Dubbeldörrar: Utomhusdörrar Till Ett Privat Hus Eller Stuga, Vackra Modeller Av Alla Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Dubbeldörrar: Utomhusdörrar Till Ett Privat Hus Eller Stuga, Vackra Modeller Av Alla Sorter

Video: Dubbeldörrar: Utomhusdörrar Till Ett Privat Hus Eller Stuga, Vackra Modeller Av Alla Sorter
Video: Såhär enkelt är det att bygga ihop din stuga! 2024, April
Dubbeldörrar: Utomhusdörrar Till Ett Privat Hus Eller Stuga, Vackra Modeller Av Alla Sorter
Dubbeldörrar: Utomhusdörrar Till Ett Privat Hus Eller Stuga, Vackra Modeller Av Alla Sorter
Anonim

Entrédörrar är utformade inte bara för att avgränsa utrymmet, utan fungerar också som ett tillförlitligt skydd mot obehörigas inträngning. De skyddar också hemmet från dåligt väder. På en av de första platserna är utseendet på produkter som kan dekorera den främre ingången till en lantstuga eller en invändig dörröppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dubbelbladsprodukter är en struktur som består av två blad, som förenas av en dörrkarm och vanliga plattband. Duken fästs på båda sidor av blocket, oberoende av varandra. Som regel är en av klaffarna fixerad med spärr underifrån och uppifrån och har en mestadels dekorativ funktion. En sådan dörr öppnas endast när det är absolut nödvändigt.

När du väljer en dubbelbladig struktur bör du först överväga var den ska installeras. Om detta är en utgång från lägenheten till entrén, är det värt att välja en modell med medelhög styrka och tjocklek, liksom en genomsnittlig priskategori. Om du väljer ytterdörren för ett privat hus eller stuga, bör du noggrant närma dig valet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den yttre strukturen måste vara stark, pålitlig, ha höga ljud- och värmeisolerande egenskaper och måste också vara resistent mot yttre skador.

Fördelar och nackdelar

Dubbelbladiga dörrar skiljer sig från andra mönster, de har sina fördelar och nackdelar.

De positiva egenskaperna inkluderar:

  • Ökad öppningsbredd. Två eller fler personer kan gå in i dubbelbladets öppning samtidigt, och du kan också ta in stora objekt.
  • Ökad styrka. Dubbelbladiga dörrar håller längre. Deras livslängd överstiger avsevärt livslängden för ett konventionellt enda blad. Detta beror på att hela lasten är jämnt fördelad på båda skärmarna, vilket i sin tur minskar belastningen på gångjärnen.
  • En utmärkt lösning för icke-standardmått av ingångsöppningen.
  • Utseende. Den yttre dubbelbladiga dörren ser lyxig och respektabel ut. Medan den inre är graciös och vacker. Innerdörrar med två dukar är dekorerade med glasmålningar, glas, dessutom dekorerade med en båge, vilket gör dem till ett konstverk som kompletterar inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske är den enda nackdelen med dessa strukturer att de kräver mycket utrymme för fönsterluckornas rörelse och inte är lämpliga för trånga utrymmen.

Dimensioner

Bladen kan vara desamma eller olika. I typiska lägenheter med en dörröppning på 90 cm är ett standard dörrblad lämpligt. Om öppningens dimensioner är mer än 1 m är det möjligt att sätta en en och en halv dörr, som är en typ av dubbelblad, där de två dukarna har olika bredder. Vanligtvis är detta förhållande 2: 1 eller 3: 1.

Bild
Bild

Denna design är mycket vacker och populär bland konsumenter. Den passar bra in i alla interiörer och dekorerar rummet.

Kort sagt, om du äger ett hem med breda dörrar är dubbla dörrar den perfekta lösningen för dig.

Visningar

Beroende på typ av öppning är dubbelbladiga dörrar:

Gunga . Det här är enkla dörrar med två blad i en ram. De kräver utrymme direkt framför dem för att klaffarna ska fungera fritt. Rörelsen för deras rörelse spelar ofta en stor roll, eftersom dörrarna kan öppna inte bara utåt eller inåt, utan också i båda riktningarna. En sådan funktion kräver ett speciellt låssystem och beslag, som kan monteras inte bara på dörrens yta utan också inbyggd i själva dörren. Denna typ av dörr kommer att dekorera en rymlig interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande . Detta är en typ av dörr som skjuts åt sidan. De är lämpliga för öppningar från 110 cm och bredare. För en sådan modell behövs utrymme på båda sidor av öppningen där skärmen kommer att glida. Strukturen består av dörrar, som rullas åt sidorna längs skenorna med hjälp av rullar. Denna typ av dörr är bra eftersom den frigör utrymme direkt framför öppningen, och ser också väldigt lyxigt och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar . Det här är de så kallade dragspelsdörrarna. Vikdörrar är utan tvekan en funktionell innovation inom design. De är lämpliga för inte särskilt rymliga lägenheter på grund av deras kompaktitet. Vikdörrar är en struktur av jalousie -typ där lamellerna öppnas och stängs med skenor och rullar. Det mest praktiska alternativet som inte kräver extra utrymme för att öppna dukarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Det finns bara två typer av dubbeldörrar:

  • Standard rektangulär.
  • Välvd. Beroende på designerns idé kan dessa vara fullfjädrade välvda dörrar, eller rektangulära, med välvd design för att matcha dörrens stil, med fönster och inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör beaktas att dubbeldörrar är en mer komplex struktur än en konventionell svängdörr. Driften av dubbla dörrar antas vara mer aktiv och komplex, och därför är deras design, beslag och material som de är gjorda av särskild vikt.

Bild
Bild

Material (redigera)

Metall

Idealiskt material för starka och pålitliga utomhusdörrar. Vid tillverkning av entrékonstruktioner av metall är de isolerade från insidan med isolerande material, på grund av vilket huset hålls varmt och främmande ljud inte tränger in.

Det finns flera typer av efterbehandling av metallprodukter:

  • pulverbeläggning;
  • efterbehandling med MDF -paneler;
  • trä;
  • PVC -film;
  • Dessutom, om glas eller speglar installeras i entrédörrarna, förstärks de med smidd dekor. Dessa modeller är lämpliga för ett lanthus eller stuga;
  • innerdörrar av metall, ett sällsynt fenomen, men det finns lätta modeller av aluminium eller rostfritt stål, som kombinerar dekor av plast och glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Utan tvekan det mest miljövänliga och ädla materialet. Träprodukter är alltid relevanta, eftersom de ser ädla ut, ger charm och glans till hela rummet, och deras snygga design kommer framgångsrikt att passa in i alla interiörer. Trädörrar är lika väl lämpade för utomhus- och inomhusinstallation. För extern användning behandlas trädukar dessutom med speciella impregneringar för att förlänga livslängden. Dessutom behåller trä värmen väl och isolerar ljud. Livslängden för sådana produkter, med rätt vård, kan beräknas på årtionden.

Bild
Bild

MDF

Det vanligaste materialet som har fått konsumenters erkännande på grund av dess låga kostnad och vackra utseende. För priset kommer sådana dörrar att vara mycket mer ekonomiska än de som är gjorda av massivt trä, men utåt kommer de inte att ge det åtminstone. Modern teknik för tillverkning av MDF gör det möjligt att framgångsrikt imitera färgerna och texturerna hos de mest värdefulla tresorterna, vilket gör det möjligt att producera ytor som liknar trä så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Dörrar av plast kännetecknas av låg vikt och blygsamma dimensioner. Men själva materialet tenderar att minska interiörkostnaden, därför är sådana lösningar lämpliga för lokaler som balkong, omklädningsrum, badrum. Ett undantag kan vara en arkitektonisk idé. Om målet är att betona enkelhet och asketism i bostäder, kan i detta fall dubbla plastdörrar skapa en betydande accent.

Bild
Bild

Glas

En duk i ett stycke är sällan gjord av glas, om detta inte är en design accent. I ultramoderna interiörer med en futuristisk riktning kan dörrpaneler i glas introduceras. Det är sant att materialet i detta fall är valt superstark. Ofta används glas som dekorativt element för konstruktioner av trä, plast, MDF eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man installera?

När du väljer material bör du först och främst vägledas av syftet och utformningen av rummet där dubbeldörrarna ska installeras.

Lyxiga dörrblad av massivt trä eller fanerad MDF kommer att dekorera ett rymligt vardagsrum i klassisk stil och bilda en känslig allians med trämöbler. Dessa dörrar kommer också att framgångsrikt passa in i affärsstilen för ett personligt kontor eller en hall, dekorerad med material som liknar färg och struktur

Bild
Bild

För sovrummet och barnkammaren är MDF -produkter dekorerade med frostade glasinsatser lämpliga. Frostade glasdörrar som leder från sovrummet till det privata badrummet kommer också att vara en bra designlösning

Bild
Bild

Ett elegant och modernt utseende i köket, inrett i högteknologisk eller minimalistisk stil, kommer dessutom att ges av dubbelsidiga dörrar, helt gjorda av glas

Bild
Bild

Den moderna marknaden är rik på intressanta modeller, från enkla och minimalistiska, lakoniska i design, till exklusiva, komplexa i utförande. Dessutom kan du alltid kontakta en professionell som gör en unik design enligt ditt individuella projekt. Utan tvekan kommer funktionen och yttre skönheten i dubbelbladiga mönster att tillfredsställa din sofistikerade smak.

Rekommenderad: