En Krans Av Glödlampor (49 Foton): Idéer Från Glödlampor Och Mikrolampor, Användningen Av Stora Flerfärgade Alternativ I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: En Krans Av Glödlampor (49 Foton): Idéer Från Glödlampor Och Mikrolampor, Användningen Av Stora Flerfärgade Alternativ I Interiören

Video: En Krans Av Glödlampor (49 Foton): Idéer Från Glödlampor Och Mikrolampor, Användningen Av Stora Flerfärgade Alternativ I Interiören
Video: The Decade Bulb: Incandescent light bulbs that last longer than LEDs 2024, Mars
En Krans Av Glödlampor (49 Foton): Idéer Från Glödlampor Och Mikrolampor, Användningen Av Stora Flerfärgade Alternativ I Interiören
En Krans Av Glödlampor (49 Foton): Idéer Från Glödlampor Och Mikrolampor, Användningen Av Stora Flerfärgade Alternativ I Interiören
Anonim

Garland är en dekoration som lockar uppmärksamhet och uppmuntrar människor i alla åldrar. Med hjälp av det är det lätt att dekorera husets inre inte bara för en semester, utan också att införa det i rummets design som ett vardagligt tillbehör som ger det fulländning. En mängd olika modeller låter dig välja det bästa alternativet för varje fall och betona individualiteten i ett visst rum.

Bild
Bild

Fördelar med att dekorera med lampgirlanger

Med hjälp av en krans är det lätt att få in en semester- och glädjestämning i inredningen. Dess främsta egenskap är att det med sin hjälp är enkelt att dekorera ett hus med vilken stil som helst. I de flesta fall uppfattas det som en separat inredning, och därför är det tillåtet att visuellt sticka ut från rummets allmänna design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kombinerar kransen inte bara dekorativa utan också praktiska funktioner . - det är en extra ljuskälla och köps därför ofta och används av ägarna som nattlampa. Samtidigt skapar det en mer intim och estetisk atmosfär än konventionella lampor, vilket fyller rummet med en speciell atmosfär. Beroende på typ, längd och form kan kransen användas inte bara i huset utan också utomhus. Med hjälp av det är det enkelt att dekorera designen på gården i ett privat hus och placera accenter på några andra inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller funktionalitet och drift, förutom en hög grad av estetik, kan följande fördelar med en krans särskiljas

  • Låg energiförbrukning . Ofta är denna värdighet grundläggande för förvärv av smycken av många människor. Beroende på utseendet kan du köpa en modell som mest effektivt ersätter ett nattljus och belyser rummet. Med dess hjälp kan du inte bara skapa en festlig stämning, utan också avsevärt spara på elräkningarna.
  • Rörlighet . Kransen är liten i storlek och lätt i vikt, därför är det vid behov lätt att överföra den från en plats till en annan, samt placera den på en plats som inte är tillgänglig för traditionella ljuskällor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel anslutning . För att använda kransen räcker det att ansluta den till en strömkälla - ett uttag eller batterier. Detta tar inte mycket tid och ansträngning, du behöver inte hantera komplexa instruktioner och aspekter av att ansluta direkt till nätverket, till skillnad från vägglampor eller klassiska ljuskronor.
  • Säkerhet . Moderna modeller kännetecknas av en hög grad av tillförlitlighet, och tack vare parallellanslutningen fortsätter kransen att fungera korrekt, även om en av glödlamporna i kretsen går sönder. De flesta modeller är skyddade från yttre mekaniska skador och lämpar sig inte för de destruktiva effekterna av väderförhållanden.
  • Stort utbud av . Tillverkare erbjuder sina kunder ett brett utbud av produkter som skiljer sig åt i många parametrar, från lampornas storlek, till deras färgsortiment och egenskaperna hos själva kransanordningen. Det är därför det inte kommer att vara svårt att hitta det bästa alternativet för detta eller det fallet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en krans är det enkelt att dekorera huset och gården, samt skapa en trevlig och mysig atmosfär.

Minus

Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden för en kvalitetsprodukt. Detta gäller särskilt designalternativ för modeller gjorda av erfarna hantverkare. Ju mer raffinerad och mer pålitlig produkten är, desto högre är siffran på dess prislapp. Dessutom är det ganska svårt att välja en modell som har en hög hållbarhet. Som regel lockas köpare mer av billiga flerfärgade motsvarigheter från lite kända företag än modeller av populära märken av högre kvalitet. En krans av billiga material kan snabbt bli oanvändbar, särskilt för modeller med en kedjeförbindelse.

Bild
Bild

Olika sorter

När du väljer en krans är det nödvändigt att noggrant studera sorterna av denna dekoration som finns på den moderna marknaden och deras skillnader. Traditionellt, enligt graden av syfte, kan kransarna delas in i 2 grupper.

Utomhusmodeller . Som regel är lamporna i dem stora och utrustade med ytterligare skydd mot mekaniska skador. Förutom. de är mycket motståndskraftiga mot dåligt väder, fukt och plötsliga temperaturfluktuationer.

Bild
Bild

Modeller för hemmet . Den lättare versionen är vanligtvis LED. Den skiljer sig i en lägre belysningsgrad än den tidigare versionen, liksom en kort produktlängd.

Bild
Bild

Följande typer av modeller utmärks också

Universell linjär . Det är en lång tråd med lampor i serie på.

Bild
Bild

Garland gardin . Det ser ut som en gardin och används som regel för att dekorera väggar. Den har långa grenar av ytterligare ledningar som inte är anslutna till varandra.

Bild
Bild

Garland frans . Grenar av olika längd avviker från den centrala tråden, som kan sammankopplas. Typiskt är en sådan produkt kort och används för att dekorera fönster eller hyllor.

Bild
Bild

Rutnät . En klassisk utomhusversion som sträcker sig över ett område eller på en vägg, och ser ut som ett stort fiskenät med små lampor.

Bild
Bild

Istappekrans . Det är en sladd med grenar i form av korta pinnar med lysdioder.

Bild
Bild

Duralight . Det ser ut som en flexibel sladd med lysdioder inuti. Med sin hjälp är det enkelt att ge dekorationen den önskade formen.

Bild
Bild

Bälte-ljus . Den moderna populära modellen är en mjuk sladd med snygga, rundade miniversioner av den klassiska glödlampan, inte lysdioder.

Bild
Bild

Dessa produkter används aktivt för heminredning både inne och ute.

Typer, storlekar och watt för lampor som används

Girlanderna skiljer sig från varandra och de lampor som används. De kan ha olika storlekar, former, färger, kraft. Det finns följande typer.

Klassiska minilampor och mikrolampor . De används vanligtvis i nyårsdekorationer och har en päronformad, långsträckt eller rund form.

Bild
Bild

LED . Oftast används de för dekorativ dekoration av lokaler under lång tid.

Bild
Bild

Garland med Edison -lampor . Stora klassiska lampor, seriekopplade på en enda tråd, kan till exempel ersätta en ljuskrona i en modern studiolägenhet.

Bild
Bild

Om du behöver beräkna spänningen för en lampa i en krans måste du dela 220 volt med deras antal i dekorationen. I genomsnitt förbrukar en av dem inte mer än 12 volt. Effekt beroende på kransens storlek kan variera från 10 till 50 watt. För inomhusbruk är det optimala värdet 25, och för gatan - 35 watt.

Färgmöjligheter

Det moderna sortimentet av kransar erbjuder produkter tillverkade i olika färger. Bland dem är dekorationer som består av röda, vita och rosa lampor särskilt populära. Beroende på rummets allmänna stil och dess färgpalett rekommenderas dekoratörer att köpa kransar i neutrala färger. Men för att skapa ett nyårsstämning är LED flerfärgade dekorationer fortfarande relevanta.

Bild
Bild

Användningsfall

När du väljer en krans för ett hus eller en gata är det nödvändigt att ta hänsyn till alla nyanser, från interiören till säkerhetsåtgärderna.

Bild
Bild

Som vardagsdekoration

Vardagsrummet är en plats där hela familjen ofta träffas. Det är därför det är viktigt att det här rummet är så bekvämt och mysigt som möjligt. En klassisk linjär eller modern fransgarland hjälper till att skapa en sådan atmosfär. Som regel används den för att dekorera en hylla eller vägg. Det är viktigt att det är utom räckhåll om det finns små barn i huset. När du väljer en produkt är det bäst att bo på en ljus, neutral nyansdekoration. En kransridå eller modeller med stora lampor kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett vardagsrum inrett i modern stil.

Bild
Bild

I barnrummet

Barnrummet ska skapa atmosfären i en saga för sin lilla invånare. Kransen är bra för detta. Särskilt ofta, med dess hjälp, görs baldakiner över spjälsängen. Somnar kommer barnet att njuta av den lugnande flimmer av ljus, dessutom kan en sådan dekoration hjälpa barn som är rädda för mörkret. För äldre barn kan kransen bli ett föremål för lek - med sin hjälp tillverkas ofta hemlagade hyddor. Och tonåringar kan uttrycka sin individualitet på detta sätt och skapa en atmosfär av komfort för sig själva.

Bild
Bild

Ansökan om nyår och jul

Vintersemestern kan inte klara sig utan det högtidliga flimret av många flerfärgade kransar tillsammans med andra nyårsdekorationer. Vid denna tid på året är både gatan och lokalerna aktivt dekorerade med en krans. För detta används istappskransar, duralight, fransar oftast och trädet är dekorerat med klassiska linjära mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för gatan

Vanligtvis är gatan dekorerad med långa kransar med stora lampor, till exempel Edisons. Utomhus används denna produkt som en extra ljuskälla, så det är viktigt att se till att modellen bäst uppfyller ljuskraven. Om det finns träd på gården till ett privat hus, blir en linjär krans som du kan linda en stam eller grenar en vanlig idé för att dekorera dem. Med hjälp av denna produkt kan du också ordna ett lusthus eller en plats att koppla av, dekorera ingången till huset. Ofta är husets väggar också dekorerade för att betona dess stil och locka förbipasserandes uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetstips

Dekorera huset glöm inte säkerhetsåtgärder.

  • Innan du ansluter kransen måste du först noggrant inspektera produkten med avseende på brott och ledningar och se till att de är tätt isolerade.
  • Den krans som är avsedd för hemmet ska inte användas utomhus för att undvika eventuella kortslutningar vid dåligt väder eller extrema temperaturer.
  • Förvara kransen försiktigt, undvik damm och mekaniskt tryck.
  • Det rekommenderas inte att hänga kransar nära brandfarliga material och spraya liknande ämnen i närheten av dem.
Bild
Bild

Efter att ha använt kransen, låt den svalna lite innan du viker den.

Vackra exempel

Microlight -lampor används bäst för att komplettera stora föremål. En vacker lösning skulle vara en kombination av glittrande glödlampor med flygande tyg. Dekoratörer använder oftast en sådan krans i inredning av sovrum, det ser särskilt imponerande ut med baldakiner. Kombinationen av en vit genomskinlig duk och ljuset från en krans gör baldakinen ännu mer luftig och skapar på kvällen en atmosfär av komfort och lugn.

Bild
Bild

Ofta används kransar med Edison -lampor för att dekorera taket i ett rum vars inredning är gjord i en modern stil. Linjära kransar på en tråd mot en vit takbakgrund kommer att se särskilt snygga ut.

Bild
Bild

Girlander placerade inuti alla glaskärl ser mycket imponerande ut: burkar, flaskor, bollar etc. Sådana produkter kan användas istället för en nattlampa, samt dekorera hyllorna i rummet med deras hjälp.

Bild
Bild

Ofta används gardinformade produkter för att dekorera fönster. Tillsammans med gardinernas lätta tyg ser sådana modeller väldigt vackra ut både från rummet och från gatans sida.

Bild
Bild

Den klassiska dekorationen av byggnadens fasad är en krans i form av en frans eller gardin, som ligger under taket. Fönster och väggar i huset är också dekorerade med sådana produkter.

Bild
Bild

Se följande video om hur du helst använder elektriska kransar året runt.

Rekommenderad: