Ritningar På Dörrar (43 Foton): Fotoutskrift Och Alternativ För Sandblästringstryck På Glidglas Och Träprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Ritningar På Dörrar (43 Foton): Fotoutskrift Och Alternativ För Sandblästringstryck På Glidglas Och Träprodukter

Video: Ritningar På Dörrar (43 Foton): Fotoutskrift Och Alternativ För Sandblästringstryck På Glidglas Och Träprodukter
Video: Sandblasting to truck trailor 2024, Mars
Ritningar På Dörrar (43 Foton): Fotoutskrift Och Alternativ För Sandblästringstryck På Glidglas Och Träprodukter
Ritningar På Dörrar (43 Foton): Fotoutskrift Och Alternativ För Sandblästringstryck På Glidglas Och Träprodukter
Anonim

Ritningar på dörrar är ett annat sätt att dekorera ditt hem och göra din inredning mer personlig. Mönstrade dörrar gör det möjligt att förkroppsliga en mängd olika mönsteridéer. Du kommer att lära dig om vilken av dem du kan välja för ditt rum från den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med inredning

Den största fördelen med denna typ av inredning är att det ser väldigt ovanligt ut. Som regel används de enklaste dörrarna utan mönster för att separera rum. Men om du vill sticka ut kan de dekoreras med inskriptioner, mönster eller tryck i olika storlekar. Ett annat plus är att många typer av beläggningar kan skydda dörrens yta.

Om du köper en högkvalitativ dörr med en bra och beprövad beläggning, kommer den att förbli vacker länge, precis som när du köpte den. En bra beläggning avskalar inte och förlorar inte sin attraktivitet vid mekanisk skada, till skillnad från enkelt glas eller dörrar med spegelyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat plus är att om du installerar en sådan dörr i barnens sovrum, kommer din baby definitivt att bli glad. Det finns trots allt otroligt vackra tryck som ser ut som en scen från din favorit -tecknad film eller saga.

Bild
Bild

Olika sorter

Flera olika tekniker används för att dekorera dörrar. Låt oss ta en titt på de mest populära.

Fotoutskrift

Ett lönsamt och ganska prisvärt alternativ för alla är dekoration av dörrar med fotoutskrift. Om du väljer just den här tekniken kan du dekorera ditt hem på egen hand utan att ta hjälp av proffs. Kärnan i detta förfarande är att applicera en enkel film. Det säljs färdigt och med ett mönster applicerat på materialets yta. Bilderna som dekorerar en sådan film kan vara väldigt olika.

Oftast är det enkla fotografier, landskap eller reproduktioner av målningar. Ofta kan de vara med effekten av volym, vilket gör betraktaren till en del av det som händer i bilden. Det är fototryck som ofta dekorerar garderober, eftersom de används för att kunna fästas på skjutdörrar . I det här fallet ser skjutdörrar inte bara ovanliga ut, utan också väldigt snygga och blir ett originalt tillskott till det inre av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller användning av sådana bilder på dörrar dekorerar de oftast skjutdörrar med en inbyggd spegel eller dragspel.

Sandblästringsmönster

Glasdörrar är ofta dekorerade med sandblästrade mönster. Denna dekorationsmetod är mycket mer komplicerad och anses vara en riktig konst. Eftersom mönstren appliceras med en speciell sandblästringsmaskin kan du knappt klara denna uppgift på egen hand och utan erfarenhet.

Processen med att dekorera dörrar med en sandblästringsmaskin består i att när sanden som sprutas av den träffar ytan, repar sandkornen i glaset och lämnar ett fullvärdigt mönster på det. Mönstren kan vara väldigt olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lasergravering

Ett av de svåraste sätten att dekorera dörrar är den här. Men samtidigt är det så här du kan få det vackraste och hållbaraste mönstret. Experter rekommenderar, om möjligt, att välja just detta sätt att dekorera dörren.

Bild
Bild

Stencilmönster

Hemma är det väldigt enkelt att skapa enkla mönster på dörrens yta med hjälp av stenciler. Denna DIY -dekoration låter dig reproducera nästan alla mönster med penslar och färger. Alternativt kan du använda en rulle eller airbrush för att få saker att gå snabbare.

När det gäller själva schablonerna kan de tillverkas av olika material. Det mest populära alternativet är träprodukter. Du kan skapa schabloner själv eller köpa färdiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Airbrush

Du kan också klara dig utan schabloner med endast en airbrush. Sanningen är att detta är mycket mer komplicerat. Och för att skapa vackra teckningar med det måste du öva. Ännu bättre, anförtro uppgiften till proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage

En enklare teknik när det gäller utförande är dekoration av dörren med hjälp av gamla servetter, ritningar tryckta på papper och rester av tidningar. Decoupage används inte bara för att dekorera vaser eller fat, utan också för att dekorera dörrar. Och så att bilden som skapas för hand hålls på glasytan, fixas den med hjälp av speciella medel. Oftast är det ett transparent lack som inte förstör bilden utan bara förlänger dess livslängd.

Decoupage -tekniken låter dig skapa abstrakta bilder och till och med improviserade glasmålningar. Slutresultatet beror bara på din fantasi och material .som du har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smide

Ett annat intressant designalternativ är dekoration med dekorativa naglar eller användning av graciösa metallinsatser. I det här fallet kan du få en duk med ett geometriskt mönster eller en dörr dekorerad med graciösa lockar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mönsteralternativ

Förutom de olika material som används finns det också olika mönster. Naturligtvis kan du begränsa dig till något enkelt och välja en bild som kommer att dekorera din dörr genom att limma den eller skapa den med en airbrush. Ett svårare och noggrannare alternativ är att skapa ett glasmålningsfönster. Den består av bitar av färgat glas, vilket ser särskilt intressant ut när det utsätts för ljus. Glasmålningsfönstret återges på dörrens glasdel.

Om etniska stilar är din grej kan du också titta på matchande mönster. Särskilt populära är indiska motiv och arabiska fragment av traditionella mönster och målningar. Dessutom kan du använda ryska motiv och dekorera dörren med bilder som ligger dig varmt om hjärtat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenar, volymetriska skär eller små kristaller kan användas som dekorativa element.

Exempel på klädprodukter

Designers lyckas visa sin fantasi och skapa något ovanligt, till och med bara dekorera dörren. Så till exempel kan ytterdörren dekoreras med intressanta inskriptioner. De innehåller ofta viktiga varningar (”slå inte”,”stäng dörren”) och annan viktig information. Banala fraser kan spelas upp på ett intressant sätt, förvandla enkla ord till ett skämt eller ett praktiskt skämt.

Dörrar till en plantskola eller ett tonåringsrum kan också inredas på ett intressant sätt. Till exempel kan ett barns rum dekoreras med en dörr med en bild i form av en ingång till Narnia eller en magisk portal. En tonårs rum kan separeras från korridoren med en dörr som betonar egenskaperna hos hans personlighet och karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

När det gäller de stilar som används för att dekorera dörren finns det också flera av dem. Den vanligaste - klassisk . Enkel och lakonisk design på samma gång ger rummet individualitet, men distraherar samtidigt inte från resten av inredningsdetaljerna. Modern stil många glas- och metallinsatser används. Det finns ingen plats för ljusa färger och påkostad inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest slående alternativen är dörrar inredda i barockstil, glamour och så vidare, det vill säga i de stilar där ett överflöd av dekorativa detaljer är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var är teckning lämpligt?

Många tror att dörrar som är inredda på något sätt inte är lämpliga i alla rum. Låt oss överväga, i vilka fall är det mest logiskt att använda en vacker dörr dekorerad med ett ovanligt mönster eller tredimensionellt tryck:

För ett litet rum … Om du installerar en målad eller dekorerad dörr i ett litet rum, bör du ta hänsyn till alla nyanser i ett litet rum. Först är det värt att komma ihåg att för många kontrasterande färger och abstrakta mönster visuellt kommer att minska utrymmet. Detsamma gäller för mörka färger. Om du väljer en mörk dörr i gotisk stil kommer den också att begränsa rummet visuellt. Men med hjälp av korrekt valda färger och mönster kan du uppnå den helt motsatta effekten, det vill säga utöka rummet i ditt rum.

För detta rekommenderar experter att välja ljusa färger. Dessutom är det värt att uppmärksamma landskapen. Bilden av en skog, havskust eller trädgård kommer visuellt att förlänga rummet, som om du tar dig bortom verklighetens gräns och fördjupar dig i naturens magiska värld.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Toalett och badrum . Ofta är badrumsdörren dekorerad på ett originellt sätt. Speciellt om det kompletteras med glasskär. Innerdörrarna på en toalett eller badrum är ofta dekorerade med inskriptioner, originalbilder eller enkla glasmålningar som består av färgade geometriska mönster. Samma dörrar kan skilja ingången till badhuset om det finns ett sådant rum i ditt hus.
  • Omklädningsrum och hall . Ingången till omklädningsrummet kan enkelt dekoreras med några dekorativa element eller döljas för nyfikna ögon. För det senare används enorma målningar, där du inte direkt kan gissa entrén till det extra rummet, där alla dina saker är lagrade.
  • Sovrum . Mer sällan dekorerar de ingången till sovsalen. Och, som redan nämnts, det här är barns sovrum där du kan visa obegränsad fantasi. I andra fall avråder designers från att dekorera dörren eller använda subtila minimalistiska mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vackra lösningar i interiören

När du väljer någon originallösning för att dekorera din dörr, kom ihåg att den definitivt måste passa in i rummets övergripande stil. Så, till exempel, i ett sovrum inrett i dämpade färger, kommer en dörr dekorerad med smidda skär eller mönster av mousserande småsten att se bra ut. Detta kommer bara att lägga till mystik och romantisk atmosfär i rummet. Men ingången till arbetsrummet eller korridoren kan separeras från andra rum med en speglad dörr med en bild. Det ser snyggt och modernt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörren, helt dekorerad med några bilder eller mönster, ser också vacker ut. På så sätt separerar du en del av rummet och skapar ett annat intressant område i ditt rum. Välj något av de föreslagna alternativen och designa dörren efter eget gottfinnande. Då kommer även en liten lägenhet att få en speciell charm och bli ett riktigt mysigt familjenbo, som du verkligen kommer att gilla.

Rekommenderad: