Dörrar "Kapel": Funktioner I Valet Av Sammansatta Interiörmodeller, Analoger Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar "Kapel": Funktioner I Valet Av Sammansatta Interiörmodeller, Analoger Och Recensioner

Video: Dörrar
Video: Sidewalks Get Personal: A Pedestrian-Centered Approach for Equitable Urban Wayfinding 2024, April
Dörrar "Kapel": Funktioner I Valet Av Sammansatta Interiörmodeller, Analoger Och Recensioner
Dörrar "Kapel": Funktioner I Valet Av Sammansatta Interiörmodeller, Analoger Och Recensioner
Anonim

Valet av innerdörrar är en ansvarsfull och energikrävande sysselsättning. Lusten att kombinera pris, kvalitet och design i en modell är värd många timmars sökning, jämförelse och tvivel. Det är fortfarande allmänt trott bland konsumenterna att materialens naturlighet är nyckeln till dörrens tillförlitlighet och hållbarhet. Under förhållanden med hög luftfuktighet och plötsliga temperaturförändringar kan en trädörr dock deformeras och till och med spricka. Mångsidiga sammansatta innerdörrar kan hjälpa dig att undvika frustration och ekonomiska förluster.

Bild
Bild

Vad är kompositmaterial?

En komposit är ett material som erhålls genom att kombinera ämnen med olika egenskaper. Som regel är detta en plastbas, vars styvhet och styrka ges av olika fyllmedel. Till exempel är träpolymerkomposit (WPC) tillverkat av strimlat trä (eller risskal) och anslutande polymerer.

Slutprodukten innehåller de bästa kvaliteterna av trä och plast: hållbarhet, vattenbeständighet, naturligt utseende och till och med lukt.

Förhållandet mellan de ingående elementen avgör vilka funktioner som kommer att råda. En större mängd trämjöl ger egenskaperna hos WPC närmare naturligt trä, och med en ökning av andelen polymer ser duken ut som vanlig plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många WPC -recept är mycket resistenta mot påverkan av mikroorganismer och aggressiva miljöer. På grund av träpartiklar absorberar de flesta kompositer en liten mängd fukt, men utan att förlora form och styrka. När de är torra återställs de ursprungliga egenskaperna. Kompositmaterial bearbetas enkelt: sågning, hyvling, borrning, det är miljövänligt, brandsäkert och kräver inget särskilt underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansatta dörrar

Tillverkningen av dörrar baserade på WPC är en ny, men redan efterfrågad riktning. Låg kostnad noteras bland fördelarna med produkter av denna typ. En mycket viktig aspekt när du väljer. Kompositstrukturer är lätta för enkel byte och installation. Dessa dörrar har högre ljud- och värmeisoleringsprestanda än trädörrar. De är inte rädda för temperaturfluktuationer, korrosion, atmosfäriska och biologiska påverkan.

Sådana dörrar är lämpliga för inredning av lägenheter, privata hus, kontor och andra lokaler.

De kan ha olika former och storlekar: enkla och dubbla, med glas och paneler. Ett av de populära märkena på marknaden för sammansatta produkter är varumärket Kapelli.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i dörrarna "Kapel"

Capelfabriken är ett projekt från Intechplast -fabriken. En serie tekniska dörrar planerades ursprungligen för kontor, skolor, sjukhus och andra kommersiella anläggningar. Testprovet visades först ut på utställningen 2011 i Moskva. Den nya produkten blev snabbt populär bland konsumenterna på grund av dess egenskaper och rimliga priser. Och redan 2014 fylldes marknaden upp med nya linjer av sammansatta dörrar.

Bild
Bild

Tillverkaren lyfter fram följande egenskaper hos produkterna från detta märke:

Fuktmotstånd … Vid skapandet av dörrar används material med hög hydrofobicitet. Slutprodukten tillåter inte ånga att passera, och vattenabsorptionen är praktiskt taget reducerad till noll. Detta undviker deformation och slitage, oavsett rumsklimat.

Det är därför "Kapel" -dörrar rekommenderas för våtrum: pooler, badrum, bastur och bad.

  • Isolerande egenskaper uppnås med hjälp av ett isolerande material - expanderad polystyren. Cellerna i dess struktur säkerställer låg konduktivitet för ljud och värme. För att förbättra isoleringskvaliteten läggs dörrkarmens omkrets med en gummitätning.
  • Brandsäkerhet . Dörrar "Kapel" har godkänt brandcertifiering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätt att installera . Produkterna är mycket lätta, duken med parametrarna 0,9x2 m har en vikt på 14,5 kg och tillsammans med lådan och plattorna 21,5 kg. Inga specialverktyg och tillbehör krävs för installation. Enligt kundrecensioner hade de inga problem med egen installation, tack vare de detaljerade instruktionerna.
  • Miljövänlighet bekräftas av ett intyg om sanitär och epidemiologisk undersökning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varaktighet . Slitstarka material och låg vikt, även vid aktiv användning, skyddar strukturen från hängning och deformation.
  • Immunitet mot hushållskemikalier . När serien skapades var det tänkt att använda dörrar främst i rum där de ofta rengörs med desinfektionsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samlingar

Idag hittar du följande märkesserier:

Kapelli-Classic

Detta är grundmodellen. Doorplast dörrbladet som utvecklats av företaget är täckt med ett värmebeständigt PVC-ark 1,5 mm tjockt. Inre förstyvningsribbor av fuktresistent LVL-virke ger strukturen styrka. Fyllning - expanderad polystyren. Detta material består av 0,1-0,2 mm bubblor, som har isolerande egenskaper. En PVC -tejp löper längs banans kant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrbladet levereras med en låda, som kan vara klassisk eller teleskopisk, att välja mellan. Den är tillverkad av PVC genom extrudering. Den resulterande substansen har en mer cellulär struktur och hårda kanter. Densiteten är jämförbar med träets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar "Kapel" har inga särskilda krav på beslag. Designens lätthet gör det möjligt att använda överhängsgångjärn för installation. Lås kan beställas i två typer: magnetiska och mekaniska. Alla beslag är gjorda i två färger: guld och krom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapelli-connect

Företagets tsargovaya -linje. Bakdörren är en slags konstruktör. Dess ram bildas av tre eller flera tvärgående remsor (tsarer) som förbinder sidostolparna. Ramens utrymme är fyllt med panelfyllmedel och dekorerat med glas- eller aluminiuminsatser. Alla dörrelement är gjorda av kompositmaterial och klistrade över med en ekofinér.

Denna dekorativa finish skapar den visuella och taktila effekten av naturligt trä.

Dörrens modulära enhet gör det möjligt att enkelt byta ut elementen vid skador. Connect -seriens dörrar är endast utrustade med teleskoplister.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapelli-Universal

Ett utmärkande drag i serien är teleskoplådan i aluminium.

Denna design ger ett antal fördelar till de som redan finns:

  • låter dig installera ramen i en öppning av valfri tjocklek;
  • ramen och höljet är utrustade med en tätning. Detta hjälper till att dölja ojämnheten i öppningen och eliminerar behovet av ytterligare utjämningsarbete;
  • plattbandet behöver inte fixas, eftersom det är en fortsättning på dörrprofilen;
  • i universalboxen kan duker installeras i valfritt färgschema och med olika typer av finish.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapelli-Ecoline

Ytterligare en serie sidodörrar. Till skillnad från Connect är det panelerade fyllmedlet en smörgås av expanderad polystyren och PVC -ark.

Bild
Bild

Kapelli-Eco

Det här är helt släta dörrar. Ett tre millimeter HDF-ark, en fiberplatta med hög densitet, används som beläggning. Materialet är nytt, men redan uppskattat inom möbel- och byggbranschen på grund av brädornas höga densitet och enhetlighet. De vertikala ändarna är försedda med en aluminiumplåt, och de horisontella är täckta med PVC -tejp. Dörrar med HDF -beklädnad är inte 100% vattentäta.

Bild
Bild

Kapelli brandbekämpning

Har en brandmotståndsgräns på 30 minuter. Duken och lådan är gjorda av trä och har en brandsäker impregnering. Dörren är utrustad med kalltätning och värmeförseglingstejp.

Bild
Bild

Ytbehandlingar och storlekar

Dörrar "Kapel" tillverkas i vitt och i monokol, laminering med 3D- och PVC -folie är möjlig. Varianter med inglasade dukar finns, oavsett typ av dekorativ beläggning. Glasytan beror på kundens önskemål, men kan inte uppta mer än 30% av duken.

Du kan välja typ av glasenhet: transparent, vit matt, förstärkt.

Företaget producerar alla standardstorlekar från 60 till 90 cm. Skräddarsydda anpassade storlekar övas.

Bild
Bild

Recensioner

Kapel -kompositdörrar är ett bra val för alla rum. …

Den största fördelen med detta märke är vatten- och ångmotstånd, vilket gör dem till det bästa alternativet för våtrum.

Materialen från vilka de är tillverkade är resistenta mot extrema temperaturer och aggressiva ämnen som klor. Dörrar har låg värmeledningsförmåga, de rostar inte eller lossnar och spricker inte.

Köpare noterar i recensioner att dörrar är mycket starkare än konventionella PVC -motsvarigheter. Fukt absorberas inte alls, men dörren dimmar ofta upp i badrummet. Bullerisolering är inte absolut, men fukt, lukt och värme tränger inte ut utanför rummet.

Det bör noteras att Intechplast inte är den enda tillverkaren av vattentäta dörrar. En analog på marknaden är Bravo -fabriken med Aqua -serien.

Se videon nedan för detaljerade instruktioner om installation av Kapel-plastresistenta dörrar.

Rekommenderad: