Trumskärmar: För Sand Och Jord, Driftsprincip, Schema Och Anordning, Användningsområden

Innehållsförteckning:

Video: Trumskärmar: För Sand Och Jord, Driftsprincip, Schema Och Anordning, Användningsområden

Video: Trumskärmar: För Sand Och Jord, Driftsprincip, Schema Och Anordning, Användningsområden
Video: Siktskopa & Sorteringsskopa 2024, Mars
Trumskärmar: För Sand Och Jord, Driftsprincip, Schema Och Anordning, Användningsområden
Trumskärmar: För Sand Och Jord, Driftsprincip, Schema Och Anordning, Användningsområden
Anonim

Att veta allt om trumskärmar är mycket användbart för att organisera viss produktion - dessa enheter har sina egna tillämpningsområden. Var noga med att bekanta dig med sand- och jordskärmar. Funktionsprincipen, det allmänna schemat och anordningen för sådana maskiner förtjänar uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den professionella trumman är mycket skrymmande och tung. Den skiljer sig från andra enheter med liknande syfte i sin låga specifika prestanda per maskin. Därför är dess användning i produktionen ineffektiv (effektiviteten uppskattas till 60-80%). Men en sådan teknik används fortfarande, med tanke på de obestridliga fördelarna:

  • enkel design;
  • enkel underhåll;
  • enhetlighet i handlingen;
  • lämplighet för akut teknisk service;
  • enkel rengöring av arbetsytan.
Bild
Bild

Funktionsprincip

Screeners består vanligtvis av två sektioner. I lastutrymmet används skiljeväggar som utför en reflekterande och blandande funktion. En viktig del av diagrammet är arbetsområdet . Det är i det som olika ämnen sorteras enligt det granulometriska indexet. Skärmen placeras strikt med en viss lutning mot utmatningsöppningen (från 3 till 8 grader). För drift av enheten är det viktigt att karossbanden rör sig med hjälp av drivrullar.

Trummans rotation genereras av en elektrisk motor . Kraftöverföring från den elektriska drivenheten sker med hjälp av en öppen växellåda. När arbetsområdet vrids kommer det siktade materialet först in i separatorns inloppskanal.

Inom mekanismen rör sig dessa ämnen linjärt. På vägen från lastning till lossning passerar de filtreringsdelen med perforerade element.

Bild
Bild

Den överdimensionerade massan, som inte har passerat screening till slutet, går in i speciella bunkrar . Och ämnet, som ändå har bearbetats helt, dumpas av systemet direkt på transportbandet. Det finns ytterligare sortering för att uppnå större enhetlighet. Ackumuleringen av den bearbetade massan sker i sparfacken. Trummans lutningsvinkel bestäms av hur hög produktiviteten ska vara och vilken granulometrisk egenskap de vill få vid utgången. Produkten som inte har klarat urvalet krossas eller utsätts för annan behandling.

En liten trumskärm är vanligtvis placerad på en roterande centralaxel . Större utrustning roterar tack vare de yttre banden. Drivvalsarna är vanligtvis placerade nära mottagningsområdet. Den innehåller mindre material. Rotation är mycket lättare, mekaniska överbelastningar kommer nästan att uteslutas. De så kallade stödvalsarna tillhandahålls nödvändigtvis. De står för påverkans huvudsakliga intensitet, och sådana element ska vara gjorda av särskilt starka legerade legeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Trumskärmar har förändrats markant med tiden. Trots bevarandet av den allmänna grundprincipen har några av deras delar genomgått betydande förändringar . De vanligaste trumskärmarna är med cylinderformade hål. Denna metod för screening av materialet gör att du kan uppnå extremt högkvalitativ separation. System med kubiska hål är mycket mindre vanliga.

Men de har också sin egen nisch. Det handlar om separering av alltför fuktiga ämnen, vilket är det mest framgångsrika . Det är sant att för detta ändamål används maskiner med slitsade hål oftare. De klarar ämnen som är mycket heterogena i sin partikelstorleksfördelning.

Slitsade trumskärmar är uppskattade för sin höga grad av standardisering och enkel underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Sådan utrustning är mest efterfrågad inom gruvindustrin, inom byggmaterialindustrin. Det används också i träbearbetningsfabriker. Med hjälp av skärmar av trumtyp är det möjligt att sortera fraktioner av metalliska och icke-metalliska malmer, sand, kol, asfaltflis . De är också lämpliga för jord, för koks, för fast industriavfall, för fast hushållsavfall. Denna omständighet är särskilt värdefull för organisationer som arbetar med återvinning och förbränning.

Trumseparatorer gör att du kan få fraktioner från 0,5 till 5 cm i storlek . Sådana installationer används ofta som separata isolerade mekanismer. Men de kan också ingå i hela produktionskomplex eller -linjer, som arbetar i samband med skärning, krossning, sortering av maskiner. Vissa modeller kompletteras med magnetiska separatorer. Detta gör att du säkert kan separera metalliska och metallinnehållande inneslutningar från andra föremål.

Bild
Bild

Trumskärmar används vid tvätt av lermalm . Då brukar de kallas spolningsskärmar, eller, ännu kortare, skrubber. System för arbete med krossad sten, grus och sand kallas grusbrickor, även om det i vissa källor finns en annan term - tyngdkraftssortering. Förutom den inre trumman har de också en yttre trummanordning. En särskild typ av skärmar - burat - används i företag för tillverkning av asbestfibrer och vid screening av grafitkoncentrat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från konventionella enheter tillverkas inte burata i form av en cylinder, utan i form av ett prisma. Dessutom har detta prisma ett stort antal ansikten. I burats sammansättning skiljer man ut 6 eller 8 platta siktar.

I asbestfabriker används skärmar med en roterande axel på vilken blad är placerade . En speciell typ - butarer - placeras på de roterande spåren av kvarnen i gruvdrift för att fånga skrot och stora stenbitar.

Bild
Bild

Inom jordbruket används också trumskärmar . Där behövs de för att sortera jorden och komposten. Inom träbearbetningsindustrin sorteras avfallet med deras hjälp. Trumskärmar som används i kommunala tjänster (som i andra områden) kan användas tillsammans med andra maskiner eller separat från dem. Beslutet fattas av ingenjörerna och produktionscheferna själva.

Rekommenderad: