmar. Den förkromade hårdvaran är silverfärgad. Längden når 25 cm, och tvärsnittet av stången sträcker sig från 0, 09 till 0, 7 cm. Ibland är locket utrustat med en urtagning, vilket gör det lättare att hamra elementet.

Förutom förkromning finns även avskalade beläggningar, galvaniserade och kopparpläterade alternativ. Hatten på efterbehandlingshårdvaran är mindre än konstruktionens motsvarighet . Det är helt nedsänkt i materialet. Som ett resultat tillhandahålls ett förbättrat utseende. Fördjupningen av strukturen garanterar också säkerheten.

Bild
Bild

Dekorativ

Som namnet antyder ser naglar som dessa särskilt bra ut. De används ofta vid konstruktionen av eleganta strukturer och designelement .… Starka tillförlitliga material frigörs för tillverkning av sådana fästelement.

Det finns alternativ med ett litet huvud eller ett runt huvud. Huvudets geometri kan också variera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dowels

Tekniskt sett är en plugg en hylsa eller ärm. Moderna beslag av detta slag har gått långt bortom trächopikaröret som användes förr. Det är fullt möjligt att montera dem i de hårdaste materialen. När den sätts in inuti expanderar strukturen och hålls säkert. Vanligtvis introduceras annan hårdvara i pluggarna.

Stövlar är inte förknippade med konstruktions- och reparationsarbeten. Men ändå behövs de mycket. Utan sådana produkter vore det otänkbart att föreställa sig tillverkning av skor. Bland dem finns det en ytterligare indelning i typer:

  • utdragen;
  • plantar;
  • häl-plantar;
  • hältryckt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista alternativet är i sin tur indelat i format:

  • QC;
  • KNP;
  • KM;
  • K (behövs för fastsättning och vid montering av klackar);
  • KM;
  • KA (efterfrågad i automatisk produktion);
  • ND;
  • НЖ (för klackar på damskor);
  • OM (används i tunga skor för högt specialiserade ändamål);
  • HP (för att fästa gummiklackar på en läderbas);
  • KV, KVO.

Klädspikar används vid möbeltillverkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

De ska fästas säkert, men inte visuellt sticka ut . En klädspik, korrekt vald, gör att du kan uppnå ett elegant utseende. Genom att välja deras layout blir det till och med möjligt att ordna en originaldesignritning. Längden är relativt kort.

Trumspikarna står isär. De är konstruerade för pneumatiska verktyg. Oftast monteras pallar och lådor med sådana fästelement. I vissa fall köps de för att fixa ramelement och göra grov efterbehandling. Trumspikar:

  • lätt att använda;
  • pålitligt och fast anslutande material;
  • minska inte i onödan resursen för det pneumatiska verktyget.
Bild
Bild

Material (redigera)

Förr kunde smidda naglar hittas i alla hem . Men de användes inte så mycket för montering som som krokar. De hängdes på hushållsartiklar, kläder. En spik inbäddad i dörrkarmen förvandlades till ett enkelt lås. Idag samlas smidd hårdvara av detta slag aktivt.

I vissa fall används träspikar. De behövs för snickeri och snickeri. Först och främst talar vi om pluggar. Mestadels frigörs lövträ på dem. Loggar är anslutna med runda eller fyrkantiga element.

Den första typen är dyrare, men enklare, den andra, trots sin billighet, orsakar problem under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snickare använder ofta pluggar. I grund och botten är dessa stavar med en slät eller räfflad design. De spikas fast eller limmas i hålen. Kopparspikar är mycket äldre än de vanliga järn, men på grund av den höga kostnaden byttes de gradvis ut. Anledningen är enkel: under en lång tid kunde de bara förfalskas för hand, vilket visade sig vara extremt mödosamt. Mässingsspikar är:

  • efterbehandling;
  • modeller med en stor hatt;
  • dekorativa föremål för stoppade möbler.
Bild
Bild

Mått och vikt

Det enklaste sättet är att beräkna mängden 1 kg för naglar som uppfyller den ryska standarden 4028-63 . Så den minsta av dem, storlek 0, 8X8 mm, drar in mängden 1000 stycken med bara 0, 032 kg. Anmärkningsvärd hårdvara 1X16 mm, som väger exakt 0, 1 kg. Vanligtvis väger lådan 50 kg (exklusive egen vikt). Andra indikatorer för själva naglarna:

  • för storlek 1, 6X40, är den typiska vikten 0, 633 kg;
  • hårdvara med en storlek på 1, 8X50 mm väger 967 g;
  • vid en storlek av 3, 5 x 90 mm, massan ökar till 6, 6 kg;
  • 4 mm stänger 100 mm långa kommer att dra 9,5 kg;
  • den största spiken som tillhandahålls av standarden, i mängden 1000 enheter, väger 96, 2 kg.
Bild
Bild

Urvalstips

Spännvidden är inte begränsad till de listade artiklarna. Och först och främst måste du utvärdera önskad längd, det vill säga hur djupt du behöver för att driva in hårdvaran i basen . Det är också nödvändigt att noggrant bestämma produktens avsedda syfte, så att dess utförande blir konsekvent, så att fästningen blir tillförlitlig och materialet inte kollapsar. Järnmetallspikar är endast lämpliga för torra rum.

Galvaniserade eller förkromade produkter är mer mångsidiga, mässing och koppar är ännu effektivare för att skydda mot korrosion, men de är också dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man rätt?

Det är inte så lätt att köra in de köpta spikarna i väggen .… Först måste du placera hårdvaran på rätt plats och lätt knacka på hatten. Om det böjde sig när man hamrade in, är det nödvändigt att räta ut problemområdet med en tång och fortsätta arbeta. Det är viktigt att komma ihåg att när du ansluter delar och fäster något på väggen måste du fästa fästelementen 2/3 i den nedre delen.

För att fixera de gångjärniga strukturerna är det bättre att ta hatten något mot taket. Detta kommer att öka motståndskraften mot stress. När du installerar trägolv, spikas spikar in i alla brädor utom det första i en viss vinkel. Därför kommer brädorna att dras upp till dem som går framför dem. Ett undantag är situationen när det är nödvändigt att upprätthålla ett strikt definierat gap.

Förutom en hammare kan du också använda en pneumatisk spikare, även känd som en spikpistol. Så snart som avtryckaren trycks in, kör kolven i hårdvaran. Slaget gör att du kan köra honom till hela djupet. Ibland kan du köra 120-180 spikar på detta sätt på en minut. De är förinstallerade i en trumma eller magasin (det första alternativet är mer rymligt, men också tyngre).

Rekommenderad: