Dörrportal (40 Bilder): Bred PVC -dörröppning För Entré- Och Interiörkonstruktioner, Efterbehandling Och Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Dörrportal (40 Bilder): Bred PVC -dörröppning För Entré- Och Interiörkonstruktioner, Efterbehandling Och Dekoration

Video: Dörrportal (40 Bilder): Bred PVC -dörröppning För Entré- Och Interiörkonstruktioner, Efterbehandling Och Dekoration
Video: Upvc Tilt & Slide Windows & Door Fixing - Al Mimari Ind LLC Siegenia AUBI 2021 2024, April
Dörrportal (40 Bilder): Bred PVC -dörröppning För Entré- Och Interiörkonstruktioner, Efterbehandling Och Dekoration
Dörrportal (40 Bilder): Bred PVC -dörröppning För Entré- Och Interiörkonstruktioner, Efterbehandling Och Dekoration
Anonim

Dörrportaler separerar flera rum. Det finns olika idéer för att dekorera passagen, så om du vill kan du skapa en unik design av rummet genom att välja det alternativ du gillar.

Funktioner för portaldörrar

Till att börja med är det värt att ta reda på vad som är funktionerna i dörrportalerna som gör passagen från rum till rum. Till skillnad från traditionella svängstrukturer låter dörrportalen spara utrymme i rummet, vilket är en av dess främsta fördelar.

Efter installationen av portalen får du några extra lediga mätare och känslan av att rummet har blivit visuellt större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill kombinera två rum, till exempel ett vardagsrum och ett kök, finns det ingen bättre lösning än en bred dörröppning. Här kan du göra utan skjutdörrar, för att inte dela utrymmet alls. Båda rummen kommer att vara helt synliga, och det verkar som om detta är ett rum, som helt enkelt är uppdelat i två zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ser ett sådant designdrag ut ovanligt och attraktivt. Det finns många designalternativ för både själva portalen och de intilliggande väggarna. Detta innebär att du kan experimentera genom att kombinera olika stilistiska riktningar.

Slutligen är det värt att notera att installationen av en dörrportal låter dig stärka passagen och göra den mer tillförlitlig. Detta är viktigt både i en lägenhet och i ett privat hus.

Om du utformar ytterdörren på detta sätt, kommer en portal av hög kvalitet också att fungera som en extra isolering, eftersom den kommer att isolera rummet från kylan som kommer ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla dörrportaler kan delas in i flera varianter. För det första är de entré och interiör. Delningssystemet är ganska tydligt. Entréportaler kallas portaler som kompletterar ytterdörren. Detta gör att entrén ser mer massiv och imponerande ut. När det gäller de inre portalerna kan de vara öppna eller kompletteras med skjutdörrar.

Skjutbara panoramadörrar i full höjd är ett snyggt drag som passar utmärkt i en modern miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Variation finns också när det gäller material. Låt oss ta en titt på några av de mest populära som används för att designa övergångar.

Plastpaneler

Ett av de mest prisvärda, och därför de vanligaste alternativen, är plast. En dörrportal av PVC kan kombineras med en bas av annat material, till exempel trä. En av de främsta fördelarna med plast är att du kan ge den vilken look du vill. Detta material kan imitera naturligt trä, sten eller tegel.

Det är också värt att notera det faktum att plast är extremt praktiskt i vardagen. Det finns inga spår av beröring på det, och det är lätt och enkelt att rengöra det om något händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stuck

Ett annat intressant och sofistikerat designalternativ för en portportal är användningen av polyuretan. Detta material gör det möjligt att skapa en imitation av dyrt gipsstuck på väggytan. Samtidigt har den fördelen att den är lättare än gips. Så strukturen kommer inte att kollapsa över tiden eller göra passagen mindre tillförlitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att den här versionen av passagen är inte lämplig för alla lokaler.

Massiv gipslist ser bra ut bara i en situation när rummet är tillräckligt rymligt och taket i det är högt. I det här fallet ser rummet lyxigt ut.

Ursprungligen är stuckaturgjutning av detta material vitt, men om du vill kan du måla om det efter eget gottfinnande.

Sten

Dörröppningen kan också ramas in med stenbeklädnad. Om du använder naturmaterial kommer en sådan designlösning att kosta dig dyrt. Det ser dock riktigt snyggt ut och är mycket praktiskt och hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klinker

Ett material som kallas klinker är också populärt. Det ser ut som tegelplattor. Används endast som dekoration. Oftast gör de på detta sätt en träpassage i hus eller rymliga lägenheter. Mycket ofta är ytterdörren dekorerad på ett liknande sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metaldörrar

När man inreder ett rum i högteknologisk stil ser metallportaler bäst ut. Här gör designers oftast utan någon extra inredning. Metallen är mycket resistent och ser ganska snygg ut i många rum.

Bild
Bild

Tillverkare och företag

Idag erbjuder många dörrföretag också ett brett utbud av dörrportaler. Låt oss ta en titt på några av de mest populära idag.

" Möbelsnickare ". Ett av de mest kända inhemska märkena är Krasnoderevshchik. Detta företag specialiserar sig på tillverkning av högkvalitativa och temperaturbeständiga dörrar. Dörrportaler från detta märke är hållbara och kan enkelt rengöras från kontaminering med ett vanligt tvättmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belwooddors . Detta företag är det mest populära i Vitryssland och blir gradvis känt utanför sina gränser. Dörrar och portaler från detta märke säljs i sjutton länder och anses vara av tillräcklig kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mario Rioli . Slutligen är det värt att nämna det världsberömda italienska märket. Med rätt vård kommer dörrportalen att förbli hållbar och attraktiv under lång tid. Det är sant att mycket pengar måste betalas för installationen av en sådan kvalitetsprodukt.

Bild
Bild

Design- och designalternativ

De mest populära designalternativen för dörröppningen, trots deras stora variation, förblir den klassiska rektangeln. Nu kan även en så enkel portal utformas på ett intressant sätt.

När du väljer rätt designalternativ bör du vara uppmärksam på rummets parametrar. Så till exempel i ett litet rum med lågt i tak är det bättre att installera en bred båge så att den visuellt lyfter taket och i ett rum med högt i tak - en smal elliptisk som visuellt "sänker" taket, göra interiören bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum med högt i tak rekommenderar designers att installera bågar av klassiska former och storlekar, medan de inte bara kan vara rektangulära utan också med rundade kanter. Icke-standardiserade lösningar som asymmetriska valv eller abstrakta strukturer, som om de lutar åt en eller annan håll, ser också intressanta ut.

Dörrportaler skiljer sig åt beroende på vilken stil de är gjorda i. Ett av de mest kända alternativen är bågarna i klassisk stil. De är vanligtvis elliptiska eller rektangulära i formen. Sådana öppningar är alltid symmetriska. Ibland kompletteras de längs kanterna med kolumner för större lyster.

Utformningen av dörröppningar med lyxiga bågar och portaler i Empire eller barockstil är typisk. Denna stil skiljer sig från klassikerna genom överflödet av dekorativa element. Portaler kan dekoreras med stuckatur, förgyllning eller andra typer av inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av dörrportaler är också typisk för moderna stilar, till exempel för techno, minimalism eller modern. Den använder ovanliga valv, som nästan aldrig ser lika ut. Dörröppningen kan se ut som en passage till ett rymdskepp. Enklare lösningar - dekorera dörröppningen med en diskret metallbåge, lakoniska lampor eller ljust lackat trä.

Slutligen är det värt att notera den mest charmiga versionen av portportalen - bågar i romantisk och vintage stil. I det här fallet är formerna mjuka, det finns praktiskt taget inga vassa hörn. Dyrt material eller deras styling används. Färgschemat är tilltalande för ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsidéer

När dörrportalen väljs och installeras är det dags att designa den. Även här måste du visa fantasi. För att dörröppningen ska kunna kombineras med resten av inredningsdetaljerna måste du skickligt välja dekorativa element för interiören.

Gardiner och gardiner

Den enklaste lösningen är att använda gardiner för detta ändamål. Det finns flera typer av gardiner, som liksom själva dörröppningen är gjorda av olika material. Gardiner är alltid prisvärda och kan enkelt passa in i nästan alla interiörer.

Om du redan har gardiner som hänger på dina fönster eller om möblerna är rikligt dekorerade med textilier är det viktigt att tygerna kombineras med varandra eller är helt identiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De ser intressanta ut i en modern stil bambu gardiner … Denna sort är gjord av återvunnet trä. De består av många pärlor och pinnar som är anslutna till varandra. Deras färger är som regel neutrala och naturliga, så de passar mycket bra i ekostil och kombineras med eklektiska element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filamentgardiner ser också ovanliga ut - muslin … För att skapa dem används tunna snören i olika färger. Förutom en sådan bas kan det finnas alla slags ytterligare element som små pärlor, skal eller småsten. De lägger originalitet och identitet till den övergripande stilen.

Om du inreder ett rum i etnisk stil kommer du att älska mörkläggningsgardiner med matchande mönster. Tätt material med intressant målning eller ljusa smycken passar perfekt in i det övergripande interiören i rummet, i kombination med dess andra detaljer.

Dessutom kan du dekorera passagen med strumpeband, så att du kan öppna gardinerna vid rätt tidpunkt och ansluta utrymmet i två rum till varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar

En annan uppenbar lösning är att installera skjutdörrar i gången. Men vi är inte intresserade av själva installationsprocessen, utan av frågan om deras design. Även här finns det många designalternativ - från den enklaste dekorationen av dörrytan med målning eller fototryck till inredning med airbrushing eller glasmålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arch dekoration

Det sista av de föreslagna alternativen är inte själva dörröppningens design, utan bågen runt den. Om du gillar minimalism kommer du knappast att hitta den här metoden attraktiv, även om du kan välja en sådan iögonfallande stilistisk lösning som att dekorera en portal med neutral stenbeklädnad eller tegel.

Välj naturliga färger, undvik ljusa dekorativa element, och allt kommer att passa begreppet minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild

I händelse av att överflödet av inredning lockar dig, var uppmärksam på stuckaturer, basreliefer och andra element som brukade dekorera endast adelns hus. Nu har nästan alla enkelt råd med dem, så passa på och inred ditt hus eller lägenhet med smak.

Rekommenderad: