Metaldörrar Med En Termisk Brytning: Vad är Det, Tre-kretsade Metallmodeller Av Järn, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Metaldörrar Med En Termisk Brytning: Vad är Det, Tre-kretsade Metallmodeller Av Järn, Recensioner

Video: Metaldörrar Med En Termisk Brytning: Vad är Det, Tre-kretsade Metallmodeller Av Järn, Recensioner
Video: Skillnad mellan äkta kittad spröjs och utanpåliggande spröjs 2024, April
Metaldörrar Med En Termisk Brytning: Vad är Det, Tre-kretsade Metallmodeller Av Järn, Recensioner
Metaldörrar Med En Termisk Brytning: Vad är Det, Tre-kretsade Metallmodeller Av Järn, Recensioner
Anonim

Entrédörrar utför inte bara en skyddande, utan också en värmeisolerande funktion, därför ställs särskilda krav på sådana produkter. Idag finns det flera typer av strukturer som kan skydda huset från kylning. Ett av de bästa alternativen är metalldörrar med värmepaus.

Vad det är?

Metaldörrar överför värme mycket bra, vilket inte tillåter upprätthållande av den optimala temperaturen inne i rummet. Idag löses detta problem med hjälp av olika värmare, som placeras under ramen.

Termiska pausdörrar - en av sorterna isolerade strukturer . En egenskap hos dessa produkter är användningen av flera lager isolering, mellan vilka en värmeisolerande packning placeras. Detta lager kan vara en mängd olika material med minimal värmeledningsförmåga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En dörr med värmepaus består av flera huvudkomponenter:

  • inre och yttre stålplåt (de är fästa direkt på metallramen);
  • korkfiber (detta ämne fungerar som en extra isolering);
  • isolering (här använder de två ark, mellan vilka folie-insol eller andra liknande material placeras).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Järndörrar av denna typ installeras ofta direkt på gatan. Deras användning inomhus har ingen estetisk och rationell effektivitet.

För att förbättra kvaliteten används tjocka stålplåtar som basmaterial, som tål tung belastning.

Fördelar

Termiska dörrar håller på att bli enorma populära. De är perfekta för olika klimatzoner där temperaturen sjunker under 0. Detta beror på flera fördelar med sådana dörrar. Dessa inkluderar:

  • Hög prestanda för värmeisolering. Med hjälp av sådana produkter kan du skapa bekväma levnadsförhållanden i ett privat hus eller stadslägenhet.
  • Kvalitativa tekniska egenskaper. Dörrar är inte bara starka och hållbara, utan också motståndskraftiga mot eld (de tål att brinna under en viss tid).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Slitstyrka. Användningen av ett termiskt avbrott utesluter kondensbildning på banans yta. Detta förhindrar isbildning och utesluter också korrosionsspridning på metallytan.
  • Ljudisolering. Duken har goda ljudisoleringsegenskaper. Sådana produkter kommer att vara den optimala lösningen för lägenheter nära vilka buller ständigt är närvarande.
  • Enkel användning. Användningen av högkvalitativa beslag eliminerar dukens stora vikt. Dess rörelse är ganska lätt, vilket gör att även ett barn eller en bräcklig tjej klarar dörrarna.
  • Varaktighet. Vid tillverkning av dörrar är ytan på metallkomponenter belagda med speciella skyddsmedel (zinkbaserad polymerprimer, korrosionsskyddande blandningar, etc.). De förhindrar korrosion och förlänger livslängden för alla element. För att öka metallens motståndskraft mot mekanisk skada är den också mottaglig för laserbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Termodörrar är mångsidiga mönster som är perfekta för installation som entréelement. Men sådana produkter har fortfarande flera betydande nackdelar:

  • Betydande vikt . Många dörröppningar tål inte sådana mönster. Lösningen på detta problem är ytterligare väggarmering med metallinsatser.
  • Felaktig installation . Om dörren installeras med en förspänning, kommer detta att upphäva nästan alla dess fördelar. Denna design kan tillåta luft att passera igenom, vilket resulterar i värmeläckage eller kondens. Därför bör allt installationsarbete endast anförtros erfarna och beprövade specialister.
  • Enkel design . Dörrar av denna typ består av raka ark som fästs på ramen. Idag kompletterar nästan ingen tillverkare dem med dekorativa element. Detta gör att dörrarna ser monotona och tråkiga ut. Men ändå finns det modifieringar som är utrustade med små dekorativa överlägg i form av smidda produkter etc.
Bild
Bild
Bild
Bild

Optimala mikroklimategenskaper . Det bör noteras att termiska dörrar skyddas mot isbildning om kondensmängden är minimal. Om det är hög luftfuktighet i rummet (särskilt från gatans sida), kommer vätskan att sätta sig på metallen av sig själv. När allvarliga frost börjar, kommer konstruktionens yttre sida att frysa över. Tekniskt sett kommer detta inte att påverka interiören på något sätt, men med tiden kan det inaktivera yttre isolering och leda till att drag bildas.

Bild
Bild

Med tanke på alla nackdelar med sådana produkter, bör valet av en dörr med termisk avbrott närma sig mycket ansvarsfullt. Var noga med att ta hänsyn till kundrecensioner av olika tillverkare. Vissa modeller kan ha ett dramatiskt högt pris (oftast är det en trecretsmodell), men de tekniska egenskaperna kommer att vara nästan desamma som för billigare produkter.

Detta gör att du kan välja inte bara en varm, men också en hållbar struktur för en relativt liten summa pengar.

Använd isoleringsmaterial

Kvaliteten på termodörrar beror på många faktorer, bland vilka typen av invändigt fyllmedel anses vara den viktigaste. Idag används flera typer av isolering vid tillverkning av trekretsstrukturer:

  • PVC. Detta material är ett av de mest prisvärda, men samtidigt kan det inte motstå allvarliga frost. Därför är PVC -dörrar endast lämpliga för regioner med ett tempererat klimat.
  • Mineralull och skum. Ofta kombineras dessa ämnen, vilket gör att du kan hålla värmen i huset i frost ner till -25 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glasfiber. Detta material håller värmen mycket bra. Men om dörrarna manövreras vid höga temperaturer kan detta orsaka utsläpp av skadliga ämnen från glasfiber.
  • Trä. En av värmeisolatorerna av högsta kvalitet. Detta material behåller perfekt värme utan att avge skadliga komponenter till den yttre miljön. Den enda nackdelen med trä är dess höga kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitativa egenskaper

Termiska dörrar är inte bara värmeskyddsmedel. Idag uppmärksammar många tillverkare andra strukturella parametrar för metallplåtar. Sådana produkter har flera starka tekniska egenskaper. Dessa inkluderar:

Förstärkt ram. Nästan alla dörrar är gjorda av massiva stålplåtar, minst 2 mm tjocka. Själva ramen är svetsad från en speciell profil som tål betydande belastningar. Detta leder i sin tur till en ökning av webbens vikt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag av hög kvalitet. Här installeras lås och gångjärn som tål betydande slag, och som även tål inbrott under en viss tid

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metallens kvalitet. Alla konstruktionselement är gjorda av förbättrade ståltyper, därför är dörrar med termiska raster av mycket högre kvalitet än konventionella metallprodukter.
  • Brandbeständighet och täthet. Det bör förstås att alla dessa parametrar inte alltid finns i termodörrar. Vissa av dessa funktioner kan finnas, medan andra inte alltid är relevanta.

Om vissa egenskaper är viktiga för dig, kan en sådan dörr göras på beställning från en pålitlig tillverkare.

Rekommenderad: