Dörrar Av Massiv Furu (56 Foton): Inre Trä Omålade Paneler, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar Av Massiv Furu (56 Foton): Inre Trä Omålade Paneler, Recensioner

Video: Dörrar Av Massiv Furu (56 Foton): Inre Trä Omålade Paneler, Recensioner
Video: Hur monterar man en massiv innerdörr från Swedoor med snap-in-gångjärn? 2024, Mars
Dörrar Av Massiv Furu (56 Foton): Inre Trä Omålade Paneler, Recensioner
Dörrar Av Massiv Furu (56 Foton): Inre Trä Omålade Paneler, Recensioner
Anonim

Moderna konsumenter står inför ett stort urval av olika dörrar. Du kan hitta en anständig kopia för varje smak och budget. En viktig roll spelas av materialet från vilket dukarna är gjorda. Det finns många alternativ: från billig plast eller gips till hållbar metall eller naturligt trä. Idag kommer vi att prata om attraktiva och miljövänliga massiva tallmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tall är en mycket vanlig trädslag, eftersom den växer särskilt bra i Ryssland. Ett sådant naturmaterial används i stor utsträckning idag, inte bara inom möbelproduktion, utan även inom verkstadsindustrin.

Materialfördelar:

  • Det är värt att notera den utmärkta strukturen hos tallmassivet. Det är monotont och tillräckligt starkt. Detta material är inte rädd för ogynnsamma miljöförhållanden, eftersom det lätt tål sådana påverkan. Under torkningsprocessen är tall dessutom mindre känslig för deformation och snedvridning än andra träslag.
  • En annan viktig fördel med talldörrar är deras miljövänlighet. Numera kan inte alla material skryta med en sådan egendom, varför naturliga träprodukter är så efterfrågade och relevanta bland moderna köpare.
Bild
Bild

Även vid höga temperaturer avger talldörrar inga farliga och skadliga ämnen, som till exempel billiga spånskivor. Naturliga alternativ orsakar inte heller allergiska reaktioner

Tack vare sådana säkra egenskaper kan du säkert installera talldörrar, inte bara hos vuxna utan även i barnrum, utan rädsla för små användares hälsa.

Många konsumenter väljer modeller av massiv furu, eftersom de utmärks av sin hållbarhet och tillförlitlighet. En högkvalitativ dörr av ett sådant naturmaterial kommer att tjäna sina ägare i mer än ett dussin år och kommer inte att orsaka några problem. Om dukens utseende har försämrats med tiden kan detta problem enkelt lösas genom restaurering

Bild
Bild
  • Man kan inte heller undgå att nämna att dukar från massiv furu har utmärkta värme-, vatten- och ljudisoleringsegenskaper, som inte många modeller kan skryta med. Naturligtvis har endast högkvalitativa dörrar som produceras i enlighet med alla internationella kvalitetsstandarder sådana egenskaper.
  • En annan viktig fördel med talldörrar är deras attraktiva utseende. Sådana mönster ser harmoniska ut i många interiörer, fräschar upp dem och gör dem mer bekväma.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Massiva furudörrar kompletterar organiskt många interiörer. Det viktigaste är att välja rätt nyans av produkten. Dessutom är detta naturmaterial lätt att bearbeta, varför du kan hitta utsökta exempel dekorerade med sniderier på marknaden idag.
  • Trots en så stor lista med fördelar skiljer talldörrar sig inte åt i hög kostnad. Ett ganska överkomligt pris för sådana produkter beror på att tall i sig inte är en sällsynt råvara och inte tillhör värdefulla träslag.
Bild
Bild

Naturligtvis har massiva furudörrar sina nackdelar:

  • Under påverkan av extrema temperaturer och hög luftfuktighet kan sådana dukar förlora sitt attraktiva utseende. Dessutom kan talldörrar under sådana förhållanden svälla och spricka. Dessa defekter kan dock undvikas om, i produktionsstadiet, inte massivt trä utan limmat trä används.
  • Många köpare hänvisar till nackdelarna med att det är nödvändigt att regelbundet ta hand om en dörr av naturlig tall. De första åren är det tillräckligt att torka av duken med en mjuk, fuktig trasa, men efter en lång tid kan du behöva vända dig till modellens restaurering. Om dock varje år dörrarna målas och lackeras, kan en så stor skikt helt enkelt förstöra dem.
  • När du köper dukar av massiv furu bör du komma ihåg att de, som de flesta modeller av naturligt trä, kommer att behöva respekt. Spår av mekanisk skada finns lätt kvar på ytan på sådana produkter, vilket kan vara för svårt och till och med omöjligt att bli av med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många sorter av talldörrar på marknaden idag. Enligt deras funktionella egenskaper och transformationsmetoden är dessa modeller indelade i:

Gunga . Dessa alternativ är de vanligaste. De kan bara öppna i en eller två riktningar. Swinging canvases är inte bara interiör, utan också yttre. Skärmen kan också vara solid eller kompletteras med en glasinsats (transparent eller frostat). Exemplar dekorerade med sniderier ser särskilt intressanta och eleganta ut.

Det rekommenderas att vända sig till sådana alternativ om det finns tillräckligt med ledigt utrymme i ditt hem, eftersom svängbladet vid tidpunkten för öppning / stängning tar ganska mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande . Dukarna i sådana moderna mönster kan öppnas åt båda hållen. Av denna anledning används glidsystem ofta i kontorsbyggnader eller stora köpcentrum. De flesta designers rekommenderar att dekorera heminredningar med glaserade skjutdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikbar . Strukturer av denna typ är idealiska för att spara blygsamt utrymme i ett hem. De kan installeras inte bara i en rymlig utan också i en smal dörröppning. Öppnings- / stängningsprinciperna för dessa alternativ är baserade på möjligheten att vika och fälla ut med två eller flera funktionella delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra furudörrar kan också delas upp enligt följande egenskaper:

  • Om vi går från antalet ventiler kan alla modeller villkorligt delas in i ensidiga, tvåsidiga och en och en halv-sidiga. Antalet dukar beror direkt på dörröppningens dimensioner.
  • Precis som alla andra kan talldörrar delas in i modeller för bostäder och offentliga utrymmen. Det finns också specialprodukter med ytterligare funktioner. Till exempel har några av dem brandbekämpningskvaliteter, medan andra är pålitligt skyddade från kulor och slag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På den moderna marknaden finns även trädukar med olika grader av fuktbeständighet. Det finns alternativ för ökad och normal vattenbeständighet.
  • Talldörrar skiljer sig från varandra i färg. Dessa kan vara vackra svarta, gula, röda, bruna, vita och andra attraktiva toner. Också på marknaden är inte den sista platsen upptagen av omålade exemplar, som visar den naturliga nyansen och det naturliga mönstret av massiv tall.
  • Dörrar av naturlig furu är också döva och glasade. Alternativ med frostade eller klara glasinsatser är idealiska för att släppa in mer ljus i rummet. Med denna enkla teknik kan du skapa effekten av ett rymligare och större rum. Döva dukar är lämpliga för att isolera ett rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana högkvalitativa och miljövänliga träkonstruktioner är också indelade i panel- och panelskivor:

  • Panelerad modellerna är en dekorativ panel med en vacker ram.
  • Skydda varianter består av en ram, mantlad på båda sidor med trä.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har borstade dukar blivit mycket populära. Men designers rekommenderar att köpa sådana alternativ endast för interiörer i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

För närvarande kan du välja en dörr av rätt storlek för ett hem i alla storlekar. De högsta höjderna för standarddörrdesigner är 2010-2030 mm. Bredden på dukarna kan vara absolut vilken som helst, beroende på öppningens bredd.

Standardöppningshöjden för entrédörren är 2070-2370 mm.

När det gäller bredden bör dess indikator vara minst 900-910 mm. För icke-standardiserade öppningar rekommenderas att du köper dukar på beställning. Lyckligtvis erbjuder många företag idag denna tjänst.

Bild
Bild

Färg

Naturlig massiv furu kan målas i olika färger som ser organiskt ut i interiören i vissa stilistiska riktningar:

  • Vita dukar är klassiska. De utmärks av sin lugna design. Dessa alternativ kan installeras i olika miljöer, vare sig det är en klassiker eller en högteknologisk ensemble.
  • Svarta furudörrar har ett originalt utseende. Det rekommenderas dock inte att installera dem i mörka och dystra ensembler, annars blir bilden av rummet för dyster.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Många konsumenter föredrar idag de ädla nyanser av ek eller wenge. Med hjälp av sådana solida alternativ kan du lyfta fram den ljusa individualiteten i hemmet.
  • Även inuti kan du använda enkla omålade modeller. Till exempel kommer produkter från naturlig Altai -furu att ge inredning värme och mysighet tack vare den naturliga konsistensen och det naturliga trycket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material - vilket är bättre: al eller tall?

Många köpare som väljer en högkvalitativ och vacker dörr står inför ett svårt val mellan tall och al:

När det gäller den massiva oren har den en tät och elastisk struktur. Alder har också utmärkt ljud- och värmeisolering. Sådana strukturer kan installeras utan rädsla även i rum med hög luftfuktighet. Dessutom är al lätt att bearbeta och kan enkelt dekoreras. Men med tiden förlorar sådana dörrar sin attraktivitet och kräver restaurering

Bild
Bild

Tall, trots hela utbudet av positiva egenskaper, tenderar att absorbera fukt, så det kan inte användas i rum med hög luftfuktighet. Denna egenskap är den största skillnaden mellan tall och al, som inte möter liknande problem

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Vackra och högkvalitativa massiva furudörrar ser harmoniska ut i interiörer i olika stilar.

Låt oss i detalj överväga de karakteristiska egenskaperna hos produkter relaterade till en eller annan riktning:

Dukar gjorda i klassisk stil , är elegant lakonism, formens svårighetsgrad och korrekt beräkning av proportioner. Huvuduppgiften för sådana modeller är att betona den goda smaken och adeln hos hemmets ägare. För interiörer i stil med klassikerna rekommenderas att välja produkter med en nyans som betonar materialets naturliga ursprung.

När det gäller dekorativa tillägg kan sådana dörrar dekoreras med målat glas eller snidade element.

Bild
Bild

Tack vare de lugna och mysiga färgerna kan den franska stilen skryta med stor popularitet idag. provence … Denna riktning ger närvaron av naturliga och högkvalitativa material i inredningen, så en talldörr i en sådan ensemble kommer att se väldigt organisk ut.

Det är bäst att välja dukar i pastellfärger. Även i en provensalsk ensemble kommer en grov, antik stil att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om hemmet är inrett i en avslappnad rustik stil Land , då ska dörrbladet för det väljas så enkelt som möjligt. Omålade alternativ med imitation av en dåligt bearbetad yta, till exempel med spår av avlägsna knutar, kommer att se harmoniska ut i sådana ensembler. Dessa exemplar ser ovanliga ut, men de passar perfekt in i den rustika miljön.
  • En annan populär destination är japansk stil … För sådana miljöer är dukar med en elegant och icke-standardiserad design bäst lämpade, vilket inte tar mycket plats i rummet. Skjutdörrar i japansk stil kan dela upp det tillgängliga utrymmet i separata zoner. För att understryka den vackra stilen i interiören bör du använda lyxiga dukar av mörkbruna, vinröda eller körsbärsnyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Art Nouveau talldörrar kompletterade med faner eller dekorerade med konstnärligt smide kommer att se harmoniska ut. För sådana ensembler passar graciösa alternativ bäst, prydda med vågliknande och eleganta detaljer. Med hjälp av sådana modeller kan du betona hemmets ljusa individualitet.
  • Modern stil högteknologisk massiva furudörrar kommer också att se attraktiva ut. För sådana ensembler är det lämpligt att välja dukar av de mest enkla och lakoniska formerna. De kan ha både matt och blank yta. I den högteknologiska stilen kommer modeller med glasinsatser (frostade eller transparenta) eller plastdetaljer att se intressanta ut.
  • Auster och rik stil imperium designad för att betona lyxen i interiören. För en sådan pretentiös ensemble bör du köpa symmetriska trädörrar. Det är bättre att välja modeller från massivt tall. I interiören i Empire -stil kommer exemplar dekorerade med speglar, förgyllning och sniderier att se fantastiska ut. Många designers rekommenderar att man använder dörrar med bronsdetaljer i sådana ensembler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer furudörrar bör du vara uppmärksam på följande nyanser:

  • Deras yta ska vara i perfekt skick: det ska inte finnas några knutar, splitter och andra defekter. Du bör inte köpa råa modeller, eftersom du måste skala dem själv.
  • Om du inte väljer en interiör, utan en entrémodell, är det bättre att köpa en isolerad version så att kylan från gatan inte tränger in i bostaden.
  • Vänd dig till betrodda och kända tillverkare för att inte snubbla på en produkt av låg kvalitet som inte är tillverkad av naturmaterial.
  • Glöm inte interiörens harmoni. För att göra detta måste du köpa dukar som matchar inredningen i färg och stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Snövita massiva furudörrar kan installeras i korridoren, vars väggar är färdiga med tapeter eller brunt gips. Till exempel kommer ett utrymme där vita furudukar med glasinlägg sticker ut mot bakgrunden av kaffefärgade väggar och golvet kantat med ett mjölkfärgat laminat se attraktivt och "varmt" ut.

Bild
Bild

En lakonisk vit dörr, utan dekorativa element och glasinsatser, kommer att se organiskt ut i ett rum med väggar i neutrala toner. Det kan till exempel vara grå tapeter och gräddparkettgolv. Placera en beige skinnsoffa, ett brunt träskåp på ett sådant område och dekorera väggarna med stora målningar med mörka och vita ramar.

Bild
Bild

Eleganta dukar i mörk chokladskugga kommer att se fantastiska ut i ett utrymme med snövit väggar och ett liknande golv med en blank yta. För att späda ut denna kontrast bör olika element (soffa, fåtöljer eller en soffa) placeras i svart i rummet. Under sådana förhållanden kommer interiörartiklar med metalldetaljer också att se bra ut.

Bild
Bild

Den bruna sidodörren i massiv furu kan installeras i ett rum med kaffe- och mjölkfärgade väggar och ett golv fodrat med laminat som imiterar naturligt trä. Presentera höga golvlampor i metall med rektangulära nyanser av glas, en beige skinnsoffa med vadderad rygg och väggmålningar med svarta ramar. Således kommer du att skapa en mysig men kontrasterande inredning på ett modernt sätt.

Rekommenderad: