Gauss LED -lampor (49 Foton): Val Av LED -modeller Med Dimer För Hemmet, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gauss LED -lampor (49 Foton): Val Av LED -modeller Med Dimer För Hemmet, Recensioner

Video: Gauss LED -lampor (49 Foton): Val Av LED -modeller Med Dimer För Hemmet, Recensioner
Video: Mosquito killer comparison review led insect trap portoti 2024, Mars
Gauss LED -lampor (49 Foton): Val Av LED -modeller Med Dimer För Hemmet, Recensioner
Gauss LED -lampor (49 Foton): Val Av LED -modeller Med Dimer För Hemmet, Recensioner
Anonim

Utseendet på de första industridesignerna av ljusemitterande dioder (LED) - lysdioder som avger rött och gulgrönt sken föll i mitten av förra seklet. Massfördelningen av deras upprepade gånger förbättrade "vita" motsvarigheter, som redan hade en tillräcklig grad av ljusstyrka, började i tiden med "nollan". Idag är LED -lampan den obestridda ledaren bland de befintliga ljuskällorna när det gäller effekt, ljusstyrka, emissionsspektrum och effektivitet.

Bild
Bild

Med tanke på att efterfrågekurvan för LED -enheter förblir på genomgående höga nivåer, är den ryska marknaden för LED -produkter fylld med erbjudanden från inhemska och utländska tillverkare av belysningsutrustning. Valet är alltid bra, även om olika typer av LED -lampor, som skiljer sig åt i form, färg, effekt, storlek, komplicerar köpet till en viss grad. Vårt mål är att vägleda dig i produktutbudet från detta marknadssegment.

Anmärkningsvärt är Gauss varumärke-en högteknologisk tillverkare av energieffektiv utrustning. Låt oss se vad som är anmärkningsvärt med Gauss LED -lampor.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kvaliteten på LED -produkter från Gauss belysningsmärke har uppskattats av världssamfundet av användare i över 20 länder från Spanien till Kina. Nu innehåller Gauss -produktserien mer än 250 artiklar.

Vad är skillnaden mellan Gauss LED -produkter och analoger från andra märken:

  • Ljuskvaliteten . Den matta ytan i den centrala zonen i kombination med en transparent flersektionsdiffusor ger den vanliga glansen av en halogenkälla, samtidigt som den eliminerar bländningseffekten - en av nackdelarna med standardlampor, där lampan är transparent.
  • Glödets ljusstyrka . Ljusstyrkan för Gauss LED -produkter överskrids med 20%, medan strömförbrukningen är densamma som för andra märken.
  • Bygg kvalité . Det inbyggda LED-kortet, den förbättrade rundformiga kylflänsen och eliminering av onödiga delar förenklar installationsprocessen, vilket eliminerar behovet av att lägga tid på att montera fixturen och förbereda injektionspunkten.
  • Storlekar . Placeringen av lysdioder i ett 10x37 mm hus gör att du kan få de mest kompakta lamporna.
Bild
Bild
  • Graden av tillförlitlighet och säkerhet . I den nya generationen lampor används uteslutande skyddade CBB -kondensatorer, vilket gör det möjligt att uppnå stabilisering av driften med omkopplare utrustade med indikatorer, exklusive blinkande och blinkande.
  • Kompatibel med alla typer av armaturer , på grund av användningen av alla typer av socklar / socklar, en optimerad form och en reducerad kaross för vissa modeller.
  • Estetiskt utseende . En mängd olika belysningslösningar imponerar med exakta former, som framhävs positivt med hjälp av originalstrukturer och färger. Exklusiva lampsamlingar av aluminiumlegeringar, mässing, brons och gips med möjlighet till självmålning kan tillgodose behoven hos den mest sofistikerade köparen.
  • Förpackningens kvalitet . Förpackningen innehåller detaljerad information om modellens huvudsakliga egenskaper, som måste beaktas vid val av lampa. Inte alla tillverkare kan skryta med smarta förpackningar, som är utformade för att förenkla köpprocessen, och inte komplicera det på grund av bristen på nödvändiga parametrar. Det är av denna anledning som många köpare tvingas göra sina egna beräkningar och jämföra effekten hos glödlampor och lysdioder.
Bild
Bild

Gauss LED-lampor ger ett mjukt, flimmerfritt sken med tillräcklig ljusstyrka, och deras tekniska egenskaper motsvarar den europeiska kvalitets- och säkerhetsstandarden.

En relativ nackdel med LED -produkter från denna tillverkare är de höga kostnaderna, vilket till stor del motiveras av effektiviteten, hållbarheten och praktiken hos belysningslösningar.

Karakteristisk

Alla Gauss LED -lampor tillverkas med taiwanesiska chips. Episar är en ledande tillverkare av LED -chips. Låt oss överväga produkternas allmänna egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

Vanliga former av belysningselement inkluderar:

  • Boll - externt ser en sfärisk lampa ut som en vanlig glödlampa. Perfekt för små runda nyanser.
  • Frustum - denna form är typisk för soffitlampor, som är en slags pyramid på en bas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljus - omfattning av ljusformade lampor - dekorativa belysningsanordningar: ljuskronor, golvlampor, lampor och andra typer av inre lampor. Deras drag är närvaron av en "minion" -bas, som används för att utrusta platta eller smala ljuskällor.
  • Ett ljus i vinden - en form som kännetecknas av kreativt utförande. Oftast kan den hittas i dimbara lampor med en fantastiskt vacker glöd som skapas av kanterna på monokristallen, tack vare spegelreflektorn på LED -lampan, vilket hjälper till att öka lampans ljusstyrka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bas typ

Som redan nämnts används alla typer av lock i Gauss LED -lampor, vilket avgör syftet med produkterna. Därför kan du välja en modell med hänsyn till specifika driftsförhållanden.

Bas / sockelklassificering efter syfte:

E14 minion / E27standard - två traditionella typer av socklar, som främst används för hushållsbehov.

Bild
Bild
Bild
Bild

G4 / GU5.3 / GU10 - typer av lampbaser som helt kan ersätta motsvarande halogenlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Energikälla

  • GX-53 -denna typ av sockel är utrustad med inbyggda / utanpåliggande armaturer av olika slag, som används för att belysa takkonstruktioner och möbler.
  • G-13 - lampor med en sådan bas är utrustade med linjära / takarmaturer utformade för att belysa stora ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftspänningsområdet är 12-265 W. Eftersom inte alla modeller har en drivrutin, kräver de en 12 volt strömförsörjning för att fungera. Produkter med en nätaggregat kännetecknas av stor funktionalitet, de arbetar med en ingångsspänning på 220 volt.

Lampor från denna tillverkare fungerar smidigt med nätspänningsfall i intervallet 150-265 volt.

Drifttemperaturens omfång

Denna parameter är densamma för alla lampmodeller. Den nedre temperaturgränsen är 25 ° C och den övre gränsen är 50 ° C.

Bild
Bild

Färgtemperatur och luminescensvinkel

Färgtemperaturindikatorerna för lampor för bostadsbelysning är 2700 K och för kontorslokaler - 4100 K. LED -produkter av detta märke har en ljusöverföringskoefficient på Ra90, vilket är ganska mycket, med tanke på att referensljuskällan har en färgåtergivning index för Ra100. Ljusstrålens vinkel är från 120 ° till 360 °.

Bild
Bild

Livslängd och garanti

Livslängden för olika modeller varierar inom 25-50 tusen timmar. Om du är van att se högre indikatorer på LED -produkters funktionella resurs, kom ihåg om lampan alltid har räknat ut den deklarerade perioden. Det är just denna tillverkare som inte tenderar att överdriva sina produkters möjligheter, vilseledande köpare. Garantitiden för olika serier kan sträcka sig från 1 till 3 år.

Bild
Bild

Laguppställningen

Belysningsprodukter - lampor och armaturer som tillverkas av Gauss -varumärket representeras av flera kategorier av produkter som används inom olika områden.

Bild
Bild

Bostadsbelysning

Utbudet av LED -lampor för hushållsbehov inkluderar följande linjer:

  • Gauss LED smarta lampor -modeller av sfärisk och ljusformad form, med en effekt på 7-10 W, bastyp E14 / E27.
  • Spegellampor - enheter i serien Reflector R39 / R63 / R50 med en effekt på 4, 6, 9 W respektive en luminescensvinkel på 120 °. Spegellampor är de bästa hjälpmedlen när man skapar ljusa accenter inom inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kapsellampor G4 / G9 -serien från 2 till 5 watt. Vissa modeller har en 360 ° belysningsvinkel.
  • Halvledare allmänna anordningar i form av en boll med en effekt på 6 till 27 watt.
  • Soffit lampor tre serier: Elementary MR 16 med bastyper GU5.3 / GU10, 5.5-10 W, 5-7 W MR 16 och 3-5 W MR 11-modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om rad dekorativa lampor , som innehåller flera avsnitt:

  • Elementärt godis i form av ett ljus / ljus i vinden, med en effekt på 6-8 watt.
  • Grundklot sfärisk, med en effekt på 8 watt.
  • Filament Candle och Filament Globe - 5-watts modeller i form av ett ljus, ett ljus i vinden och en boll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Globe, Candle and Candle Tailed - modeller med en effekt på 6,5 W, ljusformade, sfäriska och i form av ett ljus i vinden.
  • G95 dim - modeller av dimma sfäriska lampor med en effekt på 14 watt. En dimbar lampa med en funktion för att justera ljusstyrkan för det utsända ljusflödet är en nyhet i belysningsproduktens värld, som aktivt används för att skapa inredningsdesign.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning av administrativa anläggningar

Denna kategori inkluderar modeller av mångsidiga lampor som har en rektangulär, rund, fyrkantig form. Här kan du hitta lampor för belysning av Armstrong -tak, Cesal -kassett- / lamelltak, Ecophon akustiska tak. Sortimentet representeras av fuktresistenta produkter, diodpaneler, "anti-crisis" -serier av lågeffektslampor.

Bild
Bild

Det är svårt att föreställa sig modern inredning utan en så viktig komponent som takbelysning, som, förutom att utföra dekorativa funktioner, ofta fungerar som huvudbelysning. LED inbyggd belysning kan justera proportionerna i rum, visuellt höja lågt i tak.

Bild
Bild

Gauss LED-lampor och strålkastare gör att du intressant kan slå inte bara spänningar och takkonstruktioner på flera nivåer, utan också praktiskt taget alla ytor inbyggda i nischer och smala öppningar.

Fördelen med belysningstanden för lampor och "prickar" är en genomtänkt minimalistisk design, kompakt storlek och absolut säkerhet, eftersom de utesluter stark uppvärmning även under långvarig drift.

Butiksbelysning

Detta inkluderar flera serier av LED -enheter: R Line, G Line, T Line, GR / DL, Market Line. De används för att belysa skyltfönster och dekorera försäljningsområden för att på ett positivt sätt betona de erbjudna produkterna och lokalernas designfunktioner. Möjligheterna med LED -belysning utnyttjas med stor kraft av livsmedelsbutiker, järnaffärer och modebutiker, vilket positivt påverkar bilden av butikskedjor i konsumenternas ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsteknik för gatubelysning

Här kan du hämta produkter för att organisera belysningen av bakgården, dessutom används modellerna av serien Triumph, Uranus, Village för att belysa offentliga platser. Med hjälp av original arkitektonisk belysning utmärks fasaderna på byggnader, vilket gör dem ljusa och märkbara, vilket ser särskilt imponerande ut på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare energieffektiv LED -teknik kan du minska din elräkning avsevärt, för att inte tala om de unika fördelarna med LED -belysning jämfört med andra belysningsarmaturer när det gäller behovet av att belysa en byggnad, bokstavligen presentera den i ett gynnsamt ljus. Till exempel, bara med hjälp av RGB-lampor i fullfärg, kan du ändra parametrarna för färg, temperatur, ljusflödesintensitet och ställa in önskat driftläge.

Bild
Bild

LED -lampor används också för enkel belysning av byggnader, så att du kan markera konturen i en struktur med neutralt ljus eller lägga till djup och volym till arkitektoniska funktioner genom att markera dem med en specifik färg.

Belysning för utbildningsinstitutioner

Användningsområdet för speciella lampor i denna kategori är utbildningsinstitutioner, sportkomplex.

Bild
Bild

Belysning av bostäder och kommunala tjänster

Modeller av belysningsarmaturer, kännetecknas av sin effektivitet, låga strömförbrukning och en ökad funktionsresurs upp till 50 tusen timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning av produktionsanläggningar och lager

Höghållfasta material används för tillverkning av LED-enheter, därför kännetecknas de av ökad tillförlitlighet och ett högt skydd mot yttre faktorer IP 65. Sortimentet representeras av Iron, Olymph och Strong-serien. En separat grupp inkluderar produkter som är avsedda att användas i industrilokaler. De kan köpas komplett med kraftfulla belysningsarmaturer och en mängd olika fästelement att välja mellan.

Bild
Bild

Så Gauss belysningsmärke är ett tillfälle att välja energieffektiva belysningslösningar för alla verksamhetsområden, vars kvalitet och tillförlitlighet användarna litar på.

Recensioner

Om vi analyserar konsumentrecensioner av belysningsutrustning från Gauss, är förhållandet nöjd med köpet av lampor och besvikna över dem 90% till 10%, vilket säger mycket.

Köpare inkluderar fördelarna med Gauss LED -enheter:

  • Energibesparing som ett av de verkliga sätten att spara pengar på elräkningar.
  • Brist på stark värme.
  • Attraktiv design, olika färger och mycket vackert mjukt sken.
  • Arbeta med full effekt omedelbart efter installationen i ljuskällan.
  • Oavbruten drift med spänningsfall och ljusstyrka.
  • Lång garanti upp till 3 år.
  • Bekväm ljusutmatningstemperatur, nära naturligt ljus, vilket inte irriterar ögonen.
  • Överensstämmelse med den deklarerade funktionella resursen med den faktiska livslängden.
  • Hög ljusstyrka och bas / sockelkompatibilitet med vanliga ljuskronor.
  • Modern förpackning med ett genomskinligt fönster, som låter dig självständigt undersöka innehållet och inte förvirra säljaren med denna fråga.
Bild
Bild

Av nackdelarna noterar köpare:

  • Glödet är för vitt, vilket är obehagligt för ögonen.
  • Ovanligt liten resurs av enskilda modeller - 25 tusen timmar.
  • Svårigheter att välja på grund av det stora utbudet av modeller.

När det gäller andra brister, i nästan varje recension som missnöjda användare lämnar, finns det klagomål inte om kvaliteten utan om priset på LED -lampor. Enligt majoriteten av köparna kan deras kostnad”vara lägre”, det finns ofta uttalanden om att”prislappen höjs omotiverat” och”jag förstår inte var detta pris kommer ifrån”.

Intressant nog, hur negativ inställningen till tillverkarens prispolicy än är, så erkänner nästan varje recension de praktiska fördelarna med att köpa en Gauss LED -lampa.

Rekommenderad: