Franska Dörrar: Inredningsmodeller Från Frankrike Till Golvet, Alternativ För Loggia, Dörrar I Fransk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Franska Dörrar: Inredningsmodeller Från Frankrike Till Golvet, Alternativ För Loggia, Dörrar I Fransk Stil

Video: Franska Dörrar: Inredningsmodeller Från Frankrike Till Golvet, Alternativ För Loggia, Dörrar I Fransk Stil
Video: CUSTOM EXTERIOR POCKET DOORS 2024, April
Franska Dörrar: Inredningsmodeller Från Frankrike Till Golvet, Alternativ För Loggia, Dörrar I Fransk Stil
Franska Dörrar: Inredningsmodeller Från Frankrike Till Golvet, Alternativ För Loggia, Dörrar I Fransk Stil
Anonim

Du kan lägga till lätthet och sofistikerad charm i rummet med hjälp av en speciell typ av dörr. Denna artikel kommer att berätta om franska dörrar, deras funktioner och fördelar.

Bild
Bild

Vad är det här?

En fransk dörr är en typ av struktur som kännetecknas av maximalt glas. En gång stod sådana dörrar i de rika husen i Frankrike. De delade ett vardagsrum och en uteplats (mysig uteplats). Sittande i rummet kunde människor beundra den pittoreska blommande trädgården, fontäner och gröna stigar. Designen höll en fin linje, fyllde rummet med naturligt ljus och tillförde sofistikering till interiören.

Idag är den franska stilen tillgänglig för alla. Sådana dörrar används både i lägenheter och i hus på landet. De kan ansluta vardagsrummet till köket, öppna ut mot balkongen eller öppna ut mot terrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är denna typ av dörrkonstruktion installerad komplett med franska fönster.

De senare har en liknande design och tar plats från tak till golv. Sådana designlösningar tillåter inte bara att göra rummet ljusare, utan skapar också en unik lätthet och en känsla av rymlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värdighet

Moderna franska dörrar är inte bara vackra, de är funktionella, praktiska och har många fördelar:

Stil . Sådana mönster gör inredningen mer original och betonar rummets värdighet. Franska dörrar ser bra ut i alla interiörer. De kan harmoniskt passa in både i klassikerna och i moderna, och till och med i den tekniska högteknologiska stilen. Mängden glasvariationer och profilnyanser förenklar valet, så att du kan hitta det alternativ som är perfekt för varje specifikt fall.

Bild
Bild

Visuell effekt . Genomskinliga dörrar fyller inte bara rummet med ljus. De expanderar visuellt utrymmet, skapar effekten av inga gränser.

Bild
Bild
  • Enkel användning . Sådana dörrar är inte mindre praktiska än konventionella konstruktioner. Dessutom kan du välja vilken typ av öppning som passar din inredning.
  • Praktiskhet . Glasögon för sådana dörrar tillverkas med en speciell teknik. De kännetecknas av sin höga hållfasthet, de tål allvarliga belastningar utan att ens bilda sprickor. Samtidigt finns de franska modellerna i två versioner. "Kalla" dörrar skyddar endast mot lätt drag och damm. "Varma" strukturer är utrustade med utmärkta ljud- och värmeisoleringsegenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bara två nackdelar med de franska dörrarna. Det första är behovet av regelbunden grooming. Damm samlas ofta på glasytor, fingeravtryck och andra föroreningar dyker upp. Med moderna specialverktyg kan du rengöra glas på några minuter utan ansträngning.

Den andra nackdelen är det ganska höga priset. Ett sådant köp kan inte kallas budget. Även om du köper en dörr i flera år, blir detta minus inte så viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Franska dörrar kan delas in i flera typer:

Inmatning . Ägare av lanthus använder ofta sådana strukturer som entré. Denna teknik låter dig njuta av utsikten över naturen utan att lämna ditt hem, skapar en unik atmosfär och släpper in solens strålar i rummet. För ytterligare säkerhet, i detta fall, är ett lås installerat på dörren. Ibland förstärks tillförlitligheten av ett dekorativt galler som sänks på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Entrékonstruktioner är förseglade, de är gjorda av glasfiber. Utseendet på produkterna är vackert och modernt. Detta ger ett tillförlitligt skydd mot främmande buller och värmebesparing. Dessutom är det syntetiska materialet motståndskraftigt mot extrema temperaturer och fukt.

Det deformeras inte och förlorar inte sin attraktionskraft på många år.

Bild
Bild
  • Loggia dörrar . Franska dörrdesigner med utsikt över loggian liknar entrédörrarna. De är tillverkade av samma material och använder samma teknik. Balkongmodellernas täthet och värmeisolering ligger på en anständig nivå. Och deras utseende kan förvandla ett rum utan erkännande.
  • Interroom . Dörrar som separerar interiörer är vanligtvis gjorda av glas och trä. Denna prestanda ser särskilt elegant och sofistikerad ut. Valet av sådana dörrar är lämpligt i alla rum, men det här alternativet är särskilt framgångsrikt för att dekorera små rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Genom designfunktioner är franska dörrar indelade i:

Gunga . Klassikerna i franska dörrar är svängbara modeller. Perfekt för rymliga rum, de är lätta att installera och ser eleganta ut. När det gäller det stilistiska fokuset passar detta alternativ perfekt in i den klassiska interiören, och i den romantiska Provence, och i den ursprungliga jugendstilen.

Vanligtvis installeras svängstrukturer i vardagsrummet. De gästfritt öppna husen skapar en speciell mysighet och talar om husets ägare oklanderlig smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande . Detta utseende används i moderna interiörer. Glidande strukturer ser original och snygg ut. Dessutom låter de dig spara användbart utrymme, eftersom de inte kräver extra utrymme för att öppna dörrar (till skillnad från svängdörrar). I det här fallet, när du öppnar, glider duken enkelt åt sidan utan att ljuda. Om dörren har flera löv kan de "flytta isär" åt olika håll.

Bild
Bild

Vikbar . Denna sort öppnas och stängs och viks som ett dragspel. Detta alternativ sparar också utrymme genom att diskret zonera rummet. När de är hopfällda öppnar dörrarna nästan helt öppningen, vilket ökar bekvämligheten med deras användning.

Sådana mönster passar bra in i Provence -stilen, de ser original ut i moderna och blandade stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av design

Det finns många designalternativ för franska dörrar. Du kan välja version med små "fönster" eller en enda glasskiva som upptar hela strukturområdet. Det ursprungliga valet skulle vara en modell med en kombination av stora och små "fönster".

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva glaset kan vara helt genomskinligt. Detta är den klassiska versionen. Om du vill skapa en mer intim atmosfär, välj en dörr med frostat eller tonat glas. Och glasmålningar och olika mönster kan göra en dörrstruktur till ett verkligt konstverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller profilens färgschema finns det inga begränsningar här heller. Traditionellt är färgen på franska dörrar vit. Modeller gjorda i denna färg ser särskilt känsliga och luftiga ut. Men om du vill kan du välja ett annat alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga tränyanser (beige, ljusa och mörkbruna toner) passar bra in i en klassisk inredning. För en design i Provence -stil kan du välja en dörr med en ljusblå, ljusgrön eller ljusgrå profil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna trender möjliggör kontrasterande svarta, metalliska och till och med ljusa färger. Allt beror på inredningsstilen och personliga preferenser.

Rekommenderad: