Aluminiumdörrar Med Tvåglasfönster (41 Bilder): Trä- Och Metallprodukter Med Smide, Invändiga Plastkonstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Aluminiumdörrar Med Tvåglasfönster (41 Bilder): Trä- Och Metallprodukter Med Smide, Invändiga Plastkonstruktioner

Video: Aluminiumdörrar Med Tvåglasfönster (41 Bilder): Trä- Och Metallprodukter Med Smide, Invändiga Plastkonstruktioner
Video: Kronfönster Kronan, tv4 reklamfilm, vridfönster trä och aluminium 2024, April
Aluminiumdörrar Med Tvåglasfönster (41 Bilder): Trä- Och Metallprodukter Med Smide, Invändiga Plastkonstruktioner
Aluminiumdörrar Med Tvåglasfönster (41 Bilder): Trä- Och Metallprodukter Med Smide, Invändiga Plastkonstruktioner
Anonim

Dörrar med ett dubbelglasfönster hjälper till att skapa ett estetiskt utseende av huset, för att betona ägarnas gästfrihet och hjärtlighet. De ger rummet ljushet, luftighet och ser väldigt elegant ut. Glas är ett av de mest efterfrågade bygg- och efterbehandlingsmaterialen, som är mycket populära bland konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med isolerglasprodukter

De främsta fördelarna med dörrar med glasinsatser inkluderar:

  • möjligheten att installera i rum utan fönster - produkten överför ljus väl;
  • moderna tvåglasfönster gör ett utmärkt jobb med ljud- och värmeisoleringens funktioner;
  • designen låter dig se dem som kom på besök, övervaka gården och vad barnen gör i andra rum.

På grund av överföring av solljus i lokalerna behöver du inte ofta tända ljuset, vilket innebär en minskning av de finansiella kostnaderna för el. Ljusälskande krukväxter kan placeras i husets hall. Dessutom ser dörrarna original ut, särskilt om glasinsatsen inte är standard (fyrkantig eller rektangulär), men av en ovanlig form (rund, triangulär, vågig).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns två huvudtyper av dubbelglasade dörrar:

  • Interroom - monterad inomhus. Sådana produkter är indelade i traditionella svängdesigner, glidande och glidande. De två sistnämnda typerna används ganska ofta, eftersom de inte behöver ett stort område för att öppna, och när de stängs smälter de nästan ihop med väggen och blir ett med det.
  • Inmatning - installeras vid ingången till huset. De är gjorda på ett sådant sätt att de skyddar hemmet från kylning. Produkter finns främst i privat ägande - i ett flerfamiljshus är det få som vågar sätta en dörr genom vilken du kan se allt som händer inne i lokalerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Termiska brytningsprodukter är ett bra alternativ för inträdesdesign. Under vintersäsongen släpper vanliga dörrar in kylan och kan bokstavligen frysa igenom. Men detta är inte ett problem för strukturer med värmepaus - de är en duk uppdelad i flera delar som leder värme. När du skapar dörrar används ett material med låg värmeledningsförmåga, på grund av vilket värme behålls och bibehålls i huset.

I hus på landet föredrar vissa ägare att installera dörrar med ett galler och tvåglasfönster. Grillen fungerar som ett extra skydd mot inbrott och inkräktare.

Produkterna är lämpliga för dem som tvivlar på tillförlitligheten hos en dubbelglasad struktur, men vill installera den i sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Varje dörr består av en ram förstärkt med profiler. De placeras inuti produkten och förhindrar deformationer. Varje design kompletteras med gångjärn och handtag för öppning. Glasögon sätts in i ramen och i vissa fall skyddade - för detta ändamål används smidda delar som fungerar som dekoration.

Dörrar med enkammare dubbelglasfönster har en insats med två glas-det finns en kammare mellan dem. Den är fylld med inerta gaser - oftast argon eller krypton, som ökar ljudisoleringen. Egenskaperna hos tvåglasfönster är låg vikt, lågt pris, men dålig värmehållning, därför används de för innerdörrar eller entrékonstruktioner monterade under måttliga temperaturer.

Bild
Bild

Tvåglasfönster har tre glasögon och två luftkammare, också fyllda med inerta gaser. Dörrar med sådana tvåglasfönster motstår olika ljud mycket bättre och ger ett bekvämt mikroklimat i huset.

Produkter med tre-kammare tvåglasfönster är mer massiva än resten. Dörren är försedd med en insats med fyra glasrutor som bildar tre kammare.

Det rekommenderas att installera sådana strukturer i hus som ligger i ett område med ökat buller eller hårda klimatförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glastyper

För tillverkning av dörrkonstruktioner används olika typer av glas:

  • Produkter med förstärkt glas utrustat med metallnät är efterfrågade. Detta glas är ganska tjockt, vilket gör att dörrarna har goda ljudisoleringsegenskaper.
  • Härdat glas används ofta för att skapa ytterdörrar. Deras kvalitetsegenskaper och hållbarhet är på en hög nivå, varför designerna är populära bland konsumenterna.
  • Triplex är flera glasskikt anslutna med en film eller flytande polymer. Triplexdörrar är resistenta mot mekanisk belastning och kännetecknas av ökad hållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pansarglasögon är sällsynta och sätts in i pansardörrar.
  • Energibesparande glas har en speciell beläggning - det innehåller sällsynta jordartsmetaller. Sådana produkter behåller perfekt värmen under den kalla årstiden och kyler rummet när det är varmt ute.
  • Tonade fönster väljs av dem som inte vill se insidan av huset från gatans sida. I det här fallet kommer gatan att synas från lokalerna.
  • Målat glas hjälper till att återuppliva byggnadens fasad, ger ljusa färger.
  • Innerdörrarna är försedda med korrugerat eller frostat glas som fungerar som en dekorativ funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

I princip producerar alla tillverkare dörrar med standardmått som fastställts av GOST. För interiörprodukter ska dörrbladets höjd vara 190 eller 200 cm.

Enkel dörrbredd:

  • för ett badrum och ett badrum - 60 cm;
  • för köket - 70 cm;
  • för rum - 80-90 cm.
Bild
Bild

Dubbelbladiga strukturer har två dukar-bredden på var och en av dem motsvarar måtten på enbladiga produkter (till exempel 60 cm). Flikarna kan ha olika bredder (60 och 80 cm).

För entrédörrar är bladhöjden 200 cm, och bredden på enbladiga strukturer är 80 eller 90 cm. Bredden på dubbelbladiga strukturer med identiska blad varierar mellan 60-80 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dubbelglasade dörrar är gjorda av en mängd olika material. Interroom träkonstruktioner är de vanligaste. Trä används också för att skapa entrédörrar. De ser rika, hållbara och miljövänliga ut. Produkter tillverkade av naturligt trä är dyra, så imitationer av spånskiva eller faner produceras.

Entrédörrar är gjorda av olika material:

  • Pvc - används ofta för att utrusta en utgång till en balkong eller loggia. En modern plastdörr är resistent mot fukt och korrosion, har en lång livslängd och är lätt att rengöra.
  • Aluminium - aluminium fungerar som en ram för glidande konstruktioner. Materialet behåller inte värmen väl och behöver skydd om produkten fungerar som en utgång till gatan. I sådana fall är det rationellt att installera ett galler eller rulllucka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Järndörr - produkten hjälper till att förhindra att främmande ljud kommer in i rummet, ökar husets värmeisolering. Järnstrukturer är ganska starka och det är inte så lätt att bryta dem, därför är besök av oinbjudna gäster uteslutna. Tidigare var ståldörren skyddande och oattraktiv. Idag sätts tvåglasfönster in i produkterna, och metallstrukturen är också dekorerad med laminat, konstläder, MDF-paneler.

Många dörrar är tillverkade med smide - det kan mönstras, i form av blommiga ornament.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Olika färger används för inredning: från vitt till starkt prickigt. Om alla dörrar med tvåglasfönster går ut i en gemensam korridor, ska produkterna väljas i samma färg.

Ljusa nyanser (vit, sand, pastell) är lämpliga för interiörer i klassisk och skandinavisk stil, Provence. Dörrens mörka färger ska kombineras med golv, väggar eller möbler - då kommer allt att se organiskt ut. Naturlig träfärg används i etnisk och historisk stil, land. Om huset är två våningar, kan skuggan på alla innerdörrar kombineras med en trappa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst om färgen på ytterdörren med tvåglasfönster matchar skuggan på husets fasad, eller de detaljer som sticker ut - persienner på fönster, stuckatur. Den vanliga färgen är svart. Den passar vilken design som helst.

Rött ser bra ut mot bakgrunden av asiatiska motiv. Den gröna konstruktionen med tvåglasfönster matchar perfekt den vita eller tegelfasaden. Djupblå är en bra lösning för hem i klassisk stil.

Gula nyanser är idealiska för hem som har svarta detaljer på fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra lösningar i interiören

Skjutdörrar med en ram av aluminium eller trä och stora tvåglasfönster ser intressanta ut. Sådana strukturer med utsikt över verandan hjälper till att gå samman med naturen och beundra landskapet när som helst på året.

Bild
Bild

Entrédörrar med tvåglasfönster i form av en snigel ser lyxiga ut.

Badrumsprodukter kan dekoreras med dubbelglasfönster med vackra flerfärgade glasmålningar. Detta alternativ är mycket originellt och lämpligt för ljusa interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer dörrar med tvåglasfönster i följande video.

Rekommenderad: