Invändiga Plastdörrar (73 Bilder): PVC -profilstrukturer, Vad Det är, Fördelar Och Nackdelar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Invändiga Plastdörrar (73 Bilder): PVC -profilstrukturer, Vad Det är, Fördelar Och Nackdelar, Recensioner

Video: Invändiga Plastdörrar (73 Bilder): PVC -profilstrukturer, Vad Det är, Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Video: pvc door board production line, PVC plastic door panel extrusion machine, pvc door panel profile mak 2024, April
Invändiga Plastdörrar (73 Bilder): PVC -profilstrukturer, Vad Det är, Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Invändiga Plastdörrar (73 Bilder): PVC -profilstrukturer, Vad Det är, Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Anonim

Under de senaste åren har stadsbutikernas entréstrukturer genomgått kolossala förändringar. Trädörrar ersattes av plastdörrar. Ägarna till enskilda bostäder stod inte heller åt sidan. Till en början hade bara rika människor råd med den nya tekniken, men nu är den tillgänglig för alla.

Bild
Bild

Vad det är?

En plastdörr är en produkt, vanligtvis bestående av en aluminiumprofil, vars överdel är dekorerad med plast. På grund av funktionaliteten och utseendet på den färdiga produkten är dörrar av detta slag älskade av många.

Denna teknik kom till länderna i det forna Sovjetunionen från kapitalistiska länder. Många kommer säkert ihåg sådana ord, som var populära i slutet av förra seklet, till exempel "renovering" och "eurofönster". Och de förstår intuitivt deras mening.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fram till dess att fabrikerna för tillverkning av plaststrukturer i OSS byggdes, beställde nyminkade handlare produkter i Europa. Det är på grund av detta som slutpriset var så högt.

Men när deras egen produktion dök upp gick priset ner. Detta orsakades av besparingar i logistik och konkurrensutveckling på hemmamarknaden.

Utländska företag har fått stor erfarenhet under denna tid. Profilerna hos kända tillverkare - KBE, Veka, Thyssen, vars produktion har etablerats i vårt land, hörs fortfarande.

Idag är inte bara fönster och dörrar gjorda av plast, utan även balkonger och till och med hela shoppingpaviljonger. Och detta är inte förvånande, för under de senaste decennierna har tekniken inte stått stilla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specialister ägnar stor uppmärksamhet åt plastdörren, som varje år erbjuder slutkonsumenten olika innovationer.

Visningar

Det är vanligt att dela in plastdörrar enligt öppningsmetoden - gångjärn, fällbara, skjutbara, svängbara. Och enligt platsen - entré, interiör och balkong.

Plastdörrar i lägenheterna för den genomsnittliga medborgaren i landet finns som regel oftast i balkongblock. Detta beror främst på det faktum att vid installation av en trippelglasenhet och en femkammarprofil erhålls "varma" dörrar, det vill säga dörrar som inte släpper ut kylan från gatan.

Dessutom är en sådan dörr också ljudisolerande, och detta är mycket viktigt när balkongen vetter mot en upptagen gata.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Mindre vanligt kan du hitta inre plastdörrar i en lägenhet. De är mer efterfrågade på kontorscenter och köpcentra. Dessutom är det inte ett så stort problem att utrusta dem med en låsmekanism.

Av stugor är det av säkerhetsskäl vanligt att installera plastdörrar utan tröskel … Detta är särskilt viktigt i familjer med små barn. När tröskeln inte fysiskt existerar elimineras risken för skada från ett fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig egenskap hos dörrar av detta material är att de är fuktbeständiga. Det är på grund av detta som de ofta installeras i pooler och i rum med balkonger som inte är inglasade. Plast och glas stöter bort vatten, låt det inte komma in i rummet

Blind dörr oftast installeras det i tekniska rum - i tvättstugor eller på säkerhetskontor. I detta fall ersätts glaset med plast, vilket garanterar "skydd" från nyfikna ögon.

Bild
Bild

Det visade sig vara mindre efterfrågat vikbar plastdörr. Det installeras huvudsakligen i små rum. Dörrar av denna typ behåller inte värme och hindrar inte buller. De fungerar som en slags skiljevägg mellan ett och det andra rummet. Men det är värt att hylla, i det öppna läget är utrymmet inte rörigt och deras kostnad är ganska låg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, glidalternativ sparar också utrymme i rummet. När det gäller öppning har de något gemensamt med garderober. Tyvärr används de mer i utlandet, i de länder där det praktiskt taget inte finns några låga temperaturer, och inte i länder med ett starkt kontinentalt klimat.

Swing dubbelblad (de kallas också dubbla) plastdörrar passar nästan alla interiörer. För som inredning kan du använda ett stort antal olika lösningar, från färgkomponenten till stilisering för den klassiska designen.

Bild
Bild

Material (redigera)

Under ganska lång tid har tvisten inte avtagit, vilket är bättre - faner eller plast. Förespråkarna för de första hävdar att trä är ett miljövänligt material. Anhängare av den senare översätter detta plus till ett minus. Det är faktiskt just på grund av deras naturliga ursprung som sådana produkter måste omsorgsfullt omhändertas, årligen behandlas från skadedjur och målas.

Men när du använder en färgad PVC -profil kan du uppnå inte bara önskat resultat inomhus, utan också glömma att måla, som om en mardröm. Samtidigt kan målning från framsidan av byggnaden också ha valfri färg. Som regel, om det är ett hyreshus, används en universell vit profil.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att åtminstone delvis lösa denna tvist presenterade designers, tillsammans med tillverkare, nyligen en specialversion, på vilken vit plast används på utsidan och på insidan - laminering under MDF. En sådan produkt är inte rädd för vare sig regn eller ultraviolett ljus, och i rummet verkar det som att dörren är helt gjord av trä.

När kunden inte behöver dölja rummet för nyfikna ögon, föredrar han dörrar i plast av glas. Även om de kostar lite mer är transparens garanterad.

Bild
Bild
Bild
Bild

I motsatt situation rekommenderar experter installationen av en teknisk produkt (med ett komplett byte av glas mot en sandwichpanel). I det här fallet, förutom att lösa problemet, är det också möjligt att spara pengar.

Kom ihåg att om slarviga installatörer var för lata för att slita av den speciella skyddsfilmen efter installationen av plastprodukten, måste du göra det själv. Och helst inom en månad, annars kan filmen helt förstöra utseendet på fönstret eller dörren. Detta är särskilt märkbart på stora strukturer.

Bild
Bild

Dimensioner

I sovjettiden styrdes byggandet av flerbostadshus av GOST. Den statliga standarden gällde inte bara byggmaterial utan även takhöjden, antalet fönster i en viss serie, förekomst eller frånvaro av balkonger. Det är omöjligt att föreställa sig att det skulle vara problem med dörrkarmen när hängande dörrar eller bredden på fönsteröppningarna inte skulle uppfylla standarderna. För sådana brott straffades de hårt.

Idag, när byggandet av bostadsområden ges till privata strukturer, byggs hus enligt särskilda projekt. Någonstans finns stora fönster, någonstans små. Detsamma gäller balkongblock och innerdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardtypiska mikrodistrikt håller långsamt på att bli ett minne blott. Men om i nya hus plastpåsar installeras inledningsvis, har ägarna till sekundära bostäder i detta avseende inte tur. Du måste byta ut dem på egen bekostnad, men du kan välja färg efter eget gottfinnande.

Bild
Bild

Färger

Den vita plastdörren är mångsidig för alla typer av lokaler. Det spelar ingen roll om det är ett dagis, en skola eller en liten paviljong på gatan. En betydande nackdel med vitt är dock att det är väldigt märken. Om dammet inte torkas regelbundet, kommer det att äta upp i plastytan. Det är nästan omöjligt att återställa produkten till sin ursprungliga form.

Alternativt kan mörka nyanser rekommenderas. Om du tittar noga är ingångarna till många butiker bruna. Och detta gjordes av en anledning. Förutom att den är lätt att rengöra, är den bruna dörren också lämplig för klassisk design av rummet, där främst trämöbler dominerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt i bostadslokaler de senaste åren har innerdörrar gjorda av en uppsättning av ett eller annat träd blivit mycket populära. Ovanpå en sådan duk appliceras en PVC -film med ett trämönster. Dels kan en sådan dörr också betraktas som plast, eftersom det är filmen som skyddar duken från en aggressiv miljö.

De mest populära färgerna i detta segment anses vara Milanese och italiensk valnöt. Den första är mer lämplig för ljusa rum, den andra - för mörka. Men kom ihåg att dessa färger inte är ett universalmedel, du kan alltid välja något efter din smak eller konsultera en specialist.

Bild
Bild

Hur väljer man?

I gamla dagar, när det inte fanns något särskilt val, köpte folk bara det som erbjöds dem i butiken. I de flesta fall var innerdörrar av trä. Glasinsatser var endast avsedda för dörrar som installerades i vardagsrummet eller köket. I alla andra fall fanns det som regel tunga tomma dukar målade vita.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag, när det finns mycket att välja på, kan du visa din fantasi och installera en plastdörr. Å ena sidan kan det rekommenderas för hallen, särskilt i svängig form, och å andra sidan ser det bra ut i små dörröppningar.

Förresten, dörrar med glas kan vara antingen utan en skiljevägg eller med den. Oftast monteras alternativ med en skiljevägg i rum där det är nödvändigt för att säkerställa produktens slaghållfasthet. Om det finns ett hinder på vägen för att öppna dörren (till exempel en fönsterbräda), i detta fall är ytterligare skydd installerat - en impost. Det används också för att faktiskt begränsa dörrbladets höjd. Enligt standarderna är det önskvärt att det inte överstiger 240 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastdörrar är relativt lätta; deras vikt kan öka med hjälp av extra glas. Men om glaset ger värmeisolering skapar gummitätningen förutsättningar för ljudisolering och förhindrar att olika lukter kommer in i rummet.

De flesta alternativ som övervägs är lämpliga för stugor eller kommersiella lokaler; glansiga innerdörrar kan rekommenderas direkt för lägenheter. De passar inte bara in i vilken inredning som helst, utan ökar också utrymmet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hårdvarumarknaden står inte stilla och erbjuder ett stort antal olika lösningar varje år. Om ingenjörer först överraskades av mikroventilation, erbjuds nu även produkter med elektromagnetiska lås. Och experter tänker inte stanna där.

Beskrivning av enheten

Förutom det tidigare nämnda elektromagnetiska låset kan stängningsmekanismen väljas individuellt beroende på kundens behov och skick.

På grund av att plastdörrar oftast öppnas och stängs, särskilt i offentliga institutioner, bör man ägna stor uppmärksamhet åt beslagen.

Bild
Bild

För att dörren ska fungera så länge som möjligt måste du välja högkvalitativa gångjärn, handtag och lås. Om bara utbytet av balkongblocket är planerat, gör ett vanligt fönsterhandtag. Den kan installeras med både tilt och svängbara öppningssystem. För att spara pengar på balkons sida är som regel ett handtag utan låsmekanism installerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bädda in låset direkt i ett dörr- eller fönsterhandtag. I det här fallet är det helt enkelt omöjligt att öppna den utan en nyckel.

För att fixa dörren i ett visst läge, uppfunnet begränsare … Det kan vara antingen väggmonterat eller golvstående. Nyligen har olika varianter av hållare dykt upp på marknaden, bland annat i form av leksaker.

I köpcentra är det lämpligt att installera ett handtag utan inbyggt lås, även om det är bättre placerat separat. Som ett mångsidigt alternativ är det massiva handtaget bäst. Både vuxna och barn kan öppna en sådan dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig detalj är närmare … Beroende på typ av dörröppning kan den vara golvstående, dold, med en skjutkanal eller klassiker. Den klassiska dörrstängaren med en fällbar arm används i de flesta fall.

Under de senaste åren har man ägnat stor uppmärksamhet åt säkerhetssystemet. På grund av att plastfönster är "nära släktingar" till plastdörrar, passar beslag för ett segment också för ett annat. Få människor kan bli förvånade idag blockerare … Det skapades som en unik enhet avsedd för familjer med små barn. Dess princip är att förhindra möjligheten att öppna fönstret. Något liknande har implementerats för dörrhårdvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

På gatans sida, för att förhindra inbrottsförsök, rullgardiner … Detta är en metallversion av persiennerna. Förresten, persiennerna är perfekt monterade i profilen utan att skada den. De är särskilt populära i familjer med små barn, där sömntimmar inte sker enligt schemat.

Många avskräcks från att installera plastdörrar, med hänvisning till att de måste justeras ständigt. Detta är inte helt sant, för om installationen utförs av specialister justerar de själva produkten. En sådan dörr kommer att tjäna i flera decennier om den används korrekt.

Bild
Bild

Men om ändå dörren "leder", är det mycket enkelt att återställa den till rätt position. För att göra detta behöver du en vanlig insexnyckel. Designen har en dold klämma, som ligger på gångjärnssidan. Men om garantin ännu inte har löpt ut eller om det råder tvivel om att åtgärderna är korrekta är det bäst att kontakta befälhavaren.

Kom ihåg att det är mycket viktigt att kontrollera all hårdvara efter installationen. Dörrar ska vara lätta att öppna och stänga, lås ska inte fastna, alla skruvar och bultar ska dras åt änden. Det är bäst att kontrollera kvaliteten på arbetet som utförts vid tidpunkten för att hitta specialisterna, och inte efter att de lämnat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Moderna dörrar av metallplast används i stor utsträckning både i administrativa och kommersiella byggnader, liksom i lant- och flerbostadshus. Det finns en vanlig förklaring till detta - de är inte bara funktionella och praktiska utan passar även de flesta designprojekt.

Plast går bra med tegel, betong, sten och till och med trä. Det viktigaste är att komma ihåg färgförhållandet. Vit plast i träkonstruktioner ser oattraktiv ut. Tillbehör spelar en viktig roll i utformningen av rummet. Även om det här är ett litet rum kan du alltid slå det korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Under många år har plast varit ett dåligt namn, experter har fokuserat på osäkerheten i detta material. Men sedan dess har flera decennier gått, och nu kräver kvalitetsstandarder att tillverkare uppfyller dem felfritt, tack vare vilka plastprodukter upphörde att vara giftiga.

Hittills har plast "skjutit tillbaka" metallstrukturer och med rätta ockuperat en tom nisch i det ekonomiska segmentet. Plastfönster och dörrar fungerar bra med inbrottslarmsensorer. I det här fallet är det viktigaste att en högkvalitativ tätning används på produkterna, vilket säkerställer en passform. Men tillbaka till recensionerna.

Bild
Bild

Den huvudsakliga och kanske en betydande nackdelen, köparna anser att detta material är brandfarligt. Även om specialister arbetar i denna riktning, kom ihåg att det är oönskat att installera plastdörrar nära en trolig källa till öppen eld.

Köpare runt om i världen noterar följande fördelar med plastdörrar:

Demokratiskt värde. Konkurrensen på denna marknad är så hög att den håller priserna på en överkomlig nivå. Och det ökar bara när den färdiga produkten bildas, om extra enheter inte behövs, kommer priset inte att förändras

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Praktisk användning. Det är omöjligt att föreställa sig att en metalldörr fälls som ett dragspel, men med plast går det att göra. Det är lätt så det behöver inte massiva gångjärn och en metalllåda.
  • Varaktighet. Plast är inte utsatt för korrosion, svampar och skadedjur äter det inte, och det sparar redan på färg.
  • Lätt att underhålla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Låt oss stanna närmare på denna punkt. Många minns nog hur de i barndomen var tvungna att måla fönster och innerdörrar varje sommar. Och färgen under de åren hade en svår att urholka lukten. Det var nödvändigt att uppdatera utseendet på ingångsdörren i metall. Plast har nyligen kommit att ersätta metall och trä. Men även under dessa två decennier har köparen redan uppskattat det ögonblick som ingenting behöver målas.

Bild
Bild

Nej, naturligtvis kan en plastdörr målas hemma, om behovet uppstår. För detta är vattenbaserade eller akrylfärger lämpliga. I det här fallet kan du välja vilken färg som helst, så länge den passar inuti.

Men i de flesta fall är det tillräckligt att helt enkelt ta bort damm från ytan eller tvätta bort det. Plast absorberar inte fukt, så du kan säkert ta en trasa och använda ett rengöringsmedel.

Det finns våghalsar som laminerar plastprodukter hemma. Detta är processen för att applicera film på fönster eller dörrar. I det här fallet kan du välja en färgad film eller en film med ett mönster. Ändå bör målning och laminering göras i extrema fall.

Bild
Bild

Framgångsrika modeller och alternativ

Som nämnts tidigare används plastdörrar i stor utsträckning i pooler och badrum. Även om hög luftfuktighet är en dödsdom för trä och metall, har det ingen effekt på plast. Det maximala som kan hända är uppkomsten av kondens, som enkelt kan avlägsnas med en torr trasa.

Ägarna till balkongblocket beställer dem oftast in i lägenheten. Detta är en komplett ersättning för gamla träkonstruktioner. Inte bara behövde de isoleras årligen, utan också varje vår togs isoleringen bort, tidningarna revs av, vilket limmade sprickorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är särskilt praktiskt att använda en hel glasdörr i rum med en fransk balkong. Inte bara insidan av rummet spelas upp, utan också utsidan. För plastkonstruktioner är det inte svårt att rama in några arkitektoniska projekt, även om det är välvda alternativ.

Ett plastskåp för förvaring av saker eller ämnen ser estetiskt ut på balkongen. I det här fallet kan dörren öppnas antingen som en garderob eller på vanligt svängande sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i köket är det bäst att installera en vikbar plastdörr. Det separerar enkelt korridoren eller vardagsrummet från matplatsen. Om det behövs kan den fällas ner helt utan att blockera passagen. En sådan dörr ser också harmonisk ut i omklädningsrummet.

Knappt någon skulle rekommendera en sådan dörr till ett rum, särskilt till ett sovrum. I de fall lägenheten är liten kan ett av rummen delas upp i två delar av en partition. Kom ihåg att genom att använda frostat glas kan du uppnå fullständig ogenomtränglighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren av förra seklet var det populärt att installera två ytterdörrar. Å ena sidan var det ett visst skydd mot inbrottstjuvar, och å andra sidan värme- och ljudisolering.

Om en modern metalldörr lätt klarar den första uppgiften idag, uppstår vissa svårigheter fortfarande med den andra.

Innan du installerar en metall-plastdörr i korridoren rekommenderas att du installerar en speciell låda, populärt kallad en "ficka". Detta är en av lösningarna, och för någon kan det tyckas inte helt lämpligt i stadslägenheter, men för någon, tvärtom kommer det att passa. Förresten, det extra formade "rummet" kan användas för förvaring av saker.

Men om du i ett hyreshus måste ha tillstånd för att utföra byggnadsarbete, krävs det inte i ett privat hus. Det är här du kan ignorera rummets storlek och vända dig till fullo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst vill jag notera det faktum att vinterträdgårdar på en personlig tomt oftast är gjorda av plast. De kan odla inte bara de grönsaker och örter som är bekanta med vårt bord året om, utan också försöka anpassa exotiska växter till vårt klimat.

Tillsammans med vinterträdgårdar är lusthus för privata områden också populära. En plastdörr till ett sådant rum kan låsas med en nyckel, vilket underlättar användningen av detta rum på sommaren, om det behövs, som ett utomhus sovrum. Men detta är naturligtvis redan glädje. Något liknande implementeras i form av en nyckelfärdig affärslösning. I många städer etableras hela marknader från samma typ av kiosker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är det för entrégruppen som en plastdörr beställs. Det kan göras enligt ett speciellt projekt, även med glas- eller spegelinsatser, till och med triangulära eller rundade. Det gör ingen skillnad för tillverkaren i det här fallet, eftersom detta inte är en stämplingstillverkning. Varje beställning görs enligt individuella storlekar.

Bild
Bild

Avslutningsvis vill jag notera att det finns en viss minsta tekniska egenskaper som måste beaktas när du väljer en plastdörr :

  • Metall-plastprofilen måste vara tre kammare. Och det är önskvärt att dess tjocklek är cirka 100 mm.
  • Det är nödvändigt att baldakinerna tål dukens vikt - minst 80 kg. Annars är sannolikheten stor att dörren börjar hänga med tiden.
  • Förekomsten av konventionella racklås.
  • För att minska vikten rekommenderas att man använder en enkammare dubbelglasad enhet, men detta sänker ljudisoleringen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi komma fram till att plastdörren har använts i både bostäder och lokaler. Hon är inte rädd för fukt, skadedjur eller temperaturförändringar. Det bleknar praktiskt taget inte under påverkan av ultraviolett strålning.

Under de senaste åren har produkten ägnats stor uppmärksamhet åt produkten, den anses vara allergivänlig. Men det viktigaste är att plastdörren är tillgänglig för både rika och mindre välbärgade kunder.

Men det är viktigt att förstå att du inte kan spara på tillbehör. Detta är ryggraden i grunderna. Och om du planerar att installera en gatuplastdörr, bör du välja en högkvalitativ profil.

Efter dessa rekommendationer är det möjligt att förlänga produktens prestanda med tiotals, och kanske till och med hundratals år. Profiltillverkare ger dessutom en långsiktig garanti för sina produkter.

I den här videon hittar du professionella råd om hur du väljer en plastdörr.

Rekommenderad: