LED -belysning (90 Bilder): Interiör Dekorativa Belysningsarmaturer I Lägenheten, Ledpaneler Och Remsor

Innehållsförteckning:

Video: LED -belysning (90 Bilder): Interiör Dekorativa Belysningsarmaturer I Lägenheten, Ledpaneler Och Remsor

Video: LED -belysning (90 Bilder): Interiör Dekorativa Belysningsarmaturer I Lägenheten, Ledpaneler Och Remsor
Video: Нокаут (1992) 2024, April
LED -belysning (90 Bilder): Interiör Dekorativa Belysningsarmaturer I Lägenheten, Ledpaneler Och Remsor
LED -belysning (90 Bilder): Interiör Dekorativa Belysningsarmaturer I Lägenheten, Ledpaneler Och Remsor
Anonim

Idag kommer du inte att överraska någon med vacker LED -belysning. Det finns överallt. LED -lampor finns i olika hushållsapparater, prylar, skyltfönster, skyltar. Numera vänder sig många inredningsarkitekter till denna typ av belysning.

Bild
Bild

Vad det är?

En LED är en belysningsenhet som innehåller halvledare. Den är utformad för att omvandla elektrisk ström till ljusstrålning. LED -lampor skiljer sig mycket från klassiska typer av belysning. Och det handlar inte bara om strömförbrukning, utan också om ljusstyrka. Dessutom kan dessa moderna belysningsarmaturer komma i en mängd olika färger, inte bara de vanliga kalla och varma alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

LED -belysning har blivit vansinnigt populärt på grund av dess kostnadseffektivitet . Sådana belysningsanordningar sparar avsevärt energi, särskilt jämfört med äldre ljusbågar, glödlampor och urladdningslampor. Olika LED -armaturer är hållbara. Dioden som får halvledarna att brinna är en kristall. Med tiden bleknar eller bleknar det inte. Av denna anledning kan den enklaste glödlampan fungera utan problem upp till 100 000 gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig fördel med diodlampor är deras ofarlighet .… Sådana anordningar är tillverkade av miljövänliga material som inte utgör någon fara för människors hälsa. Många konsumenter väljer LED -belysningsarmaturer på grund av deras höga effektivitet. Sådana produkter avger starkt ljus, så att de kan användas för att belysa ett ganska stort område. I modern diodlampstillverkning används mer praktiska glasögon. Dessa högteknologiska belysningsarmaturer säkerställer optimal och jämn fördelning av belysning i ett visst utrymme.

Fördelen med LED-belysningsenheter är deras tröghetsfria beteende . Enkelt uttryckt ger sådana modeller 100% av ljuset direkt efter att de slås på. Du behöver inte vänta tills de är helt uppvärmda och ger ett rikt ljus. Vissa enheter har specialkontroller. Med hjälp av sådana element kan du styra lampans ljusstyrka och till och med dess färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna diodlampor kännetecknas av låg värmeavledning . Enkla lampor avger tillsammans med ljus mycket värme och blir väldigt varma. LED -sorter avger nästan ingen värme. Nästan all el i sådana enheter går åt till att skapa högkvalitativ och ljus belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna lampor är helt tysta . Det är därför de används så ofta för att dekorera bibliotek, sjukhus, kontor och andra rum där det ska vara tyst. Ingen ultraviolett strålning avges från diodlampor. Glödlampor, lysande och energisparande lampor genererar ultraviolett ljus som lockar insekter till sig själv. LED -lampor har inte sådana egenskaper.

Bild
Bild

Det är värt att notera den kompakta storleken på sådana lampor. LED -ljuskällor är mycket små. Men i vissa situationer är denna egenskap en nackdel. Till exempel om ett tillräckligt kraftigt ljusflöde krävs, eftersom det kräver ett stort antal lysdioder.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED-lampor av hög kvalitet är resistenta mot negativa miljöfaktorer . Sådana belysningsanordningar är inte rädda för vibrationer, extrema temperaturer, hög luftfuktighet eller aggressiva ultravioletta strålar. På grund av sin hållbarhet används LED -lampor ofta inte bara i heminredning, utan också i industriella anläggningar eller utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan belysning har dock sina nackdelar. Till exempel är LED -lampor dyrare än klassiska armaturer . Men detta kriterium är rent villkorligt, eftersom köpet av en sådan modern lampa kommer att löna sig märkbart i framtiden.

Diodlampor kan inte installeras i frysar . De tål inte konstant exponering för låga temperaturer. Dessa förhållanden har en negativ effekt på lysdiodens struktur. I en sådan miljö kommer glödlampan inte att hålla länge. Först kommer ljuset att bli svagt och sedan brista det helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Modern LED -belysning finns på många olika sätt.

Dessa långvariga armaturer är lämpliga för inomhusbelysning . De används väldigt ofta i vardagsrum. Hem LED -lampor finns i en mängd olika former och storlekar. De skruvas fast i konventionella chuckar med en specifik diameter. Även i butiker kan du hitta lökar som kommer i en uppsättning med en inbyggd lampa för möbler, samt ett gångjärns- eller spänningsflöde.

Spot- och infälld belysning är också lämplig för denna typ av miljöer. Dessutom kan lampor installeras i väggar, tak och till och med golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även LED -belysning kan vara kontor och administrativt … I rum av denna typ används oftast kompakta armaturer, som inte tar mycket plats och inte lockar för mycket uppmärksamhet. Infällda eller överliggande takmodeller är idealiska för detta. De vanligaste lamporna är runda eller fyrkantiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LED -lampor används ofta för att belysa butiksytor . Som regel väljs speciella belysningsanordningar för sådana utrymmen - downlights med riktat ljus, samt speciella spårljus som måste installeras på skenan. Huvuduppgiften för sådana exemplar är att tillhandahålla den mest bekväma och högkvalitativa belysningen som inte kommer att orsaka irritation och trötthet i ögonen.

Med hjälp av väl vald detaljhandelsbelysning kan du lägga en diskret tonvikt på vissa produkter och uppmärksamma dem. Detta är effekten av dimbara funktionella armaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna och ekonomiska diodlampor används för att belysa industribyggnader . För sådana ändamål är väggmonterade, upphängda, inbyggda och ytmonterade enheter idealiska med fuktsäkra egenskaper. Det är lämpligt att välja lökar som inte är rädda för extrema temperaturer, damm och olika skador. Industriella armaturer finns i en mängd olika former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysdioder är också lämpliga för nödbelysning . Sådana alternativ är nödvändiga för fall då huvudlampan är släckt. Nödbelysning bör användas överallt. Dessa kan vara industribyggnader eller köpcentrum, liksom sjukhus, tågstationer, butiker etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödarmaturer är av två typer:

  • Instanser av centraliserad strömförsörjning . Dessa arter drivs av ett centralt nödsystem.
  • Fristående alternativ . De är färdiga kit där alla nödvändiga element finns i den inre delen.

Nödkopior är också uppdelade i säkerhetskopiering och evakuering … De första modellerna säkerställer att den nödvändiga belysningsnivån upprätthålls i sociala och industriella lokaler. Evakueringslampor behövs för att visa vägen till utgången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus LED -belysning används ofta idag. Belysningsenheter av denna typ är indelade i flera typer:

Trösta … Sådana belysningsanordningar behövs för att belysa stadsgator och förortsområden, liksom motorvägar, övergångsställen, järnvägsstationer. Sådana sorter kännetecknas av mycket enhetlig, välfördelad och omfattande belysning som sparar energi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arkitektonisk . Denna typ av belysning används för att belysa olika skulpturer och byggnader. En ljus LED -remsa är också lämplig för sådana ändamål.

Bild
Bild

Det finns 6 typer av arkitektonisk belysning:

  1. Dold.
  2. Lokal.
  3. Hällning.
  4. "Grafisk konst".
  5. "Illumination".
  6. "Mediefasad".

Dolda belysningsanordningar monteras så att källan inte är synlig, och endast ljuset som kommer från den är synligt . Som regel används sådana alternativ för att markera en viss del av fasaden på en byggnad eller för att skapa intressanta ljuskompositioner. Lokal belysning med lysdioder används oftast om det är nödvändigt att fokusera på ett specifikt element i strukturen. Det kan till exempel vara fönsterkonstruktioner, lyxiga pelare, vackra gesimser och andra attraktiva detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flood lights är användbara för att helt belysa ett föremål . De kan ge enhetligt eller ojämnt ljus. För att organisera denna typ av belysning är det vanligt att använda kraftfullare modeller av armaturer, som skiljer sig åt i en stor spridningsvinkel. Sådana element installeras på erforderligt avstånd från objektet. Oftast placeras de på marken eller på stöd.

Bild
Bild

Denna typ av diodbelysning som "grafik" är belysning av byggnader och andra föremål med speciella enheter med en optisk komponent . I sådana modeller finns speciella linser och ljusreflektorer, med hjälp av vilka du kan lämna ett vackert mönster eller mönster på byggnadens fasad. För belysningstypen "grafik" kan du också använda LED -remsor. Belysningstyp består av ljusa kransar, ljusfigurer eller rörliga ljus. Som regel används sådana alternativ för att dekorera köpcentrum eller nöjesställen. Ofta vänder de sig till vackra glödlampor för festlig heminredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mediefasaden är en skärm i olika storlekar och former . Som en del av denna design finns det ett diodgitter monterat av flera moduler på vilka lysdioder är installerade. Som regel används sådana ljusa och iögonfallande modeller för att bilda vackra annonser, tv-sändningar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett stort område är det bäst att använda kraftfulla strålkastare .… Oftast används sådana alternativ för att utforma industriområden, arenor, stora byggprojekt och parkeringsplatser. Effekten hos LED -strålkastare kan vara 25, 50, 100 och mer watt. De har 15 till 30 lysdioder.

Sådana kraftfulla enheter är fästa på speciella belysningsstolpar eller på väggarna i en byggnad. Om vi pratar om scenbelysning, bör diodlampan vara ansluten till racket eller använda mobila bärbara alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är landskapsbelysning av hög kvalitet mycket populär . Sådana anordningar används för gatubelysning av bakgården, trädgården, poolen, basketplanen. Sådana apparater kan vara gräsmatta, utformade för gångvägar eller inbyggda i väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Batteridrivna LED -lampor är multifunktionella . Sådana enheter kan användas både hemma och ta dem med på en picknick. Det kan vara en enkel bordslampa, en dekorativ dekoration, en bärbar hänglampa med tält- eller lusthållarfäste eller en billampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

En glödlampa med en rörelsesensor är idealisk för att dekorera gården i ett privat hus . Idag är sådana alternativ mycket populära, eftersom de är ekonomiska och gör att du kan ta reda på hur en obehörig person eller ett djur tränger in på platsen. Sådana glödlampor tänds i det ögonblick när ett levande föremål kommer in i deras handlingsfält. Efter ett tag går de ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linjär belysning ser vacker och original ut . Särskilt ofta finns sådana perfekt formade lampor i kontorsbyggnader och affärscentra. Med hjälp av sådana belysningsenheter kan du göra intressanta geometriska kompositioner på taket eller väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysdioder finns också i billampor . Sådana anordningar används för inre belysning och finns även i bromsljus. För inte så länge sedan började sådana lampor användas för halv- och helljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av lampor

Lampor skiljer sig från varandra, inte bara i hur de används, utan också i vilken typ av LED som används

  • SMD (ytmonterad enhet) . Glödlampor av denna typ är bland de vanligaste. Ytmonterade enhetens lysdioder installeras direkt på brädytan (som namnet antyder). Det finns många olika modeller som skiljer sig från varandra när det gäller strömförbrukning och värden för ljusflöde. Dessa typer av lampor kännetecknas av högkvalitativ värmeavledning. Tack vare dessa egenskaper är de mycket slitstarka och slitstarka.
  • Kraftfulla och kraftiga lysdioder … Dessa lampor innehåller dioder som 5630, 5730. De är konstruerade för strömmar upp till 350 mA. Belysningsenheter med liknande lampor är mycket kraftfulla. Sådana sorter kräver ytterligare kylning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • COB (chip ombord) . Belysningsanordningar med sådana lysdioder utmärks av en god enhetlighet i ljusflödet.
  • Glödtrådsdioder . Tillverkningstekniken för sådana lampor är fortfarande under utveckling, men den är redan mycket populär. Ett glödtråd ger 1, 3 watt. Dessa sorter är billiga och har utmärkta värmeavledande egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsalternativ

LED -lampor är monterade på:

  • krokar (för linjära och upphängda typer av belysning);
  • upphängningar med basringar;
  • justerbara stolpar med bultar (används oftast för sträcktak);
  • belysningstavar och väggar (för strålkastare);
  • dubbelsidig tejp eller plastklammer (för LED-remsa).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan du använda den?

LED -belysningsarmaturer kan matchas till alla miljöer, oavsett om det är en vanlig bostadslägenhet eller en industribyggnad. Dessa alternativ är idealiska för dekorativ belysning. Flerfärgade belysningar ser särskilt imponerande ut. De kan vara både statiska och blinkande, springa över och ändra färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Infällda takarmaturer är lämpliga för sträcktak. De har enkla mönster, så varje användare kan byta glödlampan. Vacker landskapsbelysning och exemplar för terrassen i sommarstugan kommer att se spektakulära och attraktiva ut på gården i ett privat hus. Det finns gräsljus eller modeller som installeras längs stigar och stigar. Du kan också använda glödlampor på ett räcke eller staket för belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom installeras ofta LED -lampor i ett garage eller källare. För detta är det inte nödvändigt att köpa modeller med en stor spridningsvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är nödvändigt att välja högkvalitativa och hållbara diodlampor i enlighet med följande kriterier:

  • Ljusflöde . Denna indikator påverkas inte på något sätt av lampans effekt. Hon kan bara beskriva sin energiförbrukning. Ljusflödet i diodlampor ändras med lumen. Det är denna beteckning som du måste vara uppmärksam på när du köper en enhet.
  • Färg och spektrum av strålning . För att bestämma färgomfånget används ett koncept som färgtemperatur. Denna indikator mäts i grader Kelvin. Ju mindre antalet ändras, desto varmare blir färgen.
  • Färgåtergivningsindex . Denna indikator är nödvändig för att ta reda på hur märkbara andra färger är i glödlampan. Den mäts i intervallet från 0 till 100. Ju högre denna indikator är, desto mer kvalitativ är färgåtergivningen.
  • Vinkeln på ljusflödets riktning . LED -lampor är idealiska för spotbelysning. Som regel har de en liten riktningsvinkel, som inte överstiger 120 grader.
  • Design . Armaturens design ska matcha den inredning som du planerar att placera den i. Detta är nödvändigt för att föremålet inte ska sticka ut från den allmänna ensemblen utan harmoniskt komplettera det.
  • Tillverkare . Det rekommenderas att kontakta populära och välkända tillverkare som producerar riktigt högkvalitativa och hållbara lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

  • Infällda taklampor kan installeras längs kanterna på ett tak i flera nivåer och hänga en vanlig metallkrona i mitten. Sådana detaljer kommer att se harmoniska ut i en ensemble med röda väggar och mjuka bruna golv. Sätt en vit hörnsoffa i ett sådant rum, ett TV -stativ i trä och komplettera fönstret med vita persienner.
  • Strålkastare kallt ljus kommer att se spektakulärt ut mot bakgrunden av ett glansigt tak i flera nivåer i en mörkblå nyans. Utåt liknar denna design en vacker stjärnhimmel och är lämplig för ett vardagsrum eller sovrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blå LED -remsa du kan dekorera en vit köksuppsättning. Fäst den på botten av väggskåpen. Sådana diskreta detaljer kan lysa upp och liva upp köksmöbler.
  • Linjär belysning kan läggas till trappan … Fäst dessa lampor på botten av varje steg. Om trappan är gjord i vitt och den övre delen av stegen är färdig med träpaneler kan den kompletteras med vita eller blekgula lökar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mot bakgrunden av en lätt trappa med räcke i smidesjärn en blå diodtejp ser ut. En sådan tandem kommer att visa sig vara väldigt snygg, attraktiv och elegant.
  • Blå LED -remsa kommer att se attraktiv ut längst ner i ett vitt kök i ett rum med persikaväggar och vita klinkergolv.
  • Linjära eller bandljus du kan dekorera en spegel i ett ljust badrum. Fäst bara armaturerna bakom denna bit och komplettera denna tandem med ett annat tejp på motsatt vägg. För att göra detta kan du förbereda en fyrkantig nisch.

Rekommenderad: