Stansar: Rörmatris Med Spärr För Rörgängning Och Adapterkit. Partner- Och Tredjepartssatser

Innehållsförteckning:

Video: Stansar: Rörmatris Med Spärr För Rörgängning Och Adapterkit. Partner- Och Tredjepartssatser

Video: Stansar: Rörmatris Med Spärr För Rörgängning Och Adapterkit. Partner- Och Tredjepartssatser
Video: HOW TO REMOVE GEAR BOX & ELECTRIC MOTOR FOR MASKOT PIPE THREADING MACHINE 2024, April
Stansar: Rörmatris Med Spärr För Rörgängning Och Adapterkit. Partner- Och Tredjepartssatser
Stansar: Rörmatris Med Spärr För Rörgängning Och Adapterkit. Partner- Och Tredjepartssatser
Anonim

Verktyg är en integrerad del av varje produktion. De är utformade för både amatör- och professionellt arbete. Klupps är en oföränderlig sak i konstruktion. De är lämpliga för att skapa högkvalitativa vattenförsörjning eller avloppssystem.

Typer och utrustning

Den här enhetens huvuduppgift är trådning. Klupps är lämpliga för arbete med nya rör, liksom för reparation av gamla . Behöver ingen förberedelse före användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor jämför klupps med dies, eftersom de har samma funktionsprincip. Men det finns fortfarande betydande skillnader mellan dem.

Det särdrag hos röraxlar är att de första tänderna inte har en så stark depression som de andra . Denna position gör att du kan mjukna och förbereda de första snitten lite, och detta är nödvändigt för korrekt inställning och position för tråden, så att det inte går slumpmässigt. Efterföljande tänder kommer gradvis att fördjupa prognoserna.

Bild
Bild

Verktygets huvuduppgift är att underlätta hårt arbete och att utföra det väl.

På marknaden finns både individuella formblock och hela uppsättningar för gängning av rör.

Instrumentet kommer att delas in i två kategorier

Stationär . De tillhör en fullvärdig maskin, de har en ganska hög effekt. Diametrarna på gängan och själva röret kan variera från den minsta till den största. Detta uppnås med hjälp av speciella redskap.

Bild
Bild

Träning av bärbara kit . De skiljer sig inte åt i stora dimensioner. De är lätta och inte bundna till en specifik plats. De förvaras i ett speciellt plastfodral med olika tillbehör och brickor. I sådana uppsättningar är uppkörningen av tråden inte lika stor som den för de stationära. Ha en liten 2-tums pitch. Används oftast av rörmokare och hemma.

Bild
Bild

Vidare är rörkopplingar indelade efter typen av gänga, vilket är viktigt att välja rätt, eftersom var och en av dem är lämplig för en viss typ av arbete. Trådmärket är uppdelat i tum och metrisk.

  • Tum . Detta hack har en vinkel på 55 grader. Vanligtvis kan dessa modeller hittas på rör eller bultar som är avsedda för den europeiska och amerikanska marknaden.
  • Metrisk . Hakvinkeln är 60 grader. Mätsteg beräknas i millimeter.
Bild
Bild

Många tillverkare delar inte klupps i några specifika typer, eftersom de faktiskt utför samma funktion.

Endast tillverkningsmaterialet, antalet munstycken och trådhöjden ändras.

Det finns två typer av klups tillgängliga på marknaden nu

Manuell typ . Det mest bekanta och välbekanta verktyget för alla rörmokare. Sådan klupp finns i alla butiker och till ett mycket överkomligt pris. Mycket kompakt och designad för mindre jobb. Den kan gänga ett rör, en mutter eller en bult, och den kan också användas i reparationsarbeten för att byta ut skåror, förlänga dem eller korrigera misstag. Den största nackdelen, som oftast noteras av experter, är att det är nödvändigt att ha styrka för att hålla handtaget korrekt och dra åt munstycket. Populära trådmodeller är 1/2 och 3/4 tum. Rör med stor diameter kräver skicklighet och styrka. Seten innehåller speciella tillbehör med en enkel hållare. Och det finns också kit när den senare är utrustad med en spärr eller adapter. Om fräsen är sliten kan den bytas ut mot en ny. Du behöver bara skruva loss en bult och byta skärdelen. Om satsen inte har handtag eller hållare kan du använda antingen en skiftnyckel eller en krokodilnyckel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklektisk typ . Avser professionella verktyg och används i industriell konstruktion. Effekten sträcker sig från 700 till 1700/2000 W. Därför anses det inte vara lämpligt att köpa denna enhet för hemmabruk eller engångsbruk. Satsen innehåller en uppsättning med 6 eller fler huvuden, vars diameter varierar från 15 till 50 mm. Samma satser finns också i tum. Den största fördelen med tekniken är att du inte behöver använda kraft för att vrida. Operationen är mycket förenklad och snabb, så den tid som spenderas på jobbet sparas. Lämplig för arbete på svåråtkomliga platser eller där röret ligger nära väggen. Nackdelar: Kan inte användas utomhus och i dåligt väder. Verktyget är helt värdelöst utan el.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Det finns ett stort antal olika kit på marknaden. Låt oss överväga de mest populära.

ZIT-KY-50 . Ursprungsland - Kina. Ett budgetalternativ som är lämpligt för gängning av olika rör med en diameter på 1/2 till 2 tum. Kompakt, allt är i ett plastfodral. Antal huvuden - 6. Smörjolja ingår i satsen. En funktion anses vara en möjlig omvänd funktion. Av nackdelarna noteras låg produktivitet; vid aktiv användning blir fräsen snabbt oanvändbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Partner PA-034-1 . Tillverkad i Kina. Liksom den tidigare versionen tillhör den budgetklassen, bara i detta fall är kluppen manuell. Setet innehåller endast 5 av de mest populära bilagorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr Expert 28271 - 1 . Ursprungsland - Ryssland. Denna modell kännetecknas av tillförlitlighet och hög kvalitet. Satsen innehåller flera utbytbara huvuden. Trådens riktning är högerhänt. Tillverkad helt i metall. Vikt - 860 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ridgid 12 - R 1 1/2 NPT . Produktion - Amerika. Satsen innehåller 8 huvuden. Allt är tillverkat av kvalitetsmetall med en liten plastkant. Passar både amatörer och proffs. Det är möjligt att sätta in det i ett speciellt handtag eller spärr. Verktygets vikt är 1, 21 kg. Nu likställs satsen med medelklassen (på grund av växelkursen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Voll V - Klipp 1.1 / 4 . Ursprungsland - Vitryssland. Setet innehåller ett handtag och en spärr, samt 4 uttag i storlek 1/2, 1, 1/4, 3/4. Själva fodralet är tillverkat av hållbar plast. Vikt - 3 kg. Det säregna är att du enkelt kan byta munstycken och enkelt justera spärren. Och även handtaget kan förlängas eller förkortas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Eftersom det finns ett stort utbud av olika uppsättningar klups på marknaden, måste ett antal kriterier följas för att köpa en bra produkt

  • Innan du köper måste du bekanta dig med hela uppsättningen, såväl som framsidan av eventuellt arbete, särskilt om verktyget är valt för hemmabruk. Ett stort antal bilagor garanterar inte kvalitet, och några av dem kan aldrig användas.
  • Ström, om en elektrisk munstycke väljs. Denna enhet är lämplig för industriellt arbete.
  • Mått och vikt. Om verktyget är tungt betyder det inte att det kommer att vara bättre för trådning. Detta vittnar bara om metallens kvalitet. Så innan du köper måste du vrida verktyget för att förstå hur det ligger i din hand och om det kommer att vara bekvämt att använda det under drift.
  • Trådriktning. Det finns två riktningar: höger och vänster. Oftast har alla kit rätt slag.
  • Bygg kvalité. Detta är också värt att uppmärksamma när du köper, så att verktyget inte böjer sig under tryck när chippen appliceras.

Rekommenderad: