LED -strålkastare 100 W: Gatumodeller 100 W (watt) Och Hemstrålkastare För Belysning. Hur Lyser De? Laddningsbara Bärbara Modeller Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: LED -strålkastare 100 W: Gatumodeller 100 W (watt) Och Hemstrålkastare För Belysning. Hur Lyser De? Laddningsbara Bärbara Modeller Och Andra

Video: LED -strålkastare 100 W: Gatumodeller 100 W (watt) Och Hemstrålkastare För Belysning. Hur Lyser De? Laddningsbara Bärbara Modeller Och Andra
Video: Skoda Superb Matrix LED Headlight Demonstration 2024, April
LED -strålkastare 100 W: Gatumodeller 100 W (watt) Och Hemstrålkastare För Belysning. Hur Lyser De? Laddningsbara Bärbara Modeller Och Andra
LED -strålkastare 100 W: Gatumodeller 100 W (watt) Och Hemstrålkastare För Belysning. Hur Lyser De? Laddningsbara Bärbara Modeller Och Andra
Anonim

LED -strålkastare är den senaste generationen av högeffektsarmaturer som ersätter volfram och lysrör. Med de beräknade strömförsörjningsegenskaperna genererar den nästan ingen värme och omvandlar upp till 90% av elen till ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

LED -strålkastare har många fördelar

  1. Lönsamhet . Högsta effektivitet. De blir knappt varma om du inte överskrider den genomsnittliga driftströmmen och spänningen på lysdioderna. Tyvärr gör tillverkarna just det för den konstanta supervinsten och släpper ut miljarder exemplar om året. Jämfört med en glödlampa når mätarens elbesparingar 15 gånger värdet med samma ljuseffekt i lumen.
  2. Varaktighet . Som annonsen utlovar, lyser lysdioder upp till 100 000 timmar, om du inte återigen ersätter lysdiodens driftspänning med dess toppvärde.
  3. Fuktskydd . Lysdioder är inte rädda för nederbörd (om det inte är frostigt ute). Detta gäller fullt ut för enkla superljusa, vars driftström når 20 milliamper. Andra sorter, inklusive LED-lampor med öppen ram, behöver fortfarande silikonskydd.
  4. Kyltätningslåda . Strålkastarens bakvägg är en ribbad radiator. Strålkastaren är inte rädd för ösregn - den skyddas så mycket som möjligt av täta distanser av mjuk plast och ett gummiskikt.
  5. Den kan anslutas till ett 220 volt nätverk . Om strålkastaren inte är avsedd att drivas från 12/24/36 V (utan förare), kan den omedelbart anslutas till det allmänna elnätet.
  6. Lämplig för belysning av områden över hundra kvadratmeter . Samtidigt kommer 100-wattsmodellen att belysa ett anständigt stort område. Det kommer också att ersätta en utomhus LED -strålkastare monterad direkt på upphängningen av en stolplampa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdel: kan inte användas i en lägenhet eller på ett lanthus - även en effekt på 10 W kan skapa en bländande effekt.

För hemlokaler finns det ljuskronor, vägg, bord och infällda lampor med frostade lampor som sprider det utsända ljuset . Söklampan har inte en sådan diffusor - den har bara transparent härdat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Ljusflödet på 100 W strålkastare når flera tusen lumen. Ljusstyrkan i lumen per watt förbrukad effekt beror på lysdioderna . Små lysdioder utan hus, som används i lampor för ett rum, har en förbrukningsström på cirka 60 mA, det vill säga de avger i genomsnitt 3 gånger mer ljus än standardhus.

Ljusflödets öppningsvinkel är cirka 90 grader . LED-lampor med öppen ram, vars ljus inte korrigeras av en separat (extern) lins, har inget skarpt riktningsmönster. Om du fokuserar ljuset med en separat lins, kan du bara få ett mönster av ljusa ljuspunkter åtskilda av mindre ljusgap. I strålkastare installeras sällan ytterligare linser - målet är att belysa ett brett område under dem och inte koncentrera strålen över flera kilometer.

Bild
Bild

I strålkastare används främst SMD -lysdioder, mindre ofta COB -enheter . En drivrutin för nätstrålkastare, vars matningsspänning är vanlig för många elektriska hushållsapparater, är en bräda som inte bara rättar till växelspänning, utan sänker den till en nivå där den är relativt säker för människor. Drivrutinen styr driftströmmen, den senare är starkt inställd, och om det finns fler lysdioder än avsett i en viss modell, kommer det helt enkelt inte att ge ett starkt ljus på LED -matrisen.

Prophylax av sökljuset är uteslutet - det är en icke -separerbar enhet.

Enligt reklamutlåtanden kan det fungera utan problem i 5 år dygnet runt . Faktum är att livslängden minskar från 50-100 tusen timmar till endast 1-3 timmar på grund av tillverkarens avsiktliga överskattning av driftströmmen.

Bild
Bild

Vädertemperaturen varierar från -50 till +50 grader. Strålkastarljuset startar i nästan alla väder.

Fuktskyddet för strålkastaren är inte värre än IP66 . Detta är tillräckligt för att skydda produkten från duschar och smuts.

Härdat glas gör dessa strålkastare i själva verket till explosionssäkra produkter. Detta glas bryts inte omedelbart, inte ens med en hammare.

Strålkastare på gatan är utrustade med en rörelsesensor, vilket sparar resurser och energi . Ljuset tänds bara på en sådan strålkastare när en person eller en bil dyker upp i närheten. Till exempel kommer strålkastarljuset inte att reagera på hundar och katter. Ljusmatrisen tänds bara i en minut - efter att ha stoppat rörelsen, som den kan fånga nära sökljuset med hjälp av denna sensor, stängs den av automatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

För gatubelysning är en strålkastare med en kapacitet på flera tiotals watt lämplig. Den drivs av 220 V. Dess analoga - ett laddningsbart batteri - är en bärbar, bärbar lösning, tillämpningsområdet är arbete i mörkret på svåråtkomliga platser där det inte finns någon centraliserad belysning . Gatorstrålkastare avger kallt ljus - från 6500 Kelvin. För bostäder och arbetslokaler är en varm glöd mer lämplig- högst 5000 K. Faktum är att den kalla innehåller strålar som förskjuts långt till den blå kanten av det synliga spektrumet och når nästan till lågfrekventa (lång- våg) ultraviolett strålning, vilket inte har den bästa effekten på synen.

Därför används kallt ljus på platser där människor inte är närvarande på länge - till exempel nödbelysning på gården, främst på gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Lita på modeller av hög kvalitet - det är önskvärt att de helt produceras i Ryssland eller i något av länderna i Europa eller Amerika. De flesta produkterna är kinesiska, du bör vara försiktig när du väljer dem. Bra produkter kommer från Korea och Japan. Som ett exempel finns det flera populära 220V -modeller.

Falcon Eye FE-CF30LED-pro;

Bild
Bild

Feron 32088 LL-912

Bild
Bild
Bild
Bild

"Nanosvet L412 NFL-SMD"

Bild
Bild

Gauss 613100350 LED IP65 6500K

Bild
Bild

Navigator NFL-M-50-4K-IP65-LED

Bild
Bild

Wolta WFL-10W / 06W

Bild
Bild

Solpaneler är ett nytt sätt och en hyllning till tekniska och tekniska framsteg.

De installeras på vägskyltar på platser där det är extremt svårt att sträcka kabeln till närmaste stolpe

Globo Solar AL 3715S;

Bild
Bild

Novotech 357345

Bild
Bild

Gatumodeller med rörelsedetektering för personer och bilar i närheten:

Novotech Armin 357530;

Bild
Bild

"SDO-5DVR-20"

Bild
Bild

Globo Projecteur 34219S

Bild
Bild

? Detta är inte en komplett lista - det finns faktiskt hundratals modeller till salu i Ryssland. Det nuvarande betyget är baserat på recensioner och röster och förändras ständigt. Fokusera på positiva recensioner från verifierade, riktiga köpare.

Urvalstips

Kontrollera strålkastaren noggrant för yttre defekter

  1. Ojämnt placerade packningar mellan glaset och karossen, från sidan av matningskabelns ingång.
  2. Komponenterna sitter nära varandra - till exempel den löstagbara frontramen och huvudkroppen.
  3. Möjlig förekomst av chips, vilket indikerar att produkten faller från en höjd, dess användning för andra ändamål.
  4. LED -matrisen får inte innehålla sneda, asymmetriskt monterade lysdioder. Den defekta produkten måste bytas ut mot en normal.
Bild
Bild

Be säljaren att ansluta spotlighten (eller anslut den till batteriet) . Detta kommer att avslöja instabil belysning eller fullständig inoperabilitet av "trasiga" lysdioder. Det händer dock ofta att på grund av de seriekopplade lysdioderna - och i närvaro av en inoperativ - vägrar hela enheten att tändas. Utbrända lysdioder är synliga i prickar - kristallen, eller snarare dess punkt, till vilken glödtråden förs, blir svart vid utbrändhet.

Se till att glaset är klart och inte repat . Härdat glas är svårt att repa. Dessutom, om minst en spricka dyker upp på den, spricker den över hela området och smulas ner i samma smula.

Trots att strålkastarlampan fungerar som den ska, kommer ett starkt slag inte att sakta ner effekten på dess stabila drift.

Bild
Bild

Köp inte en spotlight som inte påstås täcka ett visst område med tillräckligt med ljus på natten. Det är dock osannolikt att billiga kinesiska förfalskningar ger 100 watt - i bästa fall blir det 70 watt.

Glöm inte att en 100 W diodstrålkastare förbrukar och inte ger ut den deklarerade effekten . Med tanke på dess stora uppvärmning på grund av konstruktionsmässiga avvikelser kan den sprida upp till 40% av den förbrukade effekten för värme.

Rekommenderad: