Golvlampskärm: Modeller Med Toppfäste I Trä Och Tyg

Innehållsförteckning:

Video: Golvlampskärm: Modeller Med Toppfäste I Trä Och Tyg

Video: Golvlampskärm: Modeller Med Toppfäste I Trä Och Tyg
Video: 🔝 Top 10+ Easy DIY Lamp Decor Ideas 2018 | Tumblr Sleep Bottle Wood Aquascape Stick Table PVC Shade 2024, April
Golvlampskärm: Modeller Med Toppfäste I Trä Och Tyg
Golvlampskärm: Modeller Med Toppfäste I Trä Och Tyg
Anonim

En golvlampa har alltid förknippats med hemvärme och mys. Denna artikel passar utan tvekan in i alla rumsdesigner, och ett brett utbud av lampskärmar, deras storlekar, nyanser och material lämnar inte någon likgiltig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvlampa modeller

Vid tanken på en golvlampa ser många människor bilden av en hög golvlampa, vars lampskärm inramades av en lugg. Sådana föremål anses redan vara reliker och har ersatts av en mängd moderna modeller.

Nuvarande modeller inkluderar följande.

Golvlampor - Det här är en klassisk version av apparater för bostäder. Den består av en fot, ett stativ och en lampskärm. Stående lampor på ett ben, förutom huvudsyftet, kan perfekt dela in ett rum i zoner: till exempel kan en sådan lampa placeras i ett rekreationsområde bredvid ett soffbord, fåtölj eller soffa. Golvbelysningsenheten kräver ingen installation eller någon installation, och den är också helt mobil: när som helst kan den flyttas eller placeras ut där det finns ett eluttag.

Det är värt att notera att med rätt storlek kan golvlampan visuellt öka rummets höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskiva . Ett stort antal människor förväxlar ofta lampor med bordslampor, även om det finns betydande skillnader mellan dem. Golvlampor har lampskärmar, medan lampor bara har en ljusreflektor. Huvudskillnaden är att tack vare lampskärmen ger lamporna ett mjukt spritt ljus, vilket är säkert för hälsan. Till skillnad från lampor är bordsskivor endast utformade för att belysa en specifik del av ett rum eller föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Väggmonterad . Golvlampor som är fästa på väggen kallas ibland "sconces". Sådana lampor har inte stativ och stativ, och deras parametrar är två till tre gånger mindre än golvets. De flesta väggmonterade apparater har en unik lampskärm och är indelade i två typer: svängbara och icke-vändbara.
  • Dekorativ . Denna typ av lampor skiljer sig från klassiska golvlampor genom att den oftast används för att dekorera ett rum, snarare än för belysning. Moderna elektriska apparater är tillverkade i ovanliga utföranden, som säkert kan kallas ett konstobjekt. Enheter i form av löv, blommor, träd och djur används i stor utsträckning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av lampskärmar

Hela inredningen i rummet och dess föremål måste vara i harmoni med varandra, och detta gäller särskilt belysningsenheter. Golvlampor är huvuddelarna i armaturen, och det är de som ansvarar för de tekniska egenskaperna, belysningsgraden och strålningens diffusion.

Bilden av rummet som helhet beror på en rätt vald lampskärm. En golvlampa kan diskret passa in i rummets design och inte väcka uppmärksamhet, eller så kan den bli centrum för allas intresse.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kon anses vara en traditionell typ av lampskärm, men moderna belysningsenheter har en mängd olika former, färger och storlekar som kan erövra även den mest krävande och strikta köparen. Ofta på räknarna finns runda, fyrkantiga, rektangulära nyanser som är idealiska för olika moderna rumsstilar.

Om rummet behöver huvudljuset från en golvlampa, är det bäst att föredra en lampskärm, där ljusflödet kommer att riktas uppåt och åt sidorna. Tvärtom, för att belysa vissa områden eller föremål är diffusande nyanser lämpliga, vilket skapar en atmosfär av mys och komfort. Du kan också använda toppmonterade golvlampor för att skapa kompositioner och konstdekor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Färger

Svarta, bruna och vita nyanser av golvlampor är överlägset mest populära. Vi kan lugnt säga att sådana färger redan börjar bli klassiker i den moderna världen av belysningsarmaturer. Elektriska apparater i dessa färger skapar varm, mysig belysning och installeras oftast i vardagsrum eller sovrum.

Det finns också mer vågade mättade färger som blir det centrala motivet i det inre av rummet och lockar uppmärksamhet. Till exempel skapar en gul lampskärm inte bara varm belysning i rummet, utan blir också en ljus funktionell accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röda, blå och gröna lampskärmar ser väldigt ovanliga ut. Experter rekommenderar att du väljer sådana golvlampor för rumsartiklar gjorda i samma nyanser. Det kan dock finnas undantag.

Till exempel kombineras en röd lampa idealiskt med en interiör som helt och hållet är skapad i ljusa eller pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå, persika och rosa lampskärmar ser mjuka och söta ut. Golvlampor med en liknande färg skapar en känsla av komfort och mys i rummet, och belysningen blir ovanligt ljus.

Lila och turkosa lampskärmar kombineras med inredningen i rummet, som är gjord i vita, lila och ljusa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vinröda lampan ger rummet ett sofistikerat och sofistikerat utseende. Detta kommer att vara särskilt märkbart om lampskärmen är dekorerad med monogram och genombrutna mönster.

Enligt experter kombineras den vinröda belysningsarmaturen idealiskt med smaragdmöbler och interiörartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Tack vare en eller annan nyans kan du uppnå olika resultat, eftersom vart och ett av materialen överför och sprider ljus på ett annat sätt. Innan du köper en golvlampa måste du därför noga överväga materialet från vilket lampskärmen kommer att tillverkas.

Moderna lampskärmar är gjorda av olika material.

  • Tyger . Lampskärmar av naturliga tyger är lämpliga för Provence eller klassisk stil. På nyanser av linne eller bomull kan du lägga till broderier i form av blommor, växter, djur eller dekorera dem med olika detaljer i folkmotiv.
  • Glasfiber och glas . Dessa saker anses vanligtvis vara dyra och kräver särskild omsorg. Golvlampor av glas görs oftast stationära, ganska stora och tunga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pärlor . Oftast används pärlor för självdesign av en lampskärm. Fantasi i detta fall är inte begränsat av någonting. Du kan använda absolut vilken form, färg, mönster, olika pärlor som helst och skapa en unik skapelse.
  • Läder . Läderlampor har mer dekorativa funktioner än de grundläggande. Väldigt lite ljus kommer från dem, men lampskärmar i äkta läder ser imponerande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rispapper . Idag anses rispappers lampskärmar vara en av de säkraste för hälsan och miljövänliga. Fabriksplattor behandlas med speciella föreningar som inte tillåter dem att deformeras och antändas under drift av golvlampan.
  • Keramik . Högkvalitativa och snygga keramiska lampskärmar finns i ett brett utbud av olika former, storlekar och nyanser. Det är därför de passar alla rumsinredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall . En metall- eller kopparskärm anses vara den starkaste och mest hållbara. Smidda nyanser med originalmönster ser ovanliga och rika ut.
  • Akrylplast . Sådan plast faller inte sönder eller faller samman under påverkan av värme. Det anses vara ett hållbart material som har utmärkt ljusöverföring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många nålkvinnor skapar mästerverk på egen hand av improviserade medel, både för sig själva och för beställning. Till exempel kan du ofta hitta en stickad lampskärm gjord av ulltrådar eller tillverkad med makrame- och decoupage -teknik. Det finns också sällsynta unika nyanser gjorda av garn eller plastkoppar och flaskor.

Stilar

Både materialet och utseendet på lampskärmen ska alltid motsvara det inre i rummet där golvlampan planeras installeras. Idag finns det vissa rekommendationer från specialister för rätt val av belysning eller dekorativa enheter.

  • Minimalism . För denna stil måste du välja en enkel lakonisk golvlampa utan dekorationer och dekor, till exempel en hög golvlampa med ett stativ i form av en båge. Av materialen är det bäst att ge metall och högkvalitativ plast företräde.
  • Ecostyle . Golvlampor gjorda helt av naturmaterial är idealiska för ekostil. Det är också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt lampskärmen. Till exempel kan det vara trä i form av en krona eller en chock av löv.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Land . Rustik stil med naturmaterial. Lampskärmen på lampan kan väljas från linne eller chintz utan tillsatser, och stativet kan tillverkas av rått trä. Enhetens övergripande utseende ska vara klassiskt, utan krusiduller och tillägg.
  • Provence . Till skillnad från landet, i riktning mot Provence, är ett stort antal ljusa och blå nyanser tillåtna. De mest populära är lampskärmar i bomull med blommönster eller snören.
  • Neo-barock . Lyxig modern stil, vilket innebär ljusa och iögonfallande golvlampor. Lampskärmen kan dekoreras med olika inredning från guipure, satin, sammet, metall, ädelträ och till och med kristall. Elteknikens form ska vara klassisk med ett stativ på ett långt ben.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologisk . För en sådan design rekommenderas att köpa ljusa och tunna originallampor med kromstativ och futuristiska lampskärmar.
  • Retro . Standard- eller extravaganta lampskärmslampor passar perfekt in i ett rum med retrostil, men sådana lampor måste ha tydliga och enkla mönster med liten eller ingen dekoration. Av materialen är det bäst att föredra porslin, trä, högkvalitativ plast eller kristall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har golvlampor i form av stora bordslampor, som består av en fast bas och en ganska kraftfull lampskärm, blivit en trend i designvärlden.

Sådana ursprungliga former är idealiska för modern stil, samt samtida och eklektisk

Rekommenderad: