Spårbelysningssystem (40 Bilder): Bussföljningssystem I Vackra Interiörer I Hus Och Lägenheter

Innehållsförteckning:

Video: Spårbelysningssystem (40 Bilder): Bussföljningssystem I Vackra Interiörer I Hus Och Lägenheter

Video: Spårbelysningssystem (40 Bilder): Bussföljningssystem I Vackra Interiörer I Hus Och Lägenheter
Video: Några av världens lyxigaste villor och dekorationer 2024, April
Spårbelysningssystem (40 Bilder): Bussföljningssystem I Vackra Interiörer I Hus Och Lägenheter
Spårbelysningssystem (40 Bilder): Bussföljningssystem I Vackra Interiörer I Hus Och Lägenheter
Anonim

Varje år dyker det upp nya idéer för inredning, så inredningen av lokaler blir mer och mer komplex. Och vanliga belysningsarmaturer passar helt enkelt inte in i den allmänna atmosfären, vilket tvingar oss att leta efter andra alternativ. Tack vare detta uppträdde ett spårbelysningssystem som kombinerade lampor, skenor och andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsyfte och tillämpning

Banbelysningssystem tillverkades ursprungligen för köpcentra. De hjälpte till att uppmärksamma potentiella köpare på en viss butik. Produkter flyttas ofta från plats till plats, så det är nödvändigt att använda armaturer med justerbara ljusvinklar.

Med tiden beslutade designers att använda denna typ av belysning i stadslägenheter så att invånarna kunde ändra ljusstrålarnas riktning om de ville.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hänglampor hjälper till att dölja brister och framhäva rummets fördelar. Det var med deras hjälp som det blev möjligt att visuellt ändra parametrarna för ett rum och måla det i olika färger.

Spårbelysning används i många applikationer som restauranger, kaféer och barer. De hjälper till att markera ett specifikt område .för att visa dess betydelse för tillfället. Sådana lampor är viktiga för utställningshallar och museer.

Bild
Bild

Själva systemet består av en samlingsskena, upphängningselement, lampor, beslag och ledare. Trots systemets komplexitet är bussanordningar enkla att använda och kan därför installeras inte bara inomhus utan även utomhus.

Deras installation kräver inte mycket erfarenhet, och det tar nästan ingen tid att ändra belysningsvinkeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designfunktioner för skenan och dess typer

Vandringssystem är robusta och flexibla så att de kan monteras på vilken yta som helst och omkonfigureras för bästa ljusvinkel. Huvuddragen i designen är ljuskällorna, som är mobila och, om så önskas, kan du flytta dem från en fas till en annan. Samtidigt kan olika armaturer av vilken form och kraft som helst användas i en samlingsskena.

Den största fördelen med spåret ligger i dess förmåga att belysa rummet, även om en av lamporna går sönder.

Bild
Bild

När allt kommer omkring fungerar alla lökar oberoende av varandra. Spårskenan kan särskiljas genom sin form, installationsmetod och antal faser. Dess faser beror på antalet kopparskenor inne i spåret. En buss har en fras, två bussar har två faser och tre bussar har tre faser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet faser påverkar glödlampornas förmåga att arbeta oberoende av varandra, det vill säga ju fler faser, fler lampor, fler driftsmöjligheter.

Ett trefasspår har en speciell fördel, som kan anslutas till ett 380 V-nät för att lika fördela lasten i fraser.

Bild
Bild

Enligt monteringsmetoden kan banddäck vara:

  • Utomhus och installeras vertikalt eller horisontellt med hjälp av fästen eller upphängningskablar.
  • Infälld och säkrad under arbetsområdet för att uppmärksamma dig själv.

Samlingsskenan kan vara rund eller fyrkantig. Om du köper ett spår på beställning kan du önska dig en produkt av valfri design med valfritt antal kanter. Från yttre skillnader kommer enhetens funktion inte att förändras på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Rörliga lampor har många positiva egenskaper som gör dem populära bland köpare:

  • De kan användas för att skapa allmän eller accentbelysning baserat på personliga preferenser.
  • Ett annat plus med systemet är möjligheten att installera det på olika ytor. Det kan ju ha en upphängd, vägg- och takkonstruktion.
  • Alla komponenter i enheten är av hög kvalitet. De är starka och stabila, vilket säkerställer kontinuerlig drift av systemet under lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bussar är en kombination av bekvämlighet, lätthet och funktionalitet. Därför kan du med deras hjälp lösa alla funktionella problem.
  • En annan fördel med banan är dess innovativa utseende, som gör att den kan se harmoniskt ut i alla interiörer.
  • Systemet har en stor brist som gör det omöjligt för vissa människor att förvärva det. Detta är ett högt pris att betala.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spårsystem är en utmärkt lösning för belysningsdesign av lokaler, inte bara i ett bostadshus, utan också i ett köpcentrum eller en stadspool. Även i små lägenheter med lågt i tak kommer deras användning att hjälpa till att presentera utrymmet i ett gynnsamt ljus.

Vilken typ av armaturer använder de?

När det gäller typer av belysningsarmaturer kan det noteras att nästan varje armatur kan användas i ett spår. Tidigare valdes halogen- eller lysrörslampor för det, men i den moderna teknikvärlden uppskattas LED -enheter och andra produkter som förbrukar ett minimum av el.

Baserat på detta kan vi dra slutsatsen att spårbelysningsenheter kan klassificeras enligt installationsmetod, tillämpningsområde och funktionalitet:

  • Enligt installationsmetoden kan de vara väggmonterade, takmonterade och upphängda.
  • Enligt omfattning och funktionalitet finns exponerings-, tekniska, böj- och projektionslampor. De mest moderna är spotlights och displaylampor, som är utformade för att fokusera på specifika områden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett stort utbud av armaturer som är lämpliga för spårning av belysningssystem kan du experimentera med ljus. Busbar -apparater kan användas var som helst, oavsett om de är utomhus eller i ett slutet utrymme. De kan vara huvud- eller extra ljuskälla - allt beror på designidén eller köparens önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du väljer denna belysningsmetod måste du fokusera på flera huvudaspekter:

  1. Apparaten ska vara utrustad med energisparlampor för att spara mängden energiförbrukning.
  2. Matningsspänningen måste beaktas, vilket indikerar systemets förmåga att arbeta med olika spänningsfluktuationer.
  3. Tillverkningsmaterial måste vara av hög kvalitet så att banan inte misslyckas inom en kort tidsperiod.
  4. Kostnaden för en kvalitetsenhet överstiger kostnaden för billiga analoger.
  5. Skinnesystemens utformning och form måste helt motsvara rummets stilriktning och dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Intressanta inredningsidéer

Det är ingen hemlighet att rätt utformad belysning helt förändrar atmosfären inne i huset. Med hjälp av lampor kan du dela in rummet i funktionella zoner, till exempel är detta viktigt i sovrummet-vardagsrummet eller köket-matrummet.

Vissa spårbelysningssystem används i olika stilar. Strålkastare av lakoniska former ser organiskt ut i stil med högteknologi eller minimalism . De behöver inte hängas upp från taket och användas som en extra ljuskälla. De kan användas dagligen om de installeras på rätt plats och plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Busbar -system kommer att betona ett klassiskt kök eller vardagsrum, särskilt om deras utrymme inte är stort. Efter att ha installerat enheten i korridoren eller i badrummet är det möjligt att ansluta den till en speciell kontrollpanel för att reglera belysningsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en "Chrusjtjov" eller i en studiolägenhet ser stränglampor perfekt ut. De är lätta och har möjlighet att justera sin höjd. På grund av sin flexibilitet, diminutivitet och lätthet att installera kan trådbelysningssystem installeras i rum med både lågt och högt i tak.

Rekommenderad: