Dörrkuddar (37 Bilder): Dekorativa Inre Plast- Och Trädörrstolpar

Innehållsförteckning:

Video: Dörrkuddar (37 Bilder): Dekorativa Inre Plast- Och Trädörrstolpar

Video: Dörrkuddar (37 Bilder): Dekorativa Inre Plast- Och Trädörrstolpar
Video: Restauración de cámara de fotos antigua y de fuelle de Kodak Jr n1º A 2024, April
Dörrkuddar (37 Bilder): Dekorativa Inre Plast- Och Trädörrstolpar
Dörrkuddar (37 Bilder): Dekorativa Inre Plast- Och Trädörrstolpar
Anonim

Dörrar är viktiga komponenter i alla hus eller lägenheter. Det är viktigt att de utför sina huvudfunktioner under lång tid och ser presentabla ut. Produkter av monolitiskt material kan inte alltid uppfylla dessa krav, så det är lämpligt att köpa speciella överlägg för dörrprodukter. Men bland det stora utbudet av butiksprodukter är det lätt att gå vilse och göra fel val.

Det är därför det är viktigt att i förväg veta vad funktionerna i överläggen är, vilka material som används vid tillverkningen och hur man väljer panelerna för interiören.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Överlägg installeras både på entrédörrarna och på innerdörrarna. De uppträder ett antal användbara funktioner som förklarar efterfrågan på denna produkt:

Skyddsfunktionen är av största vikt . Paneler skyddar naturmaterial från effekterna av olika yttre faktorer. Dessa faktorer kan innefatta extrema temperaturer, ett fuktigt mikroklimat, påverkan av ultravioletta strålar och mekanisk skada.

Många modeller är gjorda av material som stöter bort dessa influenser och låter dörren hålla i många år.

Bild
Bild

Överlägg " Ta slag" vid mekanisk skada . Vid kontakt med vassa föremål eller deformation från stötar skadas dynan, men det kommer att rädda dörrens huvuddel från skador. Du behöver inte köpa en ny dyr dörrprodukt, du behöver bara byta ut den yttre panelen på ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bakom dörrpanelerna behöver du mindre noggrann vård … Massivt trä och metallprodukter kräver inköp av dyra produkter för att bibehålla sin funktionalitet. Med tiden kan parasiter dyka upp på massiva trädörrar, så du måste periodiskt smörja strukturen med en speciell förening. Om det finns ett överlägg på produktens kropp, minskas risken för sådana problem avsevärt. Kuddarna är ganska enkla att rengöra från smuts med hjälp av billiga eller till och med folkmedicin.
  • Dörrprodukter är inte alltid lätt att matcha för en specifik inredningsstil . Men beklädnaden gör detta möjligt, för bland panelalternativen kan du hitta absolut vilken design som helst och dekorera dörren till rummet så att den perfekt harmoniserar med miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrpaneler kommer att hjälpa avsevärt spara din ekonomi … Om du vill ändra utseendet på en dörr behöver du inte köpa en ny dörrstruktur, vilket kan vara ganska dyrt. Genom att byta omslag diversifierar du utseendet på din lägenhet utan betydande ekonomiska kostnader och svårigheter att installera. Utvändigt imiterar panelerna nästan vilket naturmaterial som helst. De kommer att lägga till soliditet och närvaro i ditt hem.

Bild
Bild

Visningar

Det finns olika typer av dörrlistar, var och en med sina egna fördelar och nackdelar.

Kuddarna är indelade efter platsen där de planeras att installeras:

  • Externa paneler används på utsidan av dörren till ett privat hus eller lägenhet. De är vanligtvis tillverkade av fuktbeständiga och frostbeständiga material. Hållbarhet är högsta prioritet för sådana paneler. De måste lätt motstå mekanisk påfrestning och motstå deformation.
  • Invändiga paneler måste först och främst vara hållbara och estetiskt tilltalande. Speciellt motståndsfaktorn mot mekanisk stress är viktig i ett hus där det finns små barn eller djur.

Kudden ska vara tillräckligt stark för att inte försämras under barnens aktiva spel; en speciell anti-vandalyta skapas för djuren, vilket hjälper till att undvika effekterna av deras klor.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dekorativa invändiga takpaneler spelar en viktig funktion i interiören. De kompletterar stilen där rummet är inrett och spelar ofta en accentroll. Sådana paneler är gjorda med dekorativa element, ovanliga färger och texturer.
  • I vissa hem har dörrbeklädnaden en skyddande funktion. En speciell typ av produkter - pansarplattor, skyddar de sårbara delarna av dörren, särskilt nyckelhålet.
  • Pansarplattan är en gjuten struktur som är installerad på den del där låset sitter. Tillverkningsmaterial - härdat stål, varifrån
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av produkter skapas:

  • Stoppkonstruktioner är monterade inuti dörrbladet och har ett mycket starkt grepp. En sådan överläggning är svår att installera på egen hand, eftersom installationsprocessen är mödosam och kräver yrkeskunskaper.
  • Overhead -produkter är enklare att installera eftersom de bara är fastsatta på utsidan av dörren med hjälp av specialskruvar. Men deras försvar är inte lika kraftfullt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Traditionella material används för tillverkning av foder:

  • Träpaneler ser väldigt presentabel och solid ut. De används huvudsakligen för insidan av ingångsdörren eller inredning. Trästrukturer klassificeras i sin tur i målade, lackerade, fanerade eller laminerade. De flesta sorter, särskilt produkter med faner, tolererar inte kontakt med vatten, så de installeras endast i rum med ett torrt mikroklimat.
  • Målat trä mindre mottaglig för påverkan av yttre förhållanden och efter ett tag är det lättare att återställa och reparera. Den laminerade ytan kan också repareras, men denna procedur kommer att vara tidskrävande och kostsam.
  • För lägenheter finns en mängd olika träfoder plywoodprodukter … De är mycket tunnare och har en kort livslängd. För att förlänga operationen kan du täcka plywoodskivorna med en speciell lack eller film. Dekorativa invändiga omslagspaneler skapas genom att kombinera plywood och faner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan typ av träpaneler är MDF -överlägg . De består av trädamm och ett skyddande lager. Dessa paneler är hållbara och kan hålla länge vid noggrann användning. Materialet kan användas i privata hus i närvaro av en skyddande baldakin på gatans sida och i avsaknad av stark luftfuktighet i husets inre mikroklimat. Ofta är ytan på produkterna mycket nära utseendet på naturmaterial.
  • PVC -film följer ofta med MDF -produkter. Det fungerar inte bara som en källa till ytterligare skydd mot yttre påverkan, utan utför också ofta ytterligare dekorationsfunktioner. Den kan imitera olika texturer, ha en matt eller blank yta och kombineras med olika inredningsstilar.
  • Materialet som gör att dörren kan komma i kontakt med fukt och andra miljöpåverkan är plast . Sådana produkter installeras ofta på ytterdörrar i privata hus. De innehåller inte ett yttre lager för designändamål. Alla reliefer och mönster är delar av ett enda stycke. Fodrets hållbarhet beror på dess kostnad; billig plast brinner snabbt ut under påverkan av ultravioletta strålar och förlorar sitt ursprungliga utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om bilar används för ett representativt utseende kol- och vindkuddar , krom- och mässingsprodukter är inte mindre viktiga i utformningen av hemdörrar. Normalt används dessa material för att designa ytterligare attribut - lås, dörrhandtag och trösklar. I en harmonisk kombination med fodermaterialets grundmaterial kommer detaljer i krom och mässing att se bra ut på dörrprodukter.
  • Sofistikerade användare ansöker om inredning foder i konstläder . De ser ganska solida ut och kan spela ytterligare en isoleringsfunktion om ytterligare ett skumlager gjordes under installationen. Sådana foder är instabila för mekanisk påfrestning. Produkter som ser nära naturmaterial kan vara ganska dyra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du bestämmer vilken typ av dörrfoder du behöver tänka på lämplig storlek på produkten. Paneler klassificeras enligt parametrar enligt följande:

  • Standard. Deras mått är 200 x 90 cm. Liknande produkter finns i alla butiker färdiga. De är lämpliga för de flesta innerdörrar i lägenheter.
  • Enskild. Typiskt är sådana konstruktioner gjorda på beställning, med hänsyn till egenskaperna hos dimensionerna på ditt dörrblad och öppning.
  • Full konstruktion. Miniatyr pålägg upp till 10 cm i diameter har en rund eller avlång form.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och design

När frågan om färgedesign uppstår måste du helt och fullt fokusera på stilen som rummet är inrett i. Butiker ger följande typer av färger och texturer:

För paneler, imiterar naturligt trä , sådana nyanser som wenge, myr ek, bok, lönn, körsbär är karakteristiska. Mahogny har ett gediget utseende. Ofta levereras trälägg med snidade element och kan ha två färger. Tvåfärgade produkter skapas enligt kontrastprincipen, till exempel mjölkek och valnöt, eller mörk och ljus wenge.

Färgerna "gammalt trä" och "ormbunke" kommer att bli ovanliga nyanser av trä. De kommer att passa perfekt med några moderna stilar, till exempel miljöriktningen.

Bild
Bild
  • Plast har ett bredare utbud av nyanser, som innehåller rika färger och olika kombinationer. Förutom kontrast kan liknande toner kombineras i plastprodukter. Ofta skapas exklusiva modeller av överlägg med fotoutskrift. Detta alternativ är perfekt för att dekorera ett barnrum.
  • Dörrkonstruktionens elegans ges krom detaljer . Dessa inkluderar dörrhandtag och nyckelhål. Chrome har ett märkligt skimmer och passar bra med många texturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att inte misstas i valet av överlägg måste du styras av vissa regler och ta hänsyn till det följande tecken på en dörranordning:

  • Materialet från vilket ramen är gjord. På en metalldörr är det ofta nödvändigt att installera ett extra fäste för överlägg, så att det är bekvämare att fästa dem med självgängande skruvar. Om panelerna är limmade kommer typerna av limbas för trä- och metallkonstruktioner att skilja sig åt.
  • Det är viktigt att ta hänsyn till produktens kostnad. Det beror på materialets kvalitet och designens komplexitet. Vissa exklusiva modeller är ganska dyra, liksom produkter av hög kvalitet. Fler budgetalternativ har en kortare livslängd.
Bild
Bild
  • När du väljer en produkt, tänk på hur svårt processen att ta hand om den kommer att bli. Ibland krävs det extra kostnader för inköp av specialprodukter eller noggranna rengöringstekniker. Vårdmedel kan också omfatta skadedjur och rostskydd. Vissa foder är mycket enkla att underhålla, det räcker med att torka av dem med en fuktig eller torr trasa eller tvålvatten, vilket avsevärt minskar tiden för rengöring av dörrytan.
  • För vissa rum, förutom fodret på dörrens främre del, är det nödvändigt att välja ytterligare paneler för pelarna och trösklarna. De är vanligtvis tillverkade av samma material som huvudpanelerna och ger dörrstrukturen fullständighet.
  • Rummets inredning avgör hur dörrprodukten ser ut - dess färg, prydnad, textur av ytterligare detaljer, reliefformar.
Bild
Bild

Med hänsyn till alla ovanstående faktorer kommer du att kunna välja det perfekta fodret för alla rum i din lägenhet och ge ditt hem ett vackert och estetiskt utseende under lång tid.

Vackra exempel i inredningen

Dörrpaneler kan klassificeras enligt huvuddragen i varje populärt interiörkoncept:

  • För stil barock pompösa detaljer är karakteristiska. Onlays är vanligtvis dekorerade med präglade sniderier, guldinlägg och känsliga invecklade mönster. Huvudmaterialet för sådana produkter är träfiber. Konsistensen är stiliserad som naturligt trä och har ett mycket dyrt och lyxigt utseende.
  • Överläggen har ett mer blygsamt utseende. i provensalsk riktning . De är gjorda av material målade i ljusa pastellfärger. Små sniderier kan finnas i produkterna, graciösa linjer bildar rektangulära reliefdetaljer. Fodrets övre del är dekorerad med målning i form av blommor och andra intressanta prydnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Paneler högteknologisk - det är monokromatiska produkter av plast eller trä som har grå, mörkbruna eller ljusa färger. Sådana paneler är ofta utrustade med ytterligare material som skapar geometriska kompositioner på dörrarna. För det mesta är de rektangulära i formen, och ofta ser huvudpanelen ut som en präglad trästruktur, när den faktiskt är gjord av slät plast.
  • En viss likhet med Provences stil har en riktning shabby chic … Dörrkanterna är också gjorda i mjuka pastellfärger. Skillnaden är att utskrifter av denna stil måste göras i rosa färger och innehålla element som band, rosetter, blommönster och till och med textildetaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mycket snyggt och lakoniskt utseende är inneboende i dörrprodukter ekostil … De är trästrukturer med en matt struktur i dämpade ljusa eller bruna toner. Eco -stil tolererar inte pretentiöshet, därför levereras sällan foder med tryck och ritningar.

Det är viktigt att välja dörrkåpor så att de gör ditt hem riktigt elegant och vackert. Dörren är ansiktet på varje rum i ditt hem, så du måste vara mycket försiktig när du väljer design och material för dörrpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer alla rekommendationer kommer ditt hem att glädja dig och dina nära och kära länge.

I nästa video, se en översikt över dörrkanterna.

Rekommenderad: