Svängdörrar: Dubbelblad, Interiör, Svängalternativ, Aluminium Och Plast PVC-strukturer

Innehållsförteckning:

Video: Svängdörrar: Dubbelblad, Interiör, Svängalternativ, Aluminium Och Plast PVC-strukturer

Video: Svängdörrar: Dubbelblad, Interiör, Svängalternativ, Aluminium Och Plast PVC-strukturer
Video: Lime rør til basseng, hvordan lime PVC og ABS plast. 2024, April
Svängdörrar: Dubbelblad, Interiör, Svängalternativ, Aluminium Och Plast PVC-strukturer
Svängdörrar: Dubbelblad, Interiör, Svängalternativ, Aluminium Och Plast PVC-strukturer
Anonim

Under renoveringsprocessen försöker varje ägare tänka igenom alla inredningselementen till minsta detalj. En viktig detalj som spelar en stor roll i den övergripande inredningen är dörrar - en funktionell komponent som kan ge rätt rum till ett accent. Det finns många populära dörrtyper nuförtiden. Pendelkonstruktioner är särskilt populära, vars funktioner kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Pendeldörrar har blivit populära relativt nyligen, även om de har använts på offentliga platser med frekvent trafik ganska länge. De installeras nu med stor framgång i kontor och bostadsområden.

Denna typ av dörr är en av typerna av svängdörrar, den enda skillnaden är svängsystemens förmåga att öppna i båda riktningarna. Denna egenskap beror på förekomsten av särskilda markiser, som skiljer sig från konventionella beslag i en viss design och infästningspunkt.

Bild
Bild

Pendeltypsdörrar har också enkla och dubbla blad, i detta fall klassificeras de baserat på antalet blad. Om dörröppningens bredd är mindre än en meter, installeras ett blad med ett blad, eftersom två blad kommer att se fula ut. Enbladiga mönster är ett lämpligt alternativ för innerdörrar.

Om öppningen är ganska bred, har ägarna råd att installera en svängdörr som ett inre eller yttre alternativ.

Oavsett antalet blad kan dörrarna öppnas inåt och utåt 180 °. Design i alla möjliga alternativ möjliggör installation av en närmare och en returmekanism. Skärmstorlekar görs beroende på dörröppningens bredd, systemet kan kompletteras med fasta sidopaneler eller akterspegel ovanifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar klassificeras också enligt installationsplatsen:

  • utomhus - entré eller balkong. I det här fallet är det bättre att använda dörrar av tillförlitliga material som garanterar fullständig säkerhet;
  • interiör eller interiör är gjorda av olika material, som bör väljas utifrån den allmänna stilistiska riktningen av rummet.

På platser som kräver överensstämmelse med en viss temperaturregim, liksom med en hög intensitet, installeras speciella elastiska PVC -svängportar. Denna typ av dörr är relevant för lager, försäljningsområden, kylrum etc.

Deras fördel är att skapa bekväma arbetsförhållanden för personal, samt fri rörlighet för utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dörrbladsmaterialet är det främsta kännetecknet för produkterna från detta system. När du väljer ett material bör du styras av personliga preferenser, funktioner som är associerade med strukturens placering och designbeslutet. För närvarande är pendelstrukturer gjorda av glas, aluminium, PVC, trä.

Glasdörrar installerat i lägenheter, kontorsbyggnader, stormarknader, tunnelbana, etc. Glas används med en tjocklek på 6-12 mm. För ramlösa svängdörrar används endast härdat glas eller triplex. Dubbelglasfönster är vanligtvis gjorda med en plastram och används endast som ett inre alternativ.

Glasstrukturer är inte sämre i styrka än många döva modeller, de är mycket svåra att bryta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller slitstyrka är glas ett hållbart material som inte förlorar sitt ursprungliga utseende och praktiskt taget inte repar. Sådana dörrar är ganska praktiska och krävande att underhålla. Med hjälp av färgning kan du eliminera överdriven transparens, och det rekommenderas att använda mönstrat, matt, färgat eller akrylglas för att dekorera inre strukturer.

Nackdelarna med pendeldörrar av helglas inkluderar en ganska stor vikt på varje blad, höga krav på hårdvarans tillförlitlighet, vilket bör beaktas vid installationen.

Pendeldörrar med aluminiumram är en struktur gjord av kombinerade material - en aluminiumprofil fylld med antingen glas, plast eller trä. När det gäller deras estetiska egenskaper är dörrar av detta material sämre än helglasdörrar, men samtidigt har de ett lägre pris.

Bild
Bild

Pendelsystem PVC är ett billigt och praktiskt alternativ, vilket gör dem ganska populära bland befolkningen. PVC-profilen kan fyllas med en dubbelglasad enhet, det finns också alternativ för att fylla med en sandwichpanel. Det senare alternativet används sällan i bostadslokaler, främst i offentliga institutioner. Dörrar av detta material har en lång livslängd och är lätta att rengöra.

Pendeldörrar gjort av trä är lite mindre vanliga, även om efterfrågan på detta material alltid ligger på en hög nivå. Sådana mönster har ett utmärkt utseende, de kan antingen vara blinda eller kombinerade glasinsatser. Bland nackdelarna är kravet på vissa villkor för installationens lokaler, exklusive hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Idag kommer nästan alla tillverkare att tillverka skräddarsydda pendelstrukturer. Med tanke på detaljerna i användningen av sådana dörrsystem på offentliga platser, i företag eller i kontorsbyggnader finns det inga strikta parametrar. De flesta företag är specialiserade på en viss typ, och därför har syftet med svängdörrar sina egna standarder och normer.

När det gäller dörrar i vardagsrummet brukade det finnas standarder för dubbeldörrar 130 cm med 230 cm - 65 cm breda för varje blad. För närvarande vill varje ägare visa sin individualitet, så de flesta gör pendelsystem på beställning.

Bild
Bild

Färg

Pendelkonstruktionens färg beror på ramens färg. På den moderna marknaden finns en enorm färgpalett av höghållfast plast eller målad metall. Tekniken för glasinsatser använder en annan färgpalett med ett brett spektrum av nyanser, med olika reliefmönster. Material ger delvis diffusion av ljus, begränsad genom synlighet. Ett stort antal färger presenteras i katalogerna över tillverkare av trädörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en svängdörr är det nödvändigt att förstå att ett stort antal olika modeller presenteras på den moderna marknaden för sådana strukturer, och valet av önskat alternativ beror på personliga preferenser och individuella egenskaper hos rummet.

Först och främst är det nödvändigt besluta om tillverkningsmaterialet , som kännetecknar styrka och hållbarhet, valuta för pengarna. Till exempel är helglasdörrar ett pålitligt och ganska robust alternativ, strukturer med glasinsatser i en aluminiumprofil är sämre i styrka än ramlösa, men mycket billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En viktig detalj är val av typ av slingor - gravitation eller vår. I båda fallen förutsätter enheterna en enkel dörröppning, men smidig stängning, oberoende av rotationsvinkeln. Det är nödvändigt att inledningsvis besluta om metod och plats för installation av var och en av dörrarna, det vill säga ramkonstruktionen. Det finns alternativ för montering på en skiljevägg eller på en bärande vägg.
  • Tätningsmedel - en viktig detalj vid val av pendeldörrar, eftersom strukturens förmåga att upprätthålla rummets temperaturregim och förhindra genomträngning av drag och lukt beror på dess kvalitet.
  • Färg, utseende och beslag - viktiga egenskaper för att ge en accent till designen av ett rum, och även utsikten utanför fönstret är ibland värt att överväga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggmekanism

Alla pendelstrukturer har en fjäderaxiell mekanism inbyggd i dörröppningens nedre och övre delar. Rotationsaxeln för denna enhet gör att dörrbladet kan öppnas i båda riktningarna. Vissa svängdörrar kan rotera 360 grader i olika riktningar. Axialtak kan utrustas med eller utan stängare. Stängare är installerade i de övre och nedre gångjärnen, som alla säkerställer smidig dörrstängning i en given riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Tack vare modern teknik tillverkas pendelstrukturer enligt ritningar av en mängd olika designidéer. Användningen av ett rörligt system är ett lämpligt alternativ för installation i alla populära rumsstilar.

Ett brett utbud av glasdukar, färgernas rikedom och olika dekorationer gör att du enkelt kan välja den modell som passar din stil. Effekten av enhetens inre kommer att skapas av en pendel i trä, anpassad till en viss stilistisk riktning.

Dörrar från en metallprofil med glasinsatser ger rummet soliditet och elegans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Pendelstrukturer har ett antal fördelar:

  • frånvaro av en dörrkarm, vilket underlättar installationsprocessen;
  • förmågan hos den nedre axeln att ta en tillräckligt hög vikt;
  • möjligheten att öppna dörrbladet i alla riktningar;
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar:

  • minskad ljudisolering;
  • högt pris;
  • behovet av ytterligare ledigt utrymme på båda sidor av dörren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och vård

Underhåll av svängdörrar är ganska enkelt. Huvudregeln är att regelbundet rengöra dukarna från smuts med speciella tvättmedel. Bladen torkas av med en mjuk trasa, som tidigare har fuktats i en tvättmedelslösning och vrids ut ordentligt. Använd inte slipande pulver eller pastor. Vård av dörrkonstruktioner inkluderar också regelbunden inspektion och underhåll av dörrbeslag, särskilt gångjärn och lås, som systematiskt måste smörjas med silikonfett.

Speciella glasprodukter hjälper till att ge den första glansen till glasdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Många inhemska tillverkningsföretag bedriver produktion av pendeldörrsystem.

De mest populära bland dem är:

  • Muovilami Group of Companies - det här är företag med 50 års erfarenhet som producerar glasfiberdörrar av hög kvalitet "Lami". Under årens existens har de vunnit erkännande på världsmarknaden.
  • Irbis företag - en av ledarna på hemmamarknaden, som garanterar tillförlitlighet och kvalitet på pendelsystem. Många stormarknader och jordbruksföretag använder företagets produkter, vilket är en indikator på kvalitet och tillförlitlighet.
  • TM "Titan " har många positiva recensioner om sina produkter, i synnerhet om pendelstrukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumenter som har lyckats utvärdera dessa företags produkter talar positivt om sina inköp. Som köpare säger, har dörrarna tjänat pålitligt i mer än ett år. Inga klagomål om kvaliteten på dörröppning / stängning hittades. De har också en positiv effekt på produkternas utseende. Tack vare det stora utbudet kan du enkelt välja rätt alternativ.

Priset är också glädjande för många, eftersom alla kan dricka dörren till dessa tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Uppenbarligen är pendelsystem ett utmärkt alternativ inte bara för installation i offentliga och industriella lokaler, utan också för installation i bostadslägenheter.

Pendeldörrar i glas är ett bra val för hem, de kommer att dekorera ingången till poolen eller badrummet på ett originellt sätt, kommer att vara ett utmärkt val för ett bad eller bastu och kommer att ge en känsla av frihet.

Beundrare av sann skönhet och älskare av moderna stilar kommer definitivt att uppskatta kombinationen av en metallprofil med transparent glas. Dessa strukturer kommer att se mest fördelaktiga ut när de kommer in på en terrass, vinterträdgård eller balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om svängdörrar i följande video.

Rekommenderad: