Touch Lighting: Smart LED -bordslampa För Hemmet Från Xiaomi

Innehållsförteckning:

Video: Touch Lighting: Smart LED -bordslampa För Hemmet Från Xiaomi

Video: Touch Lighting: Smart LED -bordslampa För Hemmet Från Xiaomi
Video: 🔴 ЭТО ЧУДО, а не настольная лампа | Mi Smart LED Desk Lamp Pro | ОБЗОР + РОЗЫГРЫШ 2024, April
Touch Lighting: Smart LED -bordslampa För Hemmet Från Xiaomi
Touch Lighting: Smart LED -bordslampa För Hemmet Från Xiaomi
Anonim

Konstgjord belysning är ett integrerat element i alla rum, oavsett stil, storlek, syfte och andra parametrar. Belysningsarmaturer fyller inte bara en viktig funktion att fylla ett rum med ljus, utan spelar också en viktig roll som ett dekorativt element. De används för att markera vissa accenter genom att installera lampor nära målningar, statyetter, fotografier och möbler. Dessutom är lampor oumbärliga under arbete eller studier i mörker.

Det är värt att notera att med hjälp av ljus kan du visuellt ändra rummets storlek och till och med dess arkitektur.

För att vara bekväm i rummet är det nödvändigt att justera ljusstyrkan. Det finns ett behov av att installera ytterligare element som ständigt måste övervakas. För bekväm användning och säkerhet har vi utvecklat "smart" belysning. Vidare i artikeln kommer vi att prata om peklampor och deras användningsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av "smart" ljus.

Alla produkter av denna typ kan delas in i två undergrupper:

  • batterimodeller;
  • lampor som drivs av elnätet.

Belysningsarmaturer kan också placeras på en vägg eller ett bord eller annan plan horisontell yta. Beroende på lamptyp kan ljusets temperatur vara varm eller kall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor används oftast för att dekorera arbetsytor på ett skrivbord nära en dator.

Väggmonterade alternativ monteras oftast nära sängar, piedestaler och andra möbler. De installeras också i områden med en betydande brist på naturlig eller konstgjord belysning.

Peklampor används aktivt för hem, kontor, studierum. Lampor som tänds på sig själva är ett vanligt element för högteknologisk stil-högteknologi.

I denna dekorativa riktning, ju mer automatisering, desto bättre.

Bild
Bild

Särdrag

Peklampor är utrustade med speciella sensorer som reagerar på rörelser. Det är detta element som skiljer denna typ av armatur från andra produkter på marknaden. Tack vare sensorerna tänds och släcks lamporna automatiskt. Detta är mycket bekvämt, särskilt om rummet inte har några fönster eller rummet ligger på norra sidan.

Istället för att leta efter en switch är det tillräckligt att närma sig lampan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att installationen av pekbelysning avsevärt kommer att spara pengar som spenderas på el. Således är "smart" ljus inte bara bekvämt, utan också fördelaktigt. Lampans installationsprocess tar lite tid och är inte komplicerad alls.

För att uppnå maximal komfort från apparaten, det är nödvändigt att justera sådana parametrar :

  • Utlösningstid för effektbrytare.
  • Svarsavstånd.
  • Lampkänslighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mode för sensorer

Idag är beröringskänsliga armaturer utbredda; LED-modeller är särskilt populära. Denna typ av lampa lyser starkt och förbrukar ett minimum av el. Med tanke på det rika sortimentet har köparna möjlighet att välja det mest bekväma, praktiska och snygga alternativet. Det bör noteras att sättet för installationen beror på lampans modifiering. Sensorisk rumsutrustning kan köpas via nätbutiker eller belysningsställen.

I vardagsrum kan smart ljus ofta hittas i köket. När dina händer är upptagna med att rengöra eller laga mat är beröringskänsliga lampor precis vad du behöver. Om barn bor i lägenheten kommer en bekväm lampa att hjälpa barnet att upptäcka rädslan för mörkret.

Med bara en knapptryckning kan barnet tända ljuset om det vaknar mitt i natten.

Bild
Bild

Funktionsprincip

En sensor som reagerar på beröring är ansluten till lamphuset. Detta element är anslutet till en enhet som ansvarar för belysningsvolymen och fungerar enligt principen om en standardkondensator. Armaturkroppen fungerar som en kondensatorplatta.

Kondensatorns kapacitans ökar så snart användaren rör vid enheten. Som ett resultat av sådana förändringar tänds sensorn och sänder en signal för att tända lampan eller stänga av den. Alla dessa processer tar en stund. Det är värt att notera att de sparande lamporna, som ersätter de tidigare alternativen, inte kan dimmas när det gäller att styra ljusstyrkan i belysningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en enhet är det nödvändigt att ta hänsyn till vilken typ av lampa som används för en viss armatur. Om modellen uteslutande är avsedd för lysrör, avråds starkt från användning av halogen eller andra alternativ. Beroende på modell kan lampan ha flera driftslägen och typer av påslagning.

Lampan kan tändas genom beröring eller när en person befinner sig på ett visst avstånd från belysningsarmaturen.

Bild
Bild

Villkor

I specialaffärer dyker alltmer upp nya och förbättrade modeller med en hög frekvens och som fixar en persons hållning på längre avstånd. För att användaren ska kunna anpassa armaturens funktion för sig själv, utrustar utvecklarna lamporna med ett antal funktioner.

Om vi talar om en enhet som fungerar från elnätet och är ansluten till ett gemensamt system, efter placering, är det nödvändigt att ansluta två ledningar: neutral och fas.

Efter köpet är det också nödvändigt att läsa instruktionerna och följa vissa rekommendationer.

Bild
Bild

Batteridriven

På grund av sin kompakthet, praktiska och praktiska användning har "smarta" ljuskällor på batterier vunnit stor popularitet. För enkel fastsättning är enheten utrustad med hållbart tejp eller fästelement för självgängande skruvar.

Det finns modeller till salu som tänds så snart en person är på ett avstånd av 3 meter. Beroende på enhetstyp kan täckningsvinkeln vara olika, från 90 till 360 grader. Mer detaljerad information om egenskaperna hos en viss armatur finns i dokumentationen för enheten.

Bild
Bild

Som regel krävs 4 AA -batterier för att driva kompakta armaturer. Den vanligaste ljuskällan är LED -lampor.

Vid behov kan du ta med lampan på din resa. En sådan enhet är också användbar för personer med synproblem. En extra ljuskälla som du kan ta med dig till jobbet på kontoret kommer att göra ditt arbetsflöde mer bekvämt och givande.

Om du behöver belysa ett skjul eller någon annan hjälpbelysning där inget ljus tillhandahålls, är ett batteridrivet beröringskänsligt ljus perfekt.

I det här fallet rekommenderas att köpa en modell med ett vattentätt fodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med batteridrivna enheter:

  • Sparar ledigt utrymme.
  • Praktisk, säker och bekväm användning.
  • Stort utbud av. Produkter skiljer sig inte bara i utseende utan också i funktionalitet.
  • Gynnsamma priser.
  • Sparar el.
  • Enkel installation av belysningsarmaturen.
  • Mångsidighet. Omfattningen av deras användning är bred - från vardagsrum till studierum, konferensrum och kontor.
  • Lång livslängd om pengar spenderades på lampor av hög kvalitet.
  • Miljövänlighet. Produkter som tillverkas i enlighet med världens standarder är miljövänliga och helt ofarliga för hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Det kinesiska varumärket Xiaomi, som är känt för sina prisvärda smartphones, tillverkar också ett brett utbud av smart teknik, inklusive beröringskänsliga lampor. Bordslampor från ovanstående märke används i stor utsträckning på grund av sitt rimliga pris-kvalitet-förhållande, liksom praktiska och kompakta.

Snygga och bekväma lampor kan placeras i alla delar av huset, vare sig det är ett litet skrivbord eller ett sängbord. Xiaomi -märkta produkter säljs över hela världen.

Ryska köpare kan uppskatta alla fördelar med lampor genom att beställa varor via onlinebutiken eller köpa dem på specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

Trots det faktum att LED -lampor är förkroppsligandet av modern teknik, används antikens tema fortfarande vid tillverkning av "smarta" lampor. "Flam" -lampan ser visuellt ut som en skål med en eld som brinner i den. Naturligtvis är detta en skicklig imitation, uppnådd genom spel av ljus, textilmaterial och andra element.

En lampa av denna typ kommer att bli en extraordinär och attraktiv dekoration av ett rum i etnisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av "smarta" lampor är mestadels positiva. Köpare som personligen uppskattade fördelarna med LED -lampor noterar att de är mycket bekväma, praktiska och samtidigt snygga lampor.

Unga föräldrar säger att en beröringskänslig lampa är det bästa köpet för ett barns rum.

Lätt att använda, barn lär sig snabbt att använda belysningsarmaturer

Bild
Bild

Den överkomliga kostnaden för denna typ av produkt har spelat en viktig roll i spridningen och populariseringen av pekbelysning. Det bör noteras att priset beror på tillverkaren, modellens funktionalitet, typen av lampa och andra parametrar.

De lovordande recensionerna indikerar att pekbelysning kommer att vara ganska lämpligt utifrån olika typer av lokaler: hus och lägenheter (alla platser, inklusive korridorer och korridorer), kontorsbyggnader, kontor, butiker etc.

Du kommer att lära dig mer om pekbelysning i följande video.

Rekommenderad: