Tambour -dörrar (38 Bilder): Entrédörrar I Metall Och Trä Till Trappan, Strukturer För Vestibulen

Innehållsförteckning:

Video: Tambour -dörrar (38 Bilder): Entrédörrar I Metall Och Trä Till Trappan, Strukturer För Vestibulen

Video: Tambour -dörrar (38 Bilder): Entrédörrar I Metall Och Trä Till Trappan, Strukturer För Vestibulen
Video: top 25 stair design।main door front stair design 2024, Mars
Tambour -dörrar (38 Bilder): Entrédörrar I Metall Och Trä Till Trappan, Strukturer För Vestibulen
Tambour -dörrar (38 Bilder): Entrédörrar I Metall Och Trä Till Trappan, Strukturer För Vestibulen
Anonim

Dörrar är ett av de mest efterfrågade interiörattributen som används nästan överallt. De kan utföra både en dekorativ och en skyddande funktion som skyddar mot oönskade intrång. Den moderna marknaden presenterar många modifieringar av sådana strukturer, som skiljer sig åt både pris och utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tambour -dörrar är ett slags klassiska dörrar utformade för ytterligare skydd av en bostadshus eller flera lägenheter i en sektion. De installeras på flera ställen:

På platsen för ett flerfamiljshus , där flera lägenheter bildar ett golv av vestibyltyp. Tekniskt sett är detta en liten del av vardagsrummen, som är inhägnad från resten med dörrar.

Bild
Bild

Utanför . Tambourdörrar är ett utmärkt alternativ som entrédörrar direkt för ett flerfamiljshus. Idag är de installerade vid nästan varje separat ingång för att komplicera inträngning i lokalerna och öka byggnadens värmeisolering.

Bild
Bild

Dörrarna till vestibulen utmärks av sin höga hållfasthet och inbrottsbeständighet.

En sådan struktur består av flera grundläggande element:

  • Låda . De är gjorda av tjock metall så att strukturen tål betydande påfrestningar.
  • Metallhörn . Dessa element används för att ytterligare stärka strukturen.
  • Gångjärn . Tillverkare erbjuder flera typer av sådana element. De kan vara externa och interna.
  • Dörr löv . Huvudelementet, som i de flesta fall är tillverkat av tjocka metallplåtar. Isolering kan förekomma inuti strukturen, som dessutom fungerar som en ljudisolator.
  • Beslag . Endast produkter av god kvalitet används här, vilket garanterar en hög säkerhet hemma.
Bild
Bild

Tillverkning

Dörrar av denna typ är mycket populära, så många hantverkare konstruerar sådana system med sina egna händer. Algoritmen för tillverkning av sådana dörrstrukturer består av flera sekventiella steg:

Mätningar . För att få entrédörrar av hög kvalitet måste du först känna till öppningens dimensioner. Baserat på de uppgifter som erhållits beräknas parametrarna för dörrbladet och karm, och sedan skapas en ritning med alla dimensioner.

Bild
Bild

Ramtillverkning . Den är formad av stålhörn av en viss storlek. Det är viktigt att de är hållbara och håller hög kvalitet. I detta fall justeras dörrbladets karm efter dörrkarmens dimensioner. Det sista elementet är också tillverkat av stålhörn. Vid varje steg övervakas alla dimensioner av arbetsstyckena ständigt för att utesluta deras inkonsekvenser.

Bild
Bild

Mantel . När ramen är klar fästs stålplåtar på dörrbladet. De är externa säkerhetselement. Vid behov kan isolering placeras inuti dörren, som fixeras med speciella lim. De yttre arken är svetsade i hörnen för att skapa en stark anslutning. Om måtten inte matchar, jämnas strukturen med en slipmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fäst gångjärnen . När duken och ramen är klara svetsas stödöglor till dem. Därigenom görs noggranna mätningar för att säkerställa att båda systemen är konsekventa. Det enklaste alternativet är att placera gångjärnen på utsidan. Att få interna system är mycket svårare utan specifika färdigheter och utrustning.

Bild
Bild

Installation av beslag . Denna process är slutlig, eftersom det innebär att man sätter in låset. Observera att om flera sådana mekanismer används, monteras några av dem i monteringsstadiet. Detta gäller mer komplexa system som minskar risken för hackning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tambourdörrar är ett slags klassiska dörrdesigner.

Ett särdrag hos dem är bara installationsplatsen och hög ytstyrka.

Därför kan de klassificeras enligt olika kriterier.

Beroende på skärmens designfunktioner kan endast två typer av produkter särskiljas här:

  • Gitter . Dukar av denna typ har små öppningar som är avsedda för ventilation av rummet. De finns ofta bara i varma områden, där det inte finns något behov av att skydda rummet från kylan på vintern.
  • Döv . Bladet på en sådan dörr är fast och helt stängt. Förutom att vara anti-inbrott, låter de dig hålla värmen inne i huset och minska energiförbrukningen för uppvärmning.

Oavsett klass kompletteras dörrar av denna typ ofta med en videointercom och ett elektromekaniskt lås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av vestibulstrukturer dekoreras de externt med olika överlägg. Idag används många material för sådana ändamål: från MDF till naturläder. Ekonomiklassprodukter trimmas med fiberboardplåtar, vilket kan minska deras kostnad avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Huvudkarakteristiken för en fördörr är dess hållbarhet och styrka. Därför används endast högkvalitativa material vid tillverkningen av klassiska och gitterstrukturer i vestibulen:

Metall . Ofta är detta ämne det huvudsakliga i tillverkningen av fördörrar. Metallkonstruktioner tål perfekt mekaniska skador och betydande temperaturförändringar. Tillverkare använder kallvalsade stålplåtar som grund. Tjockleken på ett lager är minst 2 mm, vilket ger en stor säkerhetsmarginal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Trädörrar kan användas för installation i en vestibyl. Men sådana system är endast lämpliga för inomhusbruk. Om de är monterade på gatan kommer de snabbt att kollapsa under påverkan av fukt. Samtidigt är träets styrka mycket lägre än metallens. För att öka denna egenskap klär tillverkarna ramen med järnplåt samt aluminiuminsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teoretiskt sett kan plaststrukturer också installeras i vestibulen. Men de är sällsynta, eftersom de inte är lämpliga för dekoration av lokaler. Många metallmodeller är inte alltid döva. Några av dem kan kompletteras med glas, som fungerar som en dekoration. Formen och storleken på sådana insatser beror endast på dörrkonstruktören och tillverkaren. Dyrare modeller är också dekorerade med olika material och metoder:

Pulversprutning . Specialfärger används här, som skyddar metallen från snabb korrosion, och ger också en unik ytdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nitroenamels .

Bild
Bild
Bild
Bild

Laminerade och MDF -paneler . Tekniskt sett är de limmade på dörrbladets yta. Detta låter dig simulera strukturen för nästan vilket material som helst. Tillverkare producerar ofta produkter med en träig konsistens som passar bra till olika typer av interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinylläder . Denna design finns endast på dörrar som installeras inuti byggnader. Detta tillåter inte bara att dekorera dem, utan också att betona statusen för invånarna i ett visst block eller en sektion.

Bild
Bild

Konstruktioner

Tambour dörrblad förbättras ständigt, vilket leder till att många modifieringar ser ut. Beroende på designfunktionerna kan flera typer av liknande produkter särskiljas:

  1. Enkeldörrar . Tillverkare producerar sällan sådana ändringar, eftersom de endast är lämpliga för smala vestibuler med en skärmbredd på högst 90 cm.
  2. Dubbelbladsmodell - den perfekta lösningen för en klassisk vestibyl. Dörrar av denna typ kan utrustas med flikar i olika storlekar. Idag används alltmer mönster där en duk har en standardstorlek och den andra halvan av dess bredd.
  3. Dörrar med akterspegel . Detta element är placerat högst upp på öppningsramen. Mycket ofta används det som en partition. I detta fall kan akterspegeln finnas i både enkla och dubbla versioner.
Bild
Bild

Dimensioner

Dörrbladets dimensioner är en av de komponenter som människor uppmärksammar när de köper det.

Idag finns vestibyldörrar i olika varianter, men ofta har dörrbladet standardstorlekar:

  • Bladhöjden varierar inom ett relativt litet område på 2035-2385 mm. Dessa värden är standardiserade och specificerade i specifika byggkoder.
  • Bredd. Klassiska enkelbladiga versioner är utrustade med 900 mm blad. När det gäller dubbelt bladdukar kan deras bredd nå 2000 mm. Ökningen beror på den specifika tillverkaren. Detta gör att du kan välja en struktur för öppningens specifika dimensioner.
  • Tjockleken i sådana dörrar varierar relativt lite. Denna parameter i standardutföranden når bara 7 cm. Om tjockare stålplåtar används kan detta värde öka till 8-10 cm.

Observera att tekniken för produktion av sådana produkter gör att du kan ändra deras dimensioner inom ett mycket brett spektrum. Men om du behöver en dörr i anpassad storlek kommer den bara att göras på beställning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att köpa en fördörr till trappan är en ansvarsfull uppgift, vilket innebär val av högkvalitativa produkter. När du utför sådana operationer bör du vara uppmärksam på flera parametrar:

  • Korrespondens mellan öppningens dimensioner och dörrkonstruktionen . Det är viktigt att produkten passar in i dörröppningen. Om denna korrespondens inte observeras måste öppningen ökas eller utökas.
  • Specifikationer . Detta inkluderar dörrbladets styrka, stålplåtens tjocklek och beslagets parametrar. Var uppmärksam på låskvaliteten, eftersom de är en av de viktigaste säkerhetsfaktorerna. Om skyddskvaliteten är viktig bör produkter utrustade med galler väljas. Sådana mönster är lämpliga för ett flerfamiljshus eller direkt för en lägenhet.
  • Funktioner hos slingorna . Denna del av mekanismen påverkar också inbrottsmotstånd. Den bästa lösningen skulle vara dolda gångjärn, men de kommer att kosta lite mer.
Bild
Bild
  • Design . Det finns inga universella rekommendationer, eftersom den moderna marknaden har många alternativ för dörrblad (med akterspegel, fönster eller topp- och sidoskär).
  • Tillverkare . Du kan bara utvärdera produktkvaliteten utifrån kundrecensioner. Studera dem därför innan du köper liknande produkter. I vissa fall är dörrsvetten av vestibyltyp den andra, eftersom den är skyddande. Experter rekommenderar att man bara föredrar kända tillverkare av dörrrum som har funnits på marknaden under mycket lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det rätt?

Tambourdörrar används ofta i flerbostadshus där många boende bor.

För att installera sådana intertambourstrukturer bör flera sekventiella operationer utföras:

  • Först och främst måste du få tillstånd från alla boende i huset för denna operation. Detta beror på att vestibulen är gemensam för alla människor i denna struktur.
  • Tambourdörrar ska inte hindra snabb evakuering av människor under en brand. Därför måste de följa alla regleringsdokument och projektet. Om du behöver ändra formen på en dörröppning eller installera skiljeväggar, måste dessa åtgärder inkluderas i byggdokumentationen för ditt hem.
  • Installation av dörrbladet måste också samordnas med berörda statliga myndigheter och förvaltningsföretag.
Bild
Bild

Algoritmen för att installera en fördörr består av följande sekventiella operationer:

  • Öppningsförberedelse . Detta steg innefattar bildandet av en karm för dörrkarmen. Ofta finns det i många projekt redan en öppning, den behöver bara justeras efter dörrens storlek.
  • Fixering av dörrkarmen . För detta installeras strukturen i öppningen och justeras i alla plan. Denna operation är ganska enkel och kan göras för hand. Ramen fästs med träben, vilket gör att du kan ändra position om det behövs.
  • Fäst dörren . När lådan är inriktad fixeras den på väggen. För detta borras hål för ankare, som drivs in i basen genom metallhål. Fästning börjar från sidan av gångjärnsplatsen och övervakar ständigt platsen för duken. Proceduren avslutas med att slutföra sluttningarna och installera beslag.
Bild
Bild

Tambour -dörrar är ett unikt tillfälle att förvandla ditt hem till en trevlig plats som bara en viss kategori människor kommer att ha tillgång till.

Rekommenderad: