Finska Dörrar (53 Bilder): Inre Vita Trä- Och Plastmjuka Och Döva Modeller, Varma Paneler

Innehållsförteckning:

Video: Finska Dörrar (53 Bilder): Inre Vita Trä- Och Plastmjuka Och Döva Modeller, Varma Paneler

Video: Finska Dörrar (53 Bilder): Inre Vita Trä- Och Plastmjuka Och Döva Modeller, Varma Paneler
Video: 555 katter 2024, Mars
Finska Dörrar (53 Bilder): Inre Vita Trä- Och Plastmjuka Och Döva Modeller, Varma Paneler
Finska Dörrar (53 Bilder): Inre Vita Trä- Och Plastmjuka Och Döva Modeller, Varma Paneler
Anonim

Dörrar är kännetecknet för alla rum, så alla försöker välja vackra entré- och interiörmodeller av hög kvalitet. Idag är produkter från finska tillverkare efterfrågade bland Rysslands invånare på grund av deras höga kvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Finska dörrtillverkare har ett välförtjänt rykte över hela världen. Deras produkter skiljer sig markant från sina motsvarigheter i andra länder, och detta är deras framgång.

Finska produkter kännetecknas av flerskiktad konstruktion och utmärkt kvalitet. Tack vare den unika produktionsmetoden är produkterna hållbara och har goda isoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största skillnaden mellan finska tillverkare ligger i användningen av unik teknik:

  • Förekomsten av en narthex på den centrala delen av dörren . En veranda är en del av kanten som kommer ut från produktens ände och därigenom bildar en anliggningsvinkel mot den. Det kallas också en sömkant. Denna teknik utvecklades av finländarna för att skapa praktiska, varma dörrar. Infällda modeller stänger mycket tätt, vilket har en positiv effekt på ljudisolering.
  • Infästningsbeslag av utmärkt kvalitet ger produkterna styrka och tillförlitlighet vid användning. Närvaron av inbyggda beslag gör att du kan förenkla och påskynda installationsprocessen. Även på fabriken installeras dörrar med universallås med spärrar och skruvgångjärn. Kunden behöver bara välja dörrhandtaget.
  • Förberedd sågad låda låter dig förenkla processen att installera dörrar. Den är redan gjord i en vinkel på 45 grader, för önskad storlek på dörrarna. Lådan är redan utrustad med en slagplatta och gångjärn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med modeller från Finland

Finska dörrar är efterfrågade i många länder runt om i världen, eftersom de har obestridliga fördelar:

  • Lyxigt utseende produkter kommer inte att lämna någon likgiltig. Alla modeller kombinerar idealiskt utmärkt kvalitet och trendig design. Varianter med en strikt design passar perfekt in i den klassiska interiören i lokalerna.
  • Bekvämlighet och enkel installation . Oavsett kompetens och förmåga kan alla installera finska dörrar. När en produkt tillverkas på fabriken är den redan utrustad med alla nödvändiga element, inklusive gångjärn, spärrar, fästelement och till och med hål för skruvar.
  • Lättviktig har en positiv effekt på hållbarheten hos finska dörrar. De är inte benägna att deformeras och sjunka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Strukturell styrka består i att använda produktens inre skelett, som är tillverkat av tall. Dörrarna lämpar sig inte för deformation och behåller också sina ursprungliga geometriska parametrar. Tallstrukturen är klar med Medium Density Fiberboard (MDF) -ark.
  • Fuktmotstånd dörrar möjliggör installation även i rum där hög luftfuktighet är möjlig, till exempel i ett badrum eller kök.
  • Utmärkt värme- och ljudisolering utförs på grund av flerskiktsdörrarna. Varje modell innehåller tre huvudlager: starkt NDF -ark, aluminiumskikt och fanerark. Det sista lagret används för att på ett tillförlitligt sätt innehålla aluminium med ett fyllmedel, som används som expanderad polystyren. Detta fyllmedel är ett miljövänligt material.
  • Brett utbud av modeller låter dig välja det perfekta alternativet för olika rum, med hänsyn till inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Finskproducerade dörrar presenteras i ett brett sortiment, inklusive olika typer.

Beroende på plats är alla modeller indelade i flera grupper:

  • interroom;
  • balkong;
  • gata.

Den döva modellen med en fjärdedel är mycket efterfrågad bland innerdörrar.

Användarvänlighet och installation är en av de främsta fördelarna med denna typ av finsk dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi tar produktstrukturen som grund, då alla modeller kan villkorligt delas in i två stora grupper :

  • enkelblad (baserat på en duk);
  • tvåskalig (består av två dukar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på sammansättning och form kan alla finska dörrar delas in i följande typer:

  • Panelerad modellerna består av infill och stödram. De kan vara antingen massiva eller med en ram. Ramen kan kompletteras med texturerade mönster eller volymetriska figurer. Den är huvudsakligen tillverkad av massivt trä. Fyllningen kan vara antingen trä eller en kombination av trä med fiberplatta. Tillverkare använder bara dyra trädslag.
  • Slät dörrar innehåller flera element. Basen på modellerna har inga utskott och är inte inglasad. Expanderad polystyren används som fyllmedel. För att säkerställa bekvämligheten och lättheten under drift använder finska tillverkare ett fyllnadsskikt av en bikaka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på typ av finish är alla finska dörrmodeller indelade i följande grupper:

  • fanerad;
  • laminerat för virke;
  • målad.

Beroende på närvaron eller frånvaron av fyllmedlet kan dörrarna vara mörka eller med skär.

En mängd olika former och färger låter dig välja ett alternativ, med hänsyn till personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

I början av byggnadsarbetet är det absolut nödvändigt att bestämma storleken på dörrarna som ska installeras. Finska modeller tillverkas enligt ett modulsystem, som har ett steg på 10 centimeter. Mätning bör utföras med lådan.

Dörrar för utomhusbruk innehåller nödvändigtvis grundläggande element och en tröskel. Sådana modeller är gjorda i modifieringarna M9 eller M10, medan öppningens storlek vanligtvis är 90x210 cm eller 100x210 cm. För att välja interiöralternativ erbjuder tillverkarna ett större sortiment. Modellerna sträcker sig från M7 till M10, medan höjden förblir oförändrad på 210 cm, och bredden kan väljas från 70 till 100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland moderna modeller finns det alternativ som har en höjd lägre än standard. Den kan variera från 207 till 209 cm. Speciellt för bad produceras dörrar med en höjd av 190 cm, medan bredden kan vara från 70 till 90 cm.

Om dörröppningen mäts fel är produktens bas mindre än nödvändigt, då kan detta problem enkelt lösas genom att trimma nedre kanten.

Fördelen med finska dörrar är att deras storlek kan justeras vid behov.

Moderna företag ger också möjlighet att beställa dörrar enligt individuella storlekar.

Bild
Bild

Material (redigera)

Finska tillverkare använder olika material för att möta alla potentiella kunders behov. Varje alternativ kännetecknas av hållbarhet, tillförlitlighet och utmärkt kvalitet.

  • Stålmodeller väljs ofta som entrédörrar. De är idealiska för lager, garage eller olika tekniska byggnader.
  • Trämodeller är mycket efterfrågade, eftersom de inte bara kännetecknas av ett vackert utseende, utan också av en lång livslängd. Massiva trädörrar ser vackra ut i olika interiörer. De är idealiska för inredning av hus eller stugor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tall används ofta vid tillverkning av finska dörrar. Det kännetecknas av hög kvalitet, attraktiva färger, intressant konsistens och lång livslängd.

Förtjänar särskild uppmärksamhet plastprodukter (PVC) … De kännetecknas av lätthet och en mängd olika färger. Designers erbjuder lyxiga alternativ med olika livfulla färger. Många modeller kompletteras med glasinsatser som släpper in mer ljus i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Valet av dörrens färgprestanda spelar en viktig roll i lokalerna. Rätt vald färg gör att du skickligt kan placera färgaccenter.

Ett stort antal modeller från finska tillverkare presenteras i pastellfärger. Vita modeller kännetecknas av mångsidighet, eftersom de alltid ser snygga ut, oavsett den valda stilen. De kan installeras både hemma och i offentliga lokaler.

Den finska standarden är snövit panelmodeller. De hjälper till att lägga elegans till den klassiska stilen. De kan användas för kontor, olika institutioner och, naturligtvis, för ett hus eller lägenhet. Om du tröttnar på vitt kan du måla dem själv i valfri annan färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kontorsdesign är grå alternativ idealiska. Sådana dörrar ser intressanta ut i extraordinära designlösningar. Dörrar av trä, som är gjorda i naturliga nyanser, ser vackra och imponerande ut. Producenter använder ofta tall, körsbär, ek eller valnöt.

Vissa modeller är gjorda av plast eller laminat. Deras särart ligger i det faktum att de imiterar trästrukturen av olika arter.

Alternativ med sådana nyanser som italiensk valnöt, körsbärswenge, ljus ek eller milanesisk valnöt ser intressanta och snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

De flesta av de finska dörrarna har en diskret design. De lockar uppmärksamhet med svårighetsgraden av linjerna. Många modeller finns i vitt. Alternativ med glas ser väldigt snygga och snygga ut. Sådana dörrar hjälper till att dekorera små rum, där lite solljus kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För utförandet av en utsökt, harmonisk inredning är det värt att välja dörrens färg för att matcha färgen på golvbeläggningen. För rymliga rum kan du använda kontrastspel, men då ska dörrarna anpassas till tonen i möblerna eller väggarna.

Dörrar med insatser täckta med äkta läder eller konstläder ser intressanta och ovanliga ut.

För en unik stil kan du välja mellan en blank eller matt finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja högkvalitativa och snygga finska dörrar måste du följa flera rekommendationer från experter:

Innan du köper är det värt att titta närmare på produkten. Kom ihåg att dörrar måste packas för transport. Närvaron av förpackningar är en garanti för att dörrarna inte skadas under leveransen

Bild
Bild
  • Kontrollera paketet så att du har allt du behöver. Låsen måste fungera och beslagen måste vara av utmärkt kvalitet.
  • Innan du köper en specifik modell är det värt att känna till dörrkarmens dimensioner för att undvika problem med framtida installation. Vanligtvis kräver utbyggnaden av öppningen inga finansiella investeringar, men själva processen är mycket bullrig och dammig.
  • För att skilja ett original från en falsk, var uppmärksam på närvaron av det så kallade "överflödet". Denna lilla avsats låter dig dölja små brister som kan uppstå under installationen av produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer finska dörrar är det nödvändigt att mäta tjockleken på väggarna där produkten ska installeras. Färgen på modellen bör väljas beroende på rummets stilriktning. Bestäm vilket material dörren ska vara gjord av och vilken typ som kommer att vara den bästa lösningen.
  • Det är absolut nödvändigt att fråga säljaren om tillgängligheten av ett produktkvalitetscertifikat för att undvika förfalskning.
  • För en stuga, ett land eller ett privat hus är det värt att överväga snövit dörrar, eftersom de ser perfekta ut i kombination med träets struktur och färgscheman.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Snövit dörrar är mångsidiga eftersom de harmoniserar vackert med olika interiörer. Vita innerdörrar passar bra med gråa och ljusbruna väggar. Vita skåp, öppen spis, ljuskrona och golvmattor presenteras i samma färg. Snövit dörrar ger utrymme till rummet. Rummet ser mer rymligt och ljusare ut.

Bild
Bild

Paneldörrar av massiv furu hjälper till att ge fräschör och skönhet till det inre av sovrummet. Den naturliga konsistensen kännetecknas av enkelhet och naturlig skönhet. Ljusbruna dörrar kombineras perfekt med snövit väggar och stoppade möbler, vilket skapar en atmosfär av mys och komfort.

Bild
Bild

Finska dörrar som imiterar träets struktur kombineras vackert med ett naturligt trälaminat. Ett intressant mönster kommer att diversifiera vardagsrummets inre. Ljusbruna dörrar ser harmoniskt ut i en ensemble med svarta möbler, återhållsamma och strikta.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer finska dörrar i följande video.

Rekommenderad: