Philips Lampor: LED-, Diod- Och LED -modeller, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Philips Lampor: LED-, Diod- Och LED -modeller, Recensioner

Video: Philips Lampor: LED-, Diod- Och LED -modeller, Recensioner
Video: Как светят светодиодные лампы Philips H7 X-treme Ultinon LED 12985BWX2. Тест в линзе. 2024, April
Philips Lampor: LED-, Diod- Och LED -modeller, Recensioner
Philips Lampor: LED-, Diod- Och LED -modeller, Recensioner
Anonim

Pålitlighet, lång livslängd, ljusstyrka - så här har Philips lampor vunnit popularitet bland konsumenter. Varumärket erbjuder ett brett utbud av modeller för hem, offentliga platser och bilar, och garanterar produkter av hög kvalitet. Tack vare olika linjer är det möjligt att välja produkter för alla tillfällen.

Lite om märket

Philips historia började för över 100 år sedan. År 1891 dök en liten fabrik upp i Nederländerna, som endast sysselsatte 10 personer och producerade 100-200 elektriska lampor per dag. Några år senare blev varumärket känt i hela landet, och 1916 fick fabriken kunglig status. Företagets motto har blivit frasen ”Siffror är viktiga, men människor är viktigare” , som illustrerar attityden till konsumenten. Grundarna av varumärket, bröderna Gerard och Anton Philips, fokuserar direkt på behoven och kraven hos en riktig konsument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under andra halvan av 1900 -talet har företaget etablerat sig som en tillverkare av hushållsapparater. Hon släppte den kompakta kassetten, som blev standarden, och kom sedan tillsammans med Sony med CD: n. Nästa sida i företagets historia var skapandet av DVD-spelare och mobiltelefoner. Oron finns representerad i mer än 60 länder runt om i världen och erkänns som ledande i antalet patenterade uppfinningar.

Idag representeras varumärkets kollektioner i stor utsträckning av belysningsutrustning för hem och bilar. Företaget introducerar regelbundet nya lösningar i produktionen och fördelar cirka 8% av sin vinst till forskning och innovation. För tillverkning av lampor används kvartsglas, som är mycket hållbart och motståndskraftigt mot extrema temperaturer, så produkterna kommer inte att explodera om vätska eller snö träffar dem.

Philips unika lampor blockerar helt UV -strålar, vilket har en skadlig effekt på bilens optik. De minskar också förlusten av ljusflöde på grund av glödlampornas höga transparens, samtidigt som de förbrukar mindre energi och garanterar en ökning av ljusflödet. Dessutom är produkterna kompakta och har en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Företaget erbjuder flera typer av lampor, olika material och funktionella egenskaper. Varumärket uppmärksammar de mest hållbara och hållbara modellerna, vilket bekräftar statusen för en tillverkare av pålitlig belysningsutrustning. Vilka lampor finns i Philips -linjerna :

  • Glödlampor . Den äldsta och mest utbredda kraftkällan. Den är baserad på verkan av två trådar som omvandlar verkan av en elektrisk ström till ljusenergi. De kräver ofta byte och har en relativt låg verkningsgrad.
  • LED- eller LED -lampor . De består av många dioder och är hållbara ledare. Modellerna förbrukar mindre energi och ljuset som de avger är så nära dagsljuset som möjligt, vilket förhindrar bländning. Diodlampor är hållbara, har små dimensioner och kan ha en ovanlig design.
  • Halogen . Prototyp av alla fordonslampor, moderniserade och förbättrade för att möta moderna krav. De kännetecknas av hög produktivitet och fungerar mer effektivt än konventionella spiralmodeller. Fylld med halogengas för att förhindra svartning av basen. De förbättrade lyxlamporna har också vitt ljus och bredare yttre sikt under körning.
  • LED -kapsellampor med fot … En analog av halogenlampor med liknande basstyper, används i armaturer med en spänning på 160-220 V. De kan vara antingen varma eller kalla eller neutrala i färgen. Produkterna värms inte upp, kännetecknas av en betydande livslängd och har små dimensioner.
  • Xenon. HID -lampor kännetecknas av helljusintensitet och används aktivt för installation i bilstrålkastare. Modellerna saknar en spiral och glödet visas under inverkan av en inert gas i kontakt med en högeffekts elektrisk urladdning. Installation av produkter kräver specialutrustning och optik, och de har också ett relativt högt pris. Istället fungerar lamporna stabilt i flera år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Märket erbjuder parkerings lampor , som också kallas parkeringsplatser och de är utformade för bilar. Produkterna är placerade på sidorna och måste tändas vid körning på kvällen och natten, samt vid stopp på vägbanan eller axeln. Modeller används för att locka andra förares uppmärksamhet, eftersom de ger ett stabilt ljusflöde.

Bild
Bild

Philips innovativa utveckling är modellen Master LEDbuld Designer , som är en LED -lampa med utbytbar skärm. Produktens unika egenskap är möjligheten att välja vilken design som helst i enlighet med en persons personliga preferenser och inredningen i ett visst rum. Dessutom låter produkterna dig justera ljusintensiteten beroende på rummets storlek.

En annan populär modell är Ess LED buld som använder 86% mindre energi, har en klassisk form och bidrar till en mysig atmosfär. Produkter måste bytas mycket mindre ofta, vilket hjälper till att minska avfall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Belysningseffektiviteten beror på rätt val av lampor. För svaga modeller kommer inte att kunna fördela balkarna i rummet eller orsaka en olycka på vägen, eftersom föraren inte kommer att kunna se delen av banan framför honom. Du bör också ta hänsyn till funktionerna i installationen av produkter. När du väljer dem för bilstrålkastare, tänk på bilens märke och modell. En uppsättning lampor gör att du kan spara pengar och slippa behöva gå till affären varje gång en lampa går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad beaktas vid köp?

När du väljer rätt modell rekommenderas det att vara uppmärksam på flera faktorer.

Användningsområde

Varumärket erbjuder produkter för hem, bilar, tekniska lokaler, och i varje fall behöver du modeller med olika diametrar, prestandaegenskaper och installationsmetod. I synnerhet för vardagsrum och stora kök kommer kraftfulla produkter att behövas, och när du köper lampor till bilar, ta hänsyn till var de kommer att ligga. Modellerna för de bakre och främre strålkastarna kommer att skilja sig åt, de skiljer också riktnings-, sidovinkel- och helhetsvinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamptyp

Det finns LED-, halogen- och glödlampor som skiljer sig åt i belysningsområdet. Vanliga modeller är utrustade med en eller två trådar, de används mindre och mindre. Energibesparande produkter köps ofta till lägenheter, eftersom de har en lång livslängd och behöver bytas mindre ofta. Det finns också xenonprodukter som garanterar ökad ljusstyrka och intensitet hos strålarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft

Den avgör hur mycket ljus enheten kommer att generera, medan det använda glaset påverkar parametern. Lampkraften mäts i lm / kvm. m och när det väljs, avvisas de från rummets område. För en korridor är en lampa på 50 lm / kvm lämplig. m, kommer samma belopp att krävas för ett badrum eller sovrum. Skåpet kommer att kräva 250 lumen per kvadratmeter, och det lättaste av allt ska vara i hallen eller vardagsrummet: det rekommenderas att ta en produkt dit med en kapacitet på minst 431 lm / kvm. m.

Bild
Bild

Färgtemperatur

Ljusflödet finns i olika färger: det kan vara antingen varmt eller kallt. Temperaturen är ansvarig för denna egenskap, vars val till stor del beror på en persons personliga preferenser. Det finns dock allmänna tips: till exempel är mjukt ljus lämpligt för ett sovrum och kalla lampor kan användas för en garderob, badrum eller toalett. Produkter med färgtemperaturer från 1800 till 3400 K ger ett gulaktigt, lugnt ljus som är lämpligt för mat- eller relaxavdelningar.

3400-5000 K - ett universellt alternativ, nära naturliga toner som erhålls i naturligt ljus. Lämplig för alla lokaler, som används i golvlampor, taklampor, minimerar eventuell snedvridning. Blåaktigt ljus erhålls vid användning av lampor med en temperatur på 5000-6600 K. Det anses vara uppfriskande och används ofta på offentliga platser.

Bild
Bild

Plint

Tillverkare erbjuder två typer av lock som används i hushållslampor. Gängad (E) är skruvad i konventionella patroner, de vanligaste modellerna är E27 och E14. För punktbelysning tas stift (G) lampor, vars särart är att de inte skruvas fast utan fastnar. Modeller köps för strålkastare, de kända sorterna inkluderar GU 10 och GU 5.3.

Om lamporna är för en bil kommer klassificeringen att vara annorlunda. Tillverkare erbjuder modeller med plast- och keramikplintar. De senare anses vara de mest hållbara och pålitliga, dessutom tål de mer värme. Men om belysningsarmaturerna har låg effekt kan du välja plastsocklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strålvinkel

Parametern är ansvarig för modellens förmåga att fördela ljusstrålen. Egenskapen beaktas vid val av LED -lampor. Produkterna är märkta. VNSP och NSP, de betyder att modellen bara kan belysa en liten del av utrymmet. Riktningsstrålen skapas av lampor märkta SP; en fläck erhålls som är jämförbar i storlek med en liten tallrik.

För belysning av garderober och trånga utrymmen är produkter med en strålningsvinkel på 34-50 grader (FL) lämpliga. Och för ett medelstort rum kommer denna siffra att vara 50-60 grader (WFL). De mest kraftfulla lamporna är märkta VWFL: de skapar en stabil bred ljusstråle och fördelar den jämnt i rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Konsumenterna noterar produkternas höga kvalitet Philips … Det högre priset beror på produkternas långa livslängd och prestandaegenskaper. Märkeslampor lyser mer än vanliga glödlampor, vilket resulterar i ljusare strålkastare, ökad sikt på vägen och bättre sikt vid vägkanten. Produkter köps in för både inhemska bilar och utländska bilar. De väljs av dem som ofta måste köra i de mörka och korsa svåra delar av rutten.

Bild
Bild

Bilentusiaster noterar att Philips lampor nästan inte förblindar andra trafikanter, dessutom är det möjligt att justera produkternas effekt och minimera denna nackdel. Produkterna garanterar en bra utsikt även i vått väder, dimma och andra ogynnsamma klimatförhållanden. Kollektionerna innehåller produkter med mjukt ljus som är glädjande för det mänskliga ögat.

Förare varnar för att det är möjligt att stöta på en falsk - i det här fallet kommer produkterna att dåligt belysa vägen och misslyckas relativt snabbt.

Lampornas ljus sprids inte under drift, strålarna riktas strikt framåt, har en vit färg. Installation av produkter tar lite tid, bara några minuter, så efter att arbetet påbörjats kan du nästan omedelbart ta vägen igen. Även nybörjare kommer att kunna byta lampor, eftersom inga specialverktyg krävs. Snygg design är en annan fördel med produkterna, som noteras av bilägare. Med lampor förvandlas bilens utseende, bilar börjar se mer konceptuella ut och locka uppmärksamhet.

Rekommenderad: