Välvda Dörrar (49 Foton): Innerdörrar I En Bågformad öppning, Plast Och Trä, Dubbla Och Enkla, Typer Och Funktioner För Installation

Innehållsförteckning:

Välvda Dörrar (49 Foton): Innerdörrar I En Bågformad öppning, Plast Och Trä, Dubbla Och Enkla, Typer Och Funktioner För Installation
Välvda Dörrar (49 Foton): Innerdörrar I En Bågformad öppning, Plast Och Trä, Dubbla Och Enkla, Typer Och Funktioner För Installation
Anonim

Specialister inom dörrproduktion arbetar för att göra dessa produkter mer eleganta, bekväma och praktiska. Idag ökar populariteten hos välvda innerdörrar. Dessa mönster lockar uppmärksamhet med sitt speciella utseende. Produkter av denna typ gör interiören mer raffinerad och sofistikerad. Vidare i artikeln kommer vi att titta närmare på de välvda modellerna och prata om deras sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Designers noterar att välvda dörrar enkelt och harmoniskt passar in i olika stilistiska riktningar. Inredningsmodeller av naturligt trä ger värme och komfort till hemmets atmosfär. Bågens speciella form gör standardinredningen mer original och uttrycksfull.

Psykologer noterar att de mjuka, släta linjerna på den välvda öppningen har en positiv effekt på en persons känslomässiga tillstånd. Dessutom är sådana produkter redo att pigga upp dig, lindra spänningar och i vissa fall koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudskillnaden mellan dörrar monterade i en välvd öppning är en halvcirkel ovanpå strukturen. Experter noterar att förutom estetiska indikatorer har sådana dörrar inte några särdrag från den operativa sidan.

När du väljer ovanstående modeller bör du inte räkna med något extraordinärt ur teknisk synvinkel.

En annan egenskap som bör noteras är den visuella ökningen av takets höjd. Men denna teknik fungerar bara om dukarna är målade i ljusa färger. Annars kommer bågen bara att betona höjden på rummet. På grund av leken av ljus och skugga skapar experterna från inredningsfältet en elegant och fashionabel design i rummet.

Bild
Bild

Kostnaden för produkter av ovanstående typ är högre än vanliga rektangulära dörrar. Tänk på denna parameter när du väljer en produkt för ditt hem.

Modeller och vyer

Halvcirkelformade ingångar för att visuellt öka utrymmet har använts sedan antiken. Moderna köpare väljer också välvda dörrpaneler.

Sådana produkter är indelade i två typer när det gäller placering:

  • Interroom för inomhusinstallation.
  • Entré för placering vid entrén till byggnader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första alternativet kan dekoreras med transparenta eller färgade glasinsatser. Det bör noteras att dukarnas standardhöjd är cirka två meter, vilket gör dem till en utmärkt lösning för långa människor.

I sin tur är inre positioner indelade i följande typer:

  • Lansett . Produkter av denna typ representerar en gotisk modifiering av de välkända välvda formerna. Det huvudsakliga kännetecknet för sådana modeller är i form av en öppning, som består av två bågar, skarpt anslutna till varandra.
  • Halvcirkelformig . Den vanligaste typen. Bågen är gjord i en standard halvcirkelformad form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Morisk (hästsko) . Utåt liknar denna art en hästsko. Köpare erbjuds ett urval av blad, spetsiga eller avlånga ovala positioner. Sådana modeller är perfekta för etniska stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ur synvinkel på strukturens struktur skiljer sig dukarna:

  • Enstaka blad . Dörrar med endast ett rörligt blad. Om du väljer rätt form och mått på produkten blir duken ett uttrycksfullt element i interiören. Beslag, dörrkarmar etc. ska passa perfekt under dörren. Enkla bladmodeller är idealiska för öppningar upp till 98 0 millimeter.
  • Tvåskalig . Du bör vara uppmärksam på sådana modeller om dörröppningens dimensioner är 1300 millimeter. På kundens begäran kan öppningen ökas för att installera duken. I regel är modeller av denna typ större än enkeldörrar. Dessa dörrar kommer att vara ett uttrycksfullt och färgstarkt tillskott till rymliga rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av öppning är dörrarna glidande och gångjärn … Den andra typen är allmänt känd och finns ofta i rum av olika slag. Produkter av denna typ öppnas åt ena sidan, inåt eller utåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de svängande glidlägena är det inte så enkelt här. Många experter diskuterar om välvda dörrar kan skjutas. Konstigt nog, men svaren och "ja" och "nej" är ganska lämpliga här.

Det är värt att notera att för att fästa skärmen på den övre skenan behövs en rak, plan ände. En välvd form fungerar inte i det här fallet.

Material (redigera)

Valet av konstruktionsmaterial är mycket viktigt. Det beror inte bara på dörrens utseende, utan också på dess hållbarhet, tillförlitlighet och andra prestandaegenskaper. Moderna tillverkare erbjuder kunder ett stort urval av råvaror för varje smak, färg och plånbok. Därefter kommer vi att titta på de mest populära och vanliga alternativen.

Naturligt trä

Massivt trä är det mest populära och favoritmaterialet för de flesta köpare. Trädet har ett speciellt mönster. Naturliga råvaror är en helt säker och miljövänlig produkt. Förutom ett antal fördelar har detta alternativ en betydande nackdel - höga kostnader. De vanligaste sorterna är tall, bok, aska och bok. Sällsynta och exotiska raser används ibland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa entrémodeller är dekorerade med element i smidesjärn. Tandemet av trä och metall är utbrett på grund av dess speciella uttrycksfullhet.

Om användaren letar efter en budgetmodell, men hans val är benäget för trä, erbjuder företag produkter från spånskiva, MDF eller träbjälkar. Visuellt kommer sådana produkter att se ut som en dörr i massivt trä, men prestandaegenskaperna blir mycket lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Detta material används aktivt inom många produktionsområden. Välvda plastmodeller är fulla av olika färger och nyanser. Det bör noteras att sådana produkter är idealiska för placering i kontorslokaler. Det är bättre att inte installera dem i hus och lägenheter. Designers särskiljer ett antal stilar där välvda dörrar kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas används ofta som tillägg till dem. Detta är ett sofistikerat och praktiskt material som kommer att ge produkten en speciell chic. Dessutom är plastdörrar med glasinsatser idealiska för kompakta rum på grund av den transparenta strukturen som fritt överför ljus.

Glas och metall

Välvda dörrar av profil och glas väljs ofta för installation i hus på landet. De dekorerar utgångarna till trädgården, balkongen eller terrassen. Det är enkelt och enkelt att ta hand om sådana modeller med en vanlig trasa och tvättmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Tillverkare erbjuder kunderna ett stort urval av olika färger på dörrblad. Huvudkriteriet för att välja färg är interiörens stil.

Varje inredning har vissa egenskaper som måste beaktas vid val av dörrar:

  • Tidlösa klassiker . För klassiska trender rekommenderas det starkt att välja en massiv träprodukt i naturlig träfärg. Som regel är den brun och dess olika nyanser: från ljusa till tjocka och mörka färger. Som budgetersättning kan du välja MDF eller spånskiva. Om väggarna är dekorerade i ljusa färger, kommer mörka trämodeller att se bra ut mot sin bakgrund och vice versa.
  • Öster . Välvda strukturer passar harmoniskt in i de östra riktningarna. Modeller dekorerade med mönster och sniderier är fantastiska. Det bästa materialet är naturligt trä i mörka färger. Färgade glasinsatser i en varm färg kommer att komplettera utseendet på orientalisk inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hem och mysigt land . Mooriska eller hästskoformade dörrar kommer att se perfekt ut i den här stilen. Det är bättre att uppmärksamma modeller gjorda av trä i varma färger. Massivets naturliga mönster kommer att komplettera byns atmosfär. En atmosfär av lugn och komfort kommer att omedelbart härska i rummet.
  • Shabby chic . Dörrar med effekten av åldrande kommer att passa in i begreppet denna riktning. Imitationen av sprucken färg och scuffs passar perfekt in i denna inredning. Dörrar i ljusa färger är perfekta: vit, beige, persika och andra liknande nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Med tanke på det faktum att butikerna erbjuder ett stort sortiment av olika färger och storlekar på välvd dörrkonstruktioner måste du kunna göra rätt val. Experter noterar att massiva välvda dörrar har högpresterande indikatorer, samt tillförlitlighet och hållbarhet. Produkter av denna typ klarar perfekt rollen som entrédörrar.

Bild
Bild

När du väljer en modell för inomhusinstallation är det nödvändigt att bestämma exakt var dörrarna ska installeras.

Om du letar efter balkongdörrar är det att föredra att välja produkter med stora glasinsatser genom vilka solljus fritt kommer in i rummet. Produkter med små skär med färgat glas dekorerat med mönster kommer perfekt att komplettera interiören i sovrum, vardagsrum och hallar. Modeller dekorerade med volymetrisk snidning kommer också att se attraktiva ut.

Oavsett vilket alternativ du väljer måste produkten uppfylla följande krav:

Praktiskhet

Slitstyrka

Varaktighet

Säkerhet (miljövänlighet)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter en kökslucka rekommenderas att du väljer en produkt som kräver anspråkslös vård. Hittills har många produkter utvecklats med vilka beläggningar behandlas för att skydda mot smuts, damm och fläckar. Denna egenskap är mycket viktig, särskilt om dörrarna installeras i ett rum där mat tillagas och konsumeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkt värmeledningsförmåga är också viktigt, särskilt om regionen har svåra och frostiga vintrar. Denna indikator är viktig för att skapa en bekväm atmosfär i hemmet. Dessutom hjälper dörrar som på ett tillförlitligt sätt håller den önskade temperaturen i rummet till att spara pengar som kunde ha spenderats på att betala värmeräkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

  • En sofistikerad modell som är perfekt för orientalisk stil. En sådan dörr, kompletterad med glasinsatser och andra dekorativa element, kommer att bli ett nyckelelement i inredningen.
  • En praktisk bit tillverkad av naturligt massivt trä - det perfekta valet för amerikanskt land. För en större visuell effekt kompletteras duken med metalldetaljer. Som det borde vara i denna stil är materialets mönster inte täckt med färg, utan presenteras på ett naturligt sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snygga dörrar i vitt med gyllene volymetriska element kommer harmoniskt att passa in i klassiska interiörer. Glasinsatser kommer visuellt att underlätta designen.
  • Mörka färger ger chic och adel till inredningen. Positioner i denna färg ser särskilt imponerande ut i en duett med ljusa väggar. Ett bra komplement till etnostilar och klassiska trender. Det är värt att notera att dubbelbladiga positioner är bättre lämpade för rymliga rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skjutdörrar i naturlig brun färg. Snygg, praktisk och fashionabel lösning. Observera att färgen på modellen matchar möblerna. På grund av detta uppnås harmoni i rummet.
  • Praktiska enkeldörrar som kan fungera som entré- eller interiörprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vitt är en klassiker. Det passar bra med olika färger och nyanser, oavsett mättnad och temperatur. Denna modell, kompletterad med en artificiell antik effekt, kommer att vara en utsökt dekoration för den shabby chic stilen.
  • Det rekommenderas att installera klara glasprodukter i rum på norra sidan. Perfekt om köparen vill kompensera för bristen på naturligt ljus. Det bör noteras att sådana produkter är sällsynta. I regel görs denna produkt på beställning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett utseende måste produkten vara av hög kvalitet. Annars kommer även den vackraste dörren att förlora sin attraktivitet efter några år efter installationen.

Rekommenderad: