Glasdörrar (58 Bilder): Invändiga Svängdörrar Och Skiljeväggar Av Frostat Härdat Glas

Innehållsförteckning:

Video: Glasdörrar (58 Bilder): Invändiga Svängdörrar Och Skiljeväggar Av Frostat Härdat Glas

Video: Glasdörrar (58 Bilder): Invändiga Svängdörrar Och Skiljeväggar Av Frostat Härdat Glas
Video: Exploding Glass Doors A Growing Problem 2024, April
Glasdörrar (58 Bilder): Invändiga Svängdörrar Och Skiljeväggar Av Frostat Härdat Glas
Glasdörrar (58 Bilder): Invändiga Svängdörrar Och Skiljeväggar Av Frostat Härdat Glas
Anonim

Glasdörrar är mycket populära idag, de anses vara en utmärkt ersättning för de vanliga träprodukterna och ser estetiskt tilltalande ut i alla utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många typer av glasdörrar som skiljer sig från varandra i sättet att öppna:

  • Svängande glasprodukter öppnas endast i en riktning, för detta är de säkert fästa vid dörrkarmen.
  • Pendel strukturer kan öppnas både inåt och utåt. Med dörrar av denna typ används vanligtvis en närmare för att hjälpa till att återföra den öppnade dörren till ett stängt tillstånd.
  • Glas glidande (skjutbara) dörrar rör sig enkelt isär i olika riktningar. Denna design är vald för utrymmen där en välbekant dörr, när den är öppen, tar för mycket ledigt utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glidande modeller anses vara de mest framgångsrika för stora lägenheter. Dörrblad är ofta helt enkelt dolda i väggen och därför osynliga. De kan också öppna och stänga genom att röra sig längs väggen.
  • Populära idag är radie produkter utan ramar och strukturer i en aluminiumprofil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Roterande dörrarna är väl skyddade från yttre påverkan. De är fixerade vid topp- och bottenpunkterna och därför, när de roterar, liknar de en karusell.
  • Glasdörrar för bastur och bad är gjorda av speciellt glas, genom vilket endast en persons siluett eller kontur av ett objekt kan ses.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja glaspartitioner - en utmärkt kontorslösning som hjälper till att spara användbart utrymme och göra inredningen i rummet mer luftig och snygg.

Du kan också välja glasdörrar för delningsrum och de som är installerade vid ingången till byggnaden, ett- och tvåbladiga produkter, helt transparenta dörrar (rummets utrymme är perfekt synligt bakom dem) och matt (nästan ingenting är synlig bakom sådana glasögon).

Det finns flera typer av ramlösa glasstrukturer på marknaden, som ofta finns på kontor och köpcentrum-det här är de så kallade helglaspartitionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Det är bäst om produkten du väljer matchar färgschemat i rummet som den leder till. När du väljer färg på dörrarna bör du lita på utformningen av vägg- och golvbeläggningar i rummet.

Det är bäst att välja produkter målade med pulverfärger som inte slits ut, inte bleknar eller flagnar av under påverkan av fukt eller tvättmedel.

Glasinsatser hjälper till att visuellt förstora utrymmet, göra rummet rymligt och ljust. När du väljer inredning är det viktigt att välja rätt färg för produktens huvudduk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasvita dörrar är perfekta för en minimalistisk stil. De kommer att göra interiören ljusare och luftigare. Den vita dörren är universell och kräver inget särskilt designkompagnement. Både dörrbladet och dess glasinsats kan vara vita.

För avantgardistilen kan du välja mörka mönster som ser eleganta ut på grund av de tvärgående insatserna av svart härdat glas. Glasdörrar med en wenge- eller askfärgad ram ser också väldigt snygga ut. Alla dessa träramar är eleganta och perfekt lämpade för installation i rum med en klassisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många sätt att dekorera glas:

  • Färgsprutning är den vanligaste och billigaste designmetoden.
  • Produkter med en matt struktur är mycket olika. Det finns många metoder för mattning, till exempel sandblästring - en tunn sandstråle skickas till glaset under tryck så att glaset kommer ut helt matt eller med ett visst mönster. Det finns en metod som använder kemikalier istället för en sandstråle.
  • Korrugerat glas kommer alltid att ha konkreta mönster som gör dörrarna helt ogenomskinliga och har utmärkt hållbarhet.
  • Glasmålningar är ett effektivt sätt att dekorera ett rum, särskilt om de är korrekt belysta från sidan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag

De mest populära dörrbeslagen är pendelmekanismer, som innebär att dörrbladet öppnas från båda sidor.

Skjutdörrarna är fästa på en skena strax ovanför öppningen. Deras fördelar är platsbesparing och säkerhet under drift. Den rörliga delen av produkten fästs antingen på glaset eller löds in i duken och monteras även på öppningsboxen.

Det vanligaste sättet att fästa dörrar är med gångjärn i gångjärnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att välja kopplingar separat från produkten och ge företräde åt reservdelar från Tyskland och Italien. För pendelmodeller måste du definitivt köpa dörrstängare. De kommer att göra dem säkrare att använda och förlänga livslängden avsevärt.

Delar av lådor för glasstrukturer kan vara trä eller aluminium. Delar av aluminium är att föredra, eftersom de är mer pålitliga och hållbara, har ett estetiskt utseende. Trälister är billiga, men benägna att bli våta och torra.

Lås för glasprodukter kan väljas elektroniskt och mekaniskt. Silikonunderlägg hjälper dig att skydda dörrkanterna från skador när du öppnar dem.

Bild
Bild

Glasvarianter

Kvalitetsdörrar är gjorda av följande typer av glas:

  • Silat glas - mycket motståndskraftig mot stötar. När den bryts sönder den i små fragment med trubbiga kanter, som inte kan skadas. Härdat glas är cirka 5 gånger starkare än normalt glas.
  • Triplex det skapas på två sätt: laminering - en speciell film placeras mellan glasrutor och dessa lager smälts samman för att skapa en enda solid duk. Ett annat sätt är att hälla flytande harts. Harts hälls mellan glasen och ett specifikt element placeras: till exempel tyg. Detta är den mest hållbara typen av glas, ibland skottsäker, men mycket tung.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plexiglas också mycket motståndskraftig mot skador. Det tål kyla och alla typer av aggressiva medier, till exempel tvättmedel. Den största fördelen med sådant glas är dess låga vikt, men samtidigt har fragmenten av sådant glas mycket skarpa kanter.
  • Härdat glas den dyraste, men den är flera gånger starkare än den vanliga på grund av värmebehandling. Om glaset ändå bryts, kommer dess fragment inte att vara farliga.
  • Förstärkt glas kommer med en färgad och mönstrad yta. Ett metallnät som är osynligt för ögat löds in i detta glas - det tillåter inte att fragmenten sprids åt olika håll när de bryts.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Huvuddragen i sådana produkter är överföringen av en stor mängd ljus. Detta kriterium måste beaktas för korrekt placering av dörröppningar i förhållande till fönstren och vid installation av belysningsenheter i rummet.

Dess fördelar inkluderar också:

  • Skönhet och fängslande utseende. Ett stort urval av inredning gör det möjligt att använda de mest originella idéerna.
  • Perfekt för små rum, eftersom de visuellt utökar utrymmet.
  • Lång livslängd, trots skenbarheten.
Bild
Bild
  • De tål lugnt fuktighet och extrema temperaturer. Lätt att rengöra med glasrengöring.
  • Mångsidighet. De installeras både i privata hus eller stadslägenheter, i stugor eller sommarstugor, liksom i köpcentra.
  • Jämfört med metallprodukter har glasstrukturer ett betydande plus: de är inte känsliga för rost.
  • Utmärkt ljudisolering och värmeisolering, förutsatt att du köper produkter av riktigt hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana dörrar har sina nackdelar:

  • Glasprodukter prissätts högre än de som är tillverkade av konventionella material.
  • En stark duk kommer att ha betydande vikt.
  • Glasskivan kommer inte att kunna passa under väggöppningen.
  • Fingeravtryck finns kvar på många glasögon under användning, så de måste torkas ofta.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Idag har många glasdörrar dykt upp i salonger, olika i öppningssätt, genomskinlighetsgrad, beslagets kvalitet och dekoration.

Innan du köper glasprodukter, besluta om sådana nyanser som:

  • mängden tillgängliga medel för köpet;
  • materialets kvalitet;
  • dekor;
  • tekniska egenskaper hos en specifik produkt;
  • öppningsalternativ;
  • val av nödvändiga tillbehör;
  • mått på dörröppningen och tjockleken på innerväggarna.
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna som måste beaktas när du väljer en glasdörr är:

  • Funktionalitet . När du väljer måste du ta hänsyn till rummets karaktär där denna dörr måste installeras. För ett badrum är det bäst att välja en tonad struktur. En produkt med mörkare duk väljs för sovrummet. Men dörrarna till vardagsrummet eller köket kan vara helt transparenta för att bättre belysa den intilliggande korridoren.
  • Design . Var alltid uppmärksam på dess design när du köper en dörr. Dörrar kan antingen vara mörka eller starkt upplysta, helt transparenta eller med en matt kontext, med ett mönster applicerat med sandblästring eller korrugerat glas för att dölja rummet från nyfikna ögon och ändå överföra ljus med hög kvalitet.

Glasprodukter kan säljas med eller utan dörrkarm. Ramlösa dörrar erbjuds ofta på marknaden. De ser mer ömtåliga och snygga ut. Modeller med ramar är inte heller gjorda av massivt glas. Det här är dörrar med transparenta skär, och glas är det viktigaste dekorationselementet här. Insatserna kan vara stora eller små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora föremål kräver stöd i form av en ram. Nyligen är dörrar med furudukar, omålade och med en behaglig konsistens, mycket efterfrågade.

Upphängda produkter med toppskena låter dig avsevärt spara utrymme. Gångjärnsmodeller liknar skjutbara garderobsdörrar, bara utan bottenskenan.

Dörrar med akterspegel är den mest populära designlösningen, med hjälp av vilken du kan göra inredningen i ett rum helt exklusiv. En akterspegel är en extra skärm i en dörr, vanligtvis placerad på sidan eller ovanför huvudbladet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelbladiga (dubbla) falsade dörrar är hållbara, lufttäta och pålitliga, mycket praktiska för aktiv användning.

  • Kvaliteten på själva glaset . Glasdörrar måste ha utmärkt prestanda, vilket bekräftas av recensioner från andra konsumenter.
  • Öppningsmetod . De klassiska typerna är svängdörrar, som installeras i stugor och lägenheter. Skjutdörrar i glas, som är kända för enkel användning och kompakthet, anses vara idealiska för små rum. De kommer till nytta där det på grund av platsbrist är omöjligt att installera de vanliga svängstrukturerna. Radius -produkter är lämpliga för stora kontorsutrymmen. Pendeldörrar används också oftast i nöjescenter eller kontor.
  • Kvaliteten på beslagen . Armaturer av dålig kvalitet kommer att förstöra utseendet på alla glasdörrar. Därför borde det inte så mycket möta ägarens smak, utan också se bra ut i produktens övergripande inredning.
Bild
Bild

Design

Glasdörrar i moderna designlösningar är mycket intressanta. Det bästa alternativet kan vara att duplicera glasytan under dekoration, använda speglar, glashyllor eller glasmöbelelement. I

i klassisk form är en glasdörr en slät duk (transparent eller halvtransparent), frostad eller med tryckt och mönster applicerat. Detta alternativ kommer att se bra ut när du inreder i modern eller urban stil och är inte särskilt lämpligt i en traditionell design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer spektakulära blir glasdukar, där komplexa tryckelement och exklusiva idéer, guldklädsel, alternativ med olika präglingar påträffas. Om du letar efter en exklusiv glasdörrsmodell, välj modellen med färgade stenar - en originallösning för sovrum och boudoirer.

För det mesta, för dekoration av bostadslokaler, väljer konsumenterna alternativet när originalglaset är en insats i dörren av trä eller plastduk - det här är en slags diskret hyllning till traditioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Det är inte nödvändigt att förbereda dörren speciellt för installationen av en glasprodukt, men närvaron av en bra stark bas ovanpå lådan och på golvet är viktig här. Glöm inte att den redan färdiga dörren inte kan justeras till öppningens parametrar.

Vanligtvis tas dörren från affären omedelbart monterad. Du måste först ta bort duken och först installera själva lådan i öppningen eller förstärka delarna av stödmekanismen. Först efter dessa manipulationer monteras och regleras dörren, där alla hållare och mekanismer redan står, enligt schemat.

Bild
Bild

Var är de installerade?

Ett karakteristiskt drag för installationen av sådana dörrar är det faktum att de ständigt används för att dela komfortzoner i ett visst utrymme. Sådana produkter kan installeras i många rum, eftersom de ser original ut i många interiörer. Transparenta strukturer utan låda installeras vanligtvis i korridorer.

Detta beror på att de kan fylla dessa ganska smala och ibland mörka rum med nödvändigt ljusflöde och visuellt utrymme.

Glasdörrar finns vid ingången till vardagsrummen, som kan inredas i vilken modern stil som helst. För dessa lokaler väljs svängprodukter, men väldigt ofta kan du hitta modeller med 2 dörrar. För stora rum - ett badrum, ett omklädningsrum, skjutbara eller utrullningsbara modeller väljs som rör sig längs väggarna. De kommer att ta väldigt lite plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasdörrar installeras också enkelt i badrum och finns i nischer med duschkabiner. Dessa produkter är inte rädda för värme och fukt och är samtidigt hållbara. Förresten, du kommer inte att se sådana dörrar i rum där ljudisolering av hög kvalitet krävs. De kommer inte att skydda mot buller, som svängstrukturer gör.

I ett privat eller lanthus monterar många vanliga människor entrédörrar i plexiglas. Dessa är vanligtvis massiva premium tvådeliga modeller gjorda av hållbart material. Sådana produkter ser massiva ut och uppfyller sin viktiga roll inte sämre än metalldörrar. Dörrar med en roterande mekanism eller med en svängfunktion är perfekta för ett fast kontor.

Bild
Bild

Drift och vård

Glasdörrar kräver en noggrann inställning. De tappar snabbt sitt snygga utseende om du tar tag i glasskivans yta snarare än i handtagen när du öppnar dörrarna. Du behöver inte specifika produkter för att rengöra dörrarna; glasrengöringsvätska, som innehåller ammoniak, är väl lämpad.

Under användning måste dörren justeras då och då, eftersom de kan påverkas av byggnadens drag.

Dessutom är det nödvändigt att hålla ett speciellt mellanrum mellan glasskivan och öppningen under kontroll, annars kan dörren bara fastna en dag och det går inte längre att använda den.

Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Konsumenten vill att dörrarna han har köpt ska vara av hög kvalitet, så oftast väljer han ett beprövat företag som har producerat sina produkter i minst tio år.

Ett av de mest kända företagen i Ryssland är " Akma " … Hon har samarbetat med stora dörrtillverkare under lång tid, antagit världserfarenhet och effektiva idéer från dem.

Italienska produkter från Rimadesio , såväl som Longhi … Dörrdesignen utvecklades i Italien, och därför ser dessa mönster elegant och graciös ut. Företagen erbjuder modeller med ovanliga mönster, produkter med både matta och blanka ytor. Kundrecensioner talar om anständig kvalitet och lång livslängd för dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska tillverkare som t.ex. DeHaus och Tornhoff … De producerar både interiörprodukter och dörrar i form av skiljeväggar. DeHaus producerar också dörrar för duschkabiner.

Många vanliga människor köper dörrar tillverkade i Kina. Enligt recensioner är dessa mycket tillförlitliga mönster till ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

För att installera dörrar till ett sovrum i ett lanthus eller i en lägenhet kan du använda en duk med ett fototryck, som visar ett landskap eller en vy från ett fönster.

I hallen kan du montera vilken typ av dörr som helst, eftersom det här rummet inte behöver vara ogenomträngligt för dörren eller tätt stänga. Det viktigaste är att produkten ser så harmonisk ut som möjligt i den övergripande inredningen, inte pretentiös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora modeller i frostat glas i premiumklass ser väldigt catchy ut. Snygga tryck kan placeras på sådana produkter. I det här fallet kommer glaset visuellt att expandera det lilla vardagsrummet.

I stugan kan du hämta en original typ av dörr, som kombinerar mörkt och vitt glas. En sådan duk kommer att se elegant ut i alla vardagsrum.

Rekommenderad: