Reparation Av En Tvårumslägenhet (70 Bilder): Hur Gör Man En Designrenovering? Renoveringsprojekt I "Brezhnevka" Och Andra Kopeckbitar

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av En Tvårumslägenhet (70 Bilder): Hur Gör Man En Designrenovering? Renoveringsprojekt I "Brezhnevka" Och Andra Kopeckbitar

Video: Reparation Av En Tvårumslägenhet (70 Bilder): Hur Gör Man En Designrenovering? Renoveringsprojekt I "Brezhnevka" Och Andra Kopeckbitar
Video: Renovering Som Ökar Värdet På Din Bostad | 5 Tips 2024, Mars
Reparation Av En Tvårumslägenhet (70 Bilder): Hur Gör Man En Designrenovering? Renoveringsprojekt I "Brezhnevka" Och Andra Kopeckbitar
Reparation Av En Tvårumslägenhet (70 Bilder): Hur Gör Man En Designrenovering? Renoveringsprojekt I "Brezhnevka" Och Andra Kopeckbitar
Anonim

Korrekt organiserad renovering av en tvårumslägenhet gör det möjligt att skapa ett bekvämt och snyggt hem även ur en föråldrad "Chrusjtjov" -lägenhet. Ett av huvudstadierna i arbetet med lägenheter i den gamla fonden är ombyggnad och zonindelning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Reparation av en två-rumslägenhet i en ny byggnad som regel kan göras utan större svårigheter. I hus av denna typ finns det ganska stora kök och rum, ett rymligt badrum, samt en balkong eller loggia, som vid behov har vissa funktioner. Som ett resultat krävs ofta inte ombyggnad av en sådan 2-rumslägenhet.

Alla funktioner i reparationen är i att välja finish av hög kvalitet, skapa ett holistiskt designprojekt och genomföra verklig zonering … I vissa fall, för att spara utrymme, är skjutdörrar installerade i lägenheten, och ganska ofta är balkongen isolerad.

I framtiden, efter avslutad, omvandlas detta område till ett bekvämt kontor, förråd eller bara ett vilrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

men i gamla hus reparationsprocessen är mer komplex. Till att börja med har två-rumslägenheter i sådana byggnader sällan en yta som överstiger 50 kvadratmeter, men de har ofta en obekväm layout. Om en lägenhet köps eller ärvs i tillfredsställande skick kan du begränsa dig till kosmetiska reparationer - byta tapeter, förnya färgen i taket och köpa nya VVS -armaturer. Tyvärr, i de flesta fall, sådana den gamla kopeckbiten kräver en kostsam översyn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En tvårumslägenhet i en gammal byggnad har allvarliga nackdelar . Mycket lågt i tak finns i "Khrushchev" och "Brezhnevkas", men i "Stalinkas" kan höjden på lokalerna nå cirka 4 meter. Smala korridorer tillåter inte att placera alla nödvändiga möbler, och det är ofta omöjligt att expandera dem på grund av närvaron av bärande väggar. Gamla kopeckbitar innehåller ofta separata badrum och badrum med mycket små bilder.

De flesta ägarna kombinerar två lokaler, men den här lösningen är inte alltid funktionell när många bor i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små kök, särskilt i "Chrusjtjov ", tvinga ägarna att gå till alla möjliga tricks för att skapa komfort i detta viktiga område. Det bör också nämnas att lägenheter med sprickor i väggarna, slitna tak och otillfredsställande bullerskydd regelbundet visas på den sekundära bostadsmarknaden. I 2-rums "Chrusjtjov" -byggnader förhindrar bärande innerväggar ombyggnad och rörelse av öppningar . I det här fallet, för att göra hemmet mer bekvämt, kombineras köket med en korridor eller med ett av rummen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ordna reparation i "Brezhnevka " relativt bekvämare, eftersom det oftast finns separata badrum och kök i kopeckhus med en yta på upp till 8 kvadratmeter. Även utan ombyggnad visar sig bostäder vara vackra och bekväma, men med preliminär inriktning av väggar och byte av föråldrad kommunikation . Det bör dock komma ihåg att i denna typ av hus finns inre bärande väggar och ventilationsschakt som inte kan överföras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under reparationen av "stalinka" måste du oftast spendera mycket på att byta ut kommunikation och sätta i ordning väggarna. I sådana kopeckbitar är det vanligt att kombinera köket med ett vardagsrum eller en korridor, eller utrusta en andra nivå, som kommer att rymma en sovplats eller ett kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det är vanligt att reparera en två-rumslägenhet antingen kapital eller kosmetika.

Huvudstad

Större reparationer utförs oftast vid flytt eller när kosmetiska reparationer inte räcker. Denna typ av reparation består av ett stort antal etapper och kräver nödvändigtvis inblandning av specialister . Experter rekommenderar att man först gör en större översyn med en design, det vill säga med den preliminära utvecklingen av ett individuellt designprojekt, inklusive till och med arrangemang av möbler och installation av belysningsarmaturer. I de flesta situationer kommer detta att undvika mycket problem. Rörande begreppet "renovering ", är det vanligt att förstå det som en vanlig huvudstad, som sker utan ackompanjemang av en designer eller med honom, men med användning av bättre och dyrare material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kosmetisk

Renovering är mer budgetmässigt , eftersom den består i en enkel renovering av interiören utan att ändra kommunikation, fönster och dörrar. Inom ramen utförs ingen ombyggnad och ledningarna ändras inte. Oftast är allt begränsat till att måla rör och värmeelement, byta golvbeläggningar och måla om väggar eller klistra om tapeter. Ibland, inom ramen för "kosmetika", flyttas också kakel i badrummet. Trots den till synes enkla, tar denna typ av reparation fortfarande mycket tid, eftersom det kräver en preliminär demontering av alla beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det förberedande steget kan du fortsätta bearbetningen av golvet och taket och sedan fortsätta till dekorationen av väggarna. Renovering rekommenderas vart 4-5: e år så att lägenheten alltid ser välvårdad ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsteg

Reparation i en två-rumslägenhet det är vanligt att producera i etapper.

Demontering av den gamla inredningen

Allt börjar med borttagning av möbler och demontering av den gamla beläggningen . I detta skede är det nödvändigt att ta bort gammal tapet, parkett, laminat eller matta, kakel, gips och ibland fönster. Alla dörrar, strömbrytare, uttag och VVS tas omedelbart bort. För enkelhets skull är det vanligt att dra åt ingångsöppningarna och öppningarna mellan rummen med en tjock film. Om projektet med en lägenhet innebär ombyggnad, är det vanligtvis vanligt att riva partitioner just nu. När demonteringen är klar kommer det också att vara nödvändigt att ta bort det skrymmande avfallet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av kommunikation

Elektriskt arbete innefattar vanligtvis väggjakt, installation av kabeltillbehör och kablar. Detta tar vanligtvis 5-10 dagar. Då kan du gå till skapande av nytt avlopp, vatten och värme . Redan i detta skede bestäms ytterligare placering av tvättmaskin, VVS och handdukstork.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ombyggnad av lokaler

I ett typiskt "Chrusjtjov" panelhus oftast kombineras vardagsrummet med köket , särskilt om en liten lägenhet inte överstiger 40-48 kvm. m. Brezhnevka producerar ofta förening av badrummet , och i en stor "stalinka" -yta på 54 kvadratmeter. m kan hittas och studio med vindsvåning , till följd av rivningen av alla inre skiljeväggar. Alla dessa alternativ är möjliga i andra konfigurationer av en två-rumslägenhet, men förutsatt att det inte finns bärande väggar och att få officiellt tillstånd.

Innan ombyggnationen påbörjas måste du ta reda på alla tekniska data inklusive platsen för verktyg, avståndet till taket och byggnadens ålder. Naturligtvis bestäms vilka väggar som är erkända som bärande och vilka som inte är förbjudna att rivas eller flyttas.

I samma skede är placeringen av uttag och strömbrytare genomtänkt för att ytterligare skapa elektriska ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ägarna till en liten lägenhet planerar att kombinera två rum i en liten film, så kommer detta naturligtvis att skapa ett rymligt och bekvämt rum, men också kommer att kräva användning av genomtänkt zonindelning . Detta kan till exempel vara platsen för sovplatsen på podiet i det förstorade vardagsrummet och ytterligare användning av belysning.

Ofta köket kombineras med vardagsrummet , vilket gör att du kan öka arbetsytan för matlagning och till och med tilldela ett ganska rymligt område för att äta. I vissa fall vardagsrummet kombineras med sovrummet , men då ska sovplatsen vara gömd för nyfikna ögon så mycket som möjligt. Trång badrum och toalett det vore mer korrekt att ansluta till ett rymligare rum. Möjligen också " Fusion" av köket och korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rikta in väggar och tak

Takinriktning sker vanligtvis med gips , om inte rummet har valts spänningsduk . Först är det taket som planas, och sedan väggar, öppningar och sluttningar. Proceduren utförs i två steg: på den första ytan är de täckta med en primer-primer, och efter att den torkat behandlas de med en gipsförening. I det andra steget maskeras mindre defekter med ett kitt, och hela ytan grundas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nivellera golvet

Golvbeläggningen kan utföras antingen på en cement-sand- eller gipsbas . I det första fallet kan själva beläggningen läggas tidigast om två veckor, och i det andra läggs plattan efter tre dagar och andra typer av beläggning - efter en vecka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av gipsskivor

Innan finishen påbörjas monteras även gipsskivkonstruktioner, om sådana finns i designprojektet. Det kan till exempel vara nischer eller valv, lådor som döljer VVS -kommunikation eller partitioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Materialen som används för efterbehandling bestäms beroende på den inredningsstil som valts för lägenheten . Till exempel kräver ett modernt loft nödvändigtvis tegel på väggarna och låter dig också lämna kommunikationen öppen. Lantlig stil kommer inte att klara sig utan trägolv, och en minimalistisk lägenhet kommer att se bra ut med enkelt målade väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Den klassiska lösningen inom golvdesign är laminat eller annat trägolv för vardagsrum och kök, samt användning av kakel i badrummet. Interiören ser ovanlig ut, där en del av korridoren vid ytterdörren är dekorerad med samma plattor som badrummet. Det är inte förbjudet för budgetreparationer användning och linoleum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

För en standard två-rumslägenhet rekommenderas att använda beklädnad på flera nivåer , och detta gäller inte bara taket, utan också väggarna. Efter att ha befriat ytan från oegentligheter kan den målas med färg eller till och med klistra över med tapeter . En bra lösning är och sträcktak , lämplig för både rymliga bostäder i en ny byggnad och för en liten "Chrusjtjov". Det kommer att se bra ut i en stor "stalinka" byggnad med högt i tak tak kantat med träbjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Om lägenhetsytan är liten , då är väggarna bättre målade i pastellfärger. Men närvaron av en accent, ljusare yta kommer till och med att vara till nytta. Tanken på att göra en av väggarna texturerad och sedan måla den i samma färger som de andra, ser ovanlig ut.

Hur som helst är väggarnas design till stor del beror på den dominerande stilistiska riktningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Efter avslutad renovering och fortsättning till urval av möbler för en två-rums bostad måste varje detalj noggrant övervägas. Faktum är att i ett litet utrymme, särskilt hus i den gamla grunden, möbleringselement inte bara fyller sina nyckelfunktioner utan också ansvarar för zonindelning. Bättre att välja multifunktionella objekt , tillhandahåller ett genomtänkt lagringssystem. Till exempel kan ett bokhylla inte bara rymma all ägares litteratur utan också separera sovutrymmet från vardagsrummet.

Vid köp av möbler är det dessutom viktigt att göra detta i enlighet med fönster- och dörröppningar samt deras placering i kopeckstycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Färdiga alternativ hjälper dig alltid att navigera och föreställa dig hur du bäst utrustar ditt eget hem

Ser väldigt ovanligt ut tvårum "Chrusjtjov ", efter renoveringen som köket och vardagsrummet kombinerades till ett, och kylskåpet var beläget i den tidigare korridoren. Tack vare "sammanslagningen" av de två rummen fanns det tillräckligt med utrymme för både matlagning och mat, och själva vardagsrummet, även när det blev mindre, led inte alls. För alla rum valdes ett enda golv och väggbeklädnad, vilket förvandlade de olika områdena till en enda helhet. Ändå utfördes den nödvändiga zonindelningen inte bara med hjälp av möbler, utan också med belysningssystemet. Möbler för lägenheten valdes lätta och ganska kompakta.

Bild
Bild

I en annan renoverad tvårumslägenhet kan du tydligt se hur du väljer finish och möbler för små utrymmen. Med hjälp av exemplet på en korridor kan du se till att ljus, pastellfärger och diskreta mönster bör föredras , och möblerna kan till och med vara vita. Närvaron av två speglar gör att du kan utöka utrymmet visuellt samt ett genomtänkt belysningssystem.

Rekommenderad: