Metaldörrar Med Glas (31 Bilder): Dubbla Ingångar I Järnglasade Modeller, Alternativ Med Smide Och Glas

Innehållsförteckning:

Video: Metaldörrar Med Glas (31 Bilder): Dubbla Ingångar I Järnglasade Modeller, Alternativ Med Smide Och Glas

Video: Metaldörrar Med Glas (31 Bilder): Dubbla Ingångar I Järnglasade Modeller, Alternativ Med Smide Och Glas
Video: Skillnad mellan äkta kittad spröjs och utanpåliggande spröjs 2024, April
Metaldörrar Med Glas (31 Bilder): Dubbla Ingångar I Järnglasade Modeller, Alternativ Med Smide Och Glas
Metaldörrar Med Glas (31 Bilder): Dubbla Ingångar I Järnglasade Modeller, Alternativ Med Smide Och Glas
Anonim

Vid val av dörrar ägnas särskild uppmärksamhet åt materialet, som måste vara starkt och säkert. Dessa kvaliteter inkluderar metalldörrar med glas. På grund av sina särdrag är glaserad järnplåt ett av de mest populära alternativen och installeras i många bostäder och industrilokaler.

Funktioner och Fördelar

Vid första anblicken är metall och glas oförenliga material, men denna idé är felaktig. Metallen med glaskonstruktion är mer hållbar än trädörrar.

Sådana mönster har också följande fördelar:

  • Säkerhet. Detta material är svårare att bryta eller skada. Följaktligen är själva produkten svårare att spricka. Därför är en ingångsdörr av metall den säkraste designen.
  • Pålitlighet. En sådan plåt har en lång livslängd utan en radikal förändring av utseendet.
  • Sådana strukturer har god ljudisolering och är mer motståndskraftiga mot höga temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel och bekväm drift.
  • Snabb montering och demontering av produkten.
  • Presenterbart och estetiskt utseende. Den inglasade duken sticker positivt ut bland liknande strukturer och ger rummet en ädel look.
  • Järndörrar med glas är en bra vattentålig och ljusöverförande struktur. Glasinsatsen i ingångsprodukterna kan spela rollen som ett "titthål" genom vilket du kan se vad som händer på gatan. Det är också en bra ledare av ljus i mörka områden i en lägenhet (till exempel en hall).
  • Brett sortiment och tillgänglighet. Dessa produkter kan köpas inte bara i butiken, utan också beställas enligt individuella parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Trots det stora antalet positiva egenskaper har de också nackdelar:

  • Den höga kostnaden för produkten.
  • Låga värmeisoleringsegenskaper.

Sådana mönster har många typer och modeller, så de är lämpliga för alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Klassificeringen av typer av järnstruktur beror på många parametrar.

Så, beroende på syftet, är dörrarna indelade i:

  • Entré eller gata.
  • Interroom.

Den första typen används inte bara på offentliga platser (butiker, sjukhus, restauranger, kaféer), utan också i privata hem. För det senare alternativet väljs vanligtvis en smidd dörr. Smidda galler är vanligtvis monterade på en glasinsats för skydd och styrka. Antika smidda produkter ger också dörrarna och fasaden till byggnaden ett aristokratiskt utseende. Innerdörrar installeras i lägenheten, i kontorsutrymmena, liksom i pooler och duschrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och en och annan typ av konstruktion kan vara enkel och brandbeständig. Brandsäkra konstruktioner med glasinsatser är vanligtvis gjorda av två metallplåtar, motståndskraftiga mot höga temperaturer och en brandsäker stele.

Denna design har en tätning runt omkretsen, som expanderar vid höga temperaturer. Således fyller det utrymmet och släpper inte in rök i det intilliggande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Beroende på material skiljer man dörrar:

  • Stål.
  • Aluminium.
  • Förstärkt plast.

Ståldörrar utmärks av ett mer pålitligt och hållbart dörrblad. Därför anses de fortfarande vara elit.

Aluminiumprofildörrar är lättare och snabbare att montera. Den senare versionen har ett dubbelskikt: en aluminiumplåt placeras i ett plastfodral. Detta ger strukturen mer tillförlitlighet och skydd. Sådana dörrar installeras oftast på en balkong, veranda eller hus på landet.

Förutom ren metall är dörrar ofta inramade med trä- och plastfoder. Detta låter dig markera dörren bland liknande mönster och ge den ett vackert utseende. Materialförhållandet i sådana dörrar är annorlunda: i vissa modeller tas metall som grund, och glas är ett dekorativt element, i andra tvärtom: endast karm och beslag återstår av metallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningsmetod

Enligt öppningsmetoden är dörrbladen indelade i:

  • Gunga.
  • Glidande.
  • Vikbar.
  • Karusell.

Gunga dörren är ett klassiskt alternativ som används i många miljöer. Denna metod innebär att man bara öppnar i en riktning. Denna design kan vara både dubbelbladig och enkelbladig. Denna metod kan användas för både entré- och innerdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande dukar öppnas med guider och kan ha antingen två eller en skärm. Som regel används de för zonindelning av ett rum, som innerdörrar i en lägenhet och som ingångar till köpcentrum, restauranger och kaféer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikbar modellen kännetecknas av flera skärmar eller sektioner, som, när de öppnas, sätts ihop till ett dragspel. Mekanismen liknar den glidande modellen, men i detta fall förblir sektionerna och skärmarna på plats. Som regel används denna typ inne i lägenheten för att avgränsa utrymme och som inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karusellvy öppning är en cirkel eller axel i mitten av dörröppningen. I det här fallet har modellen flera klaffar som roterar. Denna typ är populär för installation vid ingången till ett köpcentrum eller kontorsbyggnader.

Bild
Bild

Form och design

Beroende på form och design finns det:

  • Standard rektangulära dörrar . Denna typ är den mest populära och efterfrågade, eftersom den enkelt kan dekoreras med smidda delar och glasinsatser i olika former.
  • Bågformad eller glidande halvcirkelformad . Denna blankett används för innerdörrar och är som regel dekorerad till ett minimum. Det är möjligt att installera målat glas eller frostat glas.
  • Anpassade dörrar (asymmetrisk, rund, triangulär). På grund av den ovanliga och iögonfallande formen är dörren inte dekorerad med extra skär, förutom glas. Annars kommer designen att se löjlig och olämplig ut.

Varje art måste väljas noggrant på många sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en metalldörr med glasskär är inte ett lätt beslut.

För att dörren ska fungera länge och vara ett pålitligt stöd måste följande punkter beaktas:

Dörrens bas . De mest populära är stål- och aluminiumdörrar. Elite ståldörrar har bra värme- och ljudisolering, men om du vill kan du installera en extra tätning runt omkretsen. Aluminiumplåten är mindre tät, men har samtidigt hög hållfasthet och lång livslängd. Det är därför sådana dörrar oftare än andra installeras på platser där ett stort flöde av människor passerar. Aluminium lämpar sig också lätt för efterbehandling med andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Verksamhetsort . Om du behöver en entrédörr bör du föredra frostat eller tonat glas, vilket inte tillåter nyfikna att titta in i huset. För ett mer estetiskt utseende kan du använda målning på glas eller målat glas. För samma ändamål är det värt att använda smidda delar och galler, som kan ge ytterligare skydd. I valet av innerdörrar beror mycket på den allmänna stilen, lägenhetens område och ägarnas preferenser.
  • Öppningsmetod . I det här fallet är det värt att överväga området och storleken på rummet där dörren ska installeras. För små lägenheter kommer skjutdörrar eller skärmdörrar att vara en utmärkt lösning.
  • Produktens tekniska egenskaper . För utomhuskonstruktioner är det viktigt att välja en duk med hög densitet och motståndskraft mot temperaturförändringar, bra värmeisolering.
  • Det är viktigt att välja rätt isolering mellan dukarna … Mineralull bör ges företräde. Den har god värmeisoleringsprestanda och är ett miljövänligt material.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bevara gatudukens utseende bör du vara uppmärksam på träklädsel eller ytterligare skyddsutrustning.

  • För inredning är huvudkvaliteten högt ljud och värmeisolering .
  • Pålitliga lås av hög kvalitet . Entrékonstruktioner måste ha minst två lås, varav ett måste vara cylindriskt, eftersom det enkelt kan omkodas vid nyckelförlust.
  • Kvalitetsbeslag , som inkluderar handtag, kedjor, gångjärn och andra tekniska element. De måste vara tillverkade av slitstarkt material och hålla fast vid produkten. De ska också ha ett vackert utseende.

Metaldörrar med glas är en utmärkt lösning för alla rum. De är utvalda för strukturens tillförlitlighet och säkerhet, ett brett utbud av modeller och estetiskt utseende.

Rekommenderad: