Täckfilmer För Renovering: Med Maskeringstejp Och Tejp, Skyddsfilm För Att Täcka Möbler Under Renovering I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Täckfilmer För Renovering: Med Maskeringstejp Och Tejp, Skyddsfilm För Att Täcka Möbler Under Renovering I En Lägenhet

Video: Täckfilmer För Renovering: Med Maskeringstejp Och Tejp, Skyddsfilm För Att Täcka Möbler Under Renovering I En Lägenhet
Video: Renovering Som Ökar Värdet På Din Bostad | 5 Tips 2024, April
Täckfilmer För Renovering: Med Maskeringstejp Och Tejp, Skyddsfilm För Att Täcka Möbler Under Renovering I En Lägenhet
Täckfilmer För Renovering: Med Maskeringstejp Och Tejp, Skyddsfilm För Att Täcka Möbler Under Renovering I En Lägenhet
Anonim

Täckfilm är ett oumbärligt material för renovering och dekoration av lokaler. Från materialet i den här artikeln kommer du att ta reda på vad det är, vilka fördelar och nackdelar det har, samt vad som är nyanser av dess beräkning och val.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Täckfilm för reparation har många fördelar. Den används vid målar- och putsarbeten, den skyddar redan målade ytor, den sparar möbler. Dessutom utmärks det av:

  • styrka, praktik och funktionalitet;
  • värme-, vind- och ångtäthet;
  • motståndskraft mot temperaturutfällning;
  • ljustransmission, lätt vikt och flexibilitet;
  • motverka utseende av kondens;
  • inertitet mot skadlig mikroflora;
  • enkel användning och bortskaffande;
  • lågt pris, tillgänglighet och rikt sortiment;
  • frostbeständighet och ljusstabilisering;
  • möjligheten att använda på geometriskt svåra platser;
  • motståndskraft mot sönderfall och användarvänlighet.
Bild
Bild

Materialet används vid reparations- och byggnadsarbeten . De är täckta med föremål som kan få byggdamm, smuts, fukt, murbruk. Folien används för att täcka fönster, dörrar, golv, väggar och möbler som inte kan tas bort från rummet som repareras. Fäst allt med tejp.

Bild
Bild

Det finns också alternativ att sälja med skottejp för målning, längs kanten där det finns tejp. De används för reparation av stadslägenheter och privata hus.

Tillsammans med fördelarna har dock täckfilmen för reparation nackdelar.

Bild
Bild

Till exempel, filmen är inte alls universell, dess tunna sorter är inte utformade för att fungera med tunga belastningar . Dessutom, med fel val, tål materialet inte betydande mekanisk påfrestning.

Bild
Bild

Visningar

Tack vare utvecklingen av den moderna kemiska industrin säljs filmer för olika ändamål på butikshyllorna. Täckfilmer för reparationer tillverkas av polyetylengranuler genom extrudering. Varje typ av polymermaterial har sina egna egenskaper och är avsedd för en specifik typ av reparationsarbete.

Bild
Bild

Diffusion

Denna typ av material anses vara universell. Det skyddar byggnadskonstruktioner från fukt och bidrar till vindskydd . Det köps när det är nödvändigt att täcka värmeisoleringsskikten. Vid behov är materialets leder förbundna med maskeringstejp. Diffusionsfilm används för att skapa vatten- och värmeisolering av tak och vindar i hus med gaveltak. Det släpper inte bara in fukt, utan också kallt. Materialet säljs i rullar på 1, 5 och 5 m långa.

Diffusionsfilmens struktur är utmärkt för luft-, ång- och gaspermeabilitet.

Bild
Bild

Vindtät

Denna typ av polyetenfilm med sin struktur är ett material av flera lager. Vindtät film används tillsammans med värmeisolerande byggmaterial för värmeisolering av konstruktioner (mineralull, skum) . Det är motståndskraftigt mot fukt, släpper inte in det i värmeisolering, men har förmågan att släppa ut ångor. Säljs i rullar.

Bild
Bild

Impregnering

Denna typ av täckfilm används vid hög luftfuktighet. Till exempel är det oumbärligt i byggnader under uppbyggnad där det finns hög risk för kondens. Vattentätningsfilmen är lämplig för att skydda tak, golv och väggar mot fukt . Med sin hjälp är fasaderna på byggnader skyddade, det kan läggas mellan väggarna och grunden, liksom basen i källargolvet. Filmen på en rulle är 75 m2.

Bild
Bild

Förstärkt polyeten

Täckfilmen av den förstärkta typen skiljer sig åt i konstruktionstypen. Det är mer tätt, förstärkt med ett polyetenmask, är särskilt hållbart och har höga värmeisoleringsvärden. Materialet ändrar inte form, det säljs i rullar med en bredd på 2 m och en längd på 20, 40 och 50 m . Det används i byggbranschen. Det skyddas av konstruktionskorridorer, maskiner och enheter för företag. Materialet består av 3 lager.

På grund av dess egenskaper används den skyddande förstärkta täckfilmen ofta som ett tillfälligt skjul över de lagrade byggmaterialen.

Bild
Bild

Förpackning

Denna typ av täckfilm säljs i rullar med olika storlekar. Förutom fuktbeständighet som är karakteristisk för alla typer är denna sort mycket elastisk och motståndskraftig mot extrema temperaturer . Förpackningsfilmen är giftfri och har dielektriska egenskaper. Dess yta kan skrivas ut med varierande komplexitet.

Bild
Bild

Materialet är billigt och varierat, det används för olika ändamål . Det tillåter inte fukt, syra och är inert mot alkalier och organiska lösningsmedel. De kan packa byggnadsstrukturer, täcka trä, lastpallar med tegel. Materialet har värmebesparande egenskaper och överför inte ultraviolett ljus.

Bild
Bild

Sträcka

Ett särdrag hos denna sort är dess höga elasticitet. Tack vare detta kan det passa tätt in de inslagna föremålen och fixeras på dem. Stretchfilm används för att hålla ihop samma föremål i en grupp . Under transporten skyddar den dem från damm, smuts, vatten, mekaniska skador.

Denna sort skiljer sig åt i tjocklek och färg.

Bild
Bild

De tätare sorterna är lämpliga för packning av tunga laster . Färgen på det klassiska materialet är transparent. Om det är nödvändigt att täcka det lagrade eller transporterade materialet från nyfikna ögon är det täckt med färgad film. Den används för inslagning av tegel, stenar, kantstenar.

Bild
Bild

Konstruktion och teknisk

Detta material erhålls genom återvinning av polyeten. Tekniskt material är svartmålat, används som sopsäckar eller behållare för bortskaffande av byggavfall. Materialet har en optimal tjocklek, tål olika vikter, är hållbart och säljs i rullar.

Bild
Bild

Hur beräknar man kvantiteten?

Volymen av inköpt material beror på dess syfte. Vart i du kan inte lita på ett ungefärligt belopp: innan du köper måste du mäta skyddsområdet . Allt är dock individuellt, och därför är det ofta nödvändigt att mäta längden och bredden på det täckta området. Om du behöver täcka möblerna, mäta dess höjd, inte glömma om avståndet för mätningar för sammanfogning av filmen för limning med tejp.

Bild
Bild

Det är oönskat att spara i det här fallet: om du planerar att arbeta med cement för väggdekoration och golvet redan har lagts i rummet måste du köpa en film på golvet. Samtidigt måste du köpa ett täckmaterial för att inte trampa över höljet i korridoren. Du måste mäta golvytan i själva rummet, korridoren och köket (badrum), om det redan finns kakel i det.

Bild
Bild

Filmen har olika bredder. Det måste limas ihop. Om det är nödvändigt att täcka en golvbeläggning med en yta på 4x4, 3 = 17,2 m2, läggs korridoren till filmen, lika med 1,5x2, 5 = 3,75 m . Dessutom måste du täcka golvet i badrummet (köket). Du kan lägga till 5 m till detta, i allmänhet får du 25, 95 kvm. m eller nästan 26 m2.

För att skydda en yta på 26 m2 krävs i genomsnitt 9 m täckfilm . Detta innebär att du måste köpa 10 m tätt rullmaterial. Ibland kräver tekniken köp av en dubbelmätarlängd. Dessutom måste du köpa material specifikt för att lägga på golvet. En tunn variant för att skydda möbler från damm fungerar inte.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av material måste baseras på flera kriterier. Det är viktigt att välja det alternativ som är lämpligt för ändamålet. Till exempel har produkter för bortskaffande av sopor och byte av takmaterial olika egenskaper. Den ena filmen ersätter inte den andra alls, du måste förstå detta. Du kan täcka möbler, ett rent golv, liksom redan färdiga områden i rummet med ett transparent material.

Bild
Bild

Vart i det finns ingen anledning att köpa en elastisk version, men tjockleken måste vara tillräcklig för att filmen inte ska riva förrän reparationen är slut . Om du behöver transportera möbler och byggmaterial är det bättre att köpa dyrare film. En elastisk täckningssortiment är lämplig som skyddar föremål från flis och mekanisk skada.

Bild
Bild

Hur man använder?

Det är nödvändigt att använda filmen för att täcka möbler, golv eller väggar under reparationer korrekt. Om det inte går att ta föremål ur rummet köper de tjock film med marginal för skydd . Hon täcker allt du behöver, täcker med en överlappning och förbinder kanterna med tejp. Om du behöver täcka trämöbler, täcks det först med en filt och först efter att det har lindats med en film. Detta förhindrar oavsiktlig skada på kanterna under reparationen. Elektronisk utrustning packas först i folie, förseglas med tejp och läggs sedan i lådor. Om möjligt tas de ut ur rummet.

Bild
Bild

För att skydda dörröppningarna förseglas de med tejp och folie . Det är oönskat att spara på material och ta vanligt tejp för fixering. När du avlägsnar det, drabbas ofta kvaliteten på basbeläggningen. När du utför reparationsarbete kan du stänga tapeten från damm med en tunn dubbel typ transparent film. Rullmaterialet kan skäras och få 3 meter istället för 1, 5: e bredd.

Bild
Bild

För att täcka golvet, ta en svart film. Med hjälp av det och kartong skapar de ett tillförlitligt golvskydd i ett hus eller en lägenhet, det kan användas för att täcka golvet med en speciell struktur. Samtidigt är bottenlagret nödvändigt för att stänga det från byggdamm. Den övre används för att täcka golvet från stora skräp som dyker upp under reparationen . (till exempel för att täcka golvet från bitar av gips). Denna täckningsmetod är relevant vid reparationer som borrning av väggar och skapar en ram för ett sträcktak.

Rekommenderad: