LED -strålkastare: Hur Man Tar Bort Och Byter Lampor

Innehållsförteckning:

Video: LED -strålkastare: Hur Man Tar Bort Och Byter Lampor

Video: LED -strålkastare: Hur Man Tar Bort Och Byter Lampor
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
LED -strålkastare: Hur Man Tar Bort Och Byter Lampor
LED -strålkastare: Hur Man Tar Bort Och Byter Lampor
Anonim

LED -lampor för strålkastare är mycket utbredda idag. De kan användas både i hemmet och i industriella miljöer. De är mycket ekonomiska att använda och ser också snygga och moderna ut.

Fördelar

De dagar då det var omöjligt att ersätta en vanlig glödlampa med någonting är långt tillbaka i tiden. Idag är ingen modern lägenhet komplett utan LED -enheter, och det finns specifika skäl för detta.

Bild
Bild

Deras främsta fördelar:

  • Lång livslängd . När det gäller deras hållbarhet är LED -lampor betydligt bättre än liknande alternativ.
  • Ekonomiskt att använda . Detta är en av de viktigaste parametrarna för vilka dessa produkter är så utbredda. Med den här typen av lampor kan dina elkostnader sänkas med så mycket som 70%.
  • Absolut säkerhet . Inga skadliga ämnen (kvicksilver etc.) används vid tillverkning av LED -lampor för mejslade lampor. Enheterna utgör ingen fara för människor eller miljön alls.
  • Oavbrutet arbete . Om du sätter en sådan glödlampa i din lampa behöver du inte byta den ofta. Det fungerar korrekt och kontinuerligt. Detta beror på produktens höga kvalitet och dess tillförlitlighet.
  • Möjligheten att skapa en unik design . Med hjälp av en sådan uppfinning är det lätt att skapa en mycket elegant och unik atmosfär i din lägenhet. Du kan blanda och matcha lökar i olika storlekar, former och färger. Designalternativen för sådana fall är helt enkelt oändliga. Varje rum kommer att glittra med nya färger.

Nackdelarna med sådana lampor inkluderar deras mycket dyra kostnad.

Men om du kombinerar priset med produktens livslängd (från 4 till 11 år), kommer beloppet inte längre att verka för högt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en sådan produkt är det viktigt att tänka på flera parametrar:

Färgton . Färgalternativ ger det bredaste utbudet av nyanser: från rött till lila, från vitt till gult. Om du är van vid ljuset från en traditionell glödlampa, men vill spara på el och ändra den, finns det en lösning. Det är lätt att hitta en LED -armatur som ger exakt samma ljus som en volframlampa.

Bild
Bild
  • Ljusstyrka . Denna parameter mäts i Kelvin och anges på produktförpackningen. Kom ihåg: köp inte för ljusa alternativ för hemmet för att inte skada dina ögon.
  • Kvantitet . En LED för en strålkastare ger en riktad ljusstråle, så för att belysa ett stort rum väl måste du köpa ett tillräckligt antal produkter. Var noga med att ställa in exakt datum innan du går till affären för att handla.
Bild
Bild

Det är också mycket viktigt att överväga vilken typ av strålkastare du planerar att köpa en LED för. Totalt finns det i moderna butiker cirka ett dussin olika typer av kepsar (E-14, MR-40, A60, C37 och andra), som är lämpliga för vissa lampor.

Var noga med att kontrollera vilken sort din lampa tillhör, och baserat på detta, köp en LED -lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter man ut?

Som redan nämnts har lysdioder en lång livslängd och brinner mycket sällan ut. Men om du fortfarande behöver sätta in en diodlampa i en lampa, observera några viktiga regler:

  1. Var noga med att stänga av strömförsörjningen innan arbetet påbörjas.
  2. Vänta tills lampan har svalnat helt (om det behövs) innan du börjar byta glödlampan.
  3. Var mycket försiktig om du måste ta bort en lysdiod från en armatur som har en glasstomme. Med tiden blir materialet mycket skört.
  4. Om du inte kan koppla ur uttaget från basen bör du ta bort enheten helt och koppla bort den från elen och sedan dra ut glödlampan längst ner. Denna situation kan uppstå vid ofullständig anslutning av patronen och ledaren, vilket resulterar i att glödlampan ibland fastnar vid basen under påverkan av höga temperaturer.
  5. Innan du sätter in glödlampan i uttaget, se till att kontrollera om strömmen matchar din armatur. Detta är mycket viktigt, för om du installerar en glödlampa med högre watt kan du provocera en nedbrytning av transformatorn eller styrenheten. Var extremt försiktig när du arbetar.
Bild
Bild

Så, låt oss nu titta direkt på processen att byta ut en glödlampa.

  • När du har stängt av strömmen och kontrollerat lysdioden, ta ut den gamla glödlampan. När det gäller strålkastare är detta mycket enkelt att göra, det räcker med att försiktigt dra i specialringen.
  • Installera sedan en ny LED -lampa och byt ut ringen.
  • Efter det kan du slå på strömförsörjningen och kontrollera lampans funktion.

Som du kan se är processen inte särskilt svår och tar inte mycket tid. Du kommer helt att klara en sådan uppgift på egen hand utan hjälp utifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

För olika rum

Strålkastare är ett mångsidigt alternativ som ser bra ut i rum i alla storlekar och stilar.

Men ändå finns det några regler som hjälper dig att bättre placera belysning i rymden.

Hall eller korridor . För dessa rum spelar belysning en mycket viktig roll, eftersom korridorerna oftast är ganska små. Dessutom finns det inga fönster i sådana rum, vilket innebär att det är nödvändigt att skapa den mest bekväma konstgjorda belysningen där.

Välj flera LED -strålkastare samtidigt för att visuellt utöka utrymmet lite.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök . Spot -enheter för ett sådant rum är en riktig räddning. Du behöver inte tvätta skrymmande ljuskronor eller golvlampor. Med hjälp av små lampor är det lätt att markera arbetsytor eller effektivt dela upp utrymmet i zoner. Till exempel matlagningsområdet och matsalen.

Bild
Bild

Vardagsrum . Mycket ofta i hallen används sådana lampor både som huvud- och hjälpljuskälla. Zoning med ljus och markering av arbetsplatsen kommer också att vara mycket lämpligt här.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om LED -strålkastare i följande video.

Rekommenderad: