DIY Hydraulisk Press: Ritning Av En Hemgjord Handpress Och Mått. Hur Gör Man Det Själv För Sågspån Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Hydraulisk Press: Ritning Av En Hemgjord Handpress Och Mått. Hur Gör Man Det Själv För Sågspån Hemma?

Video: DIY Hydraulisk Press: Ritning Av En Hemgjord Handpress Och Mått. Hur Gör Man Det Själv För Sågspån Hemma?
Video: Hur du kan göra egna hyllkonsoler av bälten, inredning/pyssel med bälte, DIY 2024, Mars
DIY Hydraulisk Press: Ritning Av En Hemgjord Handpress Och Mått. Hur Gör Man Det Själv För Sågspån Hemma?
DIY Hydraulisk Press: Ritning Av En Hemgjord Handpress Och Mått. Hur Gör Man Det Själv För Sågspån Hemma?
Anonim

En hydraulisk press är en användbar mekanism i vardagen, tillsammans med en stång, rör och böjningsmaskin, en skruvstång och en domkraft … I det enklaste fallet komprimerar det organiskt avfall till briketter som kan användas för att värma en spis, till exempel i ett lanthus.

Bild
Bild

Ritutveckling

Pressens huvudelement är ramen, vars ritning utförs i strikt överensstämmelse med den planerade belastningen på denna enhet .… Sängen är gjord i form av en rektangulär struktur, där det finns en domkraft med en presskomponent som komprimerar arbetsstyckena eller redan vridna delar för att ge dem de angivna parametrarna. Utförandet av sängen (ramen) skiljer sig utifrån de uppgifter som arbetaren står inför, vars aktivitet är begränsad till användning av pressen och andra mekanismer som ingår i produktionslinjen där han arbetar.

Huvudkravet för sängen är hög deformationsbeständighet. Det utsätts för ökad stress utan att förlora sin form.

Bild
Bild

Expansionen riktas i olika riktningar - domkraften, som fungerar som huvudmanövermekanism, vilar upp och ner . Den brytande verkan som den har bör vara hälften eller tre gånger mindre än säkerhetsfaktorn för denna struktur. En säkerhetsmarginal är nödvändig - utan det kommer hela installationen snabbt att misslyckas.

Den nedre delen av ramen är tillverkad i enlighet med den ökade stabiliteten för hela sängen. Bredden på spännvidden inifrån görs med hänsyn till måtten på delarna och arbetsstyckena som genomgår bearbetningsstegen på denna maskin. Inte den sista platsen upptar de övergripande dimensionerna av komponenterna i hela enheten.

Vid beräkning av höjden på sängens inre spann, lägg ihop höjden på domkraften och dess relativa lyft, dess tjocklek på det pressade arbetsstycket och huvudplattformen. Produktionen av en press kan representeras av flera steg.

  1. Jacken är placerad på den nedre basen, delen är mycket högre.
  2. Trycket från domstången till arbetsstycket utövas av den dynamiska delen som aktivt kläms.
Bild
Bild

Den arbetande (rörliga) delen av pressen rör sig längs stålstyrningar, vilket förhindrar dess horisontella rörelse åt sidan. För att återställa arbetsdelen till det olastade tillståndet används fjädrar, vars nedre ändar är krokade på basen och de övre ändarna - över det rörliga planet. När du gör din egen domkraft måste du exakt beräkna fjädrarnas styvhet: dess för låga värde kommer inte att returnera webbplatsen inom den erforderliga tiden, på grund av vilken den tekniska (produktions) processen kommer att stå inaktiv i extra sekunder och minuter. En alltför hård fjäder kommer att kräva stora energikostnader för att pressen ska nå ett tillstånd av maximal kompression av delen eller arbetsstycket. Fjädrarna måste vara lyhörda och lyhörda utan dröjsmål.

Den andra metoden, enligt vilken en pressmaskin, tillverkad av en mästare med egna händer, är monterad, består av flera viktiga steg

  1. Arbetsstycket placeras på basen underifrån.
  2. Jacket är placerat på en dynamisk plattform. Fjädrar är fästa på den och ansluter den till toppen av sängen.
Bild
Bild

Båda metoderna innefattar ett inloppsfack, för vilket domkraftstången verkar hållas, utan att röra sig på grund av styrningarna . Röret som skärs utmed den inre diametern sammanfaller nästan med jackstångens diameter - det säkerställs att det kommer in i detta rör under betydande kraft, vilket inte tillåter det att glida ur det.

Bild
Bild

Det är omöjligt att justera arbetsytans höjd - på grund av detta, även om enhetsdiagrammet är förenklat i montering, är tillämpningsområdet begränsat avsevärt.

En egenproducerad press får ytterligare funktionalitet och bekvämlighet när befälhavaren i sin design genomför justeringen av stiftets fria slag. Detta gör att högre och tjockare delar kan bearbetas. Handlingssekvensen reduceras till följande steg.

  1. I botten av sängen, inom omkretsen av dess ram, placeras ett extra plan som rör sig längs styrningarna längs en skruvdrivning med en styrkomponent . Detta gör att du kan avsevärt exponera det lediga utrymmet för ämnena som ska pressas.
  2. När det första alternativet inte passar kan du göra ett avtagbart stopp i enheten, som faktiskt är en avtagbar dynamisk plattform … Du kan fixa en sådan betoning med hjälp av bultade fästelement. Ramen skärs genom hål för dem - bredden på fördjupningen mellan två intilliggande bultar kan inte ändras. Avståndet mellan hålen är inte mer än längden på domkraftsstiftets fria slag.
  3. Ett alternativ är möjligt när utbytbara distanser med ojämn tjocklek skärs ur ett professionellt rör eller en stålstång .

Vissa eller alla dessa metoder används ibland i kombination med varandra. När du utvecklar en ritning på egen hand, ta hänsyn till dimensionerna på alla komponenter i detalj, inklusive professionell uthyrning, som används som förbrukningsmaterial för ramen.

Bild
Bild

En hydraulisk maskin har en fördel jämfört med en rent mekanisk - ingen reduktionsväxel, inga kugghjul behåller slagkraften med de minsta förlusterna, vilket bara händer när man använder hydraulik . Fordonsindustrin har också bevisat detta: hydraulisk bromsning är mycket mer effektiv, hydraulsystemet är mindre benäget att slita än ett rent mekaniskt system, samtidigt som det bibehåller hög effektivitet.

Bild
Bild

Verktyg och material

Vid egen tillverkning av en press används följande förbrukningsartiklar samt verktyg:

svetsomvandlare och elektroder

Bild
Bild

kvarn och en uppsättning skärskivor

Bild
Bild

jack

Bild
Bild

ett par fjädrar

Bild
Bild

kanal - "åtta"

Bild
Bild

professionella rör minst 4 * 4 cm

Bild
Bild

hörn minst 50 * 50 * 5 mm

Bild
Bild

stålplåt (bit) 8 mm tjock

Bild
Bild

stålremsa 10 mm

Bild
Bild

ett rörsnitt med en diameter som är lämplig för domstången

Bild
Bild

Av verktygen behöver du också en borr och borr för metall (höghastighets stål eller diamantbelagda borrar).

Bild
Bild

Tillverkning

Innan produktionen påbörjas, kontrollera uttaget för eventuella fel. Så att pumpa luft i olja bör elimineras helt. Det bör inte förekomma störningar under spindelns drift, omöjligheten att justera ventilen, oljeläckage etc. Se till att enheten är upprätt och stabil - den får inte falla i sidled på en plan yta.

Bild
Bild

Efter att ha förberett ritningen, kontrollera värdena som anges på den, markera och skär stålet i ämnen. Basen för pressmaskinen är gjord enligt följande.

  1. Svetsa ett fyrkantigt professionellt rör till en rektangel . Du kan använda både svetsning i en vinkel på 45 grader (sneda snitt) och strikt rektangulära (horisontella eller vertikala rör förblir öppna i ändarna).
  2. Svetsa en stålplatta på den resulterande rektangeln .
  3. Svets ihop sidorna och ovansidan av sängen för att kontrollera ledernas jämnhet och fyrkant … Den minsta avvikelsen från en rät vinkel åtminstone i ett eller flera hörn kommer att leda till en märkbar försvagning av pressens säkerhetsmarginal.
  4. Svetsa den resulterande strukturen till basen .
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen är monterad. Den rörliga komponenten, för vilken en kanal eller ett professionellt rör används, tillverkas enligt följande.

  1. I mitten av plattformen, svetsa ett rör som innehåller domstången.
  2. Gör guider av stålremsor. Deras längd är lika med sängens bredd.
  3. Flytta den rörliga plattformen till insidan av ramen.
  4. Fäst remsorna på sidorna av den rörliga plattformen med bultar.
  5. Gör ett avtagbart stopp. Skär hål i styrningarna mittemot ramställen. Strukturen kommer att fixeras på den höjd du behöver.
  6. Installera fjädrarna och domkraften.

Den senare är inte svetsad vid maskinen. Den kan tas bort för att utföra helt andra uppgifter, till exempel bilreparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd inte aluminium och andra icke -järnmetaller som utgångsmaterial - de är inte tillräckligt hårda och hållbara.

Att försöka använda en titanlegering gör att produkten du använder visar sig vara för dyr totalt. Titan är en storleksordning dyrare än stål, även om det delvis kombinerar aluminiumets lätthet och styrkan hos vissa stålkvaliteter. I grund och botten är titan mer en marknadsföringsgimmick: högkvalitativt verktygsstål överträffar det betydligt i prestandaparametrar.

Bild
Bild

Hur kan du använda den?

Det enklaste användningsområdet för en handgjord hemgjord press tillverkad hemma är tillverkning av bränslebriketter för brännbara material .… Det kräver inte för hög pressning - material, från sågspån till torv, hö, papper (pappersavfall), porös kartong är så mjukade att det inte är svårt att mjukna upp dem. Briketterat "bränsle", liksom ved, eliminerar behovet av att samla allt med en kvast och en spade och stoppa det i spisen: du lägger helt enkelt allt detta material som vanligt ved.

Brikettering av brännbara syntetmaterial, från plastburkar och andra redskap till exempelvis rester av takmaterial, träskrot kvar efter byggnadsarbete, kommer att kräva flera stora ansträngningar. Pressen kan enkelt hantera sådant material och kommer att tjäna dig på ett pålitligt sätt hela ditt liv.

Bild
Bild

Icke -brännbar tryckmassa gör att du kan värma isolera ugnar, värmare, kylskåp från överskottsvärmeutbyte - för att öka effektiviteten för alla dessa enheter. För att göra detta är den förpressad och sedan impregnerad med högtemperatur, icke brännbara föreningar. Pressen kommer också att klara av denna uppgift med lätthet.

Efter att ha genomfört enklare test kan du gå vidare till en svårare uppgift . Jacks utvecklar en insats på cirka 10-20 ton. Om du har köpt en professionell dumper, kan du försöka pressa leran i en "pannkaka" eller "tegel" med din press. Faktum är att lera kan kombineras till ett block utan en enda droppe vatten, men detta kommer att kräva ett tryck på 200 atmosfärer. Det är lätt att beräkna att en brikett med en yta på 10 * 10 cm, vid användning av en tjugotons jack, upplever bara ett tryck på 200 kg / cm2.

Enligt fysikens lagar, om du minskar dess yta med hälften, får du ett tryck på 400 atmosfärer för varje kvadratcentimeter. Denna press klarar sådana belastningar: det enda kravet är domkraftens upplösning - konstruerad för samma 20 ton, den kommer inte att klara 25 … 30 ton slag.

När det gäller enhetens ståldelar är de alla tagna med en marginal - tjockleken på det professionella rörets väggar är minst 4 mm, stålremsan är från 8 mm.

Bild
Bild

Det mest kritiska steget är stansning av icke-järnhaltig metall och vissa stål, inklusive rostfritt stål .… Men de börjar testa icke-järnhaltig metall och stål med pressning. Om maskinen har klarat uppgiften, fortsätter de till stämplingen.

Om rostfritt stål användes för pressen, kan det till exempel användas för att pressa solrosfrön eller frön av andra typer, till exempel lin, från vilket man kan få matolja av önskad sort. Att exempelvis använda rostigt stål för att extrahera juice från färsk frukt kan vara farligt - järn reagerar med syror.

Rekommenderad: