Dörröppningar (131 Bilder): En Standardversion Av Gips, Hur Man Gör En öppning Nära Fönstret Och Mantlar Den Med Gips

Innehållsförteckning:

Video: Dörröppningar (131 Bilder): En Standardversion Av Gips, Hur Man Gör En öppning Nära Fönstret Och Mantlar Den Med Gips

Video: Dörröppningar (131 Bilder): En Standardversion Av Gips, Hur Man Gör En öppning Nära Fönstret Och Mantlar Den Med Gips
Video: Amazing Creative Building | Window Beautiful - Rendering Sand And Cement 2024, April
Dörröppningar (131 Bilder): En Standardversion Av Gips, Hur Man Gör En öppning Nära Fönstret Och Mantlar Den Med Gips
Dörröppningar (131 Bilder): En Standardversion Av Gips, Hur Man Gör En öppning Nära Fönstret Och Mantlar Den Med Gips
Anonim

Typer och metoder för efterbehandling av dörröppningar är av grundläggande betydelse för inredning. Denna detalj upptar en betydande del av väggen och lockar uppmärksamhet: ibland av skönhet och ibland av olämplighet i den inre sammansättningen. Därför är det så viktigt att ordna dörröppningen korrekt under renoveringen, välja finish med smak och intelligens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I sig har dörröppningar praktiskt taget inga särdrag. De är bara en plats för installation av en innerdörr, och de utför en transiteringsfunktion vid gränsen till rum i rummet. Byggnadens konstruktion påverkar emellertid direkt funktionerna i dörröppningarna.

Bild
Bild

I en lägenhet beror utseendet och funktionell belastning på öppningarna på byggnadstypen:

Den gamla fonden och "stalinki ". Dessa är lägenheter från tiden för pre-revolutionär konstruktion och sovjetperioden på 30-50-talet av förra seklet. Deras särdrag är god kvalitet, stora dimensioner, högt i tak, breda öppningar. De kräver dörrblad i specialstorlek och dekorativa finish av hög kvalitet. En vanlig nackdel i det inre av en sådan lägenhet är en dörröppning som är för låg i förhållande till takets höjd. Den kan jämnas med en akterspegel. Detta är en artificiell ökning av dörrens och öppningens höjd på grund av installationen av en träpanel ovanför öppningen i färgen på dörren eller glasfönstret;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Chrusjtjov" och gemensamma lägenheter . Tvärtom utmärks de av sina små dimensioner, smala dörröppningar med liten väggtjocklek och trånghet. I dem är utformningen av öppningen utan dörrblad, användningen av designtekniker för att öka utrymmet, installation av vik- och skjutdörrar eller dolda strukturer i öppningen relevant;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typiska moderna byggnader . Deras fördel är att dörröppningarna överensstämmer med GOST, är universella i bredd och höjd. Det är bekvämt att ordna dem med dörrar av olika slag eller utan dem alls.

Bild
Bild

I ett privat hus finns det fler funktioner vid dörröppningen. De statiska elementen i strukturen (tak, andra våningen, tak) ger en betydande belastning på öppningens båge.

Det hjälper bokstavligen att hålla golvet på översta våningen eller taket i huset, så följande metoder för att dekorera och förstärka dörröppningar används ofta:

  • Ett viktigt element är överliggaren (övre stapeln). Det ger förstärkning och förstärkning av bågen, skapar själva öppningen (övre delen), fungerar som grund för taket;
  • Dörröppningen är byggd som en del av väggen, därför är den gjord av samma material som den, men den kan också läggas från andra. Till exempel i ett trähus kan det vara tegel eller block, och vice versa;
  • Dörrar av olika typer installeras i öppningen, vilket gör det möjligt att isolera funktionella områden från varandra och några traumatiska områden från små barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningen anses vara "idealisk" om:

  • längden från en sluttning till en annan förblir densamma när som helst;
  • två sluttningar är strikt parallella raka linjer;
  • tjockleken är likformig längs hela omkretsen av bågen;
  • avståndet från golvet till överliggaren är detsamma vid vilken mätpunkt som helst;
  • det finns ingen lutningsvinkel för golvytan under öppningen.
Bild
Bild

Vad ska vara för innerdörrar?

SNiP -normer reglerar endast höjd och minsta bredd för olika typer av rum i rummet, och tjockleken avser sekundära egenskaper och regleras inte av byggkoder.

Bild
Bild

Nästan vilken dörröppning som helst är lämplig för installation av innerdörrar. Ett undantag är fallet när en partition installerades oberoende inuti rummet. Det är inte en fullvärdig vägg, speciellt om det är ett enda ark av fiberboard, spånskiva eller plywood, och kommer inte att stödja vikten av dörrbladet. I andra fall behöver du bara välja rätt dörrtyp i enlighet med rummets egenskaper och dess driftstillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så, öppningar av lösa material är lämpliga för glidkonstruktioner med låg vikt, men är inte lämpliga för att installera en metalldörr, där karmfästet väger mer än alla komponenter i skjutdörrar.

Bild
Bild

Typer av dörrar som installeras i öppningen:

Gunga . Med en standardbredd på öppningar används enkeldörrar, och för breda är en och en halv (upp till 120 cm) eller dubbelbladiga dörrar (från 120 cm) lämpliga. Strukturerna på två skärmar är tunga, så de måste användas i öppningar av starka material. Sådana dörrar stängs tätt, därför är de universella, de används för barnrum och i badrummet för god täthet, och i köket och i sovrummet för att säkerställa komfort och tystnad. För att installera svängdörrar som öppnas mot sig själva måste avståndet från öppningen till närmaste vägg vara minst en meter;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjut och fack . Sådana dörrar "går" på en monorail på gelrullar. Lämplig för dörröppningar av olika bredd, och tjockleken spelar ingen roll, eftersom dörrskärmen rullar tillbaka till vänster eller höger. Designad för rum där förstärkt isolering inte behövs och det finns plats att rulla dörren åt sidan;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kassett . Den optimala lösningen för Chrusjtjov och små rum. När den är öppen tar den inte alls plats - den rullar tillbaka till ett speciellt spår i väggen. Kan installeras även med en liten öppningstjocklek;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikbar . Dessa är bokdörrar (av två lameller) och dragspel (3 eller fler lameller), som är vikta enligt principen om dragspelpäls, som de fick sitt namn för. De har en låg egenvikt och är därför lämpliga för gipsväggsöppningar, smala bågar och rum där platsbesparing är av största vikt. De skyddar väl mot lukt, men ljudisolering och värmeisolering är värre än hos svängdörrar.

Bild
Bild

Dimensioner

Standard och "korrekt" - det här är en klassisk rektangulär dörröppning. I typiska byggnader regleras parametrarna för bredd och höjd av SNiP och GOST, medan dessa parametrar skiljer sig åt för olika rum. Tjockleken har inte strikt reglerade parametrar.

Bild
Bild

Dörröppningens höjd varierar mellan 188–210 cm. Den anses vara optimal för en person med medelhöjd eller något över genomsnittet och är i harmoni med takhöjden från 270 till 470 cm.

Bredden beror på dörröppningens placering. Om det är för ytterdörren blir bredden 80 plus minus några centimeter. En noggrann mätning är viktig här när du väljer dörrar. Om det är en dörröppning vid ingången till ett badrum, toalett, angränsande badrum, kök, är den genomsnittliga bredden 60 eller 65 cm. I skafferiet kan dörren vara ännu smalare - 55 cm. 65 till 80 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men inte alltid och inte överallt har öppningar standardform och parametrar, eller designfunktioner tillåter dem inte att lämnas så.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta ökas gångarna till vardagsrummet, hallen, stort kök eller annan stor yta. I detta fall kan höjden ändras på flera punkter genom att ändra formen på öppningens övre kant (välvd eller lockig) upp till 250-260 cm, eller upp till 300, men redan genom användning av en akterspegel, vilket gör inte öka själva öppningen, utan sträcker den bara visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden kan öka nästan utan begränsningar om bostadens designfunktioner låter dig demontera en del av väggen eller hela väggen som helhet. Som regel måste sådana ändringar avgöras hos lämpliga myndigheter, men resultatet är värt det. En stor kassett eller teleskopdörr vid ingången till vardagsrummet eller köket ser lyxigt och modernt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liten breddökning från 80 till 120 cm är dörröppningen för en och en halv dörr. Från 120 cm till 160 cm - parametrar för installation av massiva dubbelbladiga strukturer. Över 160 cm - basen för installation av skjutdörrar från tre eller fler dukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Typer av dörröppningsfinish, både för efterföljande installation av dörrar och utan det, är indelade i två huvudprocesser: "grov" efterbehandling och "front" eller dekorativ.

Bild
Bild

Grov efterbehandling är nödvändig, oavsett om reparationen utförs för hand eller om den utförs av proffs.

Dess syfte:

  • Förberedelse av öppningar och sluttningar för dekorativ efterbehandling;
  • Nivellera ytan på väggarna. I tegelverk eller en vägg av skumblock kvarstår ofta luckor och oegentligheter, som måste elimineras innan du fortsätter med den främre ytbehandlingen;
  • Fyllning av de tomma utrymmena mellan dekorationsskiktet och murverket, vilket ökar innerdörrens isoleringsegenskaper (bullerisolering, värmeisolering, lufttäthet). Om öppningen är helt plan och färdig med högkvalitativa material är det möjligt att inte använda ett tätningsmedel i framtiden, och en tröskel är bättre installerad på en plan yta av golvet vid användning av innerdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

För grov efterbehandling används följande konsekvent:

Grundning . Primers jämnar ut och förbättrar dörröppningens sugförmåga. De är nödvändiga för god "vidhäftning" av nästa "lager" av dekoration på väggen. Dessutom förhindrar primern bildandet av svampar och mögel;

Bild
Bild
Bild
Bild

Frigolit eller gipsskivor . De är inte obligatoriska för användning om öppningens ytor är tillräckligt plana och rummet inte behöver isoleras. Men deras installation är nödvändig i kalla lägenheter på de nedre våningarna och i ett privat trä- eller tegelhus;

Bild
Bild
Bild
Bild

Plåster . Som regel används den omedelbart efter grundning, om det inte finns någon gips, eftersom det är bekvämt att jämna ut ytor med den;

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkning av hörn eller nät . Det verkar för många att det inte är nödvändigt att göra ett så komplext grovt lager, men den här enheten kan skydda hörnen på dörröppningar från flis och förstörelse. De är gjorda av en metall, oftast en aluminiumprofil, ett färdigt hörn. De är av låg vikt, storlek och pris, men av stor betydelse för bevarandet av öppningarnas vackra utseende;

Bild
Bild
Bild
Bild

Kittföreningar . De är nödvändiga för den slutliga utjämningen av lutningsytan efter installationen av hörnen. Själva kittet lägger sig dock i ett ojämnt lager, efter torkning måste det "slipas" med finkornigt sandpapper;

Bild
Bild
Bild
Bild

Primer . En andra grundfärg krävs inte i alla fall. Till exempel, om den dekorativa finishen kommer att utföras med mantelmetoden (monterad i väggen med pluggar och skruvar), kan den missas, och om materialen limmas är det inte överflödigt att förbättra vidhäftningen av lim till sluttningarna.

Bild
Bild

Dekoration

Valet av dekorativa finish beror på om det finns en dörr i dörröppningen, eller om detta utrymme är ledigt.

I det första fallet finns det färre designalternativ, eftersom finishen ska överlappa med dörrbladets färg och struktur, och efter att ha installerat dörren är det nödvändigt att städa upp sluttningarna. Om dörröppningens bredd är liten hjälper tillägg eller tillägg till att förbättra den - tunna trälister i dörrens färg eller foder på dörren. De är praktiskt taget osynliga och bildar en enda helhet med dörrskyddet vid första anblicken. Det är snyggt, praktiskt och bekvämt om inredningen inte kräver en mer originell lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra typer av ytbehandlingar kan delas in i flera grupper beroende på typ av prestanda.

Färgning

Används över gips, gips, fiberboard. Det tillhör lättanvända tekniker, kräver inte professionell hjälp och höga kostnader. Gör att du kan dekorera dörröppningen i väggarnas färg, om inredningen domineras av klassiska eller minimalistiska trender eller skapa en intressant inredning. Till exempel en optisk illusion, imitation av bågar av olika former.

Bild
Bild

Olika typer av färger används:

  • Akryl . Lämplig för att lägga till gips för att få en enhetlig färg samtidigt som efterbehandling. Ger en sammetslen "matt" finish. Inte motståndskraftig mot våt rengöring, kräver därför bearbetning med en färglös primer eller PVA -lösning;
  • Vattenemulsion . Det används på samma sätt som akryl. I vitt passar det bra med färger i olika nyanser;
  • latexföreningar. De har mindre satineffekt, slöhet och de är motståndskraftiga mot våtrengöring. Färgen måste köpas färdig, eftersom basviten "äter" färgernas ljusstyrka;
  • Alkyd, olja, emalj . För en mer hållbar, fuktbeständig, blank yta. Det finns bara en nackdel med att använda den - en skarp kemisk lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klistrar in

På så sätt kan du skapa den mest originella inredningen, eftersom absolut alla material kan limas, både i massiva fragment och i små detaljer.

För klistring:

Tapet . Det enklaste och billigaste alternativet är att dekorera öppningen som en förlängning av väggen med tvättbar vinyltapet. Detta ger rummet integritet och är särskilt bekvämt när dörren inte används i öppningen. Tapeter kombineras väl med plastgardiner av olika slag;

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramikplatta . Vackra kaklade sluttningar är i perfekt harmoni med interiören i lägenheter i historisk stil, särskilt om de har andra keramiska detaljer (öppen spis, "förkläde" över spisen i köket, golv, stora golvvaser, delvis vägg eller golvdekoration). Klinkers kräver inte mycket professionalism, men lite erfarenhet krävs. Det limmas på bygglim, och luckorna vid lederna behandlas vid behov med transparenta tätningsmedel eller injekteringsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik . En av de mest intressanta typerna av kakel är mosaik. För detta kan du använda både en färdig uppsättning och ett äktenskap i form av fragment. Bildens bildning beror endast på författarens fantasi. Då blir finishen inte bara original, utan också billig;

Bild
Bild

Stengods i porslin . Ett dyrare men kvalitetsalternativ till kakel. Porslin stengods är starkare, lättare att skära, det färgas över hela tjockleken på plattorna, till skillnad från kakel, så flis kommer inte att vara så märkbar, lätt att rengöra, ser ut som ett naturmaterial. Det är bäst att kombinera porslin av stengods i färg med andra inre element: golv, sockel, dörrar. Det limmas på samma sätt som en kakel, på bygglim med efterföljande bearbetning av sömmarna;

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ sten . Avser sällan använda material i design, eftersom det är svårt att passa in i interiören och ofta är olämpligt. Men i lämpliga interiörer kan det bli en höjdpunkt i huset, eftersom du med hjälp av dekorativ sten kan imitera äkta murverk av naturliga grova material. Förutom sitt attraktiva utseende har stenen en rad andra fördelar: den är miljövänlig, är inte benägen för flis och mekaniska skador, den är lätt att tvätta och rengöra och fixeras med samma bygglim. Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden för materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mantel

Det är mycket bekvämt att använda beklädnad för efterbehandling av öppningar på grund av att materialark omedelbart täcker stora ytor, du behöver inte krångla med lim och slösa tid på efterföljande bearbetning av sömmar och skarvar. Hålen på öppningarna måste dock vara mantlade särskilt noggrant så att de inte behöver stängas med hörn.

Bild
Bild

Material som används:

MDF . Lätt, prisvärt, lätt att hantera material. Ger en hållbar och estetisk finish med bra prestanda. MDF kan klistras om och målas många gånger. Hjälper till att förbättra dörrarnas isolerande prestanda;

Bild
Bild

Spånskiva och spånskiva . En praktisk och ekonomisk lösning som hjälper dig utan ytterligare ansträngningar (kitt, primer, utjämning av ytan) för att slutföra dörröppningar som är i ett bedrövligt tillstånd. Samtidigt har laminerad spånskiva redan en färdiggjord dekorativ beläggning och behöver inte bearbetas. En viktig nyans - du bör inte trimma passager till rum med hög luftfuktighet med detta hydrofoba material;

Bild
Bild
Bild
Bild

Laminera . Med kvaliteter som liknar MDF har laminatet ett mer estetiskt utseende. Det kostar en storleksordning dyrare, men dess slitstarka egenskaper är högre. Grundregeln när du väljer ett laminat är den minimala förekomsten av formaldehyd i kompositionen;

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Det är lämpligt vid utformningen av öppningar med plastdörrar, vid ingången till köket, som kräver regelbunden rengöring, och till badrummet, där luftfuktigheten alltid är högre. Plast är inte rädd för stötar, vatten, hushållskemikalier, men det kan bli grumligt med tiden;

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår . Det gör det möjligt att göra finishen ovanlig. Till exempel, använd aluminium eller mässingsbeklädnad (paneler) vid dekoration av öppningar i ett rum med en teknisk inredning (hi-tech, techno, minimalism). Det passar bra med plast, blanka ytor, kromelement. Slitstark, seg och fuktbeständig. Den finns i olika material, från trä till PVC;

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg . Efterbehandling av gips anses vara universell, eftersom den ligger på gränsen mellan det grova och dekorativa utseendet. Den kan användas som ett mellanlager för att jämna ut ytan och öka värme och ljudisolering, eller den kan monteras som ett oberoende material, vilket är det sista steget i att avsluta dörröppningen. Det är lätt att bearbeta och ger gott om möjligheter i utformningen av öppningar.

Bild
Bild

Hur mantlar man med gipsskivor?

Du kan göra gipsskivor (GKL) med dina egna händer, utan deltagande av proffs, och detta är en av dess viktiga fördelar. Den har bland annat andra särdrag: låg vikt, ekonomi, styrka, flexibilitet i bearbetning, mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppning av gipsskivor krävs när dörröppningen är ojämn, sluttningarna med fördjupningar och utskjutningar eller kablar passerar genom öppningen och de måste döljas.

Bild
Bild

Manteln innebär installation av en PVC -ram, trä- eller metallprofiler.

Arbetet sker i etapper:

  • Behandla arbetsytan med en primer mot bildning av svampar, mögel och kondens;
  • Gör noggranna mätningar av profilsegmentens längd som krävs för att bilda ramen. Mätningar görs med beaktande av lederna på överliggaren;
Bild
Bild

Skär av profilfragmenten med en kvarn eller en bågfil. Fäst på ytan och markera kanterna. Om det inte finns några hål i profilen, borra dem till storleken på skruvarna

Bild
Bild
Bild
Bild

Längs öppningskanten, gör hål för pluggarna med en stansare, sätt in pluggarna. Du kan slå in dem genom att lätt knacka på en gummiklubba

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fäst profilen med hål på pluggarna, fixera den med skruvar med en skruvmejsel. Om öppningen är bred bör band användas för att fixera ramen ordentligt. Om det behövs fylls hålrummen med isolering - mineralull

Bild
Bild
Bild
Bild

Skär gipsskivan exakt till öppningens storlek. Skärning med hänsyn tagen till fogarna i den övre delen. Det vill säga, tjockleken på GKL -arket måste subtraheras från höjden på sidorna

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor fästs på profilen med självgängande skruvar. För att göra hålen snygga rekommenderas att markera och borra dem i förväg på samma avstånd på 15-20 cm

Bild
Bild

När du använder den dekorativa designen av gips, är lederna med väggen på sidorna färdiga med förstärkande hörn. Du måste också grunda ytan före och efter applicering av kittet

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra metoden för efterbehandling av gipsskivor är cool. Det är lättare att utföra och mer lämpligt för nybörjare. Handlingssekvensen är densamma, förutom att arbeta med en profil. Gipsskivor limmas på den grundade väggen. Bygglim, gipsbaserat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur överför man?

Samma universella gips används i ett mer komplext förfarande - att flytta en dörröppning från en plats till en annan. Överföringen innebär att öppningen på den gamla platsen måste repareras, och i den nya måste den stansas och dekoreras.

Om den tekniska sidan av frågan är tydlig och du kan anlita ett team av arbetare för implementering, vilket kommer att rädda dig från huvudvärk under reparationsprocessen, så är det juridiskt sett lite mer komplicerat.

Bild
Bild

Att flytta dörren betraktas som en förändring i lägenhetens layout, därför kräver det officiellt tillstånd från berörda myndigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Obligatoriska förberedelser:

  • Genomför en teknisk undersökning av designspecialister. Om lokalens driftstillstånd tillåter stansning av en ny öppning i stödstrukturen, lämnas ett lämpligt tekniskt yttrande. Det är mycket lättare att få tillstånd för ändring av en icke bärande struktur;
  • En organisation som är ackrediterad för denna typ av verksamhet genomför projektet och arbetsplanen. Projektet tar hänsyn till standarderna för dimensionerna för den framtida öppningen, material, arbetsvillkor. Sedan överlämnas projektet för godkännande till husinspektionen;
  • När arbetet är klart är det nödvändigt att komma överens om de ändringar som görs av bostadsinspektionen. Om öppningen uppfyller alla standarder och krav för GOST och SNiP görs ändringar i det tekniska passet i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det tekniska arbetet består av två steg. På den första måste du sy upp den gamla öppningen. För detta demonteras dörren, lådan, tröskeln, backarna. En ram för beklädnad är monterad i den lediga dörröppningen. Dess design bör ta hänsyn till att det inte är väggarna som är mantlade, utan öppningen är helt stängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan är alla sprickor och oegentligheter kitt, kittet slipas och ytan är klar för dekorativ efterbehandling. Inuti kan öppningen fyllas med isolering, vilket också förbättrar ljudisoleringen.

Lämpliga för fyllning är material som inte utsätts för förstörelse och sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra steget är svårare och utförs i följd:

  • Dörrmarkeringar. Det måste exakt matcha siffrorna i projektet, med hänsyn till ytans tjocklek.
  • Borra eller stansa en dörröppning. Det första alternativet är för tunna väggar. Det utförs med en borr i betong för att undvika onödiga sprickor från jackhammare eller betongbrytare. Den andra är för tjocka väggar som inte går att borra igenom. Det rekommenderas att inte bryta ut hela väggen på en gång, utan att klippa den i små fragment och ta ut den på golvet. Så beläggningen kommer inte att lida, och öppningen blir så jämn som möjligt, och det blir inga skador på väggen;
  • Installation av en metallram för att stärka öppningen. Inte ett nödvändigt steg;
  • Grov efterbehandling, från förberedande primer till slutgrunder;
  • Installation av en ram för beklädnad, om det behövs;
  • Dekorativ efterbehandling.
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

När du dekorerar en dörröppning är det viktigt att använda beprövade designtekniker:

Gör en smidig övergång från rum till rum med samma material och nyanser som i väggdekorationen. Detta kommer att göra passagen till en enda helhet med väggen och rummet och nästan osynlig

Bild
Bild
Bild
Bild

Den motsatta tekniken är att fokusera uppmärksamhet. För att göra detta kan du använda kontrasterande färger i dekorationen eller ovanliga texturer: dekorativ och flexibel sten, med mosaiker av gipsskivor, texturerat gips, gips, stuckatur

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga dörrar. Till exempel med målade glasinsatser, "stabila", "dragspel"

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration av en dörröppning med gardiner av plast, glas, småsten, skal

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppnad form av öppningen: klassisk båge, modern båge, romantisk eller ellips, halvbåge, "portal", trapetsformad, imitation av en cirkel, lockig, långsträckt (med hjälp av en akterspegel)

Rekommenderad: