Gitterdörrar: Skjutbara Metallgaller Istället För Entrédörrar, Järnkonstruktion

Innehållsförteckning:

Video: Gitterdörrar: Skjutbara Metallgaller Istället För Entrédörrar, Järnkonstruktion

Video: Gitterdörrar: Skjutbara Metallgaller Istället För Entrédörrar, Järnkonstruktion
Video: Sliding Patio Security Doors by Day Star Screens 480-986-286 2024, April
Gitterdörrar: Skjutbara Metallgaller Istället För Entrédörrar, Järnkonstruktion
Gitterdörrar: Skjutbara Metallgaller Istället För Entrédörrar, Järnkonstruktion
Anonim

Moderna butiker erbjuder kunderna ett stort sortiment av alla typer av dörrar. Kunderna kan välja mellan mönster i olika former, färger och storlekar. Det är också möjligt att välja mellan de material som duken är tillverkad av, dekorativa element och andra aspekter. Gitterdörrar är ett separat segment. Modeller i denna klass kännetecknas av sin speciella design, struktur och utseende. Tänk på egenskaperna hos produkter av denna typ och deras sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Många tror felaktigt att dörrar av denna typ bara kan hittas i lager och entréer, men de är utbredda. Entrégitterdörrar används aktivt på grundval av privata hus. På grund av deras tillförlitlighet och hållbarhet installeras de också vid ingången till butiker, banker, kontor och andra institutioner. Den robusta metallkonstruktionen ser snygg ut och ger samtidigt skydd mot inkräktare.

Dekorativa alternativ, dekorerade med smidda detaljer, kommer att bli ett elegant och nyckelelement i fasaden och locka uppmärksamhet hos alla människor som passerar.

På grund av den snabba utvecklingen av modern teknik och teknik har området för tillverkning av gitterstrukturer stigit till en ny nivå. Tillverkare använder nu förbättrade metalllegeringar för att förbättra produkttillförlitligheten. För ett snyggare och mer attraktivt utseende används hållbar färg i mättade nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om vi pratar om en gitterdörrsmodell, består dess ram av hållbara ståldelar som har en rörform. Genom svetsning av hörn och profiler produceras alla ståldörrar med galler. I de flesta fall är gallret handsmidd. Dyrare modeller kompletteras med omfattande mönster och olika dekorativa element, vilket skapar ett uttrycksfullt mönster. Dekorationen kan varieras: från geometriska former och linjer till komplexa och volymetriska bilder i olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att metall börjar rosta vid kontakt med vatten. För att undvika detta är det täckt med en speciell skyddande förening.

Det är värt att notera att smide är ett dyrt nöje, och om du vill dekorera ditt hem eller ett annat rum med en snygg modell måste du spendera pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Produkten kan beläggas med en speciell färg som gör den mer attraktiv. På begäran av klienten täcks ett separat element av dörren eller hela dörrbladet. Denna metod används aktivt för att säkerställa att dörren smälter harmoniskt med insidan eller utsidan, beroende på dörrens placering.

Husägare väljer ofta dörrar med glasinsatser . Duetten av två material med olika texturer och färger skapar en speciell effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge gitterdörren ett attraktivt utseende använder tillverkarna olika täckplattor. Som regel är de gjorda av naturligt trä eller plast. Laminat används ibland.

När du väljer en dörr med tillägg av dessa element bör du komma ihåg att varje material har individuella prestandaegenskaper. Massivt trä och laminat tål till exempel inte hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla gallerdörrar som erbjuds av specialaffärer är indelade i två typer: sväng- och skjutstrukturer. Den andra typen kallas också vikning.

Svängande

Dessa är standarddörrar som är välkända för de flesta moderna köpare. Det finns inget original eller speciellt i dessa modeller. Svängdörrar består av en metallgrill monterad i ramen. Gitteret är fixerat med gångjärn.

Liksom många andra produkter kompletteras svängblad med ett handtag och ett lås. Det kan finnas flera lås beroende på modell. För att öka säkerheten och livslängden placeras de i speciella metalllådor som är säkert svetsade i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar av denna typ kan göras med dina egna händer om du har lämplig erfarenhet och nödvändiga verktyg.

Glidande

Det andra alternativet som är tillgängligt för kunderna är skjutdörrar med ett galler. Utåt ser produkter av denna typ enkla ut, men de skiljer sig åt i en design som är svår att tillverka. Dörrarna drivs av ett hävarmssystem - förstklassig mekanik … För att tydligare förklara principen för drift av skjutdörrar, jämför experter dem med sax. När allt kommer omkring är principerna för dessa mekanismer mycket lika.

Beroende på den specifika modellen kan sådana dörrar vikas i två remsor eller en. Denna speciella funktion ger intrycket av att strukturen glider isär. Experter påpekar att den speciella mekanismen inte är den enda komplexa designfunktionen. För att få en mjuk och mjuk öppning är produkten utrustad med rullar. De är fästa vid fönsterluckorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar inte att göra sådana dörrar själv. Det enda som får hantverkarna att göra sådana strukturer med egna händer är intresset för den ovanliga strukturen hos den glidande typstrukturen.

Trä

Experter noterar att det finns en annan metod för tillverkning av gallerdörrar, men det är inte av samma skäl som i nivå med ovanstående modeller. Det tredje alternativet är inte i strukturens särdrag, utan i de material som används.

För det mesta används metall vid tillverkning av gallerdörrar, men detta är inte det enda materialet. Ibland använder han trä istället. Styrkan och hållbarheten hos naturligt trä är mycket lägre än metall, men trä har en speciell dekorativ komponent. Skönheten och mönstret i trä lockar uppmärksamheten hos finsmakare av naturlighet och naturlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap är att, till skillnad från metallmodeller, är trägitterdörrar installerade inuti byggnader. De används inte som entrédörrar.

Det bör noteras att metallkonstruktioner uteslutande används som entrédörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

När du väljer gallerdörrar är det värt att bestämma att strukturer av denna typ används i ett separat område och det kommer inte att fungera att installera dem någonstans. Dessutom påverkar produktens kvalitet och konstruktionstyp direkt tillämpningsplatsen.

Tambours

Gitterdörrar kan ofta hittas i vestibulerna i entréerna till bostadshus med flera våningar. Med tanke på att det finns en betydande brist på naturlig belysning i denna del av huset, är dörrar av ovanstående typ perfekta. Det är ett praktiskt och snyggt alternativ till vanliga ståldörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel saknas utsökta former och sofistikerade element på denna plats. För vestibuler väljs oftast enkla modeller utan smidda delar och andra liknande tillägg. Dessutom, ju enklare modellen är, desto lägre blir kostnaden. Typ av öppning - svängdörrar. Detta är det vanligaste designalternativet.

I moderna butiker kan du hitta produkter av denna typ, som experter har identifierat i en separat grupp - vestibylgitterdörrar.

Bild
Bild

Källare och lager

Gitterdörrar är perfekta för installation i dåligt ventilerade områden eller på platser som kräver ventilation dygnet runt, till exempel matlagringsutrymmen. Tack vare designen, gitterdörrar ger konstant luftcirkulation . Som i fallet med produkterna för vestibulen behövs inte skönhet för dessa modeller.

Det viktigaste är att välja en solid och pålitlig dörr som kommer att behålla sin form under en lång driftstid. Swingalternativ används mer vanligt inom detta område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hus

Gitterdörrar installeras aktivt på grundval av bostadslokaler, särskilt om det är sommarstugor eller hus på landet med tomter. Produkter för denna kategori bör inte bara ha en hög indikator på styrka och tillförlitlighet, utan också ett snyggt och attraktivt utseende. Estetiska egenskaper är lika viktiga som prestanda.

I ovanstående område kan både glidande och svängande produkter användas. Allt beror på köparens preferenser, dörröppningens storlek och andra aspekter. För hus är det bättre att välja alternativ dekorerade med smidda detaljer och volymetriska dekorativa element.

Det rekommenderas att vara uppmärksam på målade produkter. Dörrar täckta med brons-, guld- eller silverfärg samt trämodeller ser utsökta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att de platser som anges ovan är de viktigaste. Om så önskas eller behövs kan gallerdörrar även användas i andra områden. När du installerar, kom ihåg att på grund av gitterstrukturen förblir allt som händer bakom det i sikte. Om detta inte är kritiskt kan modellen placeras. Glöm inte det också järnplåtar är tunga.

Bild
Bild

Ventilerad dörr

Vissa modeller kompletteras med ett ventilationssystem, på grund av vilket produkten förvärvar ytterligare egenskaper. Efter installation av en sådan struktur kommer luften i rummet inte att stagnera, och cirkulationen av luftflöden är nödvändig för utmärkt välbefinnande.

Interiördesigner hävdar att grillutrustade dukar är mångsidiga. I det här fallet är det möjligt att använda alla fördelar med metallkonstruktioner och ytterligare element.

Det är värt att notera att detta system kan installeras i nästan vilken dörrmodell som helst, det viktigaste är att det finns en möjlighet att göra ett motsvarande hål i duken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gitterplatta

Förutom produkterna av gittertyp, som vi undersökte i detalj, finns det speciella metallgaller till salu. De kan installeras på vilken dörrbas som helst. Deras vikt är mycket mindre än vikten på den färdiga gallerdörren. Precis som modellerna av ovanstående typ utför detta element alla sina funktioner: fri luftcirkulation, skydd mot penetration, förmågan att observera vad som händer genom gallret.

För dem som letar efter en balans mellan tillförlitlighet och skönhet säljs också smidda galler som väcker uppmärksamhet med sitt estetiska utseende, men kom ihåg att deras pris kommer att vara högre än vanliga svetsstrukturer.

För att självständigt montera gallret i basen, samtidigt som du skapar ett galler från valfri duk, behöver du en svetsmaskin. Som regel tar denna process inte mycket tid och kräver inte speciella färdigheter.

Rekommenderad: