Hydraulisk Presstång: För Pressning Av Trådändar Och Presshylsor, Tång För Vattenledningsbeslag. Pressar Från KBT Och Andra Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Hydraulisk Presstång: För Pressning Av Trådändar Och Presshylsor, Tång För Vattenledningsbeslag. Pressar Från KBT Och Andra Tillverkare

Video: Hydraulisk Presstång: För Pressning Av Trådändar Och Presshylsor, Tång För Vattenledningsbeslag. Pressar Från KBT Och Andra Tillverkare
Video: Psykoedukation - Vad är KBT? 2024, April
Hydraulisk Presstång: För Pressning Av Trådändar Och Presshylsor, Tång För Vattenledningsbeslag. Pressar Från KBT Och Andra Tillverkare
Hydraulisk Presstång: För Pressning Av Trådändar Och Presshylsor, Tång För Vattenledningsbeslag. Pressar Från KBT Och Andra Tillverkare
Anonim

Funktionerna hos den hydrauliska presstången och deras användning föreställs inte av alla människor. Samtidigt kan sådan utrustning vara mycket användbar för krympning av trådändar och krymphylsor. Och det är också nödvändigt att uppmärksamma tången för kopplingar av vattenledningar, pressarna från KBT och andra tillverkare.

Bild
Bild

Vad det är?

I hushålls- och yrkesarbete är det ofta nödvändigt att använda hydraulisk presstång. Det är viktigt att använda dem för att pressa trådklackar när olika kabelprodukter ansluts till varandra . Det här handlar inte bara om ledningar i snäv mening, som man ofta tror. Samma behov uppstår vid anslutning av elektrisk utrustning i industrier, vid installation av hushållsapparater. Högkvalitativ krympningstång hjälper till att krympa trådar i olika modifikationer.

Bild
Bild

Men inte bara detta är deras främsta fördelar. Ofta används presstänger för att krympa hylsor för vattenrörsbeslag. Och inte bara VVS - du kan arbeta med vatten- och ångvärmesystem . Detta tillvägagångssätt låter dig utföra installationsarbetet bättre och på kortare tid. VVS -pressverktyget dök upp på 1950 -talet och patenterades en tid senare.

Officiella patent började dock inte beviljas förrän nästa årtionde. Den moderna versionen av enheten för hydraulisk tryckprovning av rör dök upp 1972 tack vare ingenjörerna i företaget Mannesmann.

Bild
Bild

Sedan dess har den inte genomgått några väsentliga förändringar. Förutom själva pressverktyget ingår en hydraulisk pump. Delarnas interaktion säkerställs av en speciell slang som är utformad för att arbeta vid högt tryck.

Kraften som skapades av den hydrauliska drivenheten gavs exakt tack vare denna slang. Tången klämde in den önskade delen (kopplingen) och fäst den hårt på röret. En sådan pressanslutning är ett utmärkt substitut, inte bara för svetsning och lödning, utan även för andra tekniska operationer. Trots avsaknaden av ändringar i det schematiska diagrammet, görs ständigt ganska allvarliga justeringar av enheten och dess åtgärder. Moderna hydrauliska presstänger kan fungera inte bara med metall utan även med metall-plaströr.

Bild
Bild

Under de senaste decennierna har ingenjörer uppnått mycket. Till exempel reduceras friktionen hos arbetsdelarna märkbart. Minskad energiförbrukning och arbetsintensitet. Pressade beslag är "graverade", vilket gör att du tydligt kan spåra vilket verktyg som användes. Arbetsstyckena testas i laboratorier, de resulterande lederna kontrolleras för hur täta de är och hur starka de är att bryta.

Annars pågår arbete med elektriska ledningar. I detta fall är kontaktytan avgörande för att säkerställa dess kvalitet. När du väljer en presskäke för detta ändamål beaktas trådarnas tvärsnitt. Ferrule -pressverktyg fungerar på ungefär samma sätt som andra armaturer. Trådarnas ändar fixeras genom att de ligger inuti en presshylsa.

Bild
Bild

Visningar

Manuella hydrauliska pressar är mest efterfrågade och attraktiva i både hushålls- och yrkesmässiga segment. De låter dig överge tillämpningen av stora fysiska ansträngningar. Som ett resultat reduceras dimensioner och vikt. Hydrauliska verktyg för arbete med metall-plaströr är konstruerade för tvärsnitt:

  • 16;
  • 20;
  • 26;
  • 32 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men inte alla handdrivna hydrauliska ställdon är konstruerade för den senare storleken. Ibland finns det dock ännu större modeller - utformade för en krymptröskel på upp till 50 mm. Handmanövrerade hydrauliska verktyg fungerar bra i svåråtkomliga områden-just på grund av deras relativt små storlek. Högkvalitativa modeller kan arbeta med koppar- och rostfria legeringsstrukturer . Elektrohydrauliska pressar är mer som en pistol eller skruvmejsel. De är utrustade med ett utbytbart batteri eller en nätadapter.

Bild
Bild

Topptillverkare

Bland huvudmodellerna sticker ut:

  • Ibosad produkter;
  • enheter av KBT -märket;
  • April -modeller, som är tillverkade i Kina (med delad hydraulisk drivning);
  • avancerade hydrauliska pressar av det franska märket Virax (tryckrör högst 26 mm);
  • Ridgid RP 340-B;
  • REMS Akku-Press ACC;
  • Rothenberger Romax AC Eco Basic 15705;
  • Rothenberger Romax Pressliner Eco.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Det är mycket viktigt att mäta den applicerade kraften och sektionen av kopplingshylsan … Om det är stort måste du förlänga handtagen genom att lägga till hjälpfragment. I teleskopiska versioner trycks de nödvändiga fragmenten helt enkelt ut. Monteringen av rörens innerväggar utförs med hjälp av en kalibrator. När storleken är vald är det nödvändigt att sätta in röret helt i änden och till slutet, vilket ska symboliseras med ett klick eller observera röret från utsidan genom fönstren på själva beslaget.

Bild
Bild

Därefter placeras tången på ärmen. Deras handtag dras ihop. Jobbet anses slutfört när ett klick inträffar eller full kontakt uppnås.

I ett specifikt fall måste du också vägledas av instruktionerna för enheten. Om vi pratar om att krympa kablarna, måste detta göras upp till största ansträngning så att fjädermonteringen fungerar.

Rekommenderad: