Neonlampor (66 Bilder): Välj En Lägenhet, Grön Och Vit För Att Belysa Strömbrytaren, Hur Man Kontrollerar Kvaliteten

Innehållsförteckning:

Video: Neonlampor (66 Bilder): Välj En Lägenhet, Grön Och Vit För Att Belysa Strömbrytaren, Hur Man Kontrollerar Kvaliteten

Video: Neonlampor (66 Bilder): Välj En Lägenhet, Grön Och Vit För Att Belysa Strömbrytaren, Hur Man Kontrollerar Kvaliteten
Video: Installing LED Tape Lighting 2024, April
Neonlampor (66 Bilder): Välj En Lägenhet, Grön Och Vit För Att Belysa Strömbrytaren, Hur Man Kontrollerar Kvaliteten
Neonlampor (66 Bilder): Välj En Lägenhet, Grön Och Vit För Att Belysa Strömbrytaren, Hur Man Kontrollerar Kvaliteten
Anonim

Sådana moderna representanter för armaturer som neonlampor idag ger den mest spektakulära ljusströmmen från alla befintliga belysningsenheter, vilket öppnar stora möjligheter för deras aktiva användning. Men för att kunna använda dem på rätt sätt måste du vara väl insatt i själva produkten, för att känna till alla dess fördelar och nackdelar, funktioner i design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad?

Neonlampor används i en mängd olika områden - från komplex belysning av byggnader till inredning av lokaler.

En neonlampa är ett speciellt glasrör som fylls med en liten mängd ämne som tvingas in i detta rör under obetydligt tryck. Som en given substans innehåller denna lampa ädelgasneon, från vilken lampan fick sitt namn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men andra inerta gaser lanseras också i neonlampor. Men ordet "neon" i dessa dagar kallas alla neonlampor, oavsett om de använder neon eller någon annan inert gas.

Neonljus är olika.

Typisk neon är indelad i typer som:

  • Öppna neon - detta är när glasrören är synliga och deras ljus inte döljs. Tecken av olika slag är gjorda med "öppen" gas - dessa kan vara inskriptioner och en bild av en företagslogotyp;
  • Stängd neon - rören är dolda bakom panelerna, vilket skapar en snygg belysningseffekt. Sådan neon används när man skapar ljuslådor och volymetriska reklambrev;
  • Baksida rör används för att skapa bokstäver som mjukt markerar botten av en bokstav. Detta skapar en haloeffekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Ett karakteristiskt drag för driften av ett vanligt rör med en ljus inert gas är det faktum att alla partiklar i det har ett fyllt skal, så att det inte interagerar aktivt med andra atomer och för att förflytta minst en elektron från det behövs mycket energi. En elektrod finns vid rörets ände. Sådana lampor kan fungera effektivt från både AC och DC, men med detta alternativ lyser bara ett fragment av röret som ligger nära 1 elektrod.

Bild
Bild

Därför drivs de flesta gaslampor som vi känner huvudsakligen av enorm växelström - cirka 15 tusen volt. Detta är tillräckligt för att lossa en elektron från gasatomen från sin bana. Om spänningen görs betydligt mindre, har elektronen helt enkelt inte tillräckligt med energi för att fly från atomen.

Efter allt detta får de atomer som har tappat sina elektroner en positiv laddning och dras till den negativt laddade elektroden. Samtidigt lockas fria elektroner till plus. Alla dessa gaspartiklar (den så kallade plasma) slutför lampans elektriska krets. Som ett resultat av hela denna process uppträder en ljus neonstrålning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta ersätter en sådan enhet till och med den populära LED -remsan som en ljuskälla. Denna bakgrundsbelysning blir lika vacker som från lysdioder, men neonljus ser ofta mycket mer spektakulärt ut. Förresten, att en remsa av lysdioder, att en neonlampa enkelt installeras med egna händer.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av enheter med neon för att belysa olika objekt har sina positiva och negativa aspekter.

Bland fördelarna med sådana lampor är:

  • Neon har en speciell glöd, och det ljus det ger ut ger inga kontrasterande skuggor;
  • Du kan hitta ett stort antal olika typer av nyanser;
  • Med hjälp av styrenheter kan du justera lampans ljusintensitet och färg;
  • Ljuset fortsätter smidigt, utan mörka lober och sprider sig 360 grader;
Bild
Bild
  • Högkvalitativa enheter kan hålla upp till 20 år utan avbrott.
  • Bakgrundsbelysningens arbete värmer inte lampan särskilt mycket, eftersom dess temperatur inte överstiger 50 grader, vilket gör dessa lampor säkra;
  • Rören är raka och kan tillverkas i praktiskt taget alla möjliga former, vilket väsentligt utökar möjligheterna till deras funktion: rör kan till och med tillverkas i originalform för att dekorera en viss design;
  • Möjligheten att montera även på otillgängliga platser;
  • Mjukt sken och måttlig ljusstyrka som inte irriterar ögonen, inget ljud vid arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men den här gasen har inte heller särskilt bra sidor:

  • Effekten hos neonlampor är mindre än konventionella lampor och är allvarligt sämre än LED -lampor. Dessa rör använder i genomsnitt 10 watt per timme per meter;
  • Farliga komponenter kan användas i gasen i slangar och sladdar. Detta kräver särskild omsorg vid montering av strukturen. Utmattade rör slängs inte med vanligt avfall - de måste kasseras separat;
  • Glaslampor är ganska ömtåliga, om en av dem går sönder, finns det en möjlighet att angränsande enheter omedelbart slocknar;
  • Belysning från sådana lampor kan vara osäker om den installeras felaktigt - en ljusbågsurladdning kan uppstå när ett glasrörs täthet förstörs;
  • Bakgrundsbelysningen ger inte så mycket ljuskraft att den räcker till normal rumsbelysning och kan därför inte användas som huvudbelysningsenhet, utan bara som bakgrundsbelysning för dekoration. I ett rum utrustat med sådan belysning är det absolut nödvändigt att installera flera konventionella ljuskällor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du tillverkar ett rör kan du böja det som du vill eller växa ett glasrör till önskad längd. Från en sådan produkt kan du skapa inte bara vilken bokstav som helst, utan också hela ordet och inskriptionen, medan alla teckensnitt kan användas.

Rör med neon, i motsats till självlysande enheter, kan ha olika parametrar, vilket gör att de sannolikt kommer att användas vid skapande av reklambelysning av olika former.

Motljus med en inert gas är särskilt populärt vid tillverkning av bokstäver från plast och metall, eftersom ingen annan lampa kan kopiera deras invecklade former.

Bild
Bild

Diametern på sådana rör kan vara från 5 mm till 2 cm.

I allmänhet, ju större produktens diameter, desto mindre blir trycket hos den inerta substansen i den och mycket mindre effekt kommer att krävas för förbränning.

Det bästa är belysningen i 1 sträng bokstäver från 30 till 40 cm hög, i 2 trådar från 40 till 80 cm, i 3 strängar från 80 till 120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med neonlampor som används för att skapa hembelysning är deras miniatyrstorlek, från 10 till 18 mm. Tack vare den här funktionen kan neonbelysning installeras bakom takfönster och i nischer i rum, längs baseboardet och på andra svåråtkomliga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Det är värt att förtydliga att en lampa med neon kan lysa i alla färger. Neonlampor är de närmaste släktingarna till fluorescerande enheter. Glasrör är fyllda med olika typer av gaser, och den typ av gas som valts kan påverka belysningens färg:

  • Rör fyllda med neon i sig kan avge rött och orange ljus;
  • Helium lyser upp utrymmet i blått och rosa;
  • Argon lyser med lila och blått ljus;
  • Krypton ger blåaktiga och vita färger, ibland en grön ton;
  • För att få andra färger används föroreningar av dessa gaser eller fosfor införs, till exempel kvicksilverånga.
Bild
Bild

Neonbelysning kan bero på hur den givna excitationsenergin skiljer sig från originalet. Dessa dimensioner, liksom elektronparametern för elektronen, har sitt eget intervall. Som ett resultat visar det sig att varje elektron i ett excitationstillstånd får sin egen, endast karakteristiska för honom, längden av det vågliknande ljuset. Det visar sig att neonljuset ger en unik glöd.

Trots att tydliga konkurrenter - lysrör är extremt efterfrågade nuförtiden, har neonprodukter sina höga positioner i världen av moderna belysningsenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Belysning med en så populär gas ges stor uppmärksamhet i designen av underhållningsindustrin - den ses ofta på restauranger och i tak i nattbarer, kasinon och dyra klubbar, och den används också ganska mycket i olika anläggningar. Huvudeffekten av sådan belysning dras av spelet av de iögonfallande tonerna från de använda gasernas sken, vilket bidrar till att skapa en unik atmosfär eller visuella illusioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att välja neonljusarmaturer för ditt hem kan du få en underbar design som skapar en festlig atmosfär var som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det möjligt att använda en glaslampa på grund av dess unika egenskaper under utomhusförhållanden. Bakgrundsbelysta skyltar, spektakulära inskriptioner, belysning av hus. Neonljus kan till och med ses på flygbanans landningsbanor och landningsbanor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor och sladdar som innehåller inerta gaser används överallt idag.

De används oftast för:

  • elegant inredning av lägenheten;
  • skapa osynlig belysning för hemmet;
  • dekoration av externa strukturer, byggnader eller monument;
  • belysning för reklam;
  • registrering av handelsplattformar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ganska breda användningsområdet för denna typ av produkter hemma förklaras av ett antal fördelar, bland vilka ljusströmens kvalitet och skönhet kan särskiljas:

Belysning av möbler interiörartiklar . Förutom att belysa själva rummet kan du också markera möbler. Detta kommer att ge alla rum en verkligt ovanlig ton. Mycket ofta utsätts stoppade möbler, sängar och glasmöbelelement för sådan "accentuering": dessa är främst skåp och bord. Detta steg kommer att lägga till en "klubb" ton till inredningen, eftersom det är mer lämpligt för ett hem inrett i modern stil;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning av olika tillbehör i huset . Tillsammans med möbler kan inert gas belysa både tillbehör och rummets ursprungliga inredning: målningar och olika nischer i väggen, stora speglar och växter. Men när du skapar en så snygg höjdpunkt i sakerna i rummet, tänk på att det kanske inte håller länge med dig;

Bild
Bild
Bild
Bild

Markera funktionsplanen . Neonbelysning i en lägenhet kan inte bara vara en ljus accent, utan också lösa andra problem. Så med hjälp av en sådan ljuseffekt kan du belysa trappstegen i en trappa eller en baseboard. Den som, åtminstone en gång i sitt liv, kände stegen med fötterna i fullständigt mörker, förstår fördelarna med denna idé. Vissa bilägare använder också neonbelysning i det inre av bilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan belysning används ofta och för köksbänk eller matbord … Neon är också perfekt för att belysa en strömbrytare i mörker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neonbelysning av gipsskulpturer och olika figurer . Det finns ett annat intressant alternativ för att använda en sådan originalbelysning - den kan användas för att belysa olika gipsprodukter och ramfigurer av glas eller tyg, medan dessa strukturer kan skapas för hand eller göras på beställning. Det är fullt möjligt att föreställa sig en modern inredning, där inte så mycket lampor fungerar som belysningsprodukter, utan korrekt belysta skulpturer. Eller en snygg glödlampa i form av en fågel eller ett glasträd upplyst från insidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg pelare av frostat glas , som blir ytterligare belysningskällor i rummet. "Stucko molding" av nästan genomskinliga syntetmaterial ger också ett varmt, mysigt ljus med hjälp av en inert gas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neon i alla slags inredningsstilar

Neonljus i en lägenhet kan användas på följande sätt:

  • Belysning av alla typer av tak;
  • Belysning av takfönster;
  • Belysning av specialpaneler på väggen;
  • Belysning av väggar, podier, trappsteg;
  • Dekoration av nischer och skiljeväggar;
  • Rumszonering, golvbelysning runt rummets omkrets, skapandet av olika ljusformer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Neonlampor ger ett stort antal möjligheter till verklig kreativitet. Med deras hjälp ändrar många designers stereotyperna om att inertgasbelysning endast är lämplig för rum med en aggressiv inredning. Men med hjälp i rummet kan du skapa en ovanlig och varm atmosfär av komfort.

En perfekt kombination - en lampa med neonljus och tak gesimser. En sådan lampa är lämplig för både sträcktak och gipsskivkonstruktioner. Med sådana alternativ kommer taket visuellt att visas något högre.

Genom att ändra ljusstyrkan på sådana lampor kan du noggrant välja en zon i rummet och mörka den andra på ett originellt sätt, vilket är mycket lämpligt för små lägenheter eller studior.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neonbelysningen kommer att se väldigt vacker ut i sovrummet, det viktigaste är att välja rätt nyans av belysning på rätt sätt. De mest populära färgerna i detta fall är grön, lila och ljusblå, med hjälp av vilken sängens alkov sticker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barens neonbelysning gör det till fokus för hela köket. Klar belysning under baren kommer kvalitativt att öka sikten på köksarbetsytan. Neon kan också förvandla de undre skåpen. Blå och vita färger är ett utmärkt val för ytterligare belysning av köket, särskilt eftersom de perfekt betonar atmosfären på en lyxig kväll och effektivt dekorerar utsikten från fönstren i lägenheten eller från dörrarna.

Rekommenderad: