DIY Ringlampa: Hur Man Gör Det Hemma Från LED -remsa Och Papper? Hemlagad Lampa För Fotografering Av Rör

Innehållsförteckning:

Video: DIY Ringlampa: Hur Man Gör Det Hemma Från LED -remsa Och Papper? Hemlagad Lampa För Fotografering Av Rör

Video: DIY Ringlampa: Hur Man Gör Det Hemma Från LED -remsa Och Papper? Hemlagad Lampa För Fotografering Av Rör
Video: DIY Ring Light || How to Make DIY Ring Light from cardboard and LED Strip at home. 2024, April
DIY Ringlampa: Hur Man Gör Det Hemma Från LED -remsa Och Papper? Hemlagad Lampa För Fotografering Av Rör
DIY Ringlampa: Hur Man Gör Det Hemma Från LED -remsa Och Papper? Hemlagad Lampa För Fotografering Av Rör
Anonim

Tillsammans med konventionella linjära lampor har ringlampor blivit utbredda. De representerar en sluten slinga av lysdioder anslutna till den enklaste strömkällan, vare sig det är en strömadapter för den nödvändiga spänningen eller ett separat laddningsbart batteri.

Bild
Bild

Funktioner av hemlagade modeller

Om du inte har ett specialverktyg som hjälper dig att klippa förbrukningsmaterial perfekt jämnt (tack vare närvaron av speciella guider), kommer en hemgjord modell inte att se lika snygg ut som en industriell. Detsamma kan sägas om lödning av elektriska och elektroniska komponenter. Transportbandskärning, lödning och montering är alltid snyggt, vilket även en oerfaren nybörjare kan märka.

Bild
Bild

Industriell montering är oftast beroende av typiska system . Självsamling kan alltid anpassa sig till befintliga förhållanden. Till exempel är lysdioder, till vilka nätadaptern eller batterierna är helt olämpliga, alltid "balanserade" av element som stiger eller ökar matningsspänningen.

Bild
Bild

Självgjorda modeller av lampor kan tillverkas av nästan vilken effekt som helst och med vilken volym ljuseffekt som helst för det område som de är utformade för.

Det är möjligt att göra en lampa "i årtionden framåt": enkelt byte av slitna lysdioder, solid bas, fullt reparerbar, högsta fuktbeständighet-du kan uppnå IP-69 om du applicerar en vattentät, ljus- och luftbeständig beläggning som inte korroderas av vatten, alkohol eller till och med vissa syror.

Originalkopian - den finns inte i någon butik, outlet, du kan inte köpa detta på någon marknad … Sådana lampor tillverkas på beställning - du kan upprepa nästan vilken form som helst av den glödande konturen, det kanske inte nödvändigtvis bara är en ringlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man av kartong?

En DIY -ringlampa innehåller oftast en LED -remsa . Användningen av andra ljusemitterande element - lysrör, glödlampor - är praktiskt taget meningslös: båda går sönder. Dessutom innehåller lysrör giftiga och dödliga kvicksilverångor. Enkla - glödlampor för 1, 5, 2, 5, 3, 5, 6, 3, 12, 6, 24, 26 och 28 volt - producerades i stora mängder i Sovjetunionen, men nu har de länge avbrutits, du kan bara hitta dem i de gamla lager av självmonterare, som demonterade utrustning och elektronik för delar, men deras skörhet är endast lämplig för användning som indikatorer som lyser "halvhjärtat", som "neon".

Användningen av "neon" är relativt säker (inerta gaser är giftfria), men den kännetecknas av två nackdelar: högspänning och bräcklighet. Använd lysdioder - de låter dig få anständig ljusstyrka med en kompakt storlek, flera gånger högre än för lysrör.

Bild
Bild

För att montera en lampa av kartong behöver du isoleringstejp, en penna, kompositmaterial, sidoskär, en linjal, tjock kartong, maskeringstejp, sax, aluminiumtråd, LED -tejp, kompasser, varm limpistol med limpinnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd en kompass och rita cirklar med diametrar, till exempel 35 och 31 cm. Skär två ringar ur två pappskivor

Bild
Bild

Lim en tråd på en av ringarna - det kommer att ge produkten styrka

Bild
Bild

Placera den sammansatta linjen - den ska vara platt som en linjal - över den första cirkeln. Stick den andra på den

Bild
Bild

Täck cirklarna med maskeringstejp. Det skapar en slags fuktskyddande film - tack vare den ogenomträngliga limkompositionen med vilken en av sidorna är impregnerad

Bild
Bild

Linda den resulterande kartongformen med LED -remsa. Det kan ta ca 5 m

Bild
Bild

Att minska dimensioner - när du gör en reducerad kopia - är inte bara lämplig för att skapa professionell belysning i mörkret för en fullvärdig kamera, utan också för fotografering från en smartphone eller bärbar actionkamera

Det rekommenderas inte att montera en lampa av papper själv - det kommer lätt att förlora sin form, det kommer inte att skilja sig i hållbarhet även i hemmet, helt skyddad från yttre påverkan.

Tillverkning av ett metall-plaströr

Det är ganska enkelt att göra en lampa av ett metall-plaströr hemma själv . Detta kräver inget extraordinärt - ett metall -plaströr kan köpas och hittas även i papperskorgen. Förekomsten av flera sprickor eller hål påverkar inte kvaliteten - det används inte för vatten, men som bärande stöd är det viktigaste att det inte finns några veck och bucklor som förstör utseendet på den hemlagade bakgrundsbelysningen. Det låter dig också bära lampan med dig - även på vandringar där förhållandena inte alls är hemtrevliga.

Du kommer behöva: 12 volt nätadapter, smältlim, fästning med en klämma, konstruktionsmarkör, själva röret upp till 25 cm, tryckknappsbrytare, lödkolv, skruvar, LED -remsor, klämmor, en kontakt för en plugg, en skruvmejsel eller en låg -hastighetsborr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Gör följande under tillverkningsprocessen

  1. Böj ringen ur röret . Dess diameter är inte mindre än 30 och inte mer än 60 centimeter.
  2. Installera knappar i röret - hål skärs ut för dem. Det enklaste sättet är att limma dem på Moment-1 lim eller smältlim, men den starkare anslutningen är med skruvar och muttrar. Glöm inte att sätta en fjäderbricka under muttern och på båda sidor - pressbrickor - för varje skruv. Trådstycken som passar de yttre stiften på varje knapp leds ut genom ytterligare hål.
  3. Stäng ringen med ett mindre rör eller med en lång rund träbit. Båda måste passa tätt i ändarna på den stängda ringen.
  4. Fäst ringen på hållaren . De kan till exempel vara ett paraplyhandtag eller en bas med stativpinne. Fäst ringen på hållaren med självgängande skruvar.
  5. Skär LED -remsan i bitar … Tejpen, avsedd för 12 eller 24 V strömförsörjning, skärs enligt installationsmarkeringarna som anbringas på fabriken. Var och en av bitarna kan lödas vid punkterna markerade med + eller -. Om tejpen är lindad i en ring runt den, spiralt, är det inte nödvändigt att skära den: ljuset faller i alla riktningar och skapar en smidig belysning. När du lägger tejpen runt ringen från en av sidorna - som regel från utsidan, så att den inte lyser inåt - skärs ett fragment längs omkretsen (ringen).
  6. Fäst tejpen på ringen med samma (termo) lim … Ringen (röret) måste rengöras: på en matt yta fäster limet flera gånger bättre än på en helt blank - mikroskopiska oegentligheter, repor skapar en vidhäftningseffekt och tejpen kommer inte att falla av ringen.
  7. Löd trådarna från knapparna till motsvarande bandterminaler.
  8. Placera nätadaptern i stativet (basen) , led kablarna till knapparna, ta ut nätsladden. Om ett batteri används istället för strömförsörjningen, anslut det på samma sätt, men montera laddarens kontakt i basen.
Bild
Bild

Om allt görs korrekt, kommer den resulterande lampan att ersätta det professionella "fotoljuset", som används av fotografer och videografer för fotografering under förhållanden nära natten.

Rekommenderad: