RGB -strålkastare: LED -färgmodeller Med Fjärrkontroll, 10 W, 30 W, 50 W Och 100 W, Val Av Utomhus- Och Akvariumstrålkastare

Innehållsförteckning:

Video: RGB -strålkastare: LED -färgmodeller Med Fjärrkontroll, 10 W, 30 W, 50 W Och 100 W, Val Av Utomhus- Och Akvariumstrålkastare

Video: RGB -strålkastare: LED -färgmodeller Med Fjärrkontroll, 10 W, 30 W, 50 W Och 100 W, Val Av Utomhus- Och Akvariumstrålkastare
Video: AMATEUR AQUASCAPING WITH PETER ROSCOE - GOOD ENOUGH? 2024, April
RGB -strålkastare: LED -färgmodeller Med Fjärrkontroll, 10 W, 30 W, 50 W Och 100 W, Val Av Utomhus- Och Akvariumstrålkastare
RGB -strålkastare: LED -färgmodeller Med Fjärrkontroll, 10 W, 30 W, 50 W Och 100 W, Val Av Utomhus- Och Akvariumstrålkastare
Anonim

Relativt nyligen har LED -strålkastare dykt upp på marknaden, som har vunnit enorm popularitet. De används för att belysa arkitektoniska strukturer, kommersiella och bostadshus, industrianläggningar, skyltfönster och mer. I landskapsdesign kan du inte klara dig utan sådan utrustning, dessutom har den många positiva egenskaper och har fördelar som du bör bekanta dig med mer detaljerat.

Bild
Bild

Hur är de ordnade?

LED -enheter har en pålitlig och hållbar design, som är skyddad mot ökad fuktighet och temperaturförändringar, eftersom de ofta används utomhus. Inuti fodralet finns en strömförsörjning, ett visst antal lysdioder och en växelström . Häftklamrarna används som en fästmekanism, så om det behövs kan ljuset riktas åt alla håll. Utrustningen betecknas med förkortningen RGB, vilket betyder tre färger. Denna term beskriver hur rött, grönt och blått används för att producera olika nyanser. Tack vare denna teknik syntetiseras hela spektrumet av färger som en person kan uppfatta.

Det ska noteras att strålkastarnas design liknar LED -chips . Kristaller löds inuti plastfodralet, som är utformade för att generera optisk strålning av en eller annan färg. Till exempel, blandning av grönt och rött utan blått ger gult, och blått och rött ger magenta. Om det behövs kan du justera ljusstyrkan för olika kristaller för att få önskad nyans. Inuti finns en PWM -styrenhet som utför uppgiften att generera pulser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

RGB -strålkastare har många fördelar, men samtidigt är de inte utan några nackdelar, som du bör bekanta dig med.

LED -utrustning finns i en mängd olika modifikationer . Fördelarna inkluderar ergonomi, låg strömförbrukning, ett stort antal storlekar, möjligheten att ta olika linser för att justera ljusflödets optimala riktning. En sådan strålkastare ger hög ljusstyrka, nyanserna är mättade och det kan hålla upp till 10 år med vanligt arbete i 12 timmar. Det bör noteras att utrustningen inte kräver något särskilt underhåll - det räcker bara med att rengöra glaset från damm och smuts. Det är hållbart, pålitligt och ekonomiskt med minimal värmeavledning. Strålkastaren tänds direkt, fungerar tyst och ger bra färgåtergivning medan den inte flimrar.

Det är omöjligt att inte markera miljövänligheten hos denna utrustning, eftersom det inte finns några skadliga komponenter i den, därför är den helt säker för både människor och miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strålkastare har blivit en utmärkt ersättning för konventionella glödlampor, halogen och andra enheter . Som nämnts ovan kan enheten justeras för att rikta ljuset till en specifik plats, vilket inte är möjligt med andra lampor. Om det behövs är det möjligt att ändra nyansen, sortimentet är mångfärgat. Enheten är motståndskraftig mot mekaniska skador, så den är perfekt för utomhusbruk. Lysdioderna är inrymda i ett tjockt skyddsglas som är mycket svårt att bryta.

När det gäller nackdelarna med strålkastare är den viktigaste den höga kostnaden, så du måste spendera pengar för att köpa en enhet. Men utrustningen betalar sig själv under de första månaderna av användning, dessutom är det en investering i många år . En annan nackdel är den svårt att dölja strömförsörjningen, och det är inte lätt att byta ut den om den inte fungerar.

Trots detta finns det mycket fler fördelar än nackdelar, varför flerfärgade strålkastare har blivit så populära i den moderna världen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

RGB -armaturer erbjuds i olika versioner, var och en med sina egna egenskaper. En av egenskaperna är effekt, därför kan du på marknaden hitta strålkastare med indikatorer på 10, 20, 30, 50, 100 och 150 W . Tillverkare producerar enheter med ett hus av olika former, dessutom skiljer sig utrustningen åt i syfte. Om fodralet är rektangulärt eller fyrkantigt används det ofta för att belysa affischer, reklamskyltar och skyltar.

Matrixstrålkastare är utrustade med lysdioder som passar tätt mot varandra på ett aluminiumsubstrat, så värmeavledning är effektiv

Tack vare denna teknik reduceras modulens dimensioner avsevärt och kristallernas livslängd är lång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en linjär vy över strålkastarna - namnet kommer från den typ av bräda som lysdioderna är placerade på i rad . Denna konfiguration kommer att vara en utmärkt lösning för att dekorera fönsteröppningar, köpcentrum. Monokroma enheter avger ren spektralfärg, de har en enkel design, en enorm resurs och ekonomisk strömförbrukning. Om du behöver många nyanser är det bättre att välja en flerfärgad LED-spotlight, i styrenheten kan du ställa in hastigheten för att ändra färger och skapa olika effekter.

En annan typ av strålkastare är en punkt ett, den är utrustad med en fjärrkontrollpanel och en programmerbar kontroll . Oftast används sådan utrustning för att belysa fasader, attraktioner och banderoller med reklam. Med den inbyggda styrenheten kan du justera färgen, typen av flimmer, ställa in smidig växling med bara ett klick. Det bör noteras att färganordningen också kan användas inomhus, den tar inte mycket plats, är lätt och ger utmärkt belysning. Laddningsbara enheter används ofta under fältresor, eftersom de inte är stationära. En sådan enhet kan till exempel vara lämplig för att undersöka olycksplatsen.

Effekten hos enkla enheter är ofta 12 eller 24 volt - det räcker för att belysa ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

På grund av ett antal tekniska egenskaper har strålkastare funnit stor tillämpning på olika områden. Om vi pratar om färgade LED -enheter är det ofta gatubelysning som kan användas för att skapa en vacker effekt . Ofta används utrustningen för att belysa ett akvarium, pool och fontäner, samt för presentation av arkitektoniska föremål. Undervattensstrålkastarna är utrustade med ett hölje som skyddar mot miljön, de är viktiga för akvarieväxter. Belysningsenheter har blivit en utmärkt lösning inom modellering av ljusdynamiska effekter. Tack vare möjligheten att ändra färgschemat kan du skapa en snygg landskapsdesign. På stora ytor används flera enheter samtidigt, och så att de lyser synkront ansluter specialister dem till ett enda system som styrning och justering sker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du letar efter en modell av en strålkastare måste du ta hänsyn till platsen där den kommer att ligga för att välja rätt intensitet . Om du behöver belysa en stuga kommer 50 W effekt att räcka, men för dekoration av en festlig design är det bättre att använda kraftfulla färgade projektorer, som utmärks av ökad ljusstyrka, dessutom kan du justera alla nyanser. Det bör noteras att på marknaden kan du hitta en enhet med formande linser - projektorer för översvämning och smalstråle. De senare avger rena färger som inte kan erhållas med det bästa ljusfiltret.

För att få vitt ljus måste du tända lysdioderna i tre huvudfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Anslutningsschemat för spotlighten är enkelt, alla kan hantera installationen, du behöver bara följa instruktionerna. En Phillips -skruvmejsel används som verktyg. Om anslutningspunkten är långt från själva enheten är det bättre att fixa kablarna med speciella monteringsfästen . Det är viktigt att ta bort ändarna på ledningarna som är anslutna till kortet via terminalen. För att ansluta enheten måste du använda följande krets: den gula tråden är för jordning, den röda tråden är för fasen och den blå tråden är noll. Fasen måste bestämmas med en skruvmejsel med en indikator. Det är viktigt att välja rätt ledningar med tanke på LED -strålkastarens effekt. Till exempel är intensiteter upp till 50 W kompatibla med kopparbunden tråd 1-1,5 mm2. Om det är mer seriös utrustning bör ledningarna vara tjockare.

Ta bort anslutningslådans fästning, sätt in kabeln i packboxen och anslut den till kopplingsplinten . Efter det återstår att stänga lådans lock, fixa själva strålkastaren på fästet och installera hela strukturen på rätt plats.

Som du kan se är det inget svårt vid installationen, det viktigaste är att välja rätt enhet själv, kabeldragning och följa instruktionerna.

Rekommenderad: