Vibrationssikt: Vibrerande Siktar För Bulkmaterial, För Rengöring Av Borrslam Och Sållning Av Komponenter Och Sand. Vad är Det Här?

Innehållsförteckning:

Video: Vibrationssikt: Vibrerande Siktar För Bulkmaterial, För Rengöring Av Borrslam Och Sållning Av Komponenter Och Sand. Vad är Det Här?

Video: Vibrationssikt: Vibrerande Siktar För Bulkmaterial, För Rengöring Av Borrslam Och Sållning Av Komponenter Och Sand. Vad är Det Här?
Video: Proper tensioning of vibrating screens extends wear life 2024, April
Vibrationssikt: Vibrerande Siktar För Bulkmaterial, För Rengöring Av Borrslam Och Sållning Av Komponenter Och Sand. Vad är Det Här?
Vibrationssikt: Vibrerande Siktar För Bulkmaterial, För Rengöring Av Borrslam Och Sållning Av Komponenter Och Sand. Vad är Det Här?
Anonim

Den vibrerande skärmen är en enhet som efterfrågas i många industrisektorer . Den kan användas för att sålla, rengöra och separera olika material i fraktioner. Siktar kan skilja sig åt i form, typ av mask, antal rengöringsnivåer. Beroende på produktionsmålen kan du välja en enhet med lämpliga egenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

Enheten är känd som en "vibrerande sikt" eller "skakare". Det första alternativet används oftare för att beskriva utrustning för oljeindustrin, det andra namnet är typiskt för gruvindustrin. Även om enheterna kan skilja sig åt i design, förblir den allmänna rengöringsprincipen densamma.

Råvarorna som behöver bearbetas hälls på en paneluppsättning i en viss grad. Därefter startas vibrationsmekanismen. Under dess inflytande, liksom på grund av den naturliga tyngdkraften, siktas materialet gradvis och går in i nästa pall, utformad för att samla de bearbetade råvarorna.

Bild
Bild

Partiklar som inte har klarat avskärmningen kan enkelt tas bort från toppanelen genom att vända den till andra sidan.

Skakan är bäst lämpad för torrt eller halvtorrt material . Det rekommenderas att sålla våta råvaror med en trummanläggning, som fungerar enligt principen om en centrifug.

Bild
Bild

Visningar

Vibrationssilen kan vara rund eller rektangulär, och det finns olika typer av storlekar . Vissa sifter har en mer komplex layout och möjliggör rengöring på flera nivåer - för detta används ytterligare silpaneler. De viktigaste parametrarna som beaktas vid val av enhet är:

  • överflödeshöjd - avståndet från konstruktionens bas till den plats där ämnet faller på pallen;
  • siktområde;
  • styrkan i vibrationsvibrationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det faktum att enhetens funktionsprincip är liknande, finns det flera sorter av dessa enheter.

Efter typ av nät som ska installeras

Det finns två sikttyper:

  • under spänningsnätet - ägaren måste montera den själv;
  • med trådram eller förinstallerad - den är installerad på fabriken, enheten kommer till användaren helt redo för användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter 2000 -talet tillverkar de flesta tillverkare enheter med trådramar. De har flera fördelar:

  • material fördelas jämnare på pallen följaktligen ökar sållningskapaciteten, vilket gör att du kan optimera och påskynda arbetsprocessen;
  • fabriksinställning garanterar spänningskvalitet , medan en oerfaren användare kan dra ut eller under-dra nätverket;
  • enheten är klar att användas , det kräver ingen ytterligare konfiguration.
Bild
Bild

Alternativ för ett stretchnät finns också på rea, men det finns inte så många av dessa modeller, så valet kommer att vara begränsat.

Med antalet rengöringsnivåer

Designen kan innehålla ett annat antal paneler, vanligtvis från 1 till 3 delar

  • Syskon sifter är de vanligaste. De har en enkel men pålitlig design. Eftersom det bara finns en panel och är synlig kan användaren styra screeningsprocessen, samt övervaka maskens tillstånd - defekter som är lätta att märka.
  • Två nivåer enheter hjälper till att spara golvyta i verkstaden. De låter dig bearbeta mer råvaror samtidigt som de tar mindre plats.

  • Tre nivåer enheter kan vara olika. Vissa används för att spara utrymme, analogt med två-nivåer, bara i detta fall läggs ytterligare en nivå till. Och det finns också modeller med en mer komplex design, som ger flera steg av rengöring - från grov till finare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sikt med tre nivåer gör det möjligt att utföra huvudscreeningen i det första steget och sedan lägga till igensättningstillsatser . Sådana komponenter används vid tillverkning av betongbruk - dessa ämnen hjälper till att undvika uppkomsten av porer där fukt kan ackumuleras. Efter anrikning genomgår blandningen en finare rening på tredje nivå. Olika maskstorlekar används i alla steg för att säkerställa högkvalitativ screening.

Bild
Bild

Efter typ av vibration

Vibrationer kan appliceras på enheten på olika sätt. Beroende på vilken metod som används, varierar skärmhastigheten och kvaliteten, liksom arbetsskärmens belastning och slitage. Det finns flera typer av vibrationsvågor.

  • Obalanserad elliptisk . Dessa vibrationer kan uppnås med en enda motor utanför ramens tyngdpunkt.
  • Cirkulär … Motorn är placerad exakt i mitten av vibrationsramen, vilket möjliggör mer enhetliga och smidiga vibrationer.
  • Linjär … I detta fall används två motorer som roterar i olika riktningar under drift. De kan vara på sidorna eller ovanpå.
  • Balanserad elliptisk . Två eller tre motorer är inblandade, beroende på den applicerade kretsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet väljs i enlighet med produktionsmålen och egenskaperna hos de siktade materialen . Varje metod har sina egna fördelar, till exempel linjär oscillation möjliggör ökad genomströmning, och när man använder balanserad elliptisk, kommer arbetsnätet att vara längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Siktar används för att sikta komponenter och rengöra bulkmaterial - sand, kisel, cement och andra. Vibrationsanordningar är oumbärliga under beredningen av borrvätskan som krävs för rengöring av brunnar under borrning . Och enheterna är också efterfrågade på fabriker som arbetar med tillverkning av PVC -produkter - med hjälp av en sil erhålls en blandning för pulvermålning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika industri- och laboratoriemodeller gör att du kan bearbeta alla typer av ämnen - från kemiska blandningar till livsmedel.

Mat

Beroende på produktspecifikationerna används vibrationsinstallationer:

  • för att sålla kryddor rengöra dem från skräp och stora partiklar, erhålla en homogen blandning;
  • vid tillverkning av äggpulver Finns en vanlig ingrediens i olika livsmedel;
  • under mjölkpulverproduktion för att få en homogen massa;
  • för att sortera nötter , frön och spannmål i fraktioner i enlighet med standardstorlekar;
  • för siktning av kaffe - i pulverform eller granulär form.
Bild
Bild

Och även vibrerande siktar finns i fabriker som producerar mejeri- och ostprodukter, chokladprodukter, socker. Siktning hjälper inte bara till att bli av med stora partiklar eller skräp, utan hjälper också till att ta bort överflödig fukt.

Bild
Bild

Farmaceutisk

Branscherna i denna bransch har därför vanligtvis höga hygienkrav utrustningen måste uppfylla de krav som krävs . Vibrerande skärmar kan utföra steril filtrering, inklusive under tryck, siktning, separation. Med hjälp av dessa enheter produceras olika vitaminer och livsmedelstillsatser, proteinsubstanser, kiseldioxid och andra komponenter som är nödvändiga för att skapa läkemedel erhålls.

Bild
Bild

Kemisk

Olika gödningsmedel produceras ofta i pulverform - de erhålls genom att sålla genom en vibrerande sil. Dessa kan vara kompositioner baserade på kalium- eller fosforföreningar, liksom kväve. Dessutom, i den kemiska industrin, är enheter inblandade i produktionen av kimrök, kisel, vid tillverkning av olika typer av PVC.

Bild
Bild

Brytning

Mineraler som extraheras från jordens tarmar kräver bearbetning - det är nödvändigt att sålla dem, dela dem i fraktioner och avvisa avfall. För dessa ändamål används vibrerande siktar. De rengör kol, bentonit, gips, kalksten, sand och andra lösa ämnen.

Bild
Bild

Oljeproducerande

Skärmar spelar en viktig roll i separationen av oljeslam - detta är industriavfall som innehåller olika föroreningar som inte bör komma in i en ren produkt. Dessutom behövs anordningar för produktion och rening av borrvätskor.

Bild
Bild

Papper

Skärmar är efterfrågade inom massaindustrin - de kan användas för att dela upp flis i fraktioner, ta bort överflödiga föroreningar, rengöra och förbereda reagenser. Vibrerande skärmar används för tillverkning av trä och teknisk cellulosa.

Bild
Bild

Keramisk

Det finns många bulkmaterial som används i denna industri som är svåra att få tag på utan användning av en vibrerande sil. Det används för att bearbeta:

  • sand;
  • gips;
  • cement;
  • kvarts;
  • aluminiumoxid.
Bild
Bild

Den vibrerande silen är ett omfattande verktyg. En omfattande klassificering gör att du kan välja en modell för det avsedda ändamålet, beroende på behoven hos en viss industrisektor och produktspecifika detaljer.

Rekommenderad: