Ståldörrar (69 Bilder): Hur Man Väljer Entrédörrar Med Värmepaus För En Lägenhet, Stålprofil, Strukturer Med En Spegel, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ståldörrar (69 Bilder): Hur Man Väljer Entrédörrar Med Värmepaus För En Lägenhet, Stålprofil, Strukturer Med En Spegel, Recensioner

Video: Ståldörrar (69 Bilder): Hur Man Väljer Entrédörrar Med Värmepaus För En Lägenhet, Stålprofil, Strukturer Med En Spegel, Recensioner
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Ståldörrar (69 Bilder): Hur Man Väljer Entrédörrar Med Värmepaus För En Lägenhet, Stålprofil, Strukturer Med En Spegel, Recensioner
Ståldörrar (69 Bilder): Hur Man Väljer Entrédörrar Med Värmepaus För En Lägenhet, Stålprofil, Strukturer Med En Spegel, Recensioner
Anonim

Under lång tid skakade folk särskilt om valet av en entré- eller innerdörr, eftersom den utför en stor lista med funktioner (dekorativa, skyddande och andra). Ett av de äldsta materialen som används är metall, så stålprodukter är de vanligaste inre och yttre dörrkonstruktionerna. För att välja rätt alternativ måste du ta hänsyn till alla aspekter och korrelera pris och kvalitet.

Bild
Bild

Särdrag

Liksom alla produkter har ståldörrar ett antal funktioner, både positiva och motsatta, som du behöver veta när du köper dem.

Först och främst sådana produkter kännetecknas av ökad styrka och tillförlitlighet . De flesta tillverkare tillverkar ett stålskikt 3-5 mm tjockt, så det är svårt eller nästan omöjligt att bryta, böja eller klämma ut det från nyckelhålet. På grund av dess egenskaper kommer dörren att fungera under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För det andra är dörrarna gjorda av stål inte utsatt för sönderfall, korrosion , de absorberar inte fukt och tolererar temperaturförändringar normalt. I detta avseende kan de installeras absolut överallt, både på kontoret och som ytterdörren till huset.
  • Sådana modeller av innerdörrar lätt att reparera eller återställa . Utformningen av gångjärnen och det inbyggda låset är mycket enkelt och därför lätt att byta ut.
  • Moderna ståldörrar kännetecknas av ett stort utbud av modeller därför är det väldigt lätt att hitta både enkel klassiker och ovanlig med dekorativa skär. I detta avseende blir dörren inte bara en skiljevägg som tillåter människor att passera, utan ett element av inredning, därför kommer den att glädjas med sin skönhet och tillförlitlighet varje gång den används.
Bild
Bild

Det bör också noteras att ståldörrar har ett antal designfunktioner. Om en skyddande ytterdörr valdes, måste den öppna utåt, och inte inåt, eftersom det annars är mycket lätt för inkräktare att bryta den med en domkraft eller kofot. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt dörrlås. Mästare rekommenderar att det finns minst två av dem, samt att de har en annan nyckelöppningsmekanism. Det är mycket viktigt att ingångsramen har speciella lås och inbrottspinnar som förhindrar att den tas bort från gångjärnen.

Elite dörrblad i metall har också särdrag. Deras obligatoriska komponenter bör vara "revben", vilket ger produkten mer styrka och styvhet. Tack vare dem ökar tillförlitligheten och prestandan. Enligt de vanliga och allmänt accepterade reglerna måste en dörr av stål ha grundläggande element som en bärande kropp, ett låssystem, ytterligare funktioner och bekvämligheter samt dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns därför inga idealiska saker en ståldörr har flera nackdelar:

  • Billiga och tunna metalldörrar har otillräcklig eller mycket dålig ljudisolering och begränsar också dåligt luftflödet. I detta avseende är det värt att välja en tjockare duk med speciella skär eller överlägg.
  • Starka strukturer har som regel stor vikt, så de måste fixeras så korrekt och tydligt som möjligt så att dörrbladet under sin egen vikt står plant och fungerar utan att röra tröskeln eller väggen.
  • Metall som material är mycket sårbart för bucklor och repor, så du bör vara försiktig med det. Vid deformation av ytan är det nödvändigt att korrigera det med hjälp av specialister eller utföra en oberoende målning.
  • Eftersom sådana dörrar har ett högt inbrottsmotstånd, om du tappar nycklarna, måste du byta låset eller hela dörren, eftersom spår eller gropar kan finnas kvar från tvångsinbrott.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag, på marknaden för metalldörrar, finns det en mängd olika arter. Hela denna gemenskap är i sin tur indelad i vissa kategorier, tack vare vilka det är lätt att välja rätt produkt. Den första artskategorin klassificerar dem efter dörrarnas funktionella syfte.

  • Entrédörrar … Av själva namnet är det tydligt att en sådan ingångsklaff är ingången från gatutrymmet in i rummet.
  • Lägenhet . De installeras vid ingången till lägenheten, som har en uppfart eller ett förbad.
  • Kontor … Dessa är entrédukar som fungerar som entré för kontorslokaler i affärscentra, små privata företag och liknande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tekniskt eller primärt … De installeras i byggstadiets första skede, liksom i högspecialiserade lokaler som kräver ytterligare skyddsnivå för att garantera säkerheten.
  • Specialiserad eller snävt inriktad. Detta är en slags dörr som har icke-standardkvaliteter, vanligtvis gjorda skottsäker eller brandsäker. Dessa produkter är kvalitetstestade och tillhör premiumklassen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen av klassificering är dörrbladöppningar. Här skiljer man mellan dörrar med yttre öppning och invändig öppning. I sin tur delas de in i höger- och vänsterhänta.

Nästa typ av klassificering delar dörrblad enligt nivån på inbrottsmotstånd. I dag finns det inga obligatoriska standarder som tvingar tillverkare att göra dörrar på ett visst sätt (förutom specialiserade), men det ligger i varje fabriks intresse att göra en kvalitetsprodukt. Enligt de inbrottsbeständiga egenskaperna skiljer sig 5 klasser ut enligt GOST. Följaktligen är klass 1 dörrblad som kan brytas upp utan användning av specialverktyg och brutal kraft. Den andra klassen är sådana dörrblad som endast kan öppnas med speciella enheter och huvudnycklar. Ju högre nivå desto högre skyddsklass klassificeras därför skottsäkra dörrar, bank och andra som klass 5.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den fjärde typen av klassificering delar dörrblad enligt typen av deras designfunktioner. Enligt deras egenskaper är alla dörrar enkla, dubbla eller tre-ark, deras pris och styrka beror på detta. För att en ståldörr ska ha bra ljudisolering och värmeisolering kan utrymmet mellan plåtarna fyllas med trä, polyuretan eller specialull. Dessutom används speciella tätningar för större täthet av dörrbladet i karm. Designfunktioner inkluderar också skyddsmekanismer och enheter som ger ytterligare säkerhet. Dessa inkluderar plattband (karmar som täcker gapet mellan dörrkarmen och väggen), en metallplatta som skyddar låset från inbrott, en speciell veranda som skyddar ett litet gap mellan dörren och den yttre delen av karm, samt avvikare - det här är ytterligare enheter för att stänga dörren inuti själva höljet …

Bild
Bild
Bild
Bild

Den femte specifika skillnaden delar dörrbladet efter den dekorativa finishen, materialen som tas för tillverkning av själva strukturen och dekorelementen. För tillverkning och dekoration av ståldörrar tar de naturligt eller konstläder, laminat, MDF, trä. För dekoration och dekoration kan element av konstnärligt smide, glas eller spegelinsatser användas.

Konstruktioner

Med designfunktioner är metalldörrar indelade i flera typer. De differentieras med antalet ventiler.

  • Enkönad dörrar. I sin tur kallas de också enbladiga. Det är klart från deras definition att de har ett enda dörrblad. Denna typ är typisk för vanliga invändiga öppningar, detta är det mest typiska och standardalternativet.
  • Bipartit (dubbelblad) dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av inredningsdukar består av 2 dörrar. I praktiken används en oftast och den andra öppnas om det är nödvändigt att bära stora möbler eller last. Dubbelbladiga dörrar är också indelade i tre typer av undergrupper:

  • Lika dörrblad - har skärm av samma storlek, som är lika fästa och fungerar.
  • En och en halv dörr. Själva namnet anger deras storlek. En del har de vanliga standardmåtten, och den andra delen har en bredd lika med halva den första. Den mindre delen öppnas efter behov, till exempel när du behöver ta in stora eller icke-standardmöbler, men den vanliga mätaröppningen räcker inte.
  • Olika. Enligt deras parametrar har dörrbladen ojämn bredd och höjden överensstämmer helt med varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar är också uppdelade enligt öppningsmetoden:

  • Svängmekanism … Sådana dörrblad öppnas antingen framåt eller i motsatt riktning, det vill säga de svänger upp.
  • Glidande … När det gäller denna mekanism glider dörrarna i sidled längs specialskenor.
  • Hopfällbar … Funktionsprincipen liknar ett dragspel: skärmarna viks och flyttas åt sidan.
  • Roto dörrar … Detta är en speciell typ av dörrar som kombinerar principen om skjut- och svängdörrar. De kan öppnas åt alla håll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Under sovjettiden fanns det vissa standardstorlekar som begränsade alla tillverkare i det kreativa genomförandet av dörrblad, eftersom de inte bara täckte själva dörren, utan också måtten på gångarna och dörrkarmarna. Idag byggs byggnader och hus för alla smaker och storlekar. I detta avseende har dörrarna ett stort utbud, men de flesta tillverkare följer fortfarande vissa standarder. Detta gör att kunden och köparen kan göra så få misstag som möjligt när de väljer ett dörrblad. Det bör noteras att begreppet dörrmått inkluderar både dörrbladets tjocklek och dörröppningens bredd. För konventionella takluckor finns följande parametrar: om dörrbladet är 85 cm brett måste öppningen vara minst 3 cm större, det vill säga 88 cm. Följaktligen gäller följande storleksintervall: 89 cm - 92 cm, 97 cm - 100 cm, 120 cm - 123 cm (senaste data gäller för dubbeldörrar).

Bild
Bild

Om dörrbladet har en infälld landning kommer dimensionen att ändras något, till exempel 86 cm (dörr) - 90 cm (öppning), 91 cm - 95 cm, 100 cm - 104 cm. Vid beställning av dörrar från utlandet är det värt att överväga att de har ett annat storleksintervall, så det är värt att förtydliga alla parametrar. Idag är det dominerande antalet dörröppningar 74-76 cm breda och 195-198 cm höga. Om huset är byggt av tegel, ökar dimensionerna något - 88 cm bred och 200 cm hög. I "stalinka" -lägenheter är dörröppningarna mycket stora och bekväma - 130 cm breda och 255 cm höga. Baserat på ovanstående data kan vi säga att alla dörrblad och öppningar har sina egna dimensioner, och därför måtten på metalldörren variera. Därför är det bäst att mäta alla data före installationen och arbeta exakt med de resulterande siffrorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Tack vare modern teknik och högkvalitativa legeringar finns ståldörrar på marknaden i ett brett spektrum av färger. Vanligtvis matchas färgen med rummets allmänna interiör, som regel är dessa vita, beige nyanser eller mörkare, nära gråa, metalliska färger. Mycket ofta utförs de i en viss stil, som bestämmer nyansen.

  • Dörr stålplåt i klassisk stil har som regel klara former och monokromatiska oansenliga toner, som vitt, krämigt, elfenben, ädelgrått.
  • Ståldörrar i art nouveau -stil ha en djärvare färgpalett. Det kan vara sammet svart, mörkblått, rött, ockra.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För älskare av mer sofistikerade klassiker är stilpaletten lämplig barock eller rokoko … Barock kännetecknas av gyllene, smaragdiga färger. Skuggan av aqua, vinrött, fuchsia, blå eller mörkblå är relevant. Rokoko domineras av mjukare och pastellfärger. Det kan vara färgen på en vissen ros, ljus grädde, beige med inslag av förgyllning eller silver.
  • Den vanligaste stilen för dörrar idag är Land . Den domineras av jordnära nyanser, gul-sandig, gråbrun, det vill säga så nära naturliga toner som möjligt, vilket gör sådana dörrar mysiga och lämpliga för alla interiörer.

Fördelen med ståldörrar är att du kan ändra deras färg väldigt enkelt och mycket billigt. I detta avseende är det lätt att ändra "stämningen" i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det kan tyckas att det är enkelt att välja en ståldörr, men i verkligheten är det inte alls fallet. För att göra rätt val och välja exakt samma dörrblad måste du besluta om flera punkter. Ofta tittar en potentiell köpare först på recensioner på webbplatser om företag som tillverkar dörrar. Detta är ett mycket bra alternativ, eftersom bara riktiga ägare kommer att kunna påpeka alla för- och nackdelar med det köpta dörrbladet. Således kan de bästa och mest lämpliga alternativen väljas.

Det första att bestämma är på vilken plats dörren ska installeras, eftersom dess kvalitetsegenskaper och material beror på detta. Dörrar kan vara avsedda för gatan, nämligen som en wicket eller en dörr i ett staket, för en privat stuga eller ett hus på landet (det kan vara trä eller tegel, vilket också påverkar valet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att platsen har bestämts bör följande parametrar uppmärksammas.

  • Isolering (graden av skydd för bostaden). Dörren måste fylla sin huvudsakliga funktion - skydd mot obehöriga. Därför måste den vara stark och ha en god plåttjocklek. Det ska vara minst 4-5 mm. För mer specialiserade platser (bank) krävs ett tjockare lager (upp till flera centimeter) för att göra dörren skottsäker.
  • Ytbehandlingar och material … Dess val bör närma sig baserat på det inre av rummet där det kommer att installeras. Finish kan göras av naturligt trä, MDF -paneler, och dörren är också täckt med laminat. Valet beror till stor del på materialets kapacitet och den stilistiska bilden av korridoren eller ytterdörren. Glöm inte isoleringen av ståldörrar, eftersom vintern i de norra och centrala regionerna är mycket kall, så det är nödvändigt att installera isolerade tillval. För att hålla dörren varmare kan en ståldörr med värmepaus vara ett utmärkt alternativ. Detta är en sådan design av tätningar på dörren, som inte tillåter kalla luftströmmar att kyla dörren, och ännu mer att komma in i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett trevligt tillägg blir installationen av en speciell magnetisk tätning, som har många positiva egenskaper. Med den är det lätt att dölja defekter efter installation av dörren, och det bidrar också till en tätare och mjukare dörrstängning.

Dekorativa element … Dörrbladets yttre estetiska utseende är också viktigt. Det är mycket bekvämt när dörren inte bara är vacker, utan också funktionell. Ofta väljer köpare ståldörrar, där ena sidan är med en spegel. Detta är mycket praktiskt, för innan du går ut kan du titta på ditt utseende. Dörrar är också dekorerade med akterspegel. Den kan vara tillverkad av samma klädmaterial som på huvuddelen och har ofta glasinsatser för att visuellt utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ljudisolering?

Moderna dörrar täcker hela listan över nödvändiga kvaliteter som är så nödvändiga för en person (skydd, värmeisolering, ljudisolering), men som nämnts tidigare släpper stål och metall, som är av liten tjocklek, lätt in främmande buller från närliggande rum, en entré eller en gata. I detta avseende krävs ytterligare ljudisolering, som absorberar ljud från tredje part. För det första, mästare råder att inledningsvis köpa ett dörrblad av hög kvalitet av stål, vilket ger en hög ljudisolering . Det kan vara dörrar med träbeklädnad eller MDF -paneler. Det kan också vara tyg eller läderklädsel. Dörrbladen finns i handeln med ökad tjocklek av stål, vilket ger en låg ljudnivå i rummet och en hög skyddsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en inte riktigt tjock dörr köptes kan ljudisolering göras för hand. Det finns många budgetalternativ tillgängliga. Och här är några av dem.

  • Självpanel. Som regel använder de för sådant arbete konstläder eller annat tätt klädselstyg. En syntetisk vinterisator, batting, skumgummi placeras preliminärt under den. Detta är ett mycket enkelt och billigt sätt att ge utmärkt ljud- och värmeisolering i ett rum.
  • Det andra sättet är att använda polyuretanskum men. Den sitter fast inuti dörrbladet. Den fäster perfekt på ytan och utför sin funktion perfekt. Det är värt att veta att detta material är mycket brandfarligt, så du bör vara försiktig.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det finns tillräckligt med utrymme kan ett mycket enkelt och effektivt alternativ implementeras. Många ägare av stål- och metalldörrar installera en extra dörr vilket skapar ett luftgap. Det tillåter inte ljudvibrationer och kall luft att passera igenom.
  • Använd ofta mineralull , som passar in i dörrbladets hålighet. Det är värt att notera det faktum att det har en sådan egenskap som krympning. Det betyder att materialet med tiden krymper och krymper i volym. I detta avseende måste du installera en speciell ram i dörrhålan innan du lägger den.
  • Och det sista, också budgetalternativet är beklädnad med skum eller MDF paneler. Men enligt experter kommer detta alternativ att minska bullret med bara 60-50%.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur installeras korrekt?

För att korrekt installera en ståldörr i en lägenhet eller ett hus är det bäst att kontakta specialister och proffs i denna fråga, eftersom det finns en risk att dörrkarmen eller själva dörren installeras snett som ett resultat av detta, skärmen kommer inte att stänga väl eller öppna från sin egen vikt om den inte är låst. Om det beslutades att installera dörren själv, bör du följa ett visst stadium och ha åtminstone en första idé och färdigheter inom reparation och installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst måste du beställa en ståldörr med rätt och exakta parametrar som exakt matchar dörröppningen. Efter att ha tagit emot den och levererat den till uttaget måste du sätta i dörrhandtaget och kontrollera det i drift tills dörren är installerad. För att göra detta behöver du en vanlig Phillips -skruvmejsel. Därefter måste du kontrollera hur låset fungerar. Alla stift ska rulla fritt inuti låset. Efter att ha kontrollerat att allt fungerar som det ska kan du börja arbeta, efter att du tagit bort dörren från gångjärnen och frigjort lådan. Sedan demonteras den gamla dörren, i stället för vilken en ny kommer att installeras. Den frigjorda dörröppningen måste rengöras från skräp och gammalt gips. Om dörren är installerad från gatans sida, och inte från ingången, är det bäst att fästa en tätningstejp runt omkretsen av insidan av plattbandet eller panelerna. Ofta innehåller en uppsättning dörrar specialisolering av mineralull eller vadd. Ett sådant isolerat fodral hjälper till att hålla huset varmt. Den installeras i motsvarande spår i dörrkarmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan installeras lådan i dörröppningen. Det är mycket viktigt att följa linjalen med nivån så att den är plan, annars blir dörren svår att öppna. För att kunna göra justeringar är det nödvändigt att lämna små luckor, ca 2 cm. Det finns speciella monteringshål i dörrkarmen, där ankarbultar måste skruvas in så att de fixeras i ett visst läge. Efter att du har installerat den helt måste du kontrollera igen med en nivå att dörrkarmen är i nivå.

Senare kan du börja installera själva dörren. Du behöver bara sätta den på gångjärnen och kontrollera igen hur dörrbladet öppnas och stängs tillsammans med lås och spärrar, om sådana finns. Slutligen är det nödvändigt att skumma alla sömmar och dekorera med paneler som kommer att tillverkas av samma profil som dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Inledningsvis, om vi talar om en ståldörr, presenteras omedelbart enligt den associerade raden en entrédörr som har stora dimensioner, en stor massa och på ett tillförlitligt sätt skyddar sin ägare från främlingar. Som regel är hennes utseende mycket konservativt, återhållsamt, utan dekorativa element och prickiga färger. Men idag försöker människor att gå bort från stereotyper och försöka dekorera sitt hem, från dörren.

Normalt ser en standard metalldörr oattraktiv ut, så en speciell inredning krävs för att späda ut den "gråa" miljön. Det finns flera alternativ för att dekorera dörren för att den ska se fin och mysig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkare är det enklaste alternativet att måla ståldörrar. Sådant material påverkas inte av yttre faktorer som fuktighet eller temperaturförändringar. Emaljfärg eller metalllackbeläggning används som färgämne. Som ett resultat uppnås flerfärgade vackra dörrar, vars färg kan matchas till alla rum.

Detta foto visar en intressant kombination av en ljus och färgstark dörr i en komposition med vanliga ljusväggar. Således uppdaterar det rummet och gör det mer modernt och ovanligt.

Bild
Bild

Nyligen har det blivit mycket populärt att installera airbrushed entrédukar. Detta är ett mycket ovanligt dekorationsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan efterbehandlingsmetod är tillverkarens användning av efterbehandlingsfilm och vinylläder. Detta är ett mycket vackert och prisvärt dekorationsalternativ. Det ser väldigt vackert och estetiskt tilltalande ut. Med hjälp av speciella spikar och ståltråd kan du skapa ett vackert geometriskt mönster på dörrbladets yta. Om en sådan beläggning och ett mönster med tiden blir uttråkad, är det lätt att ersätta det med en ny, med en ny färg, textur och prydnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ståldörrar med takpaneler av MDF, fanerark och äkta trä ser väldigt vackra ut. Som naturmaterial tar de en rad ek, ask, lind och så vidare. Det viktigaste är att en sådan dörr kommer att se väldigt snygg, dyr och mysig ut. Det är mycket viktigt att alla träpaneler behandlas korrekt och impregneras med en lösning från sönderfall och mögel.

Som du kan se på den här bilden ser dörren väldigt massiv ut, men samtidigt mysig och ädel.

Bild
Bild

Det finns mer sofistikerade och dyra smycken som alltid kommer att glädja ägaren med sin skönhet. Mycket ofta är ståldörrar dekorerade med konstnärligt smide, som kan vara antingen designer eller fabrik. Denna ståldörr är mycket enkel i designen och har en standardfärg, men i kombination med smidda element ser det väldigt ovanligt och vackert ut.

Bild
Bild

En mycket populär inredning är också insatsen av glas eller målat glas.

Rekommenderad: