Paneldörrar (41 Foton): Vad är Det, Inredningsmodeller Av Massiv Furu Och Ek, Storlekar Och Typer

Innehållsförteckning:

Video: Paneldörrar (41 Foton): Vad är Det, Inredningsmodeller Av Massiv Furu Och Ek, Storlekar Och Typer

Video: Paneldörrar (41 Foton): Vad är Det, Inredningsmodeller Av Massiv Furu Och Ek, Storlekar Och Typer
Video: Magic Mantra-reverse negative to positive - Ek Ong Kar Satgur Pras (Lightness of Being) 2024, April
Paneldörrar (41 Foton): Vad är Det, Inredningsmodeller Av Massiv Furu Och Ek, Storlekar Och Typer
Paneldörrar (41 Foton): Vad är Det, Inredningsmodeller Av Massiv Furu Och Ek, Storlekar Och Typer
Anonim

Paneldörrar är strukturer som används för att dekorera både inre och entrédörrar. Grunden för sådana dukar är en ram och en panel. Dessa produkter används ofta i hem och lägenheter, kontor och administrativa lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Paneldörrar fick sitt namn på grund av förekomsten av paneler (tunna paneler av olika material) i sin design.

En sådan insats händer:

  • platt, vilket är ett tunt träplåt som sätts in i ramen;
  • volymetrisk (tjockare planka med frästa kanter);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • setning (inkluderar flera element monterade i en ram);
  • med figurer (har en konvex mittdel, som försvinner när den närmar sig kanten).
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av paneler kan du skapa volymetriska dörrblad som kännetecknas av originalitet och elegant utseende.

Design

Alla modeller av paneldörrar har en liknande design. Grunden är en ram av massivt trä eller laminerat faner. Denna bas är en ram. På insidan av basen finns speciella spår för fixering av panelen. Det är dessa skär som ger hela dörrbladets styvhet och styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa modeller är panelerna fästa med dekorativa glaspärlor. Sådana dukar kan snabbt och enkelt uppdateras genom att ersätta den gamla eller tråkiga ramen med en ny. Paneldörrar kan vara av olika storlekar, gjorda av olika material i alla färgscheman.

Material (redigera)

Materialet från vilket dörrpanelen är gjord avgör till stor del tillförlitligheten och kostnaden för den färdiga produkten. Basen för de första dörrarna med paneler var gjord av massivt trä. Idag tillverkar tillverkare dukar inte bara av trä, utan också av metall. På marknaden finns också kombinerade modeller (med flera typer av material).

Trädörrar är gjorda av både mjukt trä och mer hållbara. Ekonomisegmentprodukter tillverkas av tall, gran eller körsbär. För produktion av dyrare och pålitligare dukar används naturlig ek eller bok. De mest hållbara dörrarna (premiumprodukter) finns i ebenholts eller mahogny.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av paneler används MDF, tunna plywoodskivor, spånskiva, pressat papper, glas. Med ett brett utbud av material tillverkar tillverkare dörrar i en mängd olika stilar. På grund av detta kan konsumenten enkelt välja den optimala modellen som är lämplig för en viss interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Paneldörrkonstruktioner kan vara:

  • Interroom . Sådana modeller installeras inomhus. För tillverkning av konstruktioner används paneler av tunna material (skär från plywood och tunn MDF är populära).
  • Inmatning . Sådana produkter kräver stor tillförlitlighet och hållbarhet. De är ofta gjorda av lövträ eller aluminium. Entrédörrar tål kraftig mekanisk påfrestning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tillverkar också isolerade dörrkonstruktioner. För tillverkning av en varm dörr används ytterligare plywoodskivor. Isolerande material installeras i de formade insatserna. Sådana produkter har höga värme- och ljudisoleringsnivåer.

Dimensioner

Dimensionerna på dörrbladets bas beror direkt på storleken på dörrens insida eller ingångsöppning. Vanligtvis görs icke-standarddörrar på beställning enligt exakta mått.

Standard dörrstorlekar:

  • för badrum och toalett - 60 cm bredd, 200 cm höjd, tjocklek 5-7 cm;
  • för rum - bredd 80 cm, höjd 200 cm, tjocklek 5-7 cm;
  • för skafferiet - 40 cm brett, 200 cm högt och 5 cm tjockt;
  • För vardagsrummet är standardbredden 90 eller 100 cm, höjden är 200 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Tillverkare tillverkar träpaneler i en mängd olika färger. Alla träramar av modeller är impregnerade med antiseptiska föreningar och lösningar som undertrycker förekomsten av svamp. Efterbehandling av produkter utförs med lack. Det kommer att behålla attraktiviteten hos naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller är täckta med emaljer och färger. De vanligaste nyanserna är ljusa mjölkiga och beige. Vita dörrar har vunnit enorm popularitet på hemmamarknaden. De kan visuellt förstora utrymmet, göra rummet "ljust" och "luftigt".

Fördelar och nackdelar

Panelerade dukar har följande fördelar:

  • Attraktivt utseende.
  • Låg vikt på duken, uppnådd genom användning av en lätt panel i stället för tungt trä.
  • Hållbarhet. Trasiga skär i dörrbladet kan bytas ut mot nya med egna händer.
  • Bra ljudisoleringsprestanda.
Bild
Bild
  • Motståndskraftig mot plötsliga temperaturförändringar.
  • Hållbarhet och tillförlitlighet. Till skillnad från andra produkter torkar dörrar med panel inte ut.
  • Gynnsam kostnad.

Paneldörrar är en kombination av originalitet, skönhet, tillförlitlighet och nåd. Produkter tillverkade av högkvalitativa råvaror i enlighet med produktionstekniken har inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen är en snabb förlust av presentabilitet om tillverkaren använde material av låg kvalitet.

Hur väljer man?

Valet av en paneldörr bör bemötas med stort ansvar.

Det är viktigt att inte bara beakta kostnaden och utseendet på duken, utan också andra egenskaper:

  • När du arrangerar entrégruppen, var uppmärksam på modellerna med en aluminiumram. En sådan bas är inte "rädd" för mekanisk påfrestning, på grund av vilken den kommer att behålla sitt estetiska utseende även vid intensiv användning. En dörr av hårt trä, som ek, är också lämplig för att ordna en entréöppning.
  • För lanthus är den idealiska lösningen dörrar av barrträd. Produkter med bevarad träfärg kommer att göra interiören i ett land eller lanthus unikt.
Bild
Bild
  • När du väljer den optimala modellen måste du också ta hänsyn till inredningen och måtten på rummet. För små rum kommer modeller i ljusa nyanser att vara det bästa valet. För rymliga rum kan du titta på mörkare alternativ.
  • Det är också viktigt att dörren matchar och matchar det inre av rummet. Designers rekommenderar att du väljer färg på dörrblad i enlighet med golvet eller väggarna i rummet.
  • Observera: det är oönskat att köpa dörrar med matt beklädnad till köket. På en sådan yta är smuts, stänk från fett, spår av ångor mycket märkbara.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Varje produkt kommer att hålla länge och behålla ett presentabelt utseende om det sköts om. Paneldörrar är inget undantag. För att dörrbladet ska fungera så länge som möjligt måste du ta ansvar för att tvätta det. För dessa ändamål rekommenderas det inte att använda ämnen som innehåller slipande partiklar och pastor. Sådana produkter kommer att repa den lackerade beläggningen och förstöra dess yttre perfektion.

För skonsam vård är det bättre att välja "milda" tvättmedel. En dörr som är delvis smutsig kan torkas med alkohol utspädd i vatten i förhållandet 1/10.

För att bibehålla glansen rekommenderas att periodiskt gnugga vax eller olika polermedel i duken.

Bild
Bild

Mekanisk påverkan rekommenderas inte för paneldörrar med mellanrum. För att undvika oavsiktlig belastning vid reparationer inomhus rekommenderas att du demonterar duken. Om det är omöjligt att ta bort det från gångjärnen måste du linda luckan med skumgummi eller en mjuk trasa.

Design

Paneldörrar tillverkas i vilken design och stil som helst. Tack vare det breda sortimentet är det möjligt att välja en produkt för alla typer av rum. För bostadslokaler väljs dörrar med glas eller med transparenta skär. De kan dekoreras med målning (klassiska eller moderna mönster) eller fotoutskrift. För badrum och toalett är ett dörrblad med persienner den perfekta lösningen.

Paneler i innerdörrar är:

  • hetero;
  • lockig;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • med ytterligare överlägg;
  • med volymetriska element;
  • med genomarbetade sniderier och lättnad.

Dörrar med en glaspanel kan omvandlas oberoende av varandra genom att applicera ett mönster på det och förvandla det till ett målat fönster.

Bild
Bild

Vackra lösningar i interiören

Du kan välja rätt paneldörr för varje inredning. Till exempel:

  • För ett inrett rum i klassisk stil , trädörrar med massiva lameller kommer att göra. Ett sådant dörrblad kommer att betona den strama atmosfären, inte bara i vardagsrummet, utan också på kontoret, biblioteket. Tydliga linjer och diskret design kommer visuellt att förvandla interiören, lägga till glädje i det.
  • Dörrar med glasinsatser ger interiören lätthet och luftighet. De är lämpliga för inredda rum i nyklassisk stil .
  • För modern det rätta beslutet skulle vara att välja dörrblad med insatser av ovanliga geometriska former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För rum i art deco -stil det bästa alternativet vore att köpa dörrar av dyrt trä med glaspaneler.
  • Vita dörrar är lämpliga för känsliga Provensalsk interiör … Skären kan vara glas med en rektangulär eller lockig kant.
  • För modern inredning ett lämpligt alternativ vore dörrar av ädelträ med tonat glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneldörrar är lämpliga för alla interiörer. Deras val är det mest korrekta beslutet. Med sådana dörrpaneler blir atmosfären i alla lägenheter bekväma och mysiga. Dörrar med paneler ser snygga, ovanliga och dyra ut.

Detta är ett verkligt fynd för dem som värdesätter kvalitet, fast utseende och utmärkta prestandaegenskaper hos ett dörrblad.

Rekommenderad: