Ficklampor-söklampor: Laddningsbara LED Kraftfulla Handhållna Strålkastare Och Andra Typer, Betyg På De Bästa Modellerna För Jakt Och Fiske

Innehållsförteckning:

Video: Ficklampor-söklampor: Laddningsbara LED Kraftfulla Handhållna Strålkastare Och Andra Typer, Betyg På De Bästa Modellerna För Jakt Och Fiske

Video: Ficklampor-söklampor: Laddningsbara LED Kraftfulla Handhållna Strålkastare Och Andra Typer, Betyg På De Bästa Modellerna För Jakt Och Fiske
Video: Mini infälld utomhus Led Spot 1W Underground Led Light 12v Led Deck Lights Led Grondspots 2024, April
Ficklampor-söklampor: Laddningsbara LED Kraftfulla Handhållna Strålkastare Och Andra Typer, Betyg På De Bästa Modellerna För Jakt Och Fiske
Ficklampor-söklampor: Laddningsbara LED Kraftfulla Handhållna Strålkastare Och Andra Typer, Betyg På De Bästa Modellerna För Jakt Och Fiske
Anonim

Efter att ha läst den här artikeln kan du lära dig allt om strålkastare. Det finns laddningsbara LED-kraftfulla handhållna strålkastare och annan typ av sådan utrustning, vars funktioner måste läras ut dessutom. Det är också nödvändigt att studera rankningen av de bästa modellerna av ficklampor för jakt och fiske.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du beskriver strålkastare är det nödvändigt att uppmärksamma det faktum att dessa är ganska kraftfulla enheter som belyser området över en lång sträcka. De kan ha olika driftsparametrar. Sådana enheter är efterfrågade:

  • medlemmar i räddningsteam;
  • poliser;
  • säkerhetsvakter;
  • turister;
  • jägare;
  • sommarboende;
  • grottor;
  • byggare;
  • amatörresenärer;
  • viltvakter;
  • lastbilsförare;
  • sommarboende och trädgårdsmästare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I skogen och i parken, på en byggarbetsplats och på en lång resa, i stäppen och i källaren - är det väldigt svårt att klara sig utan kraftfulla lyktor. Sådan utrustning är konstruerad strikt för användning under svåra driftförhållanden . Regn och kyla, snöfall och intensiv värme, hög och låg luftfuktighet är inte rädda för det. Många versioner är utrustade med seriösa batterier, som låter det lysa länge och belysa utrymmet för en lång sträcka.

Mångfalden av uppgifter tvingar dig att skapa många typer av utrustning istället för en - det är vad du bör fokusera på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Som du kan föreställa dig är alla strålkastare kraftfulla, stabila enheter . Men olika modeller kan helt enkelt producera ett starkt ljusflöde, och deras största skillnad är den emitter som används. Många strålkastare använder en xenonhuvudenhet. Sådana versioner fungerar stabilt där det finns mycket damm och dålig sikt. De kan säkert föras till gruvor, tunnlar och grottor - både för korta utgångar och för permanent arbete.

Xenonlampor börjar dock inte lysa direkt. De kommer till normalt driftläge på minst 15 sekunder. Med spänningsfluktuationer ändras ljusstyrkan kraftigt . För dem som bara vill ha en gata eller bärbar pålitlig ficklampa är en sådan enhet knappast lämplig.

Bild
Bild

I vissa fall väljs halogenanordningar … Det vore mer korrekt att betrakta dem som en vidare logisk utveckling av klassiska glödlampor. Halogenlampan är billig och lockar därmed ett stort antal köpare. Men det finns ingen anledning att räkna med en lång livslängd.

Sannolikheten för för tidigt misslyckande är särskilt hög vid långvarig drift. Därför är det knappast möjligt att hitta en handhållen ficklampa, särskilt en professionell, på en sådan elementbas.

Bild
Bild

Laddningsbara LED -strålkastare anses av många experter vara nästan ett idealiskt val . Ljusdioden blossar upp nästan omedelbart - tryck bara på en knapp. Uppvärmning elimineras nästan. Luminescensspektrumet är tilltalande för ögat och orsakar inte invändningar även bland de mest kritiska ögonläkarna. Den höga effektiviteten är välkommen - den ger intensiv bakgrundsbelysning med minimal batteriförbrukning och lång batteritid.

Bild
Bild
Bild
Bild

En söktyp av ficklampa används främst på lysdioder och på ett batteri. Alla sådana modeller strävar efter att göra det så enkelt som möjligt, för när du söker på marken är varje extra gram tröttsamt och komplicerar arbetet.

Ibland är det massan som kan vara ett kritiskt hinder vid sök- och räddningsinsatser. Men typen av lampa uttömmer inte alla skillnader. Så riktiga söktillbehör och tillbehör för turism är vanligtvis fuktbeständiga och stötsäkra - denna kombination är den mest praktiska och pålitliga.

Bild
Bild

En viktig egenskap är ljusstrålens avstånd .… I professionella, sök- och jaktmodeller är det minst 200 m. Vissa versioner är utformade för belysning på ett avstånd av 1-2 km, vilket visar sig vara extremt värdefull hjälp i vissa fall. Naturligtvis levereras alla "långdistans" -modifieringar endast med laddningsbara batterier - detta är det enda möjliga sättet att säkerställa hög kvalitet på arbetet.

Bild
Bild

I stadsmiljöer och för resor på intercity-rutter kan du använda batteridrivna strålkastare. Det är sant att i detta fall är det omöjligt att räkna med en speciell kraft och glödens varaktighet. När det gäller tillbehören är de inte nödvändiga. Specifika undertyper av samma lysdioder är också obetydliga.

Mycket mer uppmärksamhet bör ägnas åt produktionsanläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

I betygen ges en av de första platserna välförtjänt till den sydkoreanska modellen Quattro Monster TM-37 … Ljusflödesintensiteten är upp till 3000 lm. Tillverkaren hävdar att belysa bandet upp till 1-1,5 km (med hänsyn till väderförhållanden och andra faktorer som påverkar sikten). Märkligt nog finns det också ett stroboskopiskt läge. Enheten är inrymd i ett stabilt skyddat fuktresistent fodral; dess laddningsenhet anpassades till bilens cigarettändare.

Bild
Bild

Ett bra alternativ kan också övervägas " Cosmos 9105WLED " … Den handhållna universella apparaten är utrustad med en enda LED. Kroppen är tillverkad av robust plast. Ljusflödesintensitet - upp till 250 lm.

Enheten är utmärkt för hemmabruk.

Bild
Bild

En kinesisk lyktlampa ingår också med rätta i toppen. " ERA RA-602 OMEGA " … Formellt är produktionen koncentrerad till Ryssland, men det handlar faktiskt om att köpa färdiga uppsättningar och förse dem med etiketter. Denna omständighet har mycket liten effekt på produktens fördelar. Enheten kan fungera upp till 8 timmar. Det finns 19 lysdioder inuti det höghållfasta plasthuset.

Bild
Bild

Alternativt kan du överväga " Bright Beam S-300A ". Denna enhet är utrustad med ett blybatteri med en laddning på upp till 7 Ah. Karossen är tillverkad av robust plast och stålinsatser tillhandahålls. Glödet beror på ett par lysdioder.

Bild
Bild

Urvalstips

Att välja den ljusaste ficklampan är ett vanligt misstag. Ibland visar sig dess lätta aktivitet vara överdriven, och en betydande del av medlen används helt enkelt inte. I alla områden där man använder strålkastare är modeller med lysdioder de mest attraktiva. De kan vara mycket långa och ha betydande ljusstyrka; den omedelbara starten av glödet är extremt bekvämt. För jakt, fiske och turism är det extremt viktigt att ta vattentäta modeller.

Kontakt med vatten kan ske plötsligt, ibland oförutsägbart. Glödlampsbaserade enheter kan knappast rekommenderas alls. Poängen är deras överdrivna energiförbrukning och låga effektivitet.

Det är mycket viktigt att ta reda på hur resistent strålkastaren är mot mekanisk påfrestning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det är också värt att överväga:

  • ljuspunktsdiagram;
  • enkel användning;
  • modellens utseende;
  • batterikapacitet;
  • arbetstid på en avgift;
  • stråltäckningsradie;
  • intervallet som strålen "avslutar";
  • ge impulssignaler (användbart för att skrämma bort vilda och aggressiva djur);
  • SOS -signalförsörjning (relevant för turister, fiskare, jägare och andra extrema älskare).

Rekommenderad: