Polmonterade LED-strålkastare: Diodstrålkastare För Belysning 150 Watt Och Annat Watt. Hur Hänger Man På Fästet?

Innehållsförteckning:

Video: Polmonterade LED-strålkastare: Diodstrålkastare För Belysning 150 Watt Och Annat Watt. Hur Hänger Man På Fästet?

Video: Polmonterade LED-strålkastare: Diodstrålkastare För Belysning 150 Watt Och Annat Watt. Hur Hänger Man På Fästet?
Video: Hyperikon outdoor LED yard or parking lot light. 150 watt, 17,300 lumens 2024, April
Polmonterade LED-strålkastare: Diodstrålkastare För Belysning 150 Watt Och Annat Watt. Hur Hänger Man På Fästet?
Polmonterade LED-strålkastare: Diodstrålkastare För Belysning 150 Watt Och Annat Watt. Hur Hänger Man På Fästet?
Anonim

I vardagen står många människor ofta inför problemet med dålig belysning i vissa områden. Endast en kraftfull ljuskälla kan hjälpa till med detta, vilket kommer att samla och rikta strålarna till en punkt. Den bästa lösningen kan vara en strålkastare. I det här fallet är LED -alternativet det mest ekonomiska. Denna artikel kommer att fokusera på polmonterade LED -gatubelysningar.

Bild
Bild

Översikt över arter

För ett framgångsrikt val av områdesbelysning måste du förstå varianterna av denna enhet.

Huvudskillnaden mellan diodstrålkastare är sättet att montera dem på.

Naturligtvis pratar vi om stationära alternativ, så vi kommer att överväga dem . Så det finns flera typer av LED -strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trösta

Console spotlight fick sitt namn på grund av dess installation med hjälp av en konsol eller, som det kallas på annat sätt, en konsol. Denna typ används oftast av individer för att belysa deras territorier.

Konsolstrålkastare kan fästas inte bara på en stolpe, utan på praktiskt taget vad som helst: husväggar, tak, betongkonstruktioner. Förutom, sådana anordningar har möjlighet att fästa även på icke-styva delar, till exempel olika typer av kablar.

Kraften hos sådana enheter kan nå 150 watt, vilket är tillräckligt för ett genomsnittligt territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parkera

Denna uppfattning är mycket lik den föregående. Det har dock en intressant egenskap - sådana enheter är utformade inte bara för att belysa området, utan också för att komplettera den övergripande externa designen. Parkstrålkastare säljs i en mängd olika varianter så att varje kund kan välja en enhet för en viss stil.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt skyddet i dessa produkter, så att de klarar även de svåraste väderförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jord

Med namnet kan du omedelbart gissa att denna sort är installerad nära marken själv, det vill säga nära marken. Deras särart är att de perfekt belyser vägar och vägar, och på grund av en svag lampa är de kravlösa i strömförbrukning.

Bild
Bild

Autonom

Sådana enheter har möjlighet att ansluta till solpaneler. I områden med dåligt solsken är det bättre att ta mindre kraftfulla enheter så att de har tillräckligt med laddning.

En enorm fördel med fristående modeller är deras lägsta, och i vissa versioner till och med noll, strömförbrukning. Nästan all el som dessa enheter kan ta emot från solen.

Bild
Bild

Populära märken

Om du analyserar LED -strålkastarnas historia kommer du att märka att marknaden för dessa produkter är relativt ung. Den första enheten tillverkades 1962. Idag kan ett antal tillverkare identifieras som tagit ledningen inom detta område.

Nichia kemikalie Är ett japanskt företag som går tillbaka till 1956. Hon var den första som uppfann vita och blå dioder. Det är känt för kvaliteten på sina produkter.

Bild
Bild

OSRAM Licht AG Är ett av de äldsta företagen på den här listan. Skapad 1906 i Tyskland. Dess företag finns i 17 länder i världen, där de är populära på grund av deras produkters effektivitet.

Bild
Bild

Cree Inc . Är ett amerikanskt företag som grundades 1987. Ursprungligen baserades det endast på tillverkning av reservdelar för LED -strålkastare, men började sedan producera dem helt. Förutom deras produkters höga prestanda är företaget älskat för att utrusta produkter med många tekniska egenskaper.

Bild
Bild

LG Innotek (LGIT) Är ett företag som tillhör LG Group. Det koncentrerar sig främst på tillverkning av bildskärmar och TV -skärmar, men kassaflödet gör det också möjligt att sälja LED -strålkastare på gatan.

Bild
Bild

Toyoda gosei - märket som patenterade världens mest kända RGB -belysning. Det säregna med denna teknik är att skapa ljus så nära solen som möjligt. Sådan belysning är den mest bekväma för mänskliga ögon.

Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

När du köper en LED -strålkastare på en stolpe måste du studera de föreslagna alternativen. Det finns dock en hel del tekniska egenskaper. Därför är det mest korrekt att bara uppmärksamma de viktigaste indikatorerna.

  • Lönsamhet . Huvuddragen i alla LED -strålkastare är deras kostnadseffektivitet. Men även bland dem finns det kanske inte de mest lönsamma alternativen. Men i princip kan du se ett mönster - ju högre effekt, desto mer strömförbrukning.
  • Kraft . Välj inte för kraftfulla alternativ för att belysa ett litet område. Det vore oklokt att spara pengar. Det är ineffektivt att installera modeller som är för svaga för att belysa små områden.
  • Diodtyp . Det finns olika typer med olika egenskaper. Det bästa alternativet skulle vara RGB, men SMD används oftast.
  • Diffusionsvinkel . Kärnan i strålkastarljuset är i ljusstrålarnas riktning vid ett tillfälle. Men det är värt att själv bestämma hur trångt området behöver belysas. Ju lägre indikator desto starkare är ljuset.
  • Skydd . Denna egenskap indikeras av IP -indikatorn. När du väljer utomhusstrålkastare är det bäst att välja en bra grad av skydd. Sådana enheter kommer att hålla längre.
Bild
Bild

Hur ska man hänga?

Så, efter att ha köpt en spotlight, kan du gå vidare till installationsskedet. Du måste följa en enkel instruktion:

  1. vi hittar anslutningslådan på enhetens baksida;
  2. öppna locket;
  3. vi hittar en gummikörtel och tar bort den;
  4. vi för strömkabeln genom ingången och packningen;
  5. vi ansluter ledningarna till kontakterna, eller snarare gul - E (jord), röd - L (fas), blå - N (noll);
  6. dra åt skruvarna;
  7. vi samlar allt tillbaka, spänner locket ordentligt och ser till att det är tätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kan du fortsätta att fästa söklampan på polen . Denna process utförs med en speciell del - en konsol. Det gör att strålkastaren kan installeras på många platser. Det räcker med att bara trycka fästet mot installationsplatsen och dra åt muttrarna. För att justera lampan lossas de och dras sedan åt igen.

Det är inte svårt att välja och installera en LED -strålkastare på en stolpe korrekt. Det viktigaste är att bestämma användningsändamålet och budgeten.

Rekommenderad: