Nischdörrar: Plast- Och Glasdörrar För En Nisch I Korridorväggen För Garderob, Inbyggda, Gunga Och Metalldörrar

Innehållsförteckning:

Video: Nischdörrar: Plast- Och Glasdörrar För En Nisch I Korridorväggen För Garderob, Inbyggda, Gunga Och Metalldörrar

Video: Nischdörrar: Plast- Och Glasdörrar För En Nisch I Korridorväggen För Garderob, Inbyggda, Gunga Och Metalldörrar
Video: DiResta's Cut: Cool Steel Console 2024, Mars
Nischdörrar: Plast- Och Glasdörrar För En Nisch I Korridorväggen För Garderob, Inbyggda, Gunga Och Metalldörrar
Nischdörrar: Plast- Och Glasdörrar För En Nisch I Korridorväggen För Garderob, Inbyggda, Gunga Och Metalldörrar
Anonim

Många hus och lägenheter har nischer i korridorer, badrum, kök och andra rum. Vissa människor tycker att de är värdelösa, medan andra hittar ett sätt att använda utrymmet. Det är lätt att göra en nisch till en liten garderob, du behöver bara en dörr. Det finns modeller med olika mekanismer, som väljs individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Utformningen av dörrarna påverkar funktionaliteten. Så vissa modeller tar inte plats alls och låter dig använda maximalt utrymme. Detta är en bra lösning för en liten lägenhet. Om det finns tillräckligt med utrymme kan du titta närmare på mer originella alternativ.

Typer av dörrar för nischer

Tvåskalig … Den klassiska modellen används i Provence- och countrystilar. Vissa anser att sådana dörrar inte är sofistikerade nog, men detta är en fråga om personlig preferens. Dörrarna tar också plats när de öppnas. Var noga med att lämna ledigt utrymme framför nischen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande … Fasader kan vara riktiga konstverk. Fotoutskrift möjliggör individuell design. Ofta används en skjutdörr i inbyggda garderober. Modeller låter dig spara utrymme. Installationen är ganska komplicerad, vanligtvis utförs den av tillverkningsföretaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar … En bra lösning för en nisch på landet eller på balkongen. Dragspelsdörren består av små paneler som hålls ihop av gångjärn. Det finns speciella stopp för fixering. Det extrema stödet är monterat på dörrkarmen och en rulle placeras ovanpå för smidig rörelse. Modellen är lämplig för nischer, vars innehåll måste ventileras. Hållbarheten för denna typ av dörrar är dock dålig. Missbruk leder ofta till allvarliga skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jalusi … Europeisk lösning för nischer. Det är mindre populärt än andra alternativ på grund av den höga kostnaden för modellerna. Dörrar av denna typ är pålitliga och hållbara. En bra lösning för en liten nisch som skåpet var tillverkat av. Järnsorter används sällan i lägenheter och bostadshus. Människor tenderar att föredra trä och plast.

Nischdörrar låter dig dölja innehållet från synen, utnyttja utrymmet till maximal fördel. Samtidigt är det alltid möjligt att komma åt innehållet.

En stor nisch med dörrar kan delas in i funktionella områden. Om utrymmet är litet, kommer någon kompakt modell att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En nisch i väggen kan utrustas med garderob eller förråd. Där kan du lagra inte bara kläder och skor, utan också utrustning för rengöring, bevarande, böcker och mycket mer. Dessutom kan dörren i sig vara gjord av valfritt material.

Trä … Dörrar kan ha en mängd olika utföranden. Oftare väljer de ett träd täckt med lack eller fläck. Alternativ finns också dekorerade med akrylfärg. Duken kan vara gjord av tunna remsor eller massivt trä. Materialet är nyckfullt, kräver noggrant underhåll och är rädd för fukt.

Bild
Bild

Metall … Swing -modeller ska inte installeras om rummet är för fuktigt. En metalldörr under sådana förhållanden kommer helt enkelt att täckas av korrosion. Modeller kan dekoreras med ritningar eller snidade, smidda element. En bra lösning för ett rum i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast … Det mest budgetmässiga och prisvärda alternativet. Plastdörren är inte rädd för fukt, värme och kyla. Dessutom kräver modellerna ingen särskild omsorg. Du kan stänga urtaget i väggen med rör i badrummet med persienner av detta material. Många lockas av olika design. Modeller kan vara vanliga eller imitera något dyrt material. Dessutom är plast täckt med olika mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF … En billigare version av trädörrar. Används vanligtvis vid tillverkning av garderobsmodeller. Högkvalitativt material ser inte sämre ut än massivt trä. Samtidigt kräver MDF ingen särskild komplex vård och är lätt. Modellerna är universella, men de kan inte användas i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas … En bra lösning för ett rum i modern stil. Glasdörrar dekorerar interiören, markera nischen. Det finns olika versioner av modellerna. Dörrar kan vara speglade, mönstrade glas eller helt matt material. Produkterna är dyrare än sina motsvarigheter. Kan användas för en nisch i korridoren eller sovrummet. Det är sant att det interna arrangemanget i rummet måste tänkas särskilt noga.

Det är ganska enkelt att köpa dörrar för en nisch. En mängd olika material låter dig välja en modell i alla prisklasser.

Vissa alternativ låter dig helt enkelt dölja innehållet i nischen från nyfikna ögon. Men det finns också särskilt attraktiva produkter som kan spela en viktig roll i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av nischdörrar . Fällbara och svängbara modeller har vanligtvis flera skärmar på 10-30 cm eller 80-90 cm. Persienner och andra modeller kan vara stora. Det är lätt att hitta dörrar med en bredd på 150 cm. Om kontakten inte är standard, till exempel 130-140 cm, kan du göra en dörr på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag

Mycket beror på vilken typ av dörr. Beslag kan delas in i två kategorier: obligatoriskt och valfritt. Den första innehåller alla element som säkerställer dörrens funktionalitet. Så stopp och profiler, guider, ramar är verkligen nödvändiga.

För längre användning kan en valfri silikonförsegling levereras … Denna hårdvara behövs inte längre, men den kan dämpa stötarna när dörren är stängd. Tätningen förhindrar också att damm kommer in i skåpet. Dessutom kan attraktiva gångjärn och handtag monteras för rent dekorativa ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En nisch ska inte vara ledig. Många användbara saker kan vikas inuti. Vissa nischer är till och med praktiska att göra om till en fullvärdig garderob.

Tips för att välja dörr

  • Trämodeller är väl lämpade för ett hem i klassisk eller naturlig stil, till exempel country, etno, scandi. Dessa dörrar är dock dyra. Ett alternativ är MDF av hög kvalitet.
  • Metallmodeller kan endast installeras om väggarna är tillverkade av slitstarkt material som betong eller tegel.
  • En glasdörr kommer inte att dölja saker i en nisch, utan bara accentuera den som en del av interiören. I det här fallet bör du tänka över allt till minsta detalj. Det rekommenderas att använda hyllor av hög kvalitet inuti nischen för att komplettera bilden med olika dekorativa element.
  • Konstruktionstypen bör väljas utifrån rummets egenskaper. Så i korridoren är det bättre att använda modeller som inte tar upp extra utrymme när de öppnas. Men i köket eller vardagsrummet kan du experimentera.
  • Plast är mångsidigt. Sådant material är slitstarkt, prisvärt, har en lång livslängd. Samtidigt lider dekorativiteten inte alls.

Rekommenderad: