Smarta Lampor: Bordsskivmodeller Från Philips Och Ikea Med Pekskärm

Innehållsförteckning:

Video: Smarta Lampor: Bordsskivmodeller Från Philips Och Ikea Med Pekskärm

Video: Smarta Lampor: Bordsskivmodeller Från Philips Och Ikea Med Pekskärm
Video: Unboxing av Philips Hue – startpaket för smart belysning 2024, April
Smarta Lampor: Bordsskivmodeller Från Philips Och Ikea Med Pekskärm
Smarta Lampor: Bordsskivmodeller Från Philips Och Ikea Med Pekskärm
Anonim

Hembelysning är mycket viktigt. Om den av någon anledning är avstängd, stannar världen runt. Människor är vana vid vanliga belysningsarmaturer. När du väljer dem är det enda som fantasin kan svänga i kraft. Men framstegen står inte stilla. En ny blick på belysning har upptäckts av smarta lampor, som kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför smart?

Sådana lampor är utformade för "Smart Home" -systemet. Det är ett intelligent komplex som består av automatiskt styrda enheter. De är involverade i livsstöd och säkerhet i hemmet.

En sådan lampa består av lysdioder och har följande egenskaper:

  1. Effekt: sträcker sig huvudsakligen från 6-10 watt.
  2. Färgtemperatur: Denna parameter bestämmer färgen och kvaliteten på ljuset. Tidigare hade folk ingen aning om detta, eftersom glödlampor bara avgav gult ljus. För LED -lampor fluktuerar denna indikator. Allt beror på deras halvledare: 2700-3200 K - "varm" belysning, 3500-6000 K - naturlig, från 6000 K - "kall".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I smarta lampor finns det ett brett spektrum av denna parameter - till exempel 2700-6500K. Alla typer av belysning kan väljas med justeringen.

  1. Bastyp - E27 eller E14.
  2. Arbetsliv: det finns produkter som kan hålla dig 15 eller till och med 20 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu prata om den här lampans direkta ansvar:

  • Gör att du automatiskt kan tända och släcka lampan när du kör.
  • Justera ljusstyrkan.
  • Kan användas som väckarklocka.
  • Skapande av ljusscener. Flera enheter ingår i arbetet. De lägen som används oftast kommer ihåg.
  • Röst kontroll.
  • För dem som lämnar sitt hem under en längre tid är en funktion som imiterar närvaron av ägarna lämplig. Lampan tänds och släcks regelbundet - tack vare det installerade programmet.
  • Tänd automatiskt ljuset när det blir mörkt ute. Och tvärtom - att stänga av det när det börjar gry.
  • Energisparande effekt: den kan spara upp till 40% av elen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är fantastiskt vad en enkel glödlampa kan göra.

Hur hanteras?

Detta är ett särskilt ämne. Det finns flera alternativ för detta, bland annat fjärrkontroll, manuell och automatisk kontroll:

  1. Ett särdrag hos den "smarta" lampan är möjligheten att styra den via telefon eller surfplatta … För att göra detta måste du ha Wi-Fi och ladda ner lämplig applikation till din operatör. Vissa modeller är Bluetooth -styrda. Du kan också styra din lampa var som helst i världen. Detta kräver ett specifikt program och kräver också ett lösenord.
  2. Peklampa tänds genom att helt enkelt röra vid den. Detta är mycket bekvämt för barnrum, eftersom det är mycket lättare att använda det för barn i olika åldrar. Touchkontrollprodukten är bekväm att använda i mörker när omkopplaren är svår att hitta.
  3. Automatisk inkludering . Det tillhandahålls av speciella sensorer. Det är lämpligt att använda dem i de rum där ljus inte behövs hela tiden - till exempel på trappan. Denna justering är också bekväm för barn, om barnet ännu inte har nått omkopplaren.
  4. Fjärrkontroll . Detta är justeringen av den "smarta" lampan från fjärrkontrollen. Det finns också kontrollpaneler, men de är skräddarsydda för ett hem som har ett helt smart belysningssystem. Det är mycket bekvämt att styra belysningen i hela huset från ett rum.
  5. Glöm inte manuell kontroll med en vanlig väggbrytare. Om det är en skrivbordslampa, är omkopplaren precis ovanpå den. I det här fallet väljs olika lägen för belysningsenheten genom att ändra antalet klick eller genom att rulla omkopplaren i en eller annan riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också noteras användningen av enheter som dimmer för dimning och olika reläer, som också låter dig fjärrstyra lampans funktion.

Välj sätt att styra din belysning "smart" beroende på dess typ: en nattlampa, en bordslampa eller en ljuskrona. Hela belysningssystem kräver ett mer sofistikerat tillvägagångssätt.

Modeller

Låt oss titta närmare på beskrivningen av de mest intressanta modellerna.

Ögonvård 2

Viktigaste egenskaperna:

  • effekt - 10 W;
  • färgtemperatur - 4000 K;
  • belysning - 1200 L;
  • spänning - 100-200 V.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är ett gemensamt projekt av så kända företag som Xiaomi och Philips. Det är en LED -skrivbordslampa från kategorin Smart. Den består av en vit platta monterad på ett stativ.

Har två lampor. Den huvudsakliga består av 40 lysdioder och finns i arbetsdelen. Den extra innehåller 10 LED -lampor, ligger precis under huvudlampan och spelar rollen som nattlampa.

Bild
Bild

Huvudmaterialet i denna produkt är aluminium, stativet är tillverkat av plast och den flexibla delen är täckt med silikon med Soft Touch -beläggning. Detta gör att lampan kan böja och rotera åt sidorna i olika vinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste som gör den här lampan riktigt "smart" är möjligheten att styra den med din telefon.

Ladda ner först den applikation som krävs och tänd sedan lampan. För att ansluta till nätverket måste du ange ett lösenord och installera tillägget.

Tack vare applikationen kommer du att kunna använda följande funktioner i lampan:

  • justera dess ljusstyrka genom att helt enkelt svepa med fingret över skärmen;
  • välj ett läge som är skonsamt för ögonen;
  • "Pomodoro" -funktionen låter dig ställa in ett läge som regelbundet låter lampan vila (som standard är det 40 minuters arbete och 10 minuters vila, men du kan också välja dina egna parametrar);
  • lampan kan ingå i "Smart Home" -systemet om du har andra liknande enheter.
Bild
Bild

En sådan "smart tjej" kan också styras manuellt - med hjälp av touchknappar, som finns på stativet.

Efter att ha valt ett av lägena markeras enheten. Det finns knappar för att slå på lampan, bakgrundsbelysning, ljusstyrka med 4 lägen.

Eye Care 2 -lampan är en riktigt smart lösning. Den har tillräcklig ljusstyrka, strålningen är mjuk och säker. Det kan fungera i flera lägen och bli en del av ett smart hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tradfri

Detta är en produkt av det svenska märket Ikea. I översättning betyder ordet "Tradfri" i sig "trådlöst". Det är en uppsättning med 2 lampor, en kontrollpanel och en Internet -gateway.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamporna är LED, styrs med en fjärrkontroll eller via en Android- eller Apple -telefon. Du kan fjärrjustera deras ljusstyrka och färgtemperatur, som varierar mellan 2200-4000 K.

Detta system kommer att förstärkas av möjligheten att ställa in vissa scenarier på lampor, samt justera dem med röst. För att göra detta måste du installera programmet och köpa en extra Wi-Fi-modul.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är Ikea -sortimentet inte tillgängligt för alla länder, men därefter kommer antalet enheter att öka.

Philips Hue -ansluten lampa

Tillverkaren av dessa "smarta" lampor (som namnet antyder) är Philips. Detta är en uppsättning med 3 lampor med nav.

Bild
Bild

Lamporna har en belysning på 600 L, en effekt på 8,5 W, en livslängd på 15 000 timmar.

Ett nav är en nätverksaggregator. Denna typ kan reglera upp till 50 lampor. Den har en Ethernet -port och en strömkontakt.

För att styra belysningen via din telefon måste du:

  • ladda ner programmet;
  • installera glödlampor;
  • anslut navet genom porten till routern.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsfunktioner:

  • låter dig ändra tonen i belysningen;
  • välj ljusstyrka;
  • förmågan att tända ljuset vid en viss tid (det här är bekvämt när du är hemifrån en lång tid - effekten av din närvaro skapas);
  • projicera dina foton på väggen;
  • genom att skapa en profil på Hue -webbplatsen kan du använda vad andra användare har skapat;
  • tillsammans med IFTTT -tjänsten blir det möjligt att byta belysning när man ändrar händelser;
  • ett steg framåt är möjligheten att styra belysningen med din röst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna smarta lampa är ett bra val för ditt hem. Den är enkel att installera och justera och har en bred färgpalett. Den enda nackdelen är att inte alla har råd.

Detta är inte en fullständig lista över denna "smarta" produkt, liksom dess tillverkare. Produkten är avsedd för en bred grupp konsumenter. Om du letar efter ett budgetalternativ är kinesiskt tillverkade lampor lämpliga för dig. Naturligtvis är de inte fulla av en mängd olika fastigheter, men ändå har de en standard uppsättning funktioner till ett överkomligt pris.

Bild
Bild

För dem som har fler möjligheter erbjuder vi produkter från kända varumärken - med många ytterligare alternativ.

Om du är trött på tråkiga, ointressanta kvällar, studera noga hela erbjudandet av "smarta" lampor och välj den bästa lösningen för dig själv. Naturligtvis bör valet tas så seriöst som möjligt. Du bör inte köpa den första enheten du ser, det rekommenderas att överväga flera alternativ.

Rekommenderad: