Semesterbelysning: Idéer För Ett Lanthus

Innehållsförteckning:

Video: Semesterbelysning: Idéer För Ett Lanthus

Video: Semesterbelysning: Idéer För Ett Lanthus
Video: How many games castle wars achievement completed Trimmed Completionist Cape 2024, April
Semesterbelysning: Idéer För Ett Lanthus
Semesterbelysning: Idéer För Ett Lanthus
Anonim

Lyktor, flerfärgade glödlampor och ljusa installationer inför semestern får var och en av oss att återvända till barndomen och tro på ett litet mirakel. Ljus och vackert placerade ljusa accenter kan skapa en fantastisk plats från ett vanligt utrymme med en otrolig atmosfär för att fira nyåret eller ett familjefirande. Semesterbelysning är inte bara en ljus krans, utan en riktig vetenskap för vilken en hel uppsättning regler måste följas. Vi kommer att förstå alla invecklingar i organisationen av bakgrundsbelysningen och ta reda på vad som är hemligheten med korrekt belysning.

Bild
Bild

Särdrag

Festlig belysning har blivit en del av konsten och idag förknippas i sig inte bara med nyåret, utan också med ett bröllop, familjefirande eller jubileum. Belysning kan förvandla alla hus på landet. Dessutom hjälper dekorativ belysning att betona webbplatsens individualitet och skapa ett unikt utseende på natten.

Dekorativ belysning inkluderar belysning av olika områden:

  • hus och tak;
  • trappa;
  • spår;
  • öppet lusthus eller terrass;
  • placera accenter på webbplatsens territorium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och för att skapa rätt stämning måste du följa reglerna.

Viktiga punkter att tänka på:

  1. Matchar belysningen till temat för firandet. Nyårsbelysning är inte lämplig för Halloween, och användning av omfattande och ljusa belysningselement är oacceptabelt för ett bröllopsfirande.
  2. Olika apparater väljs för gatu- och hembelysning.
  3. I ett öppet område bör upplysta element växla med obelysta.
  4. En separat lampa väljs för varje enskilt objekt. Det viktigaste är att alla enheter kompletterar varandras glöd.
  5. Små lyktor hjälper till att placera prickade accenter och gör den övergripande kompositionen mer romantisk.
  6. Nattlampor ska inte störa harmonin på platsen under dagsljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av belysningsenheter för olika ämnen

För bröllop är det bättre att använda mjuka och inte för stora belysningsarmaturer. För att skapa en romantisk familjär atmosfär är det tillräckligt att ha skrymmande kransar runt platsens omkrets och heliumballonger med lökar. Lyktor i form av hjärtan passar perfekt in i kompositionen. Dessa dekorativa lampor kan placeras på verandan eller i träden. För födelsedagsfirande är heliumballonger upplysta av lysdioder också perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusspelet mot bakgrunden av en snövit filt förvandlar även det mest anspråkslösa området. För nyårshelger kan du placera tematiska glödande figurer på webbplatsen. Jultomten, Snow Maiden, snögubbe, hus och renar med släden är vinterlovets främsta egenskaper. Festliga volymetriska belysningar är inte billiga, men de kommer att glädja sina ägare i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om platsen har den viktigaste nyårssymbolen - en stor fluffig gran, bör dess dekoration vara det centrala elementet i semestern. Girlander och leksaker bör hålla blicken. Och festliga blinkande lampor på trädgrenarna, försiktigt inslagna i lätt snö, ser otroligt vackra ut. Men det viktigaste du bör vara uppmärksam på när du väljer vackra kransar är deras säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landskap, trädgårdsplanlampor och dämpade strålkastare skapar effektivt och vackert ljuskompositioner på platsen och belyser stigarna. Placera inte apparater vid varje varv. De ska inte bara göra det lättare att flytta runt på webbplatsen, utan också betona de bästa elementen i landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt, om vi pratar om golvlampor, bör ljuset riktas uppifrån och ner för att skydda gästerna medan de rör sig i mörkret. Denna kombination av enheter låter dig beundra inte bara platsens skönhet, utan också stjärnhimlens oändlighet.

Vilka apparater ska du använda utomhus?

Hemmodellbelysningsprodukter kan inte användas utomhus. Girlander och dekorationer ska inte vara rädda för frost, fukt och starka vindar. Varje inträngande av vatten kan leda till brandfara. Utomhusapparater måste ha en hög grad av skydd mot fukt IP54.

Fasadarmaturer ska vara gjorda av färgat glas, plast eller keramik. Och för belysning, använd inte mer än tre nyanser. Belysningsenheter bör placeras på en höjd. Häng kransar längs väggarna och takkanten, dekorera ytterdörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att överväga belysning för rabatter och små dekorativa strukturer, till exempel en fontän eller konstgjord reservoar.

Bakgrundsbelyst vatten är en obeskrivligt vacker syn, så om du har en bäck, fontän eller konstgjord reservoar på din fastighet, var noga med att installera små lyktor. Präglade föremål hjälper till att betona belysningsarmaturer. Det viktigaste är att placera dem inte under huvudobjektet, men på ett kort avstånd från det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhusbelysning

I huset ser en enfärgad krans bäst ut på fönstret. Dolda lampor bakom en ljusridå, under en duk eller i en glasvas på ett bord kommer att se väldigt originella ut. Inte bara en ljus krans, utan också korrekt placerade belysningsenheter hjälper till att skapa en festlig stämning i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare lampor i form av en ljusstake kommer att dekorera eldstaden perfekt. Och för lockiga skiljeväggar eller hyllor kan du använda LED -remsa.

Bild
Bild

Ljus i glasstakar kommer att se original ut på trappan i huset. Naturligtvis kan de bara användas under säkra förhållanden och om det inte finns några små barn och husdjur i huset. För ett lusthus eller uteservering, välj mjukt, diffust ljus från en varm bakgrund. På så sätt kan du skapa en mysig atmosfär som bidrar till en avslappnad konversation med familj och vänner.

Bild
Bild

Val av belysningsarmaturer

För att belysa trappor, räcken, träd och byggnadens fasad är det nödvändigt att använda produkter med en hög grad av skydd. Grundläggande modeller som kan användas:

Duralight - är en förseglad lång PVC -sladd med lysdioder och glödlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED- och LED -remsor används mycket inomhus. För gatan används de också, men redan separata modeller med en hög grad av skydd mot fukt. RGB LED -remsor ger fler färgalternativ. Det finns flera belysningsalternativ - monokrom eller färg, körljus eller dynamiskt läge, mesh, gardin eller linje. LED -bakgrundsbelysning är mer hållbar och ljusare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibla neonljus Är en flexibel PVC -sladd, för vilken 4W är tillräckligt. Väggmonterad med tätningsmedel eller superlim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska ljus - mycket lik de vanliga, men de smälter inte, kan inte brinna eller skapa brandrisk. De kommer att "brinna" med ett varmt, mysigt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje alternativ kan göra ett vanligt hem till ett fantastiskt. Alla dessa typer av enheter kan användas för att beteckna ett separat element, till exempel för en fönsteröppning, eller presenteras i form av hela nät eller gardiner.

Intressanta idéer

Kom ihåg hur viktigt det är att kombinera armaturer med varandra när du skapar festlig belysning.

Den festliga belysningen av huset ska skapa en otrolig show, muntra upp och så att varje person som passerar förbi stannar för att beundra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vacker belysning kan skapas utan hjälp av elektriska lampor. Ljus i skyddshöljen och ljusstakar kommer att återuppliva området på ett lanthus med värme och flimmer.

Bild
Bild

På nyårets fantastiska natt i ett så varmt och elegant hus kommer det säkert att hända magi och lycka och lycka kommer att knacka på dörren.

Rekommenderad: