LED -golvlampa: LED -lampor För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: LED -golvlampa: LED -lampor För Hemmet

Video: LED -golvlampa: LED -lampor För Hemmet
Video: KIRK HAMMETT'S crazy solo⚡⚡⚡🤘🤘🤘💀💀💀 2024, April
LED -golvlampa: LED -lampor För Hemmet
LED -golvlampa: LED -lampor För Hemmet
Anonim

När de utrustar hemmabelysning föreslår designers ganska ofta att installera en LED -golvlampa utöver huvudbelysningen. Denna belysning ingår i raden av populära lampor, har många fördelar och funktioner, harmoniskt kombineras med möbler.

Bild
Bild

Funktionell

En golvlampa är en golvlampa som består av ett stöd och en lampskärm. Den har länge använts som hjälpbelysning för ett rekreationsområde. Oftare installeras en golvlampa nära en soffa eller fåtölj, där de placeras när de läser böcker. En särdrag hos en golvlampa är ett mjukt spridande ljus: det är oumbärligt om rumsbelysningen är otillräcklig.

På begäran kan LED -golvlampan fungera som huvudbelysning , om du plötsligt behöver en speciell atmosfär. För att göra detta, stäng bara av taklampan och slå på den här enheten - inställningen för en romantisk middag är klar. LED -lampor används sällan som ett dekorativt attribut för ett rum, eftersom de är installerade i moderna interiörer, där det viktigaste är funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna typ av LED -enhet har ett antal fördelar:

  • Det största pluset är energieffektivitet. De minskar energiförbrukningen med en faktor 10 jämfört med konventionella glödlampor, samtidigt som energiförbrukningen minimeras.
  • Ljuset som LED -golvlampan avger är ganska starkt, trevligt att uppfatta, det irriterar inte, blinkar inte, ögonen blir inte trötta när man arbetar med sådan belysning.
  • Ljuskällor som används i golvlampor kan ha olika temperaturer. Detta är bekvämt, eftersom glödet kan vara varmt, kallt och till och med färgat.
  • Lysdioderna värms nästan inte upp under drift, så den här enheten är säker för vuxna och barn.
  • Elementens långa livslängd kommer att glädja varje kund. Garantitiden för LED -lampor, som anges av tillverkare, är minst 2 år.

Bland bristerna kan det noteras att lysdioder är dyra, även om denna nyans fullt ut betalas av driftstiden. Dessutom skiljer de sig åt i riktningsbelysning, så att de inte kan belysa hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

LED -golvlampor är gjorda av en mängd olika moderna material. Råvaran för produktion är oftare:

  • Metall (främst aluminium). Det är ett lätt material som lämpar sig väl för bearbetning. På grund av det är lamporna hållbara, pålitliga, inte tunga. Materialet är miljövänligt, ackumulerar inte damm, orsakar inte allergier.
  • Plast . För tillverkning av belysningsanordningar av denna typ används ett värmebeständigt material. Eftersom lysdioder inte värmer ytan avger plast inte skadliga ämnen, så det är ofarligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glas . Detta material är en hållbar transparent komponent i armaturerna, vilket bidrar till en jämn spridning av ljusflödet. Under stark mekanisk spänning kan glaset dock gå sönder.
  • Kristall . Ett ovanligt vackert, om än dyrt, golvlampa efterbehandlingsmaterial, så att du kan skapa en lek med gnistrande droppar. Skiljer sig i en annan form av dekorativa element och deras färgpalett.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgschemat för en golvlampa med lysdioder kan vara vad som helst.

Du hittar olika lösningar här:

  • monokroma produkter (vita, svarta, silvermodeller);
  • klassiska flerfärgade alternativ (enheter i beige och bruna färger);
  • enheter med ljusa flashiga färger (i orange, rött).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en LED -golvlampa beror på flera faktorer:

  • Utnämning . Det är viktigt att avgöra för vilket ändamål du planerar att använda den här enheten. Om du behöver den som tillbehör kan formen vara vilken som helst, om du behöver den för arbete eller läsning är det bättre att föredra funktionella modeller med justerbar ljusflödesriktning.
  • Det är nödvändigt att välja en golv LED -golvlampa för rummets stil … På belysningsmarknaden finns ett stort utbud av modeller för olika stilar, en golvlampa med en glamorös kristallskärm i vardagsrummet i minimalismstilen är olämplig, som en modern fantasiformad lampa med ljusa färger i prim engelsk design.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Färgen på enheten är viktig . Det kan vara i samma ton med den allmänna bakgrunden i rummet, eller det kan vara en ljus inredning i interiören, som till exempel stöds av färgen på möbler, gardiner, tapeter.
  • Bekvämt om golvlampan är utrustad med en kontrollpanel … Du kan stänga av enheten, som är installerad långt från soffan, utan att resa dig från den.
  • Bekväma enheter förändrad ljusintensitet … Sådana enheter kan användas som nattlampa: så att ljuset inte kommer att störa vilsam sömn.
  • Uppfattning enheten spelar en viktig roll i valet. En LED -golvlampa bör gilla i färg och form. Annars är detta helt enkelt inte din produkt och du bör leta efter en annan modell.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tillfällen när du gillar enheten och det är inte LED. Detta är inte skrämmande: den moderna industrin producerar en LED -analog av glödlampor med en bas, som de vanliga "Ilyich -lamporna". Nästan vilken golvlampa som helst (även från en antikaffär) kan förvandlas till en LED -lampa.

Intressanta modeller

Diodgolvlampor representeras av ett stort sortiment på butikshyllorna. Det är lätt att bli förvirrad när man väljer modell.

Här är några originalalternativ som kan vara en höjdpunkt i det inre av ett rum:

Modellen med en kristall lampskärm kommer att imponera på glamourälskare. En sådan enhet ger dig en unik utstrålning varje gång du slår på den och dekorerar väggarna med bländning av kristaller. Den förkromade foten och enhetens enkelhet gör att du kan installera den i en modern inre miljö

Bild
Bild
Bild
Bild

En golvlampa i form av en glödlampa i slutet av ett metallrör är ett bra alternativ för en minimalistisk stil. Inget överflödigt, samtidigt som enhetens funktionalitet är helt bevarad

Bild
Bild
Bild
Bild

En modell som imiterar ett träd kommer att fungera som bakgrundsbelysning, bära en dekorativ belastning, som liknar ett björkträd i snön

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Tack vare det stora utbudet av modeller kommer det inte att vara svårt att montera LED -golvlampan i interiören. Designers erbjuder många framgångsrika lösningar:

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett brunt och vitt rum kan dekoreras med tre identiska lampor. Två av dem matchar färgen på inredningen, den tredje är en ljus accent som får dig att uppfatta inredningen i rummet på ett helt annat sätt. I det här fallet utför enheterna funktionen som en partition som separerar rekreationsområdet från huvudrummet.
  • En snygg LED -golvlampa i soffområdet kommer att pryda designen. Det sticker inte ut från resten av interiören, men det lockar uppmärksamhet med sin ovanliga form.
  • Inte bara i vardagsrummet finns det plats för denna belysningsenhet. Den kan användas för att belysa matplatsen. Dessutom har modeller ofta en lång bas, vilket inte stör placering vid bordet.

Rekommenderad: