Dörrklädsel (61 Bilder): Mantel Av Träprodukter, Val Av En Uppsättning För En Lägenhet, Vaddering Med Konstläder Och Skumisolering

Innehållsförteckning:

Video: Dörrklädsel (61 Bilder): Mantel Av Träprodukter, Val Av En Uppsättning För En Lägenhet, Vaddering Med Konstläder Och Skumisolering

Video: Dörrklädsel (61 Bilder): Mantel Av Träprodukter, Val Av En Uppsättning För En Lägenhet, Vaddering Med Konstläder Och Skumisolering
Video: How To Find The ARCTIC SPIRES CACHE || Subnautica Below Zero 2024, April
Dörrklädsel (61 Bilder): Mantel Av Träprodukter, Val Av En Uppsättning För En Lägenhet, Vaddering Med Konstläder Och Skumisolering
Dörrklädsel (61 Bilder): Mantel Av Träprodukter, Val Av En Uppsättning För En Lägenhet, Vaddering Med Konstläder Och Skumisolering
Anonim

För att dörren till ditt hus ska få ett presentabelt och estetiskt utseende måste du tänka på ett element som klädsel. Klädsel är inte bara en del av dörrstrukturen, det är ansiktet på ditt hem eller din lägenhet. Butiker och salonger erbjuder ett stort antal dörrytor, och det är viktigt att inte gå vilse i denna sort.

För att säkert kunna välja det perfekta alternativet måste du på förhand bekanta dig med alla krångligheter i processen, installation och sortiment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Vissa köper en dörr av massivt material och passar inte med en panel. Men andra tror att det är nödvändigt att sätta en extra panel på produktens ram, på grund av att klädsel har många fördelar.

Klädselmaterialet skapar ett skyddande lager på dörrenheten som skyddar produkten från yttre påverkan. Alla material är inte motståndskraftiga mot naturkatastrofer, extrema temperaturer och fuktighet

Det är därför dörrarna är utrustade med klädsel som kan avvisa alla ogynnsamma faktorer utifrån eller påverka deras påverkan, så att livslängden på huvudramen blir längre.

Ofta utsätts dörrar för mekanisk påfrestning - slag, kontakter med skärande föremål och andra element som kan förstöra ytans estetiska utseende. I sådana fall tar manteln en träff

Bild
Bild
  • Det är mycket lättare att byta panel vid allvarliga skador än att köpa dörren igen.
  • Mantel ger dig möjlighet att slippa kostnaden för att köpa en ny dörr om du bestämmer dig för att ändra färg och stil på inredningen. Beläggningen kommer att göra utseendet på dörren lämplig för den nya designen av rummet utan extra ekonomiska kostnader.
  • Fast material ser inte alltid presentabelt ut. Om trä- och metalldörrar till en början verkligen ser solida och fasta ut, utsätts deras yta för tid och andra faktorer - det försämrar, rostar, förlorar sitt vackra utseende. Klädseln är mycket lättare att motstå tidens effekter, parasiter startar inte i den, oxidation och andra kemiska processer förekommer inte.
Bild
Bild
  • Klädseln är mycket lättare att sköta än materialet i ett stycke. Massivt trä eller metall måste behandlas med speciella dyra lösningar för att ta bort smuts och skapa ett skyddande lager. Konstgjorda paneler kräver inte så mycket omsorg. Ibland kan smuts från ytan lätt avlägsnas med en vanlig fuktig trasa, och i vissa fall har manteln egenskapen att avvisa smuts.
  • En viktig fördel med beklädnad är ett mycket rikt val av färger och texturer av produkter. Bland panelerna kan du hitta modeller för absolut vilken stilriktning som helst. Om dina preferenser ändras ofta kan du välja en mångsidig design som passar olika designalternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klädselmaterialet ökar ljudisoleringen och värmeisoleringen i rummet. Ett extra lager gör dörren lufttätare och sparar från drag. Du hör också mindre ljud från ingången eller gatan, och främmande lukt kommer inte in i ditt hem genom en tät dörrstruktur.
  • Upholstery är en trogen assistent när det gäller att skapa en exklusiv dörrmodell. Vissa sofistikerade användare vill att deras dörr ska se inte bara estetiskt tilltalande, utan också mycket original. Därför beställer de skräddarsydda klädsel och skapar därmed en unik produkt.

Visningar

Det stora utbudet av dörrbeklädnadstyper kan delas in i två stora grupper:

Solid vaddering

Den består av paneler av hårda material som inte deformeras när de pressas och har en plan yta. Denna typ är hållbar och motståndskraftig mot mekanisk belastning. Sådana paneler används för både inre och yttre delar av dörren.

Bild
Bild

Hårda texturer efterliknar i många fall perfekt naturmaterial. De ser ganska solida och solida ut. Ett miljövänligt och säkert material används ofta i hårda beläggningar.

För att den fasta produkten ska hålla längre behandlas panelen med en speciell förening, särskilt om den ligger från gatans sida eller entrén. Massiva material fästs på dörrkarmen med självgängande skruvar, som är placerade vid produktens kanter, eller speciellt lim. Efter fastsättning maskeras locken på de självgängande skruvarna med hjälp av speciella hörn.

Beroende på strukturen finns det flera typer av hårda klädsel:

  • Den porösa beläggningen har en ganska elastisk struktur med lågt ljud och värmeledningsförmåga.
  • En slät beläggning är mer motståndskraftig mot deformation, i de flesta fall härmar den naturliga material.
  • Den strukturerade modellen är skapad som en analog av läderprodukter. Den har en lättnadskaraktäristik för ormskinn och krokodilhud, som ser väldigt dyr och lyxig ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuk

Den mjuka klädseln är helt annorlunda. Den deformeras när den pressas, men sedan, på grund av dess elasticitet, får den sin ursprungliga form. En sådan beläggning skapar mer komfort i rummet, det gör atmosfären hemtrevlig, men samtidigt solid och ädel.

Fixeringen av produkten sker också med hjälp av självgängande skruvar och lim, men dekorativa spikar används också ofta, som läggs längs dörrens kanter eller till och med bildar ett märkligt mönster på dess yta. Stora fästen skapar också en slags lättnad på den mjuka produkten, vilket ger rummet extra komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en skillnad i valet av klädsel för metall- och trädörrar. Varje bas innebär närvaron av vissa nyanser i urvalet och fastsättningen.

Klädselmaterial för träprodukter

För att stoppa en trädörr är det viktigt att inte glömma en sådan nyans som att ta bort lås, gångjärn och titthål. Om det finns gamla klädsel på dörren, är det nödvändigt att helt ta bort den och alla spår av dess fäste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialvalet kan variera.

Fast

Följande används som massiva paneler.

Laminera

Laminat är ett material som består av tre lager: ett stabiliserande lager av kartong med fuktavvisande element, en bas av komprimerad fiberplatta och texturerat papper med olika mönster och imiterande naturmaterial. Sådana plattor bleknar inte i solen och lämpar sig inte för yttre förhållanden, de är lätta att installera. Mantel kan köpas till ett mycket överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

En speciell typ av spånskiva är MDF -material. Det är hållbart, hållbart och har ett mycket estetiskt utseende. Sådana paneler är lämpliga inte bara för entrédörrar, utan också för innerdörrar.

Det finns flera typer av mantel tillverkad av denna fiber:

Finérfinish . Den är konstruerad för en lång livslängd. De viktigaste råvarorna för sådana tallrikar är ek, ask, björk, bok. Mahogny är ett dyrare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Målad MDF -typ - ett mer budgetalternativ, men det används inte för att mantla ytterdörren på grund av dess låga hållfasthet. Dessa produkter är perfekta för invändiga dörrbeklädnader.
  • För dem som föredrar solida och hållbara texturer, laminerad MDF -typ … Den är flerskiktad, har hög hållfasthet och utsökt inredning, som skapas med PVC-film.

MDF är för all sin styrka inte lämpligt för rum med hög luftfuktighet. Hans reaktion på vatten liknar reaktionerna från produkter av massivt naturligt trä. Materialet är också känsligt för husdjurens klor, så du bör inte köpa det för ett hem med katter eller hundar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

Fiberboard har en betydande prisfördel. Men i nästan alla rum är det hög risk för skador på detta material. Fiberboard är inte resistent mot mekaniska skador och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuk

Det finns också mjuka material för dörrbladsmantel.

Konstläder mycket populärt när det gäller dörrkonstruktioner. Detta alternativ innebär ett dermantinskikt i kombination med ett lager isolering. När du drar åt dörren med konstläder används självgängande skruvar för att fixera materialet på duken. Ibland skapas ett mönster på dörrytan med hjälp av speciella spikar, de behövs för att skapa en relief av en viss form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det testade alternativet för isolering - skumgummi … Fördelen med detta material är dess billiga pris. Det kan bli grunden för att skapa en volymetrisk avlastning på dörren, men skumgummi påverkar inte ljudisoleringen på något sätt.

Bild
Bild

För dem som vill behålla inte bara värmen i lägenheten, utan också för att skydda den från främmande ljud, är en modern analog av skumgummi lämplig - penofol har en folieyta.

Det är mycket bekvämt att anpassa detta material till dörrbladets storlek, eftersom det säljs i form av platta ark eller rullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett slags dermantin - kozhvinyl … Det är närmare naturläder, har en elastisk struktur och ett ädelt utseende.

Vanligtvis är detta material dyrare än det vanliga dermantinet, men när du köper bör du ta hänsyn till att kozhvinil inte är så resistent mot ultravioletta strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Återvunnet läder för klädsel är en lyxartikel. Materialets sammansättning inkluderar krossat naturläder och polymerföreningar, på grund av vilka materialet liknar latex. Beläggningens utseende är mycket presentabel, det kompletteras ofta med inredning i form av prägling eller ovanlig texturlindring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa lädermaterialet för klädsel på utsidan av dörren är ekoläder … Det är en kombination av polyuretan och konstläder. En sådan beläggning är resistent mot nästan alla påverkan, inklusive frost, och skyddar din dörr på ett tillförlitligt sätt och ger extra komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra dörrklippningen enklare är det lämpligt att köpa ett speciellt kit för denna procedur.

Satsen innehåller följande komponenter:

  • skumgummi;
  • dermantin;
  • tätning av gummidelar för att skydda mot drag;
  • spik för dekoration av dörrytan;

Ett annat sätt att isolera dörrar är klädsel med filt. Ett lager filt kan inte bara hålla värmen i ditt hem, utan också skydda dig mot drag som tränger in genom sprickorna på dörrkarmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa är inte rädda för mekanisk påfrestning på dörrytan och förser produkten med tyginsatser. Men i det här fallet finns det fortfarande en risk för puffar och skador från vassa föremål. För dem som vill noggrant skydda dörröppningen från skador, är ett svart sidenfodral lämpligt. Det är anti-vandal, tål olika påverkan och har samtidigt en mycket attraktiv design.

För kapitalskydd av dörrytan från effekterna av olika yttre faktorer, inklusive eld, används termofilm. Den fästs med ett speciellt lim endast på en perfekt plan dörryta.

Hur mantlar man metallmodeller?

Ett lika brett utbud av material erbjuds för efterbehandling av dörrkonstruktioner av metall.

Detta material är mer hållbart än trä, men för att fixera panelerna är det ofta nödvändigt att lägga extra tid på att fixa specialstänger för självgängande skruvar. Annars fixeras beklädnaden med speciellt lim, men denna metod för beklädnad är mindre pålitlig.

Gipsvägg

Ett av materialen för dörrdekoration är gipsvägg … Det tjänar till att täta inte själva dörrytan, utan sluttningarna.

Detta material är mycket hållbart och lätt att använda. Det kräver inget seriöst underhåll och kan hjälpa dig länge.

Bild
Bild

Utseendet på en dörröppning med gipsskivor ser lakonisk och snygg ut, vilket kommer att motsvara nästan vilken stilriktning som helst. Baksidan av materialet är dess instabilitet mot fukt, men det finns sorter av gipsskiva som har ökad fuktbeständighet.

Sänd plywood

Ytterdörren är ofta mantlad med material som t.ex. skepps plywood … Liknande råvaror används på utsidan av produkten. Fartygsfiner liknar naturligt trä i utseende; ytan är behandlad med en speciell frostbeständig lack och fläck. Verkligen kvalitetsplywood är vanligtvis dubbelsidig, fanerad och har en självhäftande baksida som är resistent mot värme och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hardboard

Dörrar kan klippas inifrån hardboard , som är en tunn fiberplatta. Sådant material är ganska tätt i struktur, en av dess sidor är vanligtvis dekorativ och framsida. En stor fördel med hardboard är möjligheten att enkelt skära paneler av önskad storlek, enkel dekoration och installation. Denna råvara har vanligtvis ett demokratiskt pris.

Hardboardkonstruktioner fungerar som tillfälliga dörrar, men de kan installeras på sidan som vetter mot gatan eller in i entrén, eftersom materialet inte är rädd för gatuförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjort läder

I metallstrukturer, som i träkonstruktioner, används den konstgjort läder för att avsluta insidan av dörrar. Men när du stoppar metallprodukter behöver du inte lämna en rulle runt kanterna. För att dölja sprickorna används en speciell tejp, tack vare vilken, tillsammans med skumgummi eller skumskum, ytterligare bullerisolering av rummet bildas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av mönster och mönster

Så att dörrkanten inte ser tråkig och trivial ut skapas speciella reliefer och mönster på den.

Vid dekoration av konstläder används dekorativa naglar, med hjälp av vilka följande mönster kan skapas på ytan av manteln:

  • rektanglar skapas med små naglar. I ett sådant mönster betonas rektangulära leder medvetet;
  • diamantklippt dermantin är det mest populära designalternativet. De kan ha samma storlek över hela ytan, eller de kan ha olika storlek. Ofta i de övre och nedre delarna kan du se små romber, medan de i den centrala delen skär varandra med stora;
  • ibland skapas en ritning utan hänvisning till geometri. Processen sker genom att skapa en silhuett av naglar. De ligger både på ett rakt och förskjutet sätt;
  • ibland är avlastningen endast inriktad på den centrala delen av dörrstycket, medan resten av området förblir slät. Annars är naglarna placerade i ränder, och det finns en växling av präglade och släta områden.
Bild
Bild

För hårda klädmaterial är följande typer av mönster karakteristiska:

  • rektangulära element är de grundläggande dekorativa detaljerna på en hård yta. De kan inte bara vara en oberoende lättnad, utan också inkludera ytterligare mönster. Liknande mönster finns både i storleken på hela dörrpanelen och på en nedre del av produkten;
  • en välvd silhuett skapas ofta ovanpå dörren. Det kan vara ett fast element, eller det kan delas in i lika delar;
  • ibland representeras dörrens relief av element i olika former som bildar en rektangel. Denna asymmetriska design ser väldigt kreativ ut.

Dörrar kan beställas enligt individuella skisser, som kommer att innehålla ritningar av specifika silhuetter, främst konturerna av blommor och träd är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöringsregler

För att dörrbeklädnaden ska hålla längre och alltid ha ett presentabelt utseende, är det nödvändigt att sköta det ordentligt.

Den främsta faktorn vid valet av rengörings- och skötselprodukter är det material som dörrpanelerna är färdiga med

Naturligt trä kan rengöras med talkpulver, råa potatishalvor eller en blandning av vitlera och ättika. Alla produkter kan lämna ljusa streck, så en flanellduk bör användas för att polera ytan

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För MDF- och spånskivor används olika rengöringsmedel beroende på föroreningens beskaffenhet. Envisa fläckar som färgfläckar avlägsnas bäst med lösningsmedel. Du kan göra ditt eget mindre giftiga botemedel genom att blanda citronsyra med vinäger eller genom att lösa upp natron i vatten

För att undvika ränder på ytan, och även om dörrbladet har en ljus färg, kan du använda ett diskmedel.

  • PVC rengörs med en speciell blandning av flytande tvål och diskmedel.
  • För en målad yta är ättikaessens 9% lämplig, varefter ytan måste torkas med en fuktig trasa.
  • Den laminerade ytan rengörs med en alkohollösning, aceton eller citronsyra med ättika.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter av konstläder tål kanske inte effekterna av frätande ämnen, därför är det bäst att rengöra dem med specialprodukter som har en skonsam komposition, men effektivt hanterar smuts

Använd inte lösningar med högt innehåll av syror och kemikalier för wellpappdörrar. Det är mycket lättare att ta bort smuts med en vanlig tvålösning och sedan polera produkten med en torr trasa.

Bild
Bild

Vackra idéer för en lägenhet eller hus

För att din dörröppning ska se original och vacker ut kan du låna alternativ från ett antal designidéer.

  • En dörr med en borstad panel skapar en vintage -atmosfär. Det kan dekoreras med tyginsatser, lappar i samma stil och andra dekorativa element.
  • För att ge rummet en bohemisk känsla kan du dekorera det vanliga dörröverdraget med exklusiva dekorativa pärla- och pärlnit. De kommer att se eleganta ut, särskilt om du gör en originalritning från dem. Huvuddragen är närvaron av kontrast mellan nitar och dörrpanelen.
  • Under festliga perioder kan du dekorera dörren med symboliska attribut - mistelkransar, band, rosetter, blommor. Men det här alternativet kommer att se mer lämpligt ut i privata hus än i vanliga lägenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En korg med blommor kan användas som ett permanent iögonfallande element för en dörrfasad. Denna teknik ser särskilt bra ut på trästrukturer. Den platta korgen är fixerad med lim eller självgängande skruvar på ovansidan av dörren, och blommor placeras i den, vilket gör ett trevligt intryck på alla som kommer till lägenheten

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att understryka det etniska motivet i rummets design är dörrbeklädnaden försedd med olika insatser av tyg och naturmaterial. Quirky mattor eller vävar dekorerar ofta en dörröppning i kombination med vegetation.
  • Att måla dörrlistarna vita i kontrast till panelernas huvudskärm blir en mycket original lösning för ditt hem.
  • Färgat glas kan bli ett element av dekoration av dörrens inre del. Färgade figurer, mönster och ornament är ofta gjorda av det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att lägga till ett element av antiken till dörren, är den utrustad med stuckaturgjutning. Vanligtvis är denna inredning tillämplig på en helt plan yta.
  • Den skandinaviska stilen kännetecknas av dörrens utrustning med metalldelar. De ser bra ut även på träpaneler och ger soliditet till hela dörröppningen.
  • För barock och rokoko är lätta träsniderier typiska. Paneldetaljer kan målas i guld eller brons för att skapa ett inslag av skrytlig lyx.
  • Ibland är dörrens inre yta dekorerad med exklusiva eller tematiska bilder. Till exempel för en hall i japansk stil kan färgade dörrpaneler med hieroglyfer eller symboler för japansk kultur användas.
Bild
Bild

Oavsett vilken dörr du väljer för ditt hem, kom ihåg att klädsel alltid är ett bra komplement till det. En väl vald design, material och inredning kommer att få din dörryta att se lyxig ut. En idealisk beklädnad kommer att glädja dig och dina gäster under lång tid, så dess val bör tas på allvar och noggrant.

Rekommenderad: