Dobory På Entrédörrar (31 Bilder): Vad Det är, Typer Och Storlekar På Teleskopiska Dörrelement

Innehållsförteckning:

Video: Dobory På Entrédörrar (31 Bilder): Vad Det är, Typer Och Storlekar På Teleskopiska Dörrelement

Video: Dobory På Entrédörrar (31 Bilder): Vad Det är, Typer Och Storlekar På Teleskopiska Dörrelement
Video: Cosima flare dress | Pure Female 2024, Mars
Dobory På Entrédörrar (31 Bilder): Vad Det är, Typer Och Storlekar På Teleskopiska Dörrelement
Dobory På Entrédörrar (31 Bilder): Vad Det är, Typer Och Storlekar På Teleskopiska Dörrelement
Anonim

Installation av dörrbladet innebär att det fästs i väggändarna med ankare eller självgängande skruvar. Ett av problemen med denna process är felaktig överensstämmelse mellan väggens och dörrbladets tjocklek, vilket leder till bildandet av överflödigt utrymme. Dörrar på ytterdörrarna hjälper till att lösa detta problem effektivt och snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Entrédörrar tillverkas ofta med en standard dörrkarmsbredd som inte överstiger 75 mm. Samtidigt kan den inte helt täcka hela änden av väggen, vilket leder till bildandet av sluttningar, som tidigare var täckta med cement eller gips.

Idag används addons istället för detta tillvägagångssätt. Dessa mönster är ett slags fortsättning av dörrkarmen … Deras bredd väljs på ett sådant sätt att de tillsammans med dörrarna helt döljer väggen och bildar en integrerad anslutning.

Tekniskt sett är tillägg skivor eller metallinsatser som skruvas bredvid dörrbladet. Det är viktigt här att utformningen av båda delarna matchar. Installationen av tillägg gör att du kan lösa problemet med sluttningar och göra öppningen mycket vackrare och mer praktisk.

En annan uppgift för dessa system är att skydda ramen från att lossna, vilket gör det möjligt att förlänga livslängden för hela dörrkonstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dobors består av två vertikala och en horisontella remsor. Deras bredd väljs individuellt för en specifik dörröppning. Ofta är dessa strukturer monterade på entrédörrar för att ge dem ett mer estetiskt utseende.

Det finns flera positiva aspekter av att installera tillbehör:

  1. Lätt att installera. Det är möjligt att montera tillägg på kort tid, även om du inte har mycket erfarenhet av att arbeta med sådana element.
  2. Minimering av efterbehandling. Dockor döljer helt alla oegentligheter på väggarna, så du behöver inte spackla dem dessutom innan du installerar. I vissa fall utförs samma, minimala efterbehandling, men detta kräver ett minimum av kostnader och material.
  3. Lång livslängd. Plankorna utsätts praktiskt taget inte för fysisk stress, så de kan bara skadas avsiktligt. Detta påverkar också deras livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Strukturellt är dörrtillbehör små remsor som installeras bredvid karmen. Men samtidigt kan de ha en mängd olika mönster, vilket gör att de kan delas in i flera typer:

Klassiskt eller enkelt

Denna typ av fyllmedel är en vanlig skiva som monteras på väggens bredd. Den passar bara i rät vinkel mot dörrkarmen. Från utsidan stängs strukturen med ett hölje.

Det ska noteras att brädans yttre ände kan ha olika former . Det enklaste alternativet är en vanlig skiva i form av en rektangel på alla sidor. Men det finns också produkter med en kant. Denna del är belägen vid korsningen mellan extruderingen och höljet. Närvaron av detta snitt gör att båda elementen passar effektivt och döljer fogen maximalt.

Bild
Bild

Teleskopisk dörr

En egenskap hos denna typ av tillägg är närvaron av spår vid remsans ändar. Utåt påminner de något om foder, eftersom de också kan anslutas. Dessa tillägg används för att bygga upp. Därför behöver du inte oroa dig om du har en bred vägg, eftersom det inte kommer att vara svårt att hitta rätt antal plankor.

Det bör noteras att alla förlängningar tillverkas i standardstorlekar. Därför är det inte alltid möjligt att välja plankorna på ett sådant sätt att de blir i linje med ytterväggen.

I de flesta fall måste du själv justera måtten på de yttersta brädorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En av de viktiga faktorerna när man väljer tillägg är deras storlek. Tillverkare tillverkar idag produkter inom ett mycket brett spektrum av dessa värden. Ofta styrs de alla av standardväggstorlekarna i lägenheter eller privata hus.

Idag finns det flera typer av tillägg på marknaden med följande dimensioner:

  1. Höjden kan variera från 2060 till 2200 mm.
  2. Bredden varierar från 50 till 560 mm.
  3. Tjockleken varierar relativt lite. Det finns modifieringar på marknaden där detta värde ligger i intervallet 10-20 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör förstås att alla dessa egenskaper inte är standardiserade och därför bara beror på den specifika tillverkaren. Om standardbeslagen inte är lämpliga för din öppning kan du göra en struktur med de nödvändiga parametrarna på begäran. Detta görs ofta direkt av organisationen som säljer och installerar dörren. I ett första skede utför företagets specialister alla nödvändiga mätningar och anpassar beslagen till specifika dimensioner.

Om du inte vill betala för mycket kan du göra strukturen själv, men för detta måste du ha vissa färdigheter och verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En speciell egenskap hos tilläggen är att de är utformade efter dörrarnas parametrar. Därför försöker tillverkare använda samma material för vilka duken är gjord för detta. Flera typer av dörrbeslag finns på marknaden idag:

  • Trä … Barrträd används här som huvudmaterial, eftersom de är lätta att bearbeta. Sådana produkter är bland de dyraste, så de används inte alltid. Det är lämpligt att endast installera träförlängningar inuti byggnaden, eftersom trädet snabbt blir oanvändbart om de placeras på gatan.
  • Träskivor … För tillverkning av sådana konstruktioner används MDF, spånskiva, fiberboard, OSB eller plywood. Produkter av plattor är anmärkningsvärda för sitt låga pris, liksom unika dekorativa egenskaper som inte är sämre än det naturliga massivet. Men samtidigt motstår produkterna inte fukt och kan, när de används i en sådan miljö, helt enkelt svälla. För att minimera denna effekt är de täckta med speciella skyddsfilmer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast . Liknande förlängningar används tillsammans med en liknande typ av dörrar. Det bör noteras att materialet är mycket ömtåligt, men samtidigt är det inte rädd för fukt och tolererar lätt temperaturförändringar. Experter rekommenderar också att använda dem inomhus.
  • Metallisk . De mest mångsidiga produkterna som perfekt tål frost och som också är mycket hållbara. Ofta är de installerade på de främre ingångsdörrarna till byggnader i flera våningar. För att få en skarv av hög kvalitet används speciella adaptrar under installationen.

Observera att alla dessa typer av tillägg är utbytbara. Därför stör ingen att montera en träplanka nära plastdörren eller vice versa. Allt beror bara på personliga preferenser och tekniska funktioner i backen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Tilläggens design avgör hur attraktiv dörrkarmen kommer att se ut. Idag presenterar tillverkarna många nyanser och färger på dessa produkter:

  • svart;
  • Vit;
  • grå;
  • brun etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillägg idag är målade för att matcha träets färg. Samtidigt kan de också imitera hennes teckning. Modern teknik gör det möjligt att få nästan vilken färg som helst. Det är bara viktigt att välja rätt för inredningsstilen.

Om du behöver en unik design kan du beställa den individuellt. Men kostnaden för ett sådant tillägg kommer redan att vara något högre än för standarddesigner.

Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Processen att göra doborks innebär att skapa en ram och först sedan avsluta den för att ge dekorativa funktioner. Idag kan sådana operationer utföras med flera metoder:

  1. Fanering. Användningen av faner gör det möjligt att imitera nästan alla trädslag på ytan av extruderingen. Materialet i sig är helt säkert för människor, eftersom det är tillverkat av naturliga råvaror.
  2. Laminering. Denna process innefattar att klistra in ämnet med speciella typer av papper, PVC-film eller miljöfaner. Dessa material förändrar inte bara produktens design utan skyddar den dessutom. Detta tillvägagångssätt används mycket ofta vid tillverkning av tillägg från spånskiva eller MDF.
  3. Färg. Detta är den enklaste och vanligaste finishen. Färgen kan appliceras på nästan alla typer av material. Men samtidigt är det omöjligt att få en unik design av produkten.
  4. Lackering. Applicering av lack utövas endast för naturligt trä. Dessa ämnen tillåter inte bara att skydda dess struktur, utan också att betona det unika i mönstret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Dobory är ett dekorativt element i en dörröppning, så dess val bör tas på allvar. För att köpa kvalitetsprodukter bör du följa enkla riktlinjer:

  • Ta mätningar … Denna procedur måste utföras försiktigt och långsamt. Om du felaktigt bestämmer dimensionerna på tillägget kan det uppstå luckor som inte kan repareras. Vi måste helt ändra designen till en ny. Dörrlutningar är ofta oregelbundna i formen. Därför bör förlängningens bredd och höjd mätas på flera ställen. Detta gör att du kan identifiera de smalaste och bredaste platserna. Baserat på den mottagna informationen måste du köpa ett tillägg, som ska vara något större än själva backen.
  • Välj tilläggets design för dörrbladets färgschema … Om det inte är möjligt att köpa ett liknande mönster måste du försöka hitta de mest ungefärliga nyanserna och texturerna. Om detta inte är gjort kommer tillägget och rutan att ha en kontrast som inte uppfattas särskilt trevligt visuellt. Till exempel, montera inte en plastlist under trädörrar. Det är bättre att använda brädor från en array här.
  • Uppmärksamma produktkvalité . Försök att köpa produkter endast från betrodda tillverkare som använder naturliga och säkra material för sin produktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Väl valda tillbehör kommer att betona dörrens skönhet och kommer att vara ett bra komplement till inredningen.

Vita laminerade förlängningar upprepar den allmänna stilen i den långa korridoren och alla dörrar som finns i den. Gulddekor och beslag av dörrar och tapeter och laminat för att matcha dem gör interiören lyxig.

Bild
Bild

Mörka massiva träpaneler och dörrar kompletteras med samma tillbehör. Allt är gjort i en klassisk stil, det ser strikt och väldigt vackert ut.

Bild
Bild

Och här är tillbehören icke-standardiserade, snidade, de dekorerar en elegant dubbeldörr i trä.

Bild
Bild

Här är en annan version av originaltillbehören som pryder själva dörren och hela interiören i rummet som helhet.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du installerar ytterligare element på ytterdörren i följande video.

Rekommenderad: