Klädsel I Konstläder? 44 Foton Hur Man Skyddar Ytterdörren Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Klädsel I Konstläder? 44 Foton Hur Man Skyddar Ytterdörren Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner

Video: Klädsel I Konstläder? 44 Foton Hur Man Skyddar Ytterdörren Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner
Video: Hur du byter drivmatta på din Lynx eller Ski-Doo! Vi tipsar och visar! 2024, April
Klädsel I Konstläder? 44 Foton Hur Man Skyddar Ytterdörren Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner
Klädsel I Konstläder? 44 Foton Hur Man Skyddar Ytterdörren Med Egna Händer, Steg För Steg Instruktioner
Anonim

Ganska budgetmässigt och snabbt kan du ändra dörrens utseende om du täcker den med konstläder. Denna procedur utförs ganska enkelt och enkelt, och, viktigast av allt, kräver inte användning av några speciella och komplexa verktyg. Hur man skyddar dörrar med konstläder? Svaret på just denna fråga kommer att ges i vår artikel.

Fördelar och nackdelar

Konstlädret som används för att stoppa dörrar är ett konstskinn i flera lager. Sammansättningen är följande: bomullstyg och nitrocellulosa. I detta fall appliceras dessa två material i lager ovanpå varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material används inte bara för att ändra utseendet på entrédörrar, utan också för att stoppa möbler, göra väskor och till och med för att dekorera bilinteriörer. Tillverkarna av själva materialet säger att konstläder är en högkvalitativ och presentabel ersättning för äkta läder.

Men detta material har också sina nackdelar och fördelar, som måste beaktas när du väljer det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna är:

  1. Motstånd mot de negativa effekterna av skadliga mikroorganismer, liksom sönderfall.
  2. Skydd mot fukt och frånvaro av negativa konsekvenser för materialet vid långvarig kontakt med det.
  3. Praktiskt taget obegränsad livslängd om den används korrekt och noggrant.
  4. Lätt att rengöra med vatten och eventuella tvättmedel, medan beläggningen inte drabbas av deras effekter.
  5. Förmåga att klara även de lägsta temperaturerna och inte deformeras.
Bild
Bild

Men det finns också några nackdelar, den viktigaste är omöjligheten att återställa en del av materialet. Det vill säga, om ett hål dyker upp, måste du stoppa hela dörren igen. Och konstlädret repas lätt och skärs, därför måste du noggrant använda dörren klädd med detta material.

Men dessa nackdelar är betydligt sämre än fördelarna, så det är inte förvånande att konstläderets popularitet inte har sjunkit på många år. Det breda sortimentet av detta material bidrar också till populariteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man material för beklädnad?

Efter att ha fattat beslutet att slida ditt dörrblad med konstläder, bör du också köpa relaterat material i förväg:

  1. Själv konstläder . Den kan vara matt, blank, perfekt platt eller med ett litet mönster.
  2. Isolering . Det är bättre att använda skumgummi eller speciell mineralull, dessa material kombineras bäst med konstläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör föredra tjockt konstläder, det är mer hållbart och hållbart, men dess färg och struktur väljs av köparen, beroende på personliga preferenser. Ett högkvalitativt material bör fjäda något när det sträcks - detta indikerar dess kvalitet. Du bör noggrant inspektera den för repor, sprickor eller färgflis. Själva basen ska passa tätt, utan mellanrum, på det övre lagret av konstlädden.

Mineralull bör köpas med en liten marginal, det kommer att vara till nytta när du dekorerar dörrbladet. Om du inte kan hitta sådant material kan du köpa antingen isolon eller batting. Förresten, med izolon kan du stärka ljudisoleringen och värmeisoleringen på ytterdörren. Därför är denna typ av isolering den bästa för människor som bor i ett bullrigt område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare erbjuder sina kunder speciella kit som är utformade för att stoppa dörrbladet med konstläder. Vanligtvis består en sådan uppsättning av själva konstlädret, isolering, dekorativa remsor och speciella naglar. Därför kan varje kund antingen köpa en färdig uppsättning eller skapa den självständigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Förutom isoleringen och konstlädret själv behöver du också: ett måttband eller en meterlinjal, en penna, sax, en häftapparat, dekorativa spikar, en hammare, lim, flexibel tunn tråd, metallhörn, dekorativa remsor, tänger, en skruvmejsel, tång.

Av ovanstående verktyg kanske inte alla krävs, allt beror på hur klädseln kommer att utföras - på vanligt sätt eller med utförandet av ett mönster. I alla fall bör alla verktyg förberedas i förväg och placeras nära arbetsplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningsalternativ

Dekorativ panel av dörrbladet gör det möjligt att inte bara ändra utseende utan också göra det mer attraktivt och ovanligt.

Idag skiljer experter flera huvudtyper av sådana ritningar:

Vanlig klädsel med speciella rullremsor. Med denna metod är ritningen, eller snarare dess kant, endast tillgänglig längs dörrens kanter, resten av ytan är helt plan och slät

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat enkelt mönster som består av dubbar satta diagonalt från höger till vänster och vice versa. En sådan ritning utförs ganska snabbt och ser bäst ut på dörrar i mörka nyanser

Enkelt, men samtidigt snyggt och inte helt vanligt mönster, som består av tre separata ornament. För att slutföra det måste du inte bara använda nejlikor utan också speciella rullar eller applikationer från flera remsor av konstläder

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna siffra, återigen, består av två. Den första består i att kanta runt hela omkretsen av dörrarna med dubbar, och den andra är belägen i mitten av dörrbladet och består av flera små romber som utgör en central romb

Ett annat exempel på ett vackert, men enkelt mönster, bestående av endast en diamant som täcker hela dörrbladet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många fler alternativ för ritningar som hjälper till att dekorera och markera din dörr mot bakgrunden av resten av dörrpanelerna. Var och en av de föreslagna mönstren är gjorda med olika dubbar, inlägg, rullar och applikationer. Med kreativ inspiration, tålamod och uthållighet kan du återskapa nästan vilken prydnad som helst på detta material. Det viktigaste är att i förväg se till att alla nödvändiga material finns till hands.

För att inte bli besviken på det utförda arbetet, innan du ritar med nejlikor och fäster dem på konstlädret, behöver du bara lägga ut mönstret med en penna och knappar och utvärdera dess utseende. I detta skede, om något inte passar dig, kan du enkelt göra om hela verket utan konsekvenser för materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi klär inmatningsprodukten med våra egna händer: steg för steg

Du kan dekorera med konstläder ett dörrblad av både trä och metall. I varje fall finns det nyanser i verkets utförande. Därför kommer vi att överväga mer detaljerat hur man passar själva dörrbladet i varje fall.

Det första steget är att beräkna den nödvändiga mängden konstläder. Det ska vara 15 cm större på varje sida än samma sida av dörren. Om rullar tillverkas, kommer en av dem att kräva en bit av detta material 15 cm brett och så länge som två längder av själva dörren. Glöm inte att en sådan beräkning ges för tillverkning av en rulle.

Isoleringens storlek är lika med dörrbladets storlek, men du bör vara uppmärksam på att dess tjocklek inte överstiger två centimeter. Antalet dekorativa nejlikor beror på tillgängligheten av mönstret och dess utseende. Deras exakta antal kan du ta reda på genom att studera ritningarna i detalj.

Bild
Bild

Trädörr

Det är nödvändigt att ta bort dörren från gångjärnen och lägga den på en plan horisontell yta. Det är också nödvändigt att befria duken från handtag, fästelement och lås. Alla dessa detaljer kommer att störa arbetsprocessen.

Rullen kan nu formas. Detta görs direkt på dörren. För att göra detta, rulla ihop ett bunt isolering och lägg det i mitten av duken. Denna remsa är fäst vid alla kanter på dörren, det vill säga från fyra sidor. Stor noggrannhet bör iakttas för att säkerställa att tjockleken på valsen är densamma överallt.

Efter att rullen har lagts och fästs med en häftapparat är det nödvändigt att sprida isoleringen på dörrbladet och täcka den med konstläder ovanpå. I det här fallet bör den övre beläggningen först fixeras runt omkretsen, och först då ska ritningen utföras, om det finns det såklart.

Bild
Bild

Du kan göra en rulle separat och först fästa den på dörrbladet. I det här fallet fästs basen på dörren med en marginal på rullen, sedan läggs isoleringen och konstlädret och i slutet bildas rullarna.

Skillnaden mellan dessa två metoder ligger i det faktum att själva rullen i det första fallet är praktiskt taget osynlig, och i det andra fallet är den tydligt synlig på dörren. Det exakta sättet det bildas beror på personlig preferens.

Bild
Bild

Men det finns också möjlighet att mantla ingångsdörren med konstläder och utan att göra rullar. I det här fallet fästs basen först på dörrbladet med spikar eller häftklamrar, sedan läggs isoleringen ut, och därefter fästs själva konstlädden. Rullar på dörrbladen gör det möjligt att stärka värmeisoleringen och ljudisoleringen av dörrarna, samt att minska ljudnivån när de smälls.

Efter att ha utfört allt arbete är det nödvändigt att installera alla dörrbeslag på plats och fixa om dörren i lådan.

Metall dörrblad

Den viktigaste skillnaden i detta fall är att allt material inte kommer att spikas på dörrbladet, utan limmas. Detsamma gäller dubbarna, med hjälp av vilka mönstret kommer att göras. De måste limas på konstlädret med en speciell självhäftande bas.

Bild
Bild

Samma åtgärdssekvens är följande:

  1. Ta bort dörrbladet från gångjärnen och släpp det från beslagen.
  2. Lägga dörren på en plan yta.
  3. Lägg basen på lim. Till att börja med måste du applicera speciellt lim på hela omkretsen av dörren, såväl som på mitten, och först efter det är det nödvändigt att lägga basen uppifrån och ner med utjämningsrörelser, vilket förhindrar uppkomsten av bubblor på ytan.
  4. Nu måste du lägga isoleringen. För att öka hållfastheten hos fästelementen kan en liten mängd lim appliceras på den redan lagda basen.
  5. Läder konstläder. Det är nödvändigt att applicera speciallim på isoleringen igen och lägga materialet på den. Det är mycket viktigt att korrekt och tydligt släta ut konstläderna, annars blir dörrklädseln ojämn, bubblig och det blir omöjligt att rita ett mönster på den.
  6. Exekvering av bilden enligt det valda schemat.
  7. Installation av beslag i dörrbladet.
  8. Hänga dörren på gångjärnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera det faktum att dörrplåtens mantel med konstläder kan utföras både med skapandet av rullar och utan dem. I allmänhet är tekniken och processen för att utföra själva arbetet mycket lika i båda fallen.

Hur kan du måla en konstläderdörr?

Efter att ha avslutat allt arbete kan ägarna till konstläderdörrar vara lugna, men bara tills dörrbladet igen förlorar sitt attraktiva utseende. Med början av detta ögonblick uppstår frågan om det är nödvändigt att utföra hela proceduren igen. Naturligtvis kan du stoppa om dörren igen, eller så kan du återställa den genom att måla klädseln i någon annan färg.

Följande material kan användas för att återställa en konstläder genom att färga den:

Spraya färg i sprayburkar gör färgning enkelt och enkelt. I detta fall behöver själva dörrbladet inte tas bort från gångjärnen. Proceduren tar lite tid, och paletten med nyanser är mycket bred, så att du kan måla dörren i nästan vilken färg som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Särskilda impregneringar som liknar dem som används för att skydda skor. Deras användning gör det möjligt att inte bara ändra läderfärgen, utan också att förbättra dess vattenavvisande egenskaper. De är billiga och säljs nästan överallt. Nackdelen ligger i det faktum att effekten av deras inflytande är kortlivad, så sådan färgning kommer att behöva utföras varje vecka.
  • Ytfärger i akryl skada inte strukturen på konstläder, ha en rik palett, torka snabbt och behåll sitt ursprungliga utseende länge.
  • Specialfärger för konstläder anses vara det bästa alternativet för att måla sådana dörrar. De har en omfattande färgpalett, överkomliga kostnader och utmärkta tekniska egenskaper. Dessutom kan sådana färger appliceras ovanpå varandra i flera lager.
Bild
Bild
Bild
Bild

I stort tar konstläderdörr inte så lång tid. Det här alternativet för att uppdatera dörrbladet är mer budgetmässigt jämfört med att installera en ny isolerad dörr.

Tack vare det stora utbudet av konstläder i sig och användarvänligheten kommer nu alla att kunna budget, snabbt och oberoende ändra utseendet på sina dörrar till det bättre.

Rekommenderad: